Det infantile vokseværk

Af Sørine Gotfredsen 33

Der blev forleden sagt noget meget klogt i Hobro. Her oplever man for tiden et sandt fodboldeventyr, hvor byens hold debuterer i Superligaen og helt forbløffende ligger på andenpladsen. Medierne dækker selvsagt ivrigt dette sære tilfælde, og de kloge ord kom fra en central sponsor bag holdet, der udtalte, at man ikke har interesse i at styrte ud for at købe nye spillere og vokse til noget meget stort. ”Folk bliver så tåbelige af det, det ser man jo igen og igen,” sagde han og understregede tilfredshed med de beskedne tilstande, hvor spillerne ernærer sig som landmænd og skolelærere ved siden af fodboldkarrieren. Og dette er ganske enkelt noget af det mest begavede, der længe er blevet sagt i sportens verden, hvor der hovedsageligt tænkes i én retning. Vi skal være større, vi skal være de bedste, og alt skal se ud af mere. Uanset om det i længden er holdbart eller ej. Ofte fører den hovedløse tænkning til store underskud samt fodboldspillere, der pludselig iklæder sig dyre jakkesæt med tatoveringer stikkende ud forneden ved ærmerne. Eksemplet i Hobro sætter hele dette til tider opstyltede miljø i relief, og ikke mindst ansporer det til en generel kritik af primitiv trang til storhed.

Meget synlig blev denne trang, da nationen i foråret var vært for det internationale Melodi Grand Prix. For udover en tiltrængt selvransagelse i både Wonderful Copenhagen og DR efter den skandaløse budgetoverskridelse bør Grand Prix-fadæsen få os til at overveje hele ideologien bag et sådant arrangement. Som de fleste iscenesatte menneskefejringer har Grand Prix-fænomenet udviklet sig til et stort og glitrende uhyre, der i høj grad fungerer som mulighed for national selvpromovering. Således også i Danmark. Også her skulle man præstere det mest storslåede nogensinde, og man husker de stolte ansigter ved offentliggørelsen af, at det skulle foregå i de gamle eksotiske B&W-haller. Men resultatet blev en lettere kønsløs og strømlinet omgang, hvor man ikke umiddelbart fornemmede nogen særlig B&W-atmosfære. Men hvor arrangørerne til gengæld fik imponeret alle med den grundighed, hvormed de fik transformeret de gamle haller om til endnu et banalt lyshav.

Men tænk nu hvis man havde taget et helt andet skridt. Tænk, hvis man vovet at bryde med den fantasiløse norm, hvor alt skal være større og stråle mere. Og tænk, hvis man havde valgt bevidst at trække hysteriet ned på jorden frem for blot at følge trop i jagten på mere volumen. Det gjorde man ikke, for også her til lands er man underlagt den infantile trang til at overgå alle. Den politiske retorik afslører det konstant. Vi skal have verdens bedste folkeskole, den mest mangfoldige hovedstad og den lykkeligste befolkning. Det er tankevækkende, at man i en så civiliseret kultur dyrker en så barnagtig mentalitet, og både den og den forcerede omgang med Melodi Grand Prix`et demonstrerer mangel på selvværd. For der fattes mod og overskud til at tale en hul og hektisk udvikling imod og satse på eget beherskede udtryk. Som de fleste nok husker, blev det oprindeligt overvejet at afholde musikkonkurrencen i Herning, og mange mener i dag, at det nok havde været klogt. Eller endnu bedre. Det burde have været placeret i Hobro. Der forstår de at lykkes uden at blive tåbelige af det.

33 kommentarer RSS

 1. Af Søren Revser

  -

  Hvis man ikke tænker stort nok, så vanker der ingen hjælpepakker når det går galt.

  Hobro går derfor i glemmebogen igen.

  Kan man lære noget af den morale – Joh men det tror jeg egentlig ikke man gør.

 2. Af Arne Rud

  -

  Haa du wot i Hobrow, hvor politiorkestret spiller i en halvleg i Idrætsparken?

 3. Af Ulf Timmermann

  -

  Arne Rud, det staves sådan her, din elendige københavner: “Haa do wot i Hobro”.

