Ødelæggende for samtalen

Af Sørine Gotfredsen 47

Den tidligere biskop og nu afdøde Jan Lindhardt sagde engang, at en god præst skal læse Ekstra Bladet for at vide, hvad der rører sig blandt danskerne. Det er et godt råd, som jeg ofte følger, men ikke altid uden forbehold. Man må nemlig løbende ærgres over avisens mange forsøg på at pille mennesker ned og skabe splid i befolkningen, idet målet lidt for ofte synes at være at appellere til de simple instinkter i os. Dette er som bekendt ikke nogen større kunst, men det er til gengæld ødelæggende for den fælles samtale, der i forvejen i disse år er i fare for at blive præget af grøftegravning og ringeagt. Ekstra Bladet har en stolt fortid med begavede chefredaktører og vigtige dagsordener – for eksempel gik avisen i sin tid forrest i den vigtige nedbrydning af tabuerne omkring indvandring – men i en tilsyneladende lidt rådvild søgen efter en klar identitet fylder almindelig smålighed i dag for meget.

Et par eksempler. I juledagene kastede Ekstra Bladet sig over nogle præster, der bor i store embedsboliger. Ganske forudsigeligt blev sagen fremstillet som om, at præsterne grådigt skaffer sig store boliger til en lav husleje, mens det ikke blev gjort tilsvarende tydeligt, at en præst ikke selv bestemmer, hvor han eller hun vil bo. Boligen følger med embedet, og mange vil faktisk helst undgå embedsboliger, fordi ordningen gør det svært at være herre over egen økonomi og desuden betyder, at man skal flytte, når man skifter job. Sagen om præsteboligerne illustrerer, hvordan Ekstra Bladet forsøger at skabe mistro og misundelse på tværs af samfundsgrupper, og denne trang til at pille folk ned kommer selvsagt klart til udtryk i behandlingen af kongehuset. Dets medlemmer omtales ofte uhyre nedladende, og helt forudsigeligt er det Ekstra Bladet, der i disse dage kan forarges over, at Prins Henrik som pensionist bevarer sin årsløn. Man overvejer, om ikke avisen med sin rituelle dyrkelse af den simple misundelse skubber mange læsere fra sig, idet mennesker med et mere nuanceret syn på tingene simpelthen føler sig for primitivt tiltalt.

Det er trist, for Ekstra Bladet har en berettigelse. Ja, faktisk tror jeg, at avisen med en dannet, skarp og velskrivende chefredaktør ville kunne udgøre en vigtig stemme i den blanding af kompromisløshed og historisk bevidsthed, som tidligere var til stede. Man kan udmærket godt være flabet, respektfuld og intellektuelt besindig på samme tid, og den kombination kendetegner ikke Poul Madsen. Han har i stedet med årene opbygget en sært selvretfærdig ideologi om, at Ekstra Bladet ikke blot skal afsløre magtmisbrug, men nærmest per definition nedgøre alle, der har en vis position i samfundet. Hvad enten det er forhånelsen af de kongelige, et forsøg på at fremstille landets præster som grådige godsejere eller rituel forfølgelse af politikere for selv små fejltrin står det efterhånden klart, i hvor høj grad Ekstra Bladet savner en frontfigur, der vil løfte samtalen frem for at nedbryde den. Vi lever i en højspændt tid, hvor den gensidige respekt kan forvitre i værdimæssige kløfter og en dyb træthed ved politikere, og Ekstra Bladet risikerer at bidrage til splittelsen. Avisen har brug for en mand i spidsen, der er udstyret med ægte samfundssind og ikke blot identificerer sig med letkøbt forargelse. Jeg tror stadig på, at det gavner en præst ind imellem at læse Ekstra Bladet, men det er ikke sikkert, at det forsætter på den måde. Og jeg tvivler på, at Jan Lindhardt i disse år ville anbefale det med samme varme i stemmen.

47 kommentarer RSS

 1. Af Anni Kjøller

  -

  Ekstra Bladet , er blevet ganske uintelligent.. Danmarks porno avis..

 2. Af Jens Hansen, Tåsinge

  -

  Denne Poul Madsen er jo en taber som slet ikke har samme intellektuelle niveau som tidligere chefredaktører som Svend O. Gade, “Vrisne-Victor m.fl. og derfor er Ekstrabladet nu også bare en lille ubetydelig avis som kun bliver læst af folk på overførselsindkomster! Og vi skal jo heller ikke glemme at Poul Madsens broder er politiker for tossepartiet Enhedslisten!

