Uffe Elbæk som sjælesørger

Af Sørine Gotfredsen 73

Mennesket er et længselsfuldt følelsesvæsen. Det vidste vi godt i forvejen, men denne valgkamp har kraftigt understreget det. En ting er den lange føljeton om Lars Løkke Rasmussens troværdighed, der mest har lignet en nøje orkestreret menneskejagt til massernes underholdning. Noget andet er, at mekanismerne også i dansk valgkamp synes at blive mere primitive i deres stræben efter at ramme mennesker på de bløde punkter. Socialdemokraternes kampagnemaskine har med imponerende vedholdenhed og ganske simple virkemidler fået skabt et billede af Helle Thorning-Schmidt som en blanding af moder og førerskikkelse i en stil, jeg ikke havde troet ville virke i dette land. Statsministeren er blevet afbilledet med små søde børn i favnen, storsmilende med en hjemløs og sammen med friske sygeplejersker, og hun er overalt. Uanset hvor man går på gaden, eller hvilken avis man åbner, toner Helle Thorning-Schmidt frem, og metoden ser faktisk ud til at virke.

Lige så bemærkelsesværdigt er det, at Alternativet efter alt at dømme kommer i Folketinget. Overalt hører man folk sige, at de jo godt ved, at projektet ikke er realistisk, men de kan godt lide Uffe Elbæk, der da også ligger højt placeret på listen over de mest troværdige partiledere. Men mest af alt fremstår Uffe Elbæk som en illustration af, at danskerne længes efter noget, de knap nok selv hvad er. Og psykolog Svend Brinkmann havde fat i noget helt centralt, da han her i Berlingske forleden udtalte, at vi i dette land har fået svært ved at mærke retning og mening i livet. Han er psykolog, og jeg er teolog og vil derfor fortolke tilstanden som en mangel på bevidsthed om det guddommelige, men begge er vi nok enige om, at menneskets eksistentielle længsel før eller siden kommer til udtryk. Uffe Elbæk er dermed ikke først og fremmest i disse dage politiker. Han er sjælesørger. Han er den, der fortæller menneskene, at der findes noget at tro på, der rækker ud over den ubønhørlige verden. Og at vi sammen kan dyrke utopier om stedet, hvor der findes ly for alt det, der bare synes at tromle afsted omkring os.

Den alternative bevægelse udfylder således en ledig plads i en tilstand af nød og samler en masse af de forvildede følelser, der er på spil i et fællesskab, hvor så mange tror på så lidt. I et fællesskab, hvor man i frygt for stigende konkurrence og mindre tryghed har brug for at høre, at der trods alt et sted findes frelse. Hvis danskerne i højere grad hvilede i en seriøs religiøs bevidsthed og kunne mærke livsfylde ved at yde deres bedste i forhold til det højeste, ville fornuften og dømmekraften også være større. Følelseslivet ville ikke på så overfladisk vis lade sig påvirke, for med troen på at man er sat i verden med et formål og en pligt at efterleve, står man på et tidløst fundament og er ikke i samme grad til fals for forføriske skikkelser. Det er jo ikke tilfældigt, at kristendommen gennem historien er blevet forbudt i totalitære systemer. Den – ikke mindst i den lutherske udgave – gør mennesket mere modstandsdygtigt overfor manipulerende kræfter, og man kan ikke lade være med at overveje, hvorfor Helle Thorning-Schmidt ikke er blevet grinet ud på grund af det opstyltede fremstød, vi har oplevet i de seneste måneder. Ligesom man aner en vis forbindelse mellem Alternativets succes og den danske længsel efter bare et eller andet at tro på. Det er tankevækkende, at et folketingsvalg muligvis skal afgøres af den slags kræfter.

73 kommentarer RSS

 1. Af K. Jensen

  -

  En rationel tankegang, at placere sin stemme strategisk.

 2. Af D. Christensen

  -

  Citat: “Mennesket er et længselsfuldt følelsesvæsen”.

  Halvdelen af dette udsagn er nok ikke helt korrekt, idét det er korrekt for den kvindelige halvdel af menneskeheden i overmåde grad, men meget meget mindre for den mandlige del.

  Citat: “…Kristendommen gennem historien er blevet forbudt i totalitære systemer”.

  Ja – indtil kristendommen selv blev totalitær ligesom islam og forfulgte anderledes tænkende og følende.

  Religion hører den tid til, hvor menneskeheden mere følte end tænkte – for at føle kan ethvert fjols, men tænke kan de færreste (slå op under Rifbjerg).

 3. Af Frank Andreasen

  -

  Fordelen er at man med nogenlunde sikkerhed ved UE findes.

  At SG der normalt gør i utopier sætter tvivl ved UEs må stå for SGs egen regning..

  Ikke mindst – en valgsejr til rette blok, går utvivlsom gennem UE.

  Mon ikke de fleste begavede vælgere har indset det?

 4. Af Jan Petersen

  -

  Socialdemokraternes kampagnemaskine er styret af ingen ringere “politisk troldmand” end analysechef Thor Möger Pedersen. Thor husker sikkert alle fra valget i 2011. Da var Thor medlem af SF og Villy Søvndals politiske valgstrateg og sikrede Villy og SF et kanonvalg. Til gengæld var Thor selv knap så populær blandt vælgerne (opnåede sølle 684 stemmer). Men som tak for indsatsen fik Thor dog stillingen som skatteminister. Nu skal det kunststykke så genopføres for Socialdemokraterne, og hvis det lykkes, står der da sikkert endnu en ministerpost ledig til troldmanden Thor.

  Hvem der er Uffe Elbæk og Alternativets politiske valgstrateg, ved jeg ikke. Men bevægelsen har da så meget medie-rygvind, at det uanset højtflyvende ideer næsten vil være utænkeligt, hvis partiet ikke bæres på medie-hænder ind i Folketinget.

 5. Af Steen Grønlund

  -

  Sørines tankegang er indstøbt i kristen beton. Alt og alle bliver fortolket gennem det hinsides. Hvis folk mangler mening med livet, skyldes det manglende bevidsthed om det gudkommelige. Hvis folk længes efter en alternativ politik, er den alternative leder en sjælesørger, der udbreder en halvreligiøs tro om en bedre verden.

  Ifølge Sørine er det ikke noget alternativ. Verden er ond og mennesket er ussel synder, der er dømt til et liv med gråd og tænders gnidsel. Enhver der vil ændre på dette forhold, er en utopist eller noget værre – fx socialist eller kommunist.

  “Hvis danskerne i højere grad hvilede i en seriøs religiøs bevidsthed og kunne mærke livsfylde ved at yde deres bedste i forhold til det højeste, ville fornuften og dømmekraften også være større.”

  Troende har større fornuft og dømmekraft? Det er svært at holde masken.

 6. Af Jesper Høegh

  -

  Selvcentrerede opkomlinge – der ikke ejer indsigt i det politiske/sociale LIV.

 7. Af K. Jensen

  -

  Jan Petersen
  Thor möger Petersen sikrede SF et dårligt valgresultat i 2011 . En tilbagegang fra 13 mandater i 2007 til 9.2 mandater i 2011 en tilbagegang på 3.8 mandater. Det gik så godt indtil selve valget, så glippede det.
  Derfor al balladen i det sorte tårn og de radikale, der satte sig på magten. Men SF kom dog i regering og ud igen.
  Det husker du nok. (-:
  Men skatteminister blev han, og hvad han laver hos socialdemokraterne i dag , det fatter jeg ikke. Og minister håber jeg ikke han bliver igen.
  ps tallene fra Information

 8. Af Helge Nørager

  -

  Verden ville være et bedre sted, hvis det var umuligt at overbevise et menneske om at,
  Hvis du dræber andre i en religiøs kamp, får du et lykkeligt efterliv.
  Hvis du bliver dræbt i en religiøs kamp, får du et lykkeligt efterliv.
  Hvis du lever i fattigdom og nød, får du et lykkeligt efterliv.
  Hvis du gør som præster prædiker får du et lykkeligt efterliv.