  Bortset fra det, jeg følger lidt et spor i øjeblikket: Tror ikke vi har klaret overgangen fra, på så kort tid, at være tilknyttet et lokalsamfund og en egn først og fremmest – til at være fritsvævende danskere. Tænker med vemod tibage på den tid, hvor jyderne så med stor mistro på København, Fyn var noget man kørte hen over – og københavnerne ikke vidste, hvor Jylland lå.

 4. Af Søren Revser

  -

  Også i Hobro ligger politiet gemt bag busk og skjul i håbet om at uddele en trafikal dummebøde. For tænk om man rendte ind i en rigtig kriminel…

 5. Af Arne Rud

  -

  En sognebetjent er en pedel med rene toiletter i hvert frikvarter.

  Et stift har en gymnastik- og idrætshøjskole, der ligger bedst i Nakskov og Hobro, med efterskoler for frivillige foreninger, der underviser kommende ledere i hobbyforeninger og erhvervsliv.

 6. Af Eva Madsen

  -

  I Hobro der er det godt at bo, !
  specielt hvis man er en so eller en ko,!

  Der kan de spille fodbold kan du tro,!
  selv landmænd og lærere må pudse deres sko. !

  Er der også et asylcenter monstro ?
  hvor muslimerne ligger og slår sig på lårene af grin – inden de går til ro .!

  I B&W hallerne brugte DR løs af folks licens og skattekroner,
  imedens arrangørene ansatte familien – selv deres koner.

 7. Af Henrik Knage

  -

  @ ARNE RUD – 24. AUGUST 2014 13:04

  Godt Rud, du er vist en prop der popper op, når vi andre fortabes.

  Ord som infantil bakker jeg ud på, ordet minder mig om en hel masse, andre gerne vil have mig til at tro på, men som jeg ikke kan. Lidt for billigt, men sejgt du gider 🙂

 8. Af Preben Jensen

  -

  Den generelle tankegang, mentalitet og moral i Danmark er vist stærkt påvirket af indoktrineringen i folkeskolen…….. af voldelige, fordummende, voldelige, åndløse og perverse tv-serier……… af mange forældres manglende tid til børnene, der i stedet henslæber en stor del af barndommen i støjende og urolige institutioner, eller de spiller computerspil 3-7 timer om dagen.

  Det har medført mange konsekvenser, bl.a. en politisk og moralsk nedstyrtning samt en infantil og primitiv/ afstumpet / radikal tilgang til mange ting. Det kan vi måske komme tilbage til.

  (ville egentlig skrive mere ad gangen, men der har været en del tekniske problemer eller hvad det er, på andre blogs, så man ikke véd om indlæg kommer på eller ej. Vil lige se hvordan det er her, efter at avisen tilsyneladende er begyndt på en ny stram kurs overfor bloggerne)

 9. Af Preben Jensen

  -

  Hvor lang tid går der mon inden min tekst bliver synlig?

 10. Af Preben Jensen

  -

  To minutter, det var jo flot….

 11. Af Kaj T Bundsgaard

  -

  Enzo gik en tur – EnZo mødte EnriCo – De blev gift og fik trillinger:

  Übermøgsoen,
  Ledersoen,
  og Følgesoen

  Vestager og resten af venindeklubben leder nu Danmark mod nye Italienske korruptionshøjder.

 12. Af Sebastian Knudsen

  -

  Se München. Her tænkte Uli Hoeneß stort. Hvad skete der med deres bykollegaer i 1860?

  https://www.youtube.com/watch?v=uT3D-nvq64s

 13. Af Søren Rasmussen

  -

  Tænk sig at DR2 i går gjorde os Danskere opmærksomme på Molotov/Rippentrop pagten – der primært var en ‘ikke angrebspagt’.

  Rusland leverede strategiske råmaterialer til Nazi Tyskland helt op 22 Juni 1941 – og det er interessant at studere Stalins adfærd umiddeltbart efter starten på Operation Barborossa.

  Traktaten stipulerede en deling af Polen og De Baltiske Stater imellem Nazi Tyskland og USSR – og Russerne leverede deres part – prompte.

  Champagnediplomaten – der charmerede Kennedyfamilien i London – blev jo hængt efter WWII.

 14. Af Christian Stoltze

  -

  God pointe mht. den politiske retorik, synd at der ikke var mere fokus på dette.