 3. Af Jesper Lund Jesper Lund

  -

  Jeg læser kun meget sjældent Ekstra Bladet, da man ikke kan stole på, at det EB skriver, er korrekt. Der har været en del personer, som EB har løjet om med sørgelige konsekvenser for de berørte.

 4. Af Jens Andersen

  -

  Kære Sørine! Du har så evig ret i, hvad du skriver om det manglende format hos Poul Madsen, især når man sammenligner ham med koryfæer som Victor Andreasen, Sven Ove Gade og Bent Falbert, der har siddet i samme stilling. Under den nuværende ledelse er EB blevet en langt ringere avis, som jeg kun køber om søndagen, hvor Bent Falbert’s hvasse pen pryder bagsiden.

 5. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Helt ærligt Kære Sørine ! –Ekstrabladets folk skal tjene deres penge selv ! –De kan ikke regne med AT: der hver måned i de næste 30-40 tikker et større og større beløb ind på kontoen –som de ekstremt priviligerede off. ansatte ! –Så kan du godt tage forargelsen over prins Henrik´s “hold-kæft-bolsje til 8millioner kroner om året med ” –Sagen er den AT Danmark er ligeså korrupt som man har udråbt Grækenland til !—Så jeg forstår godt AT: Der faktisk er en hel del danskere, der nu “sætter hælene i –Og siger AT NU kan det være nok ! –” Smid alle de snyltere på porten –skiller sig af med de dyre materielle ting–Og finder ud af AT: Det er bedre at leve på en “sten” ! Det var alligevel tingene der ejer dig –og ikke omvendt !!–Der er flere – og flere, der flytter udi de dybeste alper ! –Og vender denne hæslige verden ryggen !!–Det er ikke præsternes skyld ! –Men de har jo også deres på det tørre med off. pensioner –og hele pibetøjet !

 6. Af Søren Revser

  -

  Når nu alle Politikere, Journalister, Standup komikere, Musikere, Skuespillere og hvad ellers findes af kendisser alle er på kollisionskurs med resten af befolkningen, så er man jo nødt til at tænke sit.

  Er deltagere i X Factor og 4 stjernet komik på dansegulvet virkelig klogere end alle andre, eller ligger der noget helt andet bag?

 7. Af Uffe Staulund

  -

  @ Anni Kjøller,
  Jeg er uenig med dig, Ekstra Bladet er en intelligent drevet avis.
  Du skal se på deres målgruppe, som er mænd. Til ære for mændene har man dagens side 9 Pige.
  Så er der rubrik annoncer på et par sider. Det er formodentlig også mænd, som læser disse annoncer. Annoncørerne er fra velness industrien.

  Hvad skulle Politiken leve af, hvis den ikke havde Ekstra Bladet som støtte?
  Jeg kan ikke forestille at Jyllands Posten sponsere Politiken, men de arbejder sammen på den administrative front. Det kan der være god mening i.

  Ekstra Bladet’s målgruppe er mænd og kvinder, som har trang til en billig og uigennemtænkt forargelse, og de hænger ikke på træerne.

 8. Af Søren Rasmussen

  -

  Sørine,

  var det så dagens svada?

  Hvilke guddommelige udgydelser – og så fra en Dansk præst.

  Du får vævet flere giftigheder ind i dette blogindlæg – har du ‘et horn i siden’ på EB’s chefredaktør?

  Danske præster er også blevet gode Socialdemokrater – med tiden – og hvad er egentlig forskellen på COOP og Den Danske Folkekirke?

  Vores nye 2016 tegner godt og spændende – præsterne har kløerne fremme!

 9. Af Jan Petersen

  -

  EB var iøvrigt en god avis engang. Men det er godt nok mange år siden. Før såvel PC som mobil telefon!

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Uffe Staulund

  “Hvad skulle Politiken leve af, hvis den ikke havde Ekstra Bladet som støtte?
  Jeg kan ikke forestille at Jyllands Posten sponsere Politiken, …..”

  ?

  JP/Politikens Hus udgiver de tre landsdækkende dagblade EKSTRA BLADET, MORGENAVISEN JYLLANDS-POSTEN og POLITIKEN – Danmarks førende dagblade.

  Hverken Ekstra Blader eller BT er særligt seriøse aviser. De lever af løssalg og må derfor skabe deres egne hjemmebryggede sensationer hver dag for at overleve. De kender deres lus på gangen og tilpasser deres redaktionelle stof derefter.