  Der er intet efterliv, der er det liv vi har, og vi får intet andet, så det er med at være et godt menneske, gøre gerninger som er til gavn, for andre end sig selv, hvis man vil have et godt eftermæle, hvilket er det eneste som er vigtigt for et menneske, efter det er død.

  Men så længe religiøse prædikanter påstår “Gud” belønner troende for at dræbe andre vantro, eller på anden måde leve et dårligt liv, med en 1 klasses billet til himlen, lykkes det nok aldrig,

  Måske vi burde starte med at udrydde analfabetisme globalt ?.

 9. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Med al respekt – Sørine Gotfredsen har kun ét svar, altid det samme: bare tro ..på det guddommelige, som er en fantasi, vi mennesker åbenbart behøver.

  Hun forfalder til at kritisere en af hende udpeget/udråbt ‘anden frelser’, som åbenbart med sine forslags art anses for utopi og naiv af flere.

  Nu kender jeg ikke alle hans forslag så ganske nøje – men er dog stødt på enkelte, at det er egentlig den vej, vi bør satse mere på, fordi mér af det samme ikke har vist sig dueligt i forhold til, at vi er mennesker, der egentlig vil det godt; men forføres af mange forhold, som vi så tror er lykken – og så er alt klaret.

  Det er ligeså meget utopi – men vi lever nu engang her på jorden, og de fleste mennesker kan ikke bruge et guddommeligt et eller andet til at klare de praktiske opgaver og håbe, at bare gud er med os, så går det hele nok.

  Der skal handlekraft til og visioner, der er sunde og gavner os. Dér har kristendommen igennem århundreder skadet mennesker på det groveste med dens totalitære ideer og udførelse i mange lande. Nu har vi så mere en kristendom ligth, mere spiselig i sin fremtræden og med flest præster til den røde bloks side.

  Helle Thorning og børn – penge til flere pædagoger. Joh, så udmærket, hvis det er den satsning, vi fortsat tør hylde for vore børn!? Samfundets fundament!!! Det går dem jo så glimrende .. mange flere syge helt små børn og unge mennesker. Og – de voksne – de er også alt for syge, hører vi dagligt!

  Og – hvorfor er det med pædagoger ikke i orden! Hvor mange år er det, vi har haft sådanne institutioner!!!???

  Utåleligt med denne skalten og valten – men råd til øget barsel, så fædre også kunne komme med her – det er der ikke råd til; men vi elsker jo børn – også Helle Thorning – men det er en overfalde, de voksnes behov for dit og dat.

  DER HAR NEMLIG IKKE VÆRET ORDENTLIGT RÅD TIL BØRN – OG NU ?

  DET GENNEMSKUES IKKE NOK – DET SLØRES – DET FORTRÆNGES – FORÆLDRE OG BØRN GRÆDER I UGEVIS EL MÅNEDSVIS VED DISSE AFLEVERINGER I VORE INSTITUTIONER AF VORE HELT SMÅ BØRN, DER HELLER IKKE KAN TÅLE EN SÅDAN AFLEVERING!

  Vær altid på vagt overfor politikere med små børn på en arm! hvis de ikke har bedre bud og netop hensyn og ansvarstagen overfor de mindste, de svageste, de mest umælende – FORÆLDRE BØR SIGE STOP.

  Det vil Sørine Gotfredsen måske også sige er en utopi eller naivt at komme med, hvad jeg skriver og har gentaget i en del år – og ud fra en viden omkring mennesker og deres tidlige vilkår, og hvor og hvordan og hvorfor noget går galt.

  I morges lyttede jeg til interview med Uffe Elbæk – og tænkte netop, at mit bud er og vil blive bedømt, hvis nogen overhovedet kærede sig? som lige så utopisk, naivt og alt det dér – fordi ingen gider egentlig at vende skuden.

  Så – vi ligger som vi har redt med en masse piller og fortsat vækst i en pille-industri, som vi sætter vore forhåbninger til – er nødt til, når tingene konstant kører af sporet, og vi bare betaler, betaler og betaler og fortsat må underminere os selv på grund af internationale aftaler om flygtningekvoter.

  Derfor har vi ikke råd til os selv, vi må som protestantisk påvirket i for lang tid være: Åh, så masochistisk rare tilmed, så vi både skal elske din næste mere end dig selv, underlægge os andres fortolkning af demokrati, hvilket vil sige, at der skal bare gives los, når andre forlanger, og så lige vende den anden kind til.

  Det duer ikke, ikke at være ganske rationelle og pragmatiske i sådanne forhold, fordi vi kan ikke løse verdens problemer, og vi fastholder diverse tyranniske styrer i deres formål ved at modtage så mange flygtninge, så vi selv kan ende som flygtninge, fordi de mange og vidt forskellige grupperinger i vort samfund netop er uvenner, hvorfor vi kan imødese, at deres konflikter allerede ER importeret og vil blive det ved den stadig voksende flygtningestrøm.

  Der må kunne siges stop i Danmark, at vi ikke modtager flere el meget, meget få – og de arme mennesker fra Afrika og Mellemøsten, der sejler og sætter deres liv på spil, de vil i større udstrækning blive sendt tilbage til kontinentet og må klare ærterne dér.

  Der er stadig en del lande og større end Danmark, der ikke modtager flygtninge – men skal det være standarden, at folk bare skal flygte – og vi tillige modtage, modtage og modtage og samtidig sende penge som u-lands-bistand.

  Hvor er rimeligheden henne?

  VI HAR IKKE ENGANG RÅD TIL, AT FOLK PASSER DERES EGNE BØRN – HVILKET VAR GANSKE NATURLIGT TIDLIGERE. SIKKE EN GANG FIS I ET TÅGEHORN!

  DET ER NATURLIGVIS FØRSTE PRIORITET FREMFOR AT SPILLE SMART MED DE STORE I MÅSKE TIDE – MEN OGSÅ I UTIDE!!!

  S K A M J E R i FOLKETINGET.

  Det eneste parti, jeg har fået øje på, der går ind for forældres egen pasning af børn er Krist-demokraterne – og de kommer formentlig ikke ind. Dette – selv om jeg ikke er meget for sammenblanding så direkte af religion og politik.

  Men vi har et arbejdsliv på 40-50 år, man vil forlænge yderligere hos de radikale, så det er s’gu mere end for dårligt, at folk ikke kan få lov til at varetage deres FORÆLDREROLLE I FORHOLD TIL EGNE BØRN. SÅ KAN DE SNART SAGT NÆPPE HAVE NOGET ANSVAR.

  Venstre og Socialdemokraterne slås om magten, så de er nødt til at blive enten mere røde eller mere blå. Det har vi set de sidste 15 år .. og så får yderpartierne mere rum til at vokse..og pt har vi kandidater til statsministerposten, som ingen ønskede for 4 år siden og heller ikke i denne valgkamp, på nær måske Helle, der blev populær nylig ved en vis begravelse på at sige de rigtige ord. Hvem med bare en smule hjerne ville ikke kunne det?