  Hvornår blev diskussion “dig” mod “mig”. I sagens natur er det essentielt at man diskuterer MED hinanden og ikke MOD hinanden. Formålet med diskussion er jo at opnå konsensus. Dette bør i særlig høj grad gøre sig gældende når det kommer til den politiske diskurs – som på nuværende tidspunkt desværre er alt for følelsesladet og milevidt fra den saglighed der hører sig til hvervet..

  I min optik bør man fra barnsben af opdrages med de 10 logiske bud. Få dem ind på rygraden sammen med alfabetet, istedet for alt det “alment dannende” gejl, som alligevel fortrænges dagen efter.

 15. Af Michael Seedorff

  -

  Kære Sørine.
  Du plejer at levere begavede og originale bidrag til debatten – dette er ikke et af dem !
  Som jeg læser dig, finder du det infantilt at være ambitiøs med det, man professionelt beskæftiger sig med. Men hvorfor er det egentlig kritisabelt at sætte høje mål (gerne “verdens bedste”) for det man brænder for. Jeg tvivler på, at du ville respektere en forsker, erhvervsleder eller koncertpianist for den sags skyld, hvis mål blot er at befinde sig nogenlunde i midten af feltet. I professionel fodbold synes du åbenbart, at det er en dyd, hvis man sideløbende beskæftiger sig med alt muligt andet, som sikrer, at man aldrig bliver særlig god – og Hobro får ikke medaljer, det lover jeg dig.
  Jeg troede, at nationen omsider have sluppet sit mindreværdskompleks og angst for at være ambitiøs, men der er åbenbart en bid vej igen.

 16. Af Jesper Lund

  -

  Hvor imponerende mon Peterskirken var blevet, hvis den var blevet placeret i Hobro, og ikke i Rom?

 17. Af Preben Jensen

  -

  TARVELIGE PRESTIGE-PROJEKTER PÅ BORGERNES ER DER FOR MANGE AF……

  Michael Seedorff…….

  Det er da infantilt eller hyklerisk når politikere under trompetfanfarer og trommehvirvler og larmende pralerier stiller op med snollede og kortsynede “reformer” der kun gør tingene endnu ringere end de var i forvejen, som f.eks. DSB – reformen, (nye tog) skolereformen, sundhedsreformen, dagpengereformen eller lægevagtreformen.

  Eller tag den latterlige DR- forestilling med tynde melodier og en skægget “dame” eller bøsse, hvor 112 millioner kroner blev fjollet væk på ingenting, fordi det skulle være underholdning i “verdensklasse”. Men tomt gøgl var det, eller var det propaganda for en transvestit? Og igen blev skatteyderne og de syge eller hjemløse sorteper.

  I årevis har politikerne ævlet og pludret løs om at alt i Danmark skulle være i verdensklasse, og alligevel er vi gledet længere og længere ned ad slidsken.

  Det eneste som nu er i “verdensklasse” er skattetrykket/ skatteplyndringen.

  Reformerne er stort set alle sjuskede, ubegavede, nykommunistiske, asociale eller landsskadelige, og så har man den frækhed at bralre løs om at de skal “sikre” store fremskridt og “verdensklasse-kvaliteter”.

  Det kan da være udmærket at have ambitioner, men hvis de er forskruede, urealistiske eller hysteriske, kan de jo godt få et skær af dumhed eller latterlighed over sig. Som da konen i muddergrøften havde ambitioner om at blive lige så magtfuld som Vorherre selv.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Jeg afholder mig også pænt fra kommentarer til dette Sørine indlæg, men i næste indlæg, så venligst brug fremmedord som andre end radigale kan forholde sig til 🙁

  Eller langt bedre …… bare formuler dig på dansk, det kan mange danskere forholde sig til 🙂

 19. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Jeg er enig med Sørines overordnede konklusion: at der tænkes for meget stort for stortænkningens egen skyld. Jeg har set så mange eksempler på det i tidens løb. Politikere som ofrer kæmpesummer i de offentlige budgetter på at forskønne deres eget navn med ubrugelige prestigebyggerier, alt imens veje og kloakker slides op og forfalder uden vedligehold. Tilsvarende med erhvervsledere, når bestyrelsen glemmer at holde dem i ørene. Og så videre.