 11. Af Steffen Rasmusssen

  -

  Hvad var Ekstrabladet uden al den “nøgenhed”? I øvrigt gode pointer, Sørine Gotfredsen.

 12. Af Henrik S

  -

  EB har aldrig været en ordentlig avis.
  Den lader bare som om.
  Som præst må du da kunne se halen stikke frem.
  Derfor kan den da godt iblandt have en pointe , men at den skulle vise hvad der rører sig blandt danskere! Det er udtryk for dyb disrespekt for danskere.
  Den er næsten ligeså falsk og hyklerisk som storesøsteren Politiken.

 13. Af Lone Ludvig

  -

  Jeg er også træt af Poul Madsen. Du har fuldstændig ret Ekstrabladet var godt dengang de trævlede sager op for at hjælpe mennesker, der var i klemme. Nu handler det kun om folks ansættelseskontrakter, som på fuldstændig lovlig vis følges. De bliver så udstillet som grådige tyveknægte, hvilket er temmelig trættende. Det handler om personforfølgelser af specifikke personer, for det er jo ikke alle personer han vil skrive dårligt om og det er totalt uprofessionelt.

 14. Af Flemming Andersen

  -

  Sjovt Sørine lige kommer i tanke om alt dette når det går ud over hende selv og den sandsynligvis meget billige kæmpeejendom hun bor i som præst.

  Jeg vil foreslå Ekstra Bladet at aflægge Sørine et besøg og se hvad hun mon betaler i husleje og ikke bøje sig for dette ynkelige forsøg på at aflede opmærksomheden fra hendes pamperi.

 15. Af Flemming Andersen

  -

  Til information har præstegården til jesus-kirken i Valby 10 værelser.

  http://www.kirkehistorie.dk/pgd/valbypgd.htm

  Ser ikke ud som om Sørine mangler plads. Måske hun kunne huse et par flygtninge som den næstekærlige og uselviske person hun er.

 16. Af Ole H

  -

  Berlingske har en berettigelse, men ikke med sørine som blogger.
  Berlingeren har altid været en anstændig avis. Men nu har DFeren Sørine gjort sin entre.

 17. Af Torben Kjær Andersen

  -

  Flemmming Andersen: Du fattede vist ikke rigtigt pointen med, at præsterne ikke selv bestemmer, hvor de skal bo.

 18. Af Søren Rasmussen

  -

  Sørine – men dog – nu kom ham Madsen frem i lyset.

  Er du på en måde ‘lidt varm’ på ham – så dyrk det i dine private circkler!

  Madsen skal jo være den ’slemme fyr’ – det er en del af spillet.

 19. Af Maria M

  -

  Kære Sørine
  Det forekommer mig, at du altid er ude på at “Revse” nogen, det kan være Manu Saaren, det kan være muslimer, mm. Nu er det redaktøren på Ekstra Bladet. De får en ordentlig sviner fra dig. Du taler ondt om alle. Kunne det tænkes, at du har et hul i dit hjerte, at præsten mangler hjerterum. Jeg vil anbefale dig, at tage et eller to uledsagede flygtningebørn. Du har ikke børn, det kan man tydelig mærke.
  Måske ville det give dig den dybte, kvalitet og menneskevarme, som mangler i al din litteratur.

 20. Af Benny B

  -

  Poul Madsen har ødelagt Nationen.
  Siden at PM. har indført sindelagskontrol på nationen, er den ikke værd at læse længere.
  De sjove og utilpassede indspark er blevet siet fra, ligesom likes og dislikes er blevet afskaffet.
  DDR. censuren og den gode tone har lagt sig som en tung dyne over Nationen og letheden og frækheden er væk.
  Det er ikke længere muligt at veje stemningen i befolkningen hos EB.

 21. Af Ekstra Bladet

  -

  ANMELDELSE EKSTRA BLADET

  Sørine Gotfredsen: Den åndløse dansker 231 sider. 249 kr. Kristeligt Dagblads Forlag

  Ekstra Bladet giver 1 STJERNE til Søringe Gotfredsens elendige makværk af en bog.

  Sørine Gottfredsen tilhører den særligt sammenbidte afart af kristendommen, som hedder Tidehverv, hvis troslære kan forkortes til: ’Gud er alt. Jeg er intet. Du er en idiot.’