  Men – hun skal have ros for, at hun var hurtigt ude, dvs omgående på pletten i medierne, da det gik galt ved Krudttønden og Synagogen, og sagde sin uforbeholdne mening! Ligedan her ved samme lejlighed en tak til Dronningen for, at hun heller ikke har holdt sig tilbage med sin kritik af folk, der vil det anderledes end vi selv´i deres mangel på respekt for land og folk!

  Læs evt. mit indlæg omkring børn på Sørens Pinds blog: Dagbog V.

 10. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Klovnepartiet Alternativet består jo mest af bistandsklienter og gamle hippier som stadig går rundt i en tåge af hash og har mistet jordforbindelsen! Alternativet har ingen som helst sammenhængende økonomisk politik og kommer med verdensfjerne forslag om at gøre al offentlig traffik gratis og sænke arbejdstiden til 30 timer om ugen. Det vil koste ca. 200 mia. kr. p.a. !!! Uffe Elbæk har altid levet af at have snablerne i de offentlige kasser og er mest kendt for at måtte gå af som minister fordi han havde begunstiget sin partner med flere mio. offentlige kr. til et latterligt projekt som hedder “center for utæmmet kreativitet”! Forskellen på Uffe Elbæk og Jacob Haugaard er at Jacob H. stillede op som et humoristisk eksperiment – medens Uffe Elbæk på tragikomisk vis mener det alvorligt!

 11. Af mikael bruus

  -

  På den graf over bevidsthedsudviklingen i Europa jeg sidder og ser på, ser det ud til, at et parti som Alternativet vil kunne få et sted mellem 6-9% af stemmerne og EL, SF og LA vil skulle deles om ca. 30% og at S og V vil skulle deles om 40-45% og DF lige i underkanten af 20%.

  Meget taler for at Alternativet er det første reelle frembrud af det de kalder ”gul meem” altså en videreudvikling af EL, SF og LA (grøn meem) S og V (orange meem) og DF (blå meem) i nævnte rækkefølge.

 12. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  @ Steen Grønlund: Helt enig. SG efterhånden utålelige selvgodhed er desuden fuldstændig omvendt proportional med den Kristendom, hun hævder at tilhøre. Eller er det , igen, igen, bevægelsen Tidehverv, hun taler ud fra?

 13. Af Ole Lund

  -

  Se det, som det er. Uffe Elbæk træffer skiven i centrum. Han er tidligere rektor for
  “Kaospiloterne”. Hvilken stemme i valgkampen kunne være bedre anvendt.? Et forfærdeligt hyleri blandt de etablerede partier om kontorerne, virker ikke lovende for et bedre Danmark. Hvis ingen i øvrigt er i stand til at ruske op i forstenet parti-politik, så må han jo gå ind. Ikke med ultimative krav, men med ønsker. Ikke med 30-timers arbejdsuge, men med 30 timers-arbejdsuge som et gennemsnit for dem, der arbejder. Der kunne derigennem være plads til en del af de “måske egnede”
  i et andet mindre antal timer end normen er. At ville sætte sig på det synspunkt, at de “kristne” i DK kan tilføre nationen løsninger og værdier for fremtiden er tågesnak. Antallet af medlemmer af “Folkekirken” svinder. Nogen må jo forandre tankegangen. Uffe vil. Tag den som en gave til nationen.

 14. Af P F Jensen

  -

  PROTEST-STEMMER KAN VÆRE UDMÆRKEDE, MEN PAS NU PÅ !!

  Der er sikkert nogle vælgere som vil stemme på det nyeste parti i protest mod de gamle partier som alle, mere eller mindre, har svigtet og forrådt deres vælgere. Men man bør huske på at “alternativet” er et parti der vil støtte enhedslisten og de radikale 99% af tiden, dvs. at Uffe Elbæks parti vil ligge på maven for indvandringsindustrien, for EU, for forsendelsen af milliarder til Afrika, for islamiseringen af Danmark og for alle de asociale nedskæringer af velfærden til danskerne, som længe har været de radikales politik.

  Bag den grinende klovnemaske, bag den humanistiske forklædning, bag snakken om om en bedre fremtid for Danmark, gemmer sig et parti der ved at blive tungen på vægtskålen, kan være med til at forandre Danmark til ukendelighed. “Alternativet” er ikke et alternativ, men et parti der er dødsensfarligt for Danmarks eksistens som det danske folks land og livsgrundlag.

  Tilsammen udgør de røde kræfter en stor trussel mod demokratiet, freden, velfærden og vores kultur. Man kan sige at et kommunistisk/radikalt/totalitært monster ligger på lur for at opsluge vores civilisation og fremtid. Lader vi dette monster æde sig større og stærkere i kortsynede vælger-stemmer, kan konsekvenserne blive frygtelige.

 15. Af Erik Larsen

  -

  At danskerne lader sig narre af HelleT kommer ikke bag på mig, det har de jo i høj grad gjort før!
  Men de sidste 4 år har åbenbart forårsaget rimeligt store hukommelsestab hos en del danskere!!
  At danskerne lader sig narre af Uffe Elbæk kan heller ikke komme bag på nogen. En Gallup undersøgelse viser at det er folk fra S, R, SF og EL, der er hans supportere. (INGEN registreret fra DF!)
  Det tyder jo på at fornuften ligger hos Dansk Folkeparti + hukommelsen.
  Må jeg anbefale alle at gå ind på BT,s forside på nettet og se at her er der en måling MAN NOK KAN REGNE MED – eftersom over 56.000 danskere har stemt!!! Her spørges: Tror du Helle er garant for stram udenrigspolitik. 76% siger NEJ og 24% siger ja!!! Samtidig spørges “Hvem vandt sidste debat”.
  Her svarer hele 68% Løkke og kun 32% Helle. Hvad siger man så? Mon ikke man kan regne noget mere med disse ting end de 825 personer der bliver ringet op og ikke vil ud med hvem de “krydser” bag forhænget.

 16. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Sørine skriver bl.a.:
  ” Socialdemokraternes kampagnemaskine har med imponerende vedholdenhed og ganske simple virkemidler fået skabt et billede af Helle Thorning-Schmidt som en blanding af moder og førerskikkelse i en stil, jeg ikke havde troet ville virke i dette land.”

  I min optik FORSØGER Socialdemokraterne at skabe et sådant billede. Jeg kan ikke med min bedste vilje tro, at fornuftige danskere opfatter, den nærmest skingre HTS, der buser på i valgkampen med 180 km/timen og med baggrund i en nøje tilrettelagt agenda som hverken moder eller førerskikkelse. Jeg gør hvert fald ikke – synes nærmest hun virker lidt manisk.

  At nogle stemmer på Alternativet som protest, tror jeg gerne – det er måske nogle af de samme, der i sin tid stemte på Jacob Haugaard. De ved godt, politiken ikke er realistisk, men det ville da være dejligt, hvis den var. Og i øvrigt er det da ret underholdende. Sådan tror jeg, de tænker, men hvad ved jeg…

 17. Af Kim Olsen

  -

  Klovnepartiet Alternativet er blot en mulighed for godhedssegmentet til at købe sig aflad efter at de ved forrige folketingsvalg stemte på Bl.a. SF og R.

  SF viste sig ikke at være regeringsduelig, og de radikale viste sig at føre egentlig mørkeblå politik.

  Så ligesom man giver sine børn CO2 kvoter i julegave som kompensation for familiens brug af bil til at køre poderne i skole, så stemmer man nu på klovnepartiet – det ændrer nemlig ingenting, men det styrker selvfedmen.