  Når det kommer til placeringen af Melodi Grand Prix, så kendes der ét historisk eksempel på, at det bliver placeret i en lille provinsby. Det var i Irland i 1993. Ellers bliver det altid placeret i storbyer. Det kan der opremses mange saglige begrundelser for: flyforbindelser og lokaltransport, overnatning og forplejning, foruden den afsmittende reklamevirkning fra Melodi Grand Prix på storbyernes turistattraktioner.

  Den egentlige årsag til, at storbyerne vinder næsten hver gang, er nu desværre nok af mindre jomfrueligt uskyldig karakter. Det gælder om at være tæt på magtens korridorer, og det er man ikke i Hobro.

 20. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  SG – godt og reevant indlæg – tak

  – nogenlunde normalt begavede mennesker, med proportionssansen i behold, kan, naturligvis, konkludere at en ganske lille land med ca. 5 millioner ikke kan gøre sig noget håb, om at blive/være verdens bedste til ret meget – den samlede intelligens – og talent masse er jo væsentlig mindre end et land med f.eks. 50 – 100 millioner…….ikke sandt?
  Følgelig, kan vi ikke gøre os håb om, nogensinde, at blive verdens bedste til ret meget andet end MASSIVT JUBELIDIOTI, bortset fra ganske få sportsdiscipliner, måske.
  PS.: Schweiz er undtagelsen, der bekræfter reglen, med en udpræget skarps sans for
  økonomi samt almindelig sund fornuft, der er historisk betinget.

 21. Af Preben Jensen

  -

  Rettelse:

  TARVELIGE PRESTIGE-PROJEKTER PÅ BORGERNES BEKOSTNING ER DER ALT FOR MANGE AF……..

 22. Af Preben Jensen

  -

  ER VERDENS ONDSKAB I HASTIG VÆKST I DENNE TID, ELLER GÅR DET DEN RIGTIGE VEJ MED VORES KULTUR OG FOLKESTYRE…….?

  Tyskerne var nok hverken værre eller bedre end andre folkeslag der i trediverne, men så kom Hitler til. Han blev sit partis onde ånd, og derefter blev han hele landets onde ånd. Og Tyskland fik nye holdninger, en ny mentalitet, en ny tidsånd, generelt sagt. Hitler var så at sige en ny anti-krist, en politiker uden moral, uden samvittighed, uden respekt for kultur og civilisation. En barbar, en galning der ikke regnede menneskeliv for noget.

  Desværre har der været en del andre politikere og partier i tidens løb som har været lige så forrykte, morderiske, djævelske og menneskefjendske. Såsom Stalin, Pol Pot og Mao osv.

  Og lige nu har vi jo det barbari der er vokset frem i Nordkorea og ikke mindst i Nordirak, hvor terror og bestialske overgreb på uskyldige eller “vantro” er blevet dagligdag. Ja, Nordirak synes at være på vej ned i galskabens sorte helvede.

  Den moderne kristendom er yderst fredelig og den understøtter kultur og civilisation. (så længe den ikke ender i pladderhumanisme, nykommunisme eller selvoptaget hyklerisk feminisme eller “humanisme”, som enkelte præster eller biskopper går ind for. Heldigvis et mindretal)

  Man bør nok prøve at lære noget af verdenshistoriens eksempler på vilde udskejelser.

  Også i Danmark er mentaliteten, holdningerne, tidsånden blevet skadet af nykommunistisk og radikal agitation og manipulation. Mængden af dumhed, ondskab, uretfærdighed og hensynsløse overgreb er ihvertfald steget. En hel række bøger kunne skrives om hvordan ondskab hærger værre og værre, på gaderne, på landet, inde i huse og institutioner og selv ude i kolonihaverne. Befolkningens tryghed og beskyttelse mod både kriminalitet, sygdomme og statslige totalitære “reformer” er blevet dramatisk forringet i de sidste ti-femten år.

  I lyset af hvad der er sket og sker i verden, vil vi nok gøre klogt i at overveje om Borgen, regeringen og de radikale/ radigale leder Danmark i den rigtige retning.