 18. Af Elise Johansen

  -

  Jeg ser ham nu ikke som en sjælesørger. Jeg ser ham som en lille nar, der som andre såkaldte politikere tilstræber at tá en vis legemsdel på os alle. Af andre naragtige politikere kommer jeg umiddelbart til at tænke på HTS og MØ. De virker også lidt kunstige og uden reel substans, men de har jo heller ikke megen rigtig erhvervserfaring.

 19. Af Frank Andreasen

  -

  @ larzen

  Hvis du havde været en jævnlig opmærksom læser af BT.dk, ville du vide, at de undersøgelser de opstiller der til læserne på nettet, af rød – blå karakter, plejer blå at vinde med 75-80% af stemmerne til blå og 20-25% til rød.

  At Løkke så kun opnår 68% er faktisk en ringe score i det forum.

 20. Af Frank Andreasen

  -

  @ ko

  Sikke dog en gang fortænkt og ugennemtænkt (jeps – begge dele er skam muligt) motivforskning af politiske modstandere som ko utallige gange har demonstreret han ikke forstår.

  Nøjes med at fortælle om dit eget segment. Du mangler empatien for rigtig at forstå rød blok.

 21. Af Søren Sørensen

  -

  Det guddommelige parti alternativet bliver spændende at følge! 4.5% står det til at få nu. Vi må så afgjort håbe at nok fra rød blok fortsætter med at stemme strategisk da partiet nu må og skal ind hvis rød blok skal vinde!

  Sørine at alternativet er et alternativ til Gud? Ihvertfald er partiet mere realitetsbaseret en gud. Men konkurrencen er der jo mellem “skaberen” af global opvarmning og mennesket elbæk! Mon ikke de kan finde ud af at dele i porten og holde religion ude af det hele? Skaberen er vel ikke ligefrem stolt over det skete og må formodes at ville holde lav profil her selvom sørine her promovere ham som en anden borgerlig Kvaksælger af det nyeste ubrugelige produkt!

 22. Af Kim Olsen

  -

  Frank A

  Den gjorde nok lidt ondt hva’ 🙂

  Hvis jeg var helt galt afmarcheret var der vel ingen grund til at hidse sig sådan op….

 23. Af Søren Sørensen

  -

  “Den gjorde nok lidt ondt, hva”
  Af KO

  En psykolog ville naturligvis bekræfte Andreasens pointe mht. Den manglende empati der adskiller! Lader til at ko ikke er istand til længere at forstå sine egne tekster?

 24. Af Frank Andreasen

  -

  @ ko

  Ondt?

  Ikke det fjerneste. Du tror ikke du forveksler smerten i din egen arm, fra da du slog hullet i luften?

  Det kræver jo at du rammer … 🙂

 25. Af Frank Andreasen

  -

  @ ej

  Skal jeg være helt ærligt ser jeg hverken en sjælesørger i UE eller SG.

  UE fordi den del, slet ikke er hans dagsorden.

  SG fordi hun lige som andre Tidehvervspræster, ikke rigtig kan svinge sig op til at næsten kan være en udenfor de nærmeste venner eller familie. For dem svinger det sig ikke ud over egoisme- og nepotismeplanet.

  En mere universel empati, er de folk nemlig ikke udrustet med. Bare se Krarup eller døtrene. Trættekære og konfliktskabende og -ønskende som s…..

  Nej – dem er jeg ikke stolte af at dele nationalitet med.

 26. Af Flemming Nielsen

  -

  Demokrati og religion har vist intet med hinanden at gøre.
  Demokratiet voksede efter min bedste overbevisning ud af menneskehjernens trang til en genetisk ubekendt form for retfærdighed og empati, mens religioner til alle tider har budt på de største forbrydelser mod menneskehedens retfærd og gensidige respekt.
  Jeg vil vedgå, at de grundlæggende principper om menneskekærligheden sine steder er nedfældet i religionens skrifter. Men oftest er disse skrifter og hele tænkningen belejligt tilvejebragt og misbrugt til magtudøvelse, tortur, misbrug og diskrimination af andre mennesker.
  Gud er en underlig mes-retfærdig størrelse på Jorden midt i universets brutale realitet.
  Selv i 2015 med videnskaben og “fornuftens” delvise sejr, må vi erkende, at Herren – eller Fruen – for ikke at anstøde ligemagerne, ikke gider blande sig synderligt i homo sapiens, sapiens´ virke.
  Vi reflekterer selv og er muligvis helt alene enestående og menneskelige om opgaven.
  Det kræver sit at være så overladt til sig selv med tænkningen kontra åndens nådegave.
  Hvis der findes en god, almægtig Gud, som vil os alle det bedste på lige vilkår og i skøn harmoni, må vi nok se at få gang i drømmene om det harmoniske og fuldstændige retfærdige menneske i ånden.
  Kan et sådant individ findes på universitetet, hvor alle, selv teologer, føler sig finere end andre, fordi de har læst “sandheden” i nogle bøger og er blevet såkaldte veluddannede, snobbede præster ad libitum med moderne ret til diskret og forlorent at fordømme de fattige?
  Gud er stor. Men menneskelivet i sin mest tænkende form som sådan er langt større.

 27. Af Rikke Nielsen

  -

  Sjovt at tænke på, at du nok ikke ville komme med den samme religiøse svada om den fortabte (dumme) fåreflok, hvis den store folkeforfører istedet var Lars Løkke – eller velsagtens endnu bedre – Kristian Thulesen Dahl.

  Hykleriet er til at få øje på.

 28. Af Henrik Knage

  -

  “Uffe Elbæk som sjælesørger, nazigeneral og multigøgler”.

  Alene budskabet om 100 gram kød pr. dag – og gøre det til et politisk budskab, ville kunne få Rudolf Steiner til at vende sig i sin egen grav af armod og afmagt.

  Det er tænderskærende sørgeligt, i et tilsyneladende moderne samfund, at end ikke ånden kan leve frit – jeg græder.

  Kender alle teser om at kvæg æder op til 140 gange deres egen slagtevægt omsat i overlevelse, og hvis nogle ikke havde kvæg kunne mennesket reproducere sig selv i det uendelige.

  Men nogle gange kan en overfyldt gummibåd med flygtninge udkonkurrerer selv den mest almindelige tese.

 29. Af Henrik Knage

  -

  Uffe Elbæk er ikke sjælesørger, men den store stygge ulv der følger efter lille uskyldige Rødhætte.

  Hvorfor har han ellers sådan nogle store tænder, og sådan nogle store øre, som han gemmer i en blå cottoncoat?

 30. Af Henrik Knage

  -

  Han kan da ikke stå på hovedet i en tsunami uden at “fucking” drukne.

 31. Af p jensen

  -

  Fem-seks millioner mennesker er på europæisk plan en håndterlig størrelse, især hvis de er uvidende, godtroende, passive og intetanende. Det gik ret let med at massakrere armenierne og jøderne og andre folkegrupper på samme størrelse. Vi danskere er jo ikke flere, og hvis masseindvandringen/invasionen/erobringen og besættelsen fortsætter….. hvis masseindstrømningen bliver ved….. kan det blive meget grumt at være dansker i fremtiden. Igår jøderne….. i morgen jyderne.