  Vi har fået en ond ånd ind i visse partiers politik, og det styrer Danmark mod katastrofale tider. Den nuværende kurs er helt forfejlet, og har allerede påført millioner af danskere tab og forringelser, plus utryghed, ulykker og lidelser i meget stort omfang. Alene på familie-, skilsmisse- og børneværns-områderne er antallet af tragedier helt enormt. Og på hospitalsområdet er patienternes tryghed også kraftigt reduceret.

  Velfærdsstaten er i det hele taget under nedrivning og radikal/ radigal forandring. Nogle steder er velfærden til danskerne nu skåret ned med 50-80%, andre steder med 100%. Tusindvis af danskere er blevet gjort pengeløse/ hjemløse via politiske overgreb og “reformer”, og værre bliver det.

  Danmark ender også som en fejlslagen slag fyldt med “græske” og rædselsfulde tilstande, hvis den dels åbenlyse, dels snigende undergravning af nationens stabilitet, fred og velfærd fortsætter.

  En demokrati-bevægelse, noget folkeoplysning eller et nyt dansksindet parti med Schweitz som forbillede kunne måske være med til at ændre kursen noget……??!!!

 23. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Preben Jensen

  – helt enig i dine betragtninger – Schweiz kunne være et stort forbilled for DK med den sunde fornuft i behold – en skole, der “kører efter” de organisatoriske og opdelingsmæssige “niveauer”, den danske folkeskole havde i 1950`erne og 1960`erne ( med stor succes ) et fornuftigt og arbejdsmarkedstilpasset “lærlinge-system”, som vi også have indtil engang i 1980`erne.
  Kort sagt, før det hele blev ødelagt af venstreorienterede, eksperimentale politikere, der brændende ønskede at sætte deres umiskendelige “fingeraftryk” på
  udviklingen ( læs = snarere nedviklingen ).
  Resten af “historien” kender vi alt for godt.

 24. Af Eva Madsen

  -

  Helt enig i Preben Jensens og Bjarne Munk Christensen.

  Hvem er jer er hurtigst til at danne et Dansk , med stort DANSK – parti med Schweitz som forbillede .?

  DF kan vi ikke bruge til så meget , de er næsten mere socialdemokrater – end det oprindelige parti.

  Jeg selv er desværre for gammel – har passeret pensionsalderen. !!!

  Men giver gerne et bidrag = med en STOR skilling.

  Se i øvrigt =
  Google = friatider.se/iq-niv-n-i-europa-rasar

 25. Af Per Hansen

  -

  Selv om jeg er buddhist, elsker jeg Sørines kristen-syn på liden sag. Det handler ikke om at blive stor af gerningen, men om at forblive stor i gerningens øjemed. Sværere er det ikke.
  Vanskeligt nok for både hafnier (ja, ja) og sikkert også visse hobroer at forstå, men dog med liden kvindes store udsyn værd at tænke over.
  Det, Sørine ikke siger, er, at vi allesammen skal forblive små og talentfattige og ikke udvikle vores individuelle gaver til det optimale.
  Det, hun siger, er, at verden efterhånden er gået så meget amok i stupid jagt på tomhedens absurde berømtheds- og pengeskala, at fx den glade amatørleg til samfundets fælles bedste for øjeblikket drukner i en smart camoufleret, pekuniær grådighed, der intet længere har med det talentfulde menneske at gøre.
  Det har altid været en gåde for mig personligt, hvorfor en simpel fodboldspiller skal aflønnes med noget der ligner trehundrede års livsindkomst for den arbejdsløse eller fattigt lønnede tilskuer, som i bund og grund finansierer hans løn.
  Ok, jeg er klar over at storkapitalen har taget over. Men 180 millioner i årsløn for den bedste??? eller fx Bendtners 20 millioner – det giver simpelthen ingen mening.

  Derfor har Sørine ret. Hun tør bare ikke sige det sådan helt så direkte som hun beder sine med- eller modbloggere om at gøre.
  Men det er jo typisk de såkaldte intellektuelle: De sætter debatten i gang og får alle andre til at udtrykke det, de i deres lumre tanker selv mener, bare på et mindre forpligtende plan og altid med en retorisk flugtmulighed og henvisning til, at det var ham eller hende og ikke mig, der sagde eller tænkte det.
  Det værste jeg ved er disse såkaldte veluddannede og retorisk kriminelle forbrydere, som sender deres ligegyldige og politisk forløjede meninger videre igennem de mennesker, de dybest set foragter.