 32. Af Flemming Nielsen

  -

  Måske er vi helt alene og forladte på en rund sten i universet. Engang var Jorden flad. Nu er den faktisk sådan cirka rund og mærkeligt blå og ganske ensom i det ufattelige tomme rum.
  Angsten kommer ikke med bevidstheden om menneskers stille stemme i det store intet; den kommer med småkrigene og dumheden; den kommer med idiotiens parnas og en retfærdighedsfølelse grænsende til det idiotiske; den kommer med banale fornægtelser af virkelighedens liv og vores biologiske mening.
  Vi skal alle være så lige, at intet længere er naturligt. Alt er kulturelt formet af bevidst undertrykkelse. Det onde menneske ser “han” og “hun” som et produkt af diskrimination, mens det gode menneske anerkender intetkønnet og intetheden.
  På den måde kan man godt møde sin Gud og sige: Ok, vi har fattet meningen med det hele. Du var der lige en overgang, mens vi blev klogere på os selv med eller uden.
  Hele det biologiske cirkus var kun for sjov. Mænd kan amme og kvinder kan gå på arbejde. Det må for alt i verden ikke være sådan, at vi med kønnets biologiske mening er uligestillet.
  Aldrig har dumheden været større.

 33. Af preben f jensen

  -

  Nedlæggelsen af Europas landegrænser er vanvittig, og et lille land som Danmark lever livet særlig farligt i et Europa hvor utallige kriminelle bander nu har fri bevægelighed til at drøne ind i landene i store varevogne og lastbiler……… og hvor hundredtusindvis af omkringvandrende løndumpere kan rykke ind og overtage den oprindelige befolknings arbejdspladser. Oveni kommer så at millioner af afrikanere og arabere uden videre kan slå sig ned hvor de finder det mest opportunt. De utopiske fantaster, feminister og pladderhumanister har sejret her i første omgang, men i næste omgang kan deres kortsynede politikker sætte hele Europa i brand.

 34. Af Søren Sørensen

  -

  Rød blok fører i dagens meningsmålling med 2.5%! Og folket vil hellere have Thorning end LLR!

  Blogge i b vil uden tvivl ufortrødent fortsætte med samme vrøvl om alternativet indtil valget er overstået!
  De havet regnet med 1.8% stemmespild men ikke taget højde for både fornuften i alternativet såvel som strategisk stemmende røde!

 35. Af Jens Ellekær

  -

  Det er en ejendommelig – og noget forstemmende – oplevelse at side en sen nattetime og læse de 33 kommentarer til Sørine Gotfredsens blogindlæg. For mig at se, er der ingen egentlig kommunikation og intet forsøg på at diskutere Gotfredsens teser og argumentation. Der er blot en række mere eller mindre velformulerede idiosynkratiske udfald.

  En del af kommentatorerne benytter lejligheden til at lufte deres politiske sym- og antipatier, uden at disse har noget at gøre med Gotfredsens indlæg. En anden stor gruppe består af dem, der er så kritisk/fjendtligt indstillet over for kristendommen, at de a priori nægter at diskutere indholdet i indlægget. Enkelte tillægger Gotfredsen en ”selvgodhed”, som åbenbart skulle gøre både hende og hendes meninger moralsk forkastelige – selv om det er svært at finde noget i Gofredsens indlæg, som kan give belæg for ”selvgodhed”.

  Substansen i kommentarerne fra de kristendomsfjendtlige kan udtrykkes således: Vi tror ikke på den kristne frelseslære; vi har brug for en frelser her og nu, og en sådan frelser kunne godt være Uffe Elbæk. Godt, det er så det argument, og så er der jo ingen grund til at fremture med yderligere kristendomsfjendtlige betragtninger.

  Det er tilsyneladende gået hen over hovedet på kommentatorerne, at vi i Europa i det 20. århundrede havde to profane frelsesideologier – og lad mig på forhånd sige, at jeg ikke kunne drømme om at sammenligne Uffe Elbæk og Alternativer med nogen af disse -, som lovede frelse gennem henholdsvis klassefællesskabet og folkefællesskabet og som mobiliserede til kamp mod alt det onde som truede hvert af disse fællesskaber. Ideen om frelsen var så stærk, at den tilsidesatte alle moralske restriktioner i kampen mod de kræfter, som ville kunne forhindre frelsen. De, som har blot et overfladisk kendskab til historien, ved, hvad konsekvenserne var.

  Gotfredsens indlæg bygger på den kristen-evangeliske lære om adskillelsen mellem den åndelige og den verdslige verden, den adskillelse, som er et afgørende fundament for vores liberale samfundsorden. Jeg vil vove at påstå, at ingen af kommentatorerne til Gotfredsens indlæg har forstået dette indhold – endsige evnet eller gidet diskutere det.

 36. Af Bjarne Hosbo

  -

  Ganske morsom historieforfalskning: ” Det er jo ikke tilfældigt, at kristendommen gennem historien er blevet forbudt i totalitære systemer.” – Hverken Nazi-Tyskland eller Mussolinis Italien forbød kristne religioner. – Kristendommen var heller ikke forbudt i det tidligere Østeuropa, selvom de havde et besværligt liv. – Derimod blev alle andre partier end det ledende forbudt under totalitære styrer. Eller blev i hvert fald henvist til en skyggetilværelse. – At beskylde tilhængerne af Alternativet for at betragte Uffe Elbæk som sjælesørger er totalt udokumenteret. Det kan været, at de som jeg bare betragter partiet som de mindst ringe at stemme på lige nu. – Men for Sørine G er en evige dagsorden, at alt der ikke udspringer af hendes udgave af kristendommen ingen åndelig værdi har.

 37. Af Frank Andreasen

  -

  Det er noget underligt noget, at SG forsøger at putte UE ned i noget af hendes hverdagsvirkelighed og pludselig føle trang til at ville måle og veje manden, med den alen og de helt specielle krav, der nu knytter sig til en del af hendes erhverv som præst..

  Det vil klæde hende, hvis hun nu efterfølgende prøver at putte Løkke eller Tulle, ned i den særegne matrice som nu kendetegner den del af hendes profesionelle virke. Sagen er den, at det netop ikke kommer til at ske. SGs ærinde, har først og fremmest været det samme som alle de andre bloggere her i b.dks univers:

  At få karaktermyrdet Uffe Elbæk.

  Som ganske mange andre bloggere har måttet erkende ( sikkert også mange konkurrende projektmagere i tidens løb) er at UE netop ikke er så let endda at sætte i bås og dermed få ram på.

  Det kan blive hans styrke. En af de styrker jeg ser ved ham, er fx at han ikke klæbede til taburetten i sin tid, men villigt lod sig udskifte som minister:

  Det vidner for mig om stor personlig integritet og dybest set respekt for folkestyret som institution.

  God vind herfra Uffe – også på cykelstierne.

 38. Af preben jensen

  -

  Ja, de røde kan jo godt lide de rødradigale (R, LA og “Alternativet”) For de røde og de radigale har ca. samme politik: danskerne skal skatteplyndres og hen ad vejen udskiftes med kulturfremmede fra Afrika, Mellemøsten og Rumænien osv.

 39. Af Knud Bjarne Gjesing

  -

  Om Alternativets økonomiske og religiøse bagmand: http://gallerisvinestien.dk/?p=16612#more-16612

 40. Af Adem Fajkovic

  -

  Tak Sørine! Du skriver meget positivt om Uffe og Alternativet. At der skabes tro på noget bedre, at der skabes entusiasme og begejstring… i politik? Det er da positivt! Vi har ikke bevist at sjælen eksisterer, så det kan jeg ikke udtale mig om, men i det virkelige liv sætter jeg stor pris på mennesker, som inspirerer hinanden til noget bedre end det vi kender!

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nu har Uffe Elbæk jo ikke hele paletten fyldt op – og at han her kaldes frelser, det skyldes formentlig, at han taler mere om humanisme end fx den borgerlige fløj. Så latterliggøres han og undervurderes. At han så taler som noget hos EL og SF fx – det gør det ikke mindre væsentligt at lytte til, fordi vi trænger til at se tingene helt nede på jorden og ikke kun i helikopter-perspektiv, så man virkelig kan se på substansen, hvor den måtte findes.

  Til forskel for Sørine’s, så kommer hun ikke politisk langt med det guddommelige, hvor alt forlades på en gud, nøjagtig som nogle af vore indvandrere. Med al respekt – men sådan lyder det og kan derfor opfattes ligedan.

  Kirken trøster – og kommer ikke med løsninger på de mere pragmatiske forhold, som skal løses i vort samfund og dermed politisk.

  Vi kan ikke leve af Jesus og Kierkegaard alene – vi skal have brød at spise, og vi har altså haft en menneskehed før nogen kristendom, jødedom, islam og andre religioner, hvor mennesket har overlevet og kærligheden også nødvendigvis må have eksisteret – ellers var menneskeheden allerede en uddød foreteelse.

  At elske sin næste som sig selv er et uopnåeligt krav fra en kirkes side og giver en falsk tryghed og et forlangende, der kan deprimere enhver, hvis man tog det efterrettelig og dermed for pålydende.

  Ligedan har mennesket et åndeligt liv på mange andre måder end med en religion, der er institutionaliseret og kræver sit af hver og en sjæl, dvs det samme.

  Biblen er blot en samling erfaringer igennem en vis tid af menneskeheden på et givent geografisk område, og der kan bestemt stå gode ting, såvel som det ville være fint, hvis vi kunne opfylde de 10 Bud. Det er ligeså vanskelige – og hvorfor? Det har kirken ikke svar på – det skal der dyberegående psykologi til, såvel som en kirke ikke forebygger i den forstand i forhold til et samfund, hvor de fleste af os bliver ramt af sygdomme på forskellige vis, hvilket bunder i de neuroser, der nu kan blive fremherskende i et samfund. Også i vores – og kirken har bestemt ikke holdt sig tilbage med sine fordringer omkring dette at være ligefrem livsfornægtende, og jeg behøver sikkert ikke at nævne det seksuelle, hvilket tidligere skabte en del nervøse mennesker i forh til denne tilbageholdenhed.

  Det er udmærket, at der kommer flere stemme i vores demokrati, så kan vi selv tænke og evt., hvis og hvor det kunne være formålstjent presse de gamle partier og nogle af de nyere, hvis de bliver for inhumane og ikke vil fremme sundere tiltag i forhold til miljø, arbejdsliv, og for mig at se forebyggelse for mennesker, hvor vi på forhånd mere el mindre vidende bare sender de helt små børn alt for tidligt af sted – og betaler en langt større regning siden!

  Vi har vildledt forældrene i troen på, at andre er bedre end de selv i forhold til egne børn – at de er mere ønskede på arbejdsmarkedet også i de små børns tidlige liv!

  INTET er mere forkert – ingen kvinde får et mere vigtigt job eller livsbekræftende opgave end at varetage opgaven som mor og ligedan ditto for en far.

 42. Af Erik Larsen

  -

  Jeg havde ikke troet, at TV2 skulle blive endda værre ,, grovere, mere usandfærdige m.m. end DR!
  Men læs Den korte avis i dag og måske så nogle læsere de nævnte ting selv i går?
  Det må være nemt at komme tæt på de 50% som Thorning & Co. med den SUPPORT, der gives fra vores eneste medier! Det er simpelthen en skandale, at man ikke bare kunne forsøge at være NEUTRALE! Man kan blot håbe at danskerne har spottet det.

 43. Af Esben Brun

  -

  Kom nu ind i kampen! Vi har brug for visioner – det kan da ikke overraske!

  Kom med et progressivt bud en fremtid, hvor mine værdier og min identitet rammes og hvor man kan være tilværelsen bekendt.

  Det må jeg bare konstatere, at det sker med Alternativet. Ja, vi bliver nok fattigere, men helt ærligt, er det så slemt?

  Det er som om, at den eneste værdi der tales til er pengepungen. Det skal kunne betale sig at arbejde! Vi har ikke råd til flere indvandre osv.

  Jeg kvitterer for modtagelse af det budskab og spørger så tilbage – og hvad så?

 44. Af Jesper Høegh

  -

  En flok halv/helgamle Drenge – det ikke rigtig er lykkedes for udi
  Kaospiloteri – De skønne Kunster etc – lader sig inspirere af den fallerede
  Kulturminister – der oplevede – i den kortvarige periode på Christiansborg –
  hvor uhyre morsomt det var – ingen stillede Krav – millionerne kunne omdeles
  efter Smag og Behag!

  .HAN vil bygge en Verden men helt for sig selv – et Alternativ – alle de-
  der tidligere var med til at dyrke ham – må godt komme med + URTEKRAM!

  En konstellation af Enhedslisten – Socialistisk Folkeparti – Alternativet –

  JUUUHU hvor det går – alle velegnet til Ministerposter – 30 Ministerier + Spindoctorer – der udvides da bare – set før – plads til alle –

  Forførelsens Kunst – for svage Individer – der ikke kan se –

  Han er nøgen!.

 45. Af Jesper Høegh

  -

  Hvor søgte Invandrene tilflugt – da de følte sig presset af udvisningen –

  hver gang i vores Folkekirker!

  Hvor skal vi søge tilflugt – i Moskeêrne – den dag vi er presset- – den dag de er mange nok – til indførelse af kalifatet!

  Vi kan næppe søge Tilflugt i vore Kirker – da de med flere Danskere og
  Indvandreres velsignelse skal/er destrueret!

  Jeg ser/hører min opdragelse – min Kultur – min Livsopfattelse – min Kristne
  Tro trædes under Fode af slappe Kulturløse Individer!

 46. Af lars sørensen

  -

  @Sørine

  Jeg viste ikke der fandtes “sorte” kvindelige præster !
  Må su så ikke give dig selv hånd ?
  Mørkerædde kvindemenneske du er

 47. Af Søren Sørensen

  -

  Uffe elbæk kan måske også endeligt få lukket ned for folkekirken?

  I skal privatiseres og have adgang til kirken om søndagen men selv betale alt!. Men da den er bygget af mine forfædre skal vi 90% ateister have adgang til kultur der resten af ugens dage! Måske muslimerne om fredagen for bedre samarbejde og jøderne om lørdagen? Hvorfor bruge unødige statskroner på mosquer når bygningen allerede er der?
  Danmark skal ikke bruge så meget som en kr. På religiøs humbug!

 48. Af Daniel Jensen

  -

  Udover at Uffe Elbæk tør at sætte ting på dagsordenen, som de fleste andre politikere ikke har mod eller intelligens til at berøre, er det min opfattelse at hans (og Alternativets) popularitet bunder i noget andet end deres politiske program (“utopierne” i Sørines artikel). Det er nok nærmere et udtryk for udbredt politkerlede i befolkningen, at folk synes godt om Elbæks stil. Han præsenterer et Alternativ til blokpolitiken, tager gerne oppositiones synspunkter til sig når han er enig, og tør formulere egentlige visioner, hvilket i høj grad mangler fra cand.polit’erne på Christiansborg. Alternativet tør som nogle af de eneste politikere netop protestere mod konkurrencestatens fremmedgørelse, som psykolog Svend Brinkmann gør i sin omtalte artikel, og som Michael Böss gør i sin bog Det Demente Samfund. Så i stedet for at kritisere utopierne, burde Sørine Gotfredsen netop omfavne dem. Især i sin rolle som sognepræst og teolog i en religion, der om noget opstiller utopier for menneskeheden og tilstræber en efterlevelse og fuldbyrdelse af disse.