 26. Af Soren Sorensen

  -

  Hobro og omraade er beboet af excentriker. Har vaaret der mange gange PGA af familie.

  Kun amatoor sports og underdogs har vaardi.

  Saa hobro giv blot overklassen frA fck og brondby et los over skinnebenet og tag pokalen hjem.

  Var ude at se Masada I Israel I sidste uge, stedet hvor joderne begik kollektivt selvmord sammen med en revisor fra verona. Han beskrev netop elkjaar som det storste amatoragtige proletar show med lonmodtager fanden I voldskhed. Derfor er Han elsket der. Han var som hobro naarmere folket.

  Fck mv er pingviner hjemme og matchfixers ude.

 27. Af thomas larsen

  -

  Jeg er sådan set enig med dig Sørine men problemet er at du selv er en del af problemet ikke løsningen. Et mennesker som du, der hver søndag iklæder dig fuld ornat og vrøvler barnligt overtro fra en prædikestol kan desværre ikke tages seriøst. Man kan ikke bruge ordet tåbelig om andres handlinger hvis man selv tror og prædiker det vrøvl du prædiker. (jeg er selv agnostiker – jeg mener mig bestemt ikke kvalificeret til at sige at der ikke er en gud men bestemt hellere ikke så arrogant til at sige der er en med de og de træk og meninger. Og det kan godt vøre du mener at mennesker har brug for at få at vide de ikke er centrum og øverst men troende er netop mennesker som tilsyneladende ved hvad gud mener og siger og vil. Hmm

 28. Af Preben Jensen

  -

  Svar til

  Bjarne Munk Christen og Eva Madsen………

  Tak for svar, og rart at mine venner og jeg har nogle der er på samme side som os.

  Ja, man burde starte en folkelig og dansksindet demokrati-bevægelse med folkeoplysning på programmet som kunne arbejde for et ægte, direkte og oplyst folkestyre i stedet for det forlorne skin-demokrati vi har nu. Og som yderlige kunne forsvare det danske folks værdier og interesser. Plus at bevægelsen kunne holde DF til ilden, så de ikke går hen og bliver bløde og slappe i forhold til deres program.

  Når det ikke forlængst er blevet til noget, skyldes det bl.a. at man nærmest aldrig får noget positiv respons, ligegyldig hvad man skriver om. Mindst tre millioner danskere har adgang til disse debatter fra deres computer, men tilsyneladende benytter kun ganske få sig af det.

  Vi kunne oprette vores egen net-avis, men det vil koste en del penge hvis den skal komme i gang og få mange læsere på kort tid.

  Demokrati-bevægelsen i Tjekkoslovakiet, med Vaclav Havel, var ellers en gigantisk succés. Den svækkede kommunismen på fredelig vis, fik et ægte demokrati sat i gang, og hindrede i to omgange en borgerkrig.

  Danmark er nu på vej mod kaos og total katastrofe efter min og mange andres vurdering, og det ville jo være dejligt hvis vi kan ændre kursen, så de radigale og skabsradigale får mindre at sige, og landets ødelæggelse undgås.

  Men det er svært at være optimist når man ser på hvordan den røde regering fremturer nærmest uden protester eller modstand. Mvh PJ.

 29. Af Preben Jensen

  -

  Hej…….et svar til BMC og EM er ikke kommet på?

 30. Af Just Justesen

  -

  Det kan ikke udtrykkes mere præcist!

  Desværre har den nævnte “syge” mentalitet også taget bolig hos mange konservative politikere! Måske dette er årsagen til den manglende interesse fra vælgerne?

  Tak også for de mange indlæg på denne tråd.