 49. Af Kat L

  -

  Det er beskæmmende, at folk hopper på Uffe Elbæks parti.
  Det er utopi- hele vejen igennem.
  At folket har politikerlede- er fuldstændigt forståeligt, men at stemme på dette parti- er- i den grad grænseoverskridende.
  Hvor er fornuften ?
  Tænk- at give stemme- til endnu fire år- med en SR regering.
  Folk må ha´mistet realitetsansen.
  *SUK*

 50. Af Frank Andreasen

  -

  @ kl

  Endnu mere beskæmmende, er det at leve helt uden utopier.

  Det kaldes at man er endt som forstenet.

 51. Af Erik Larsen

  -

  “Uffe Elbæk” er det største flop i nyere tid – men, men han har tilsyneladende forført (OK, de vågner nok måske bag “gardinet”) sosser, radigaler, SF’er, EL-kommunister, til at flytte til “Alternativet”= Danmarks opløsning!!!
  Det kan næsten ikke blive værre – men måske Jacob Haugård medvind på cykelstierne og en ny “sanger eller vild med dans aktør, elle skuespiller (de er jo alle helt, helt til venstre) kommer frem med et nyt parti snart! Die dumme dânen tager det da med det samme! Man tror det er løgn, men det er det ikke.

 52. Af Daniel Jensen

  -

  @Erik Larsen

  Dit hysteriske indlæg lyder fuldstændigt som at høre gakkede Tea Party-Republikanere råbe og skrige om “DemonRats” (Democrats). Der er jo intet sagligt at hente her. Hvorfor er Uffe Elbæk det ’største flop i nyere tid’? Hans parti er i øjeblikket større end De Konservative. Hvis du vil lede efter et politisk flop, så bør du nok kigge nærmere på en hvis tidligere borgmester fra Viborg.

  Og hvis du virkeligt ser “Danmarks opløsning” i de nuværende partiers standpunkter – der alle er mere eller mindre midtersøgende – så er du da helt ude i torvene. Du kan råbe og hyle nok så meget om “EL-kommunister”. Der er bare ikke så meget kommunisme i deres egentlige politik, uanset hvor meget du smider rundt med begrebet.

  Det er jo en decideret ynkelig argumentation.

 53. Af Erik Larsen

  -

  Måske, og kun måske går sandheden op for dig kære Daniel Jensen i fremtiden. Du forstår jo ikke en brik af hvad der kan lede et land, sikre borgere et fornuftigt liv en sikker alderdom efter at have betalt mega-skat i 40-50 år o.s.v. Et godt sundhedsvæsen – som Helle lovede for 4 år siden – uden success – folk ligger i depotrum, i elevatorer, på gangene o.s.v. Du forstår jo intet. Forstår heller ikke at EL jo selv siger SELV SIGER at kommunismen er det de går ind for . (sover du i timen?) At Elbæks parti (iflg. dig der tror på meningsmålinger af 825 danskere fra Gjellerupparken) siger at han kommer ind – ha, glem det SÅ dumme er danskerne ikke. Så må de da hellere stemme på Jacob Haugårds cykelsti-medvind eller Thomas Blackmann! DET har jo INTET med fornuftig politik at gøre! Uffe Elbæk er et “rablende nul” , der allerede har HAR taget fra kassen i millionbeløb!!! Forstå det dog. Er det det du kan lide og går ind for???

 54. Af Erik Larsen

  -

  Daniel Jensen, skal vi dog ikke lige se om Uffe million-snyder Elbæk kommer ind overhovedet.
  Jeg tror ikke et sekund på de meninger om 825 borgere der bliver ringet op og som ALDRIG fortæller hvad de stemmer på bag forhænget. Nej, nej, vent og se – og træk champagnen op hvis dit idol kommer ind og ødelægger al form for dansk fremtid! ( i hvertfald i 4 år). Sov du bare videre.

 55. Af Erik Larsen

  -

  2 svar på et groft ubehageligt indlæg fra en Daniel Jensen må ikke vises åbenbar iflg. b.dk eller dig Sørine??

 56. Af Frank Andreasen

  -

  @ dj

  Nej – du har ganske ret i at larzen ikke er blandt de fremmeste udøvere udi argumentationens svære kunst.

  Omvendt er han altid garanti for et billigt grin, hvis ikke endda det som oftest kan blive til en hånlatter.

  På det punkt har han helt sin berettigelse.

  Han er netop skoleeksemplet på, at det han så kraftigt fordømmer, er han i rigt mål, fra den modsatte periferi af.

 57. Af preben jensen

  -

  Hej, AL, indlæg sendt ind for lidt siden er endnu ikke synligt…..

 58. Af p jensen

  -

  Undskyld, der skulle have stået SG og ikke AL. Indlæg ang. vælgernes hukommelse mv. er endnu ikke at se…..

 59. Af Erik La rsen

  -

  Kære PJ, selvfølgelig får du ikke dit indlæg med. Der skal jo være plads til b.dk.s mest benyttede blogger Hr. FrankA!!! Som får lov til ALT. Han har vel rakket undertegnede ned, svinet mig til, postuleret ting han intet ved om. HAN får lov, hvorfor mon??? Der er vist ingen tvivl. Jeg ønsker ikke at udveksle eet eneste ord med den mand. Det ligger langt, langt under mit niveau.

 60. Af Erik La rsen

  -

  Og så kan man læse Den Korte Avis i dag, som klart beroliger os borgerlige vælgere.
  De blå sejrer , selvom jeg før har sagt at meningsmålinger på opkald til under 1000 personer kan aldrig, aldrig være et rigtigt billede af hvad der stemmes på PÅ DAGEN!
  Sådan gik det også i England. Klart flertal til de liberale! Fru Petersen ude i Valby, vil sgu ikke fortælle en ung pige der ringer hvem hun sætter krydset ved. Analytikere siger også, at “de røde” altid er langt mere udmeldende om deres holdninger og politik. Vent og se heldigvis er der kun nu en uge til!

 61. Af Axel Eriksen

  -

  Frank AZ er vist bare “sat på sporet” for at destruere alt på bloggene!

  Desværre er det lykkedes!!!

 62. Af Kim Olsen

  -

  Frank A er en Troll.

  Don’t feed the troll!!

 63. Af Søren Sørensen

  -

  Preben dine “usynlige indlæg” er nu ret synlige! Sikke på at det ikke er lagnet på hovedet dit der gør at du ikke ser dem?

  Selv din netværksbrodet EL kan se dem!

  Ingen trolder i B som de 2 sengekammerater i debatten KO og AE.

 64. Af Frank Andreasen

  -

  @ ko

  Jeg er en troll og du er ko?

  @ ae

  Destruere? Tjae. Kom frisk med nogle valide argumenter.

  Så kan de vel stå alene og er ikke sådan at destruere.

  At jeg sender larzen til seng han selv har redt, er nu hans eget problem.

  Han synes da også selv han klarer sig bedre end mig, så hvad er problemet? Fnizzz……

 65. Af Frank Andreasen

  -

  Kæreste larzen

  Der er en lille ting jeg ikke forstår. Vi har nogenlunde fastslået det som din sandhed, at noget af det mest fæle, man som ordentlig menneske kan benævnes – er rød.

  Godt så!

  Hvordan kan det dog være, at disse pæne ordentlige mennesker skulle betegne sig selv som sådan noget fælt og afskyeligt?

  For mig giver det ingen mening.

  Du må nødvendigvis have større erfaring i at kaste dig i sølet, siden du udtaler dig med så stor vished og skråsikkerhed,

  Det kan ende med, at jeg må bøje mig for ekspertisen.

 66. Af Frank Andreasen

  -

  Hmmm larzen

  Underligt at en “jyde” som dig, bruger Fru Petersen fra Valby.

  For mig som jyde, ville det da ikke give mening at kloge sig på en helt anden landsdel.

  Sikker på du ikke lider af “erindringsforskydning omkring det du er “jyde”.

  Sikker på at det ikke kun var din farfar og at siden han var dreng, har jeres familie været fra Djævleøen?

 67. Af georg christensen

  -

  Som sjælesørger?, Hellere et individuelt udsagn, som en ekstravagant magtbegærligt “illusionsbeskrivelse”, med sagn fra fortiden og ikke har ønsker om at være med i nutiden. At sidde fast i fortiden, giver ikke nutiden impulser til fremtiden. Begrænser nærmest nutidens muligheder..

 68. Af Henrik Knage

  -

  Vejen til Himmel og Helvede er brolagt med Nutella…

  Der venter endnu 2,5 magre år forude, inden de fede kommer igen. Kært barn har mange navne, og Uffe Elbæk er ikke uden grund multikunstner: Sjælesørger, Malkemaskinen, Lænsepumpen, Sivdrænet, Faskinen, Tryllekunstneren m.m.

  Hvis han kan lokke sjæle til med Nutella, kan han også få dem til at gå væk igen ved at lænse et par fonde eller sådan noget lignende…

 69. Af Ole Lund

  -

  Det største problem, som Danmark slider med, er manglende vilje til forandring.
  Det har DF læst på – og scoret stort på. DF ønsker Danmark som i går , ja måske endda Danmark som for længe siden.
  Der er ikke visioner i den slags politik, hvis der overhovedet er tale om politik? Der er åbenbart stemmer i, at man forestiller sig en lille nationalstat, som tydeligt fremstiller, at vi har det godt nok, som vi har det. Nu skal vi opleve, at Venstre løber med på DF´s ønske om, at vi skal høste alle fordele ved medlemsskab af EU og smide resten på porten! Det minder om, at man før 1849 sikrede at udefra kommende sekter kun kunne få lov til at udøve deres religion i hertugdømmerne
  – ikke i kongeriget. Det gjaldt dog ikke jøderne, som ved fornuftig tilladelse fra kongen kunne slå sig ned i selve Danmark. Når Tidehverv, som Sørine repræsenterer, stædigt fastholder “Den evangelisk- lutherske” lære,
  så undres man tit over, at Luther fordømte BÅDE muslimer og jøder. Det er i DF’s
  strategi ændret, fordi jøderne dæmmer op for muslimer. “Go’Daw do”. Man skal lige se nøjere efter, hvordan meningsdannere misbruger fakta for egen vindings skyld. Uffe Elbæk er en mønsterbryder ligesom en vis søn af en tømrer i jødernes land. Måske kan han sætte spørgsmål ved nogle mere eller mindre “vedtagne”
  livsværdier. Normer er ikke livsværdier. Uffe står nok der, hvor han med stor lyst,
  intelligens og indsigt vil være i stand til at nedbryde de farisæriske synspunkter i vort land. Han ønskes god vind – også i form af medvind på cykelstierne.

 70. Af søren rasmussen

  -

  Måske skulle mediestøtten fjernes helt.

  Når vi ser noget der kalder sig en avis som Ekstrabladet,
  som har prostitution som sin spidskompetence, og en chefredaktør, vi kan kalde ham Gøg, gå så ensidigt efter en politisk modstander som Lars Lykke så er det vel tid til at lukke lortet ned.

  Ekstrabladet er ikke oplysende, ikke morsomt, ikke frækt men en byld i røven som ikke har sin berettigelse.

  En ensidig pornokanal uden substans. – med dårlig porno.

  Salg af ekstrabladet styrtdykker hvorfor? Lort er lort, Gøg er lort. I gamle dage hed det, Ekstrabladet tør hvor andre tier. – i dag tør Gøg ikke være seriøs. Gøg har for meget puds i øjnene…., til at kunne se substans.

  Samtlige TV medier har journalister der enten er røde eller ‘bliver’ røde hvis de vil fortsætte et arbejdsliv i den branche. – hvorfor finder vi os idet?

  Luk DR ned eller endnu bedre sælg lortet.

  Det vil kunne skabe rum for flere moderne sygehuse, skabe vækst, livsglæde for normalt tænkende mennesker.

  DR er i dag en stor nepotistisk familie som er endt i det rene indarvl. Og det smitter. Se på Poul Skammelsen som nu lever op til sit navn.

  DR er det, det ligner, et politisk partsindlæg som argumenterer, manipulerer, afbryder, selekterer til fordel for – Rød overførsel på vores skatte kroners vegne.

  Hvorfor laves der ikke en folkeafstemning om nedlæggelse af DR sekundært fjernelse af mediestøtte.

 71. Af Søren Sørensen

  -

  DR må aldrig på private hænder! Som ses i det danske medielandskab hvor 85% af mediestøtten går til decideret borgerlige da 85% af medierne er borgerlige og privatejet!

  DR er den sidste bastion for Oprigtig OBS i landet. Ellers bliver det hele et borgerligt helvede som beskrevet af George Orwell i 1984.information fra alle der modsat fx. tanten der kun giver ytringsfrihed til borgerlige skribenter bloggere mv.

  Politiken selvom den er borgerlig også giver dog ytringsfrihed til alle mulige bloggere. B kunne lære meget om ytringsfrihed af politiken selvom avisen sletter alt med blot et snært af radikal kritik!

  DR skal have udvidet bevillingen og sendefladerne. Kun et frit økonomisk medie uden ejer og herre er oprigtigt kritisk. Samme ses i fonden “the guardian”!

 72. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ole Lund – g.d. 10:32

  Det er nok ikke rigtigt, at jøderne dømmer op for muslimer. De er selv oprindeligt indvandret og med en speciel historie igennem tiderne, som de ikke glemmer.

  I dag på TV NEWS var der et interview med Uffe Elbæk, som konfronteredes med, at han faktisk i noget nær 80% havde stemt som EL i folketinget, og han indvilgede i om l år igen at blive interview’et om, hvordan han det næste år vil stemme.

  Ingen tvivl om, at han har en humanistisk stemme og tilgang til sit .. og ligesom fx Kathrine Lilleør, der tror, at kærligheden først kom med kristendommen, så fik det mig til at tænke på – og igen, at vi alle ofte straks bliver kategoriseret i disse båse.

  Men – ellers siges det jo om Elbæk, at han ikke er venstreorienteret – og samtidig på visse punkter er lidt til højre. Altså en frigænger i hvert fald – måske ikke så meget fritænker, som han gerne vil være. Det ved jeg ikke nok om; men mange er jo, jeg selv inklusive, ganske træt af de gamle partier – intet nyt under solen.

  Men varm luft og naive tanker vil ikke være nok – det skal være realistisk gennemførligt. Ellers får Sørine ret i, at det er en trøst som en vis frelser kunne give. Dog må man sige, at denne sidstes gang på jorden blev ganske effektfuld. Den virker for nogle den dag i dag, idet uhyrlighederne i biblen er skrottet – og ingen tænker på Luther og hans fordømmelse af jøder el muslimer. Det er slettet for de praktiserende, idet der ikke tales sådan i vore kirker i dag!

 73. Af Monokultur » Uffe Elbæks visionsboble

  -

  […] Gotfredsen skriver i Berlingske Tidende at […]

Kommentarer er lukket.