 31. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Svar til Eva Madsen og Preben Jensen

  Tak for jeres positive opfordringer til at starte en ny demokrati bevægelse og/eller
  en ny netavis.
  Der er stort behov, men, desværre, tror jeg, at vi “skal længere ud på planken”, endnu før end danskerne fatter, hvor ekstremt dette samfund har udviklet sig indenfor, blot, de sidste 20 år. Dvs. at de, personligt, selv skal udsættes for ubehagelighederne i form af racistisk chikane ( ligesom jøderne nu bliver det i Kbhvn. ) fysisk overfaldes og forulempes på anden måde, før end det går op for dem, hvilken vanvittig udvikling dette samfund er godt på vej ned i.
  Desværre, tror jeg, at der er mere brug for en decideret modstandsbevægelse i ordets rette betydning skønt det lyder drastisk.
  Gamle modstandsfolk, stadig i live, korser sig og ser en klar parallel til datidens fascistiske udvikling i samfundet og den muslimske indvandring. Den Korte avis, har, som bekendt, forgæves forsøgt at få muslimer til at tage afstand til ISIS`s forbrydelser imod menneskeheden UDEN HELD! – der er larmende TAVSHED!
  Ikke overraskende for os andre, der ved, hvad det indebærer, når man lukker muslimer ind i vestlige samfund – se blot til England, Frankrig og Holland, der alle er ved at drukne i problemerne – seneste nyt er England, hvor ca. 1.400 mindreårige engelske piger er blevet seksuelt misbrugt igennem flere år i muslimske bandemiljøer – en del er helt forsvundet – igennem flere år, fordi myndighederne ikke turde blande sig i disse betændte miljøer af frygt for at blive stemplet som racister – massivt VANVID!
  Det afgørende spørgsmål er

  HVEM ER DET, DER VIRKELIG STYRER MUSLIMSK INDVANDRING OG HELE FLYGTNINGEPROBLEMATIKKEN EUROPA..?

  Er politikerne, i virkeligheden, blot marionetdukker for eksterne kræfter ( organisationer ), der manipulerer med politikerne, der er for lalle-svage til
  at tage et selvstændigt synspunkt en sides at handle..?
  Jeg tror, desværre, at
  enten
  – er Europas politikere købt og betalt direkte eller indirekte af mørke eksterne
  kræfter..?
  eller
  – de er “sovset ind” i en overordnet, djævelsk konspiration ( udefra ), som de, i al
  deres grænseløse naivitet og historieløshed er ganske ude af i stand til at
  gennemskue…??
  eller
  – OLIE FOR MENNSKEUDVANDRING…??? ( vi betaler mere end rigeligt i forvejen)
  eller
  – visse, selvhævdende, internationale organisationers “overførsel” af oprindeligt
  vel mente humane rettigheder, der nu, med djævelens vold og magt, skal
  forsøges implementeret over på deciderede betændte landes massive og
  ganske uansvarlige fødselsoverskud..??

  for nu blot at nævne nogle muligheder – måske en kombination af anførte..?
  Jeg ved det ikke, men jeg har mine bange anelser – “multi-kulti-samfund” er deciderede katastrofer – ingen i hele verdenshistorien har været blot i nærheden af succes – heller ikke USA , skønt de i en kort periode – dvs. indtil tiden efter 2. verdenskrig, opnåede succes og stor fremgang, men kun fordi indvandrerne, dengang, bestod af hovedsageligt Vesteuropæere med en fælles fortid, kultur, historie osv. der var i stand til at tilpasse sig et moderne samfund.
  I dag er USA , som bekendt, hastigt, på vej “ned-ad-slidsken”.
  De homogene nationer som Kina, Japan ( henholdsvis nr. 2 og 3 i verdensøkonomisk henseende ALLEREDE NU) samt måske Vietnam og lign. vil blive fremtidens store vindere – den vestlige verden, derimod, den store taber – i høj grad SELVFORSKYLDT.

 32. Af Preben Jensen

  -

  HEJ, Bjarne Munk Christensen og Eva Madsen.

  Svarer på ovenstående under Henrik Days blog……..

 33. Af georg christensen

  -

  Forståelsen af “det infantile vokseværk”, er “LIVET´s” trang til udfoldelse, udforskning af nye “horisonter”, nye dimensioner, som i grunden er LIVET´s grundlag. I dag har vi nået et punkt, hvor vokseværket bygges på illusioner og finansindustrielle transaktioner, Et vokseværk, som i sig selv er i fuld gang med at destruere sig selv, ikke på grund af “tro” og uvidenhed, men på grund af “grådighed og magtbegær.

  .

Kommentarer er lukket.