  Vi er mange åndløse idioter i Danmark, og Sørine Gotfredsen prædiker uargumenteret sit mekaniske syn på kærlighed, sin afsky for børn, sin foragt for medierne og meget andet med en mangel på selvindsigt, der ville være hjerteskærende, hvis hun ikke skrev med en så humorforladt arrogance.

 22. Af Brian Jørgensen

  -

  Ekstra bladet “klam hvor andre tier”

  Ulækker heksejagt på visse politikere, en markant rød drejning efter PM

  Et upartisk forsøg på at påvirke sidste valg osv osv

  Savner Falbert den ægte tør hvor andre tier

 23. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Jeg bliver altid ked af at læse dine klummer, du virker, som et trist menneske. Jeg har fra tid til en anden læst dine artikler og har skimmet to af dine udgivelser. Kierkegaard er din blindestok. Dine artikler handler næsten altid om mennesker du ikke kan lide, de er smålige og uden anerkendelse af andre. Når idioterne omkring en begynder at være i et betragteligt antal, er det på tide at tænke sig om. Du burde tilgive menneskerne at de ikke er fuldkomne, du er trods alt præst.

 24. Af Henrik Juul

  -

  Fakta-check: Det er ret enkelt at finde oplysninger om Valby Sogn, og her kan enhver se at Sørine ikke bor i præstegården, men har adresse i en lejlighed i den mere beskedne del af Frederiksberg. Der er nemlig tre præster tilknyttet Valby sogn.

 25. Af Uffe Staulund

  -

  Det er noget bavl af Ekstra Bladet, at tale om dyre præsteboliger.
  En præstebolig er en tjenestebolig, som præsten er forpligtet til at bo i.
  Der betales skat af boligydelsen fra sognet.
  Det er foder til den indre svinehund, at lave en sag ud af præsteboligere.

 26. Af Henrik S

  -

  Uha – nu kryber alle troldene op af deres huller for at angribe Sørine.
  Det er godt nok afslørende.
  Sørine , håber ikke du tager dig af det !
  Har læst dine bøger og jeg har nydt dem.Er blevet klogere på livet og mig selv ved at læse dem.

 27. Af Anders Weile

  -

  #Flemming Andersen – min hustru og jeg havde den fornøjelse at blive viet af Sørine i 2012. I den forbindelse lejede vi præstegårdens stueetage til den efterfølgende reception. Bygningen bar absolut ingen præg af at blive anvendt til privattjenestelige formål.

 28. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Henrik S
  Læs dog Kierkegaard. Der er alt for mange, der luner sig ved hans fødder. Sørine er nok mere tilgængelig end Kierkegaard. Hun blev vejet for let af EB for sin sidste bog, derfor hendes svada imod redaktøren. En præst skal ikke vise sit politiske ståsted, med mindre, at han eller hun er politiker og stopper som præst. En tjenende præst er en forkyndende person og ikke en lakaj for et politisk parti.

 29. Af p jensen

  -

  HUSK AT LÆSE 180 G……… URIASPOSTEN……..DEN KORTE……FORSVAR FOR FAMILIEN

 30. Af Helle Hansen

  -

  ” Rituel dyrkelse af den simple misundelse” ? ” Ekstra Bladet identificerer sig med letkøbt forargelse” ? ” EB bidrager til splittelsen i samfundet “?
  Jeg mener at EB sætter fokus på splittelsen i samfundet !!
  Der er ingen ” letkøbt” forargelse, Den er dyrt købt af ” manden på gulvet” hver dag.
  At Prinsgemalen scorer 8 millioner i pension og DF efterfølgende ( takket være EBs bidrag) , må bede Finansministeren finde de 587,-kr md. til pensionister , DF sammen med de borgerlige, ellers i første omgang havde ” blåstemplet” skulle trækkes fra pensionisternes indtægt til boligydelse,- sætter jo lønningerne i dette land , pænt i relief.
  Men mennesker med svimlende høje lønninger piver over, at vi ( Gud ske tak og lov) , fortsat har en papiravis som holder befolkningen underrettet om Rigets tilstand.
  Alle de rige med frynsegoder som ultra billig husleje , fri adgang til diverse forlystelser og lave renter, skal da bare prise sig lykkelige over at modstanden mod denne perverse ulig fordeling af goderne , fortsat har sin gang på ( dansk) jord! Misundelse er ikke et dansk karaktertræk , det er en brist der lever i ” Hellerup reservater” .
  Hvis Sørine frygter, at tiden hvor både Jesus og hendes ligesindede kan gå på vandet , er ved at være ovre ,skyldes det ikke Poul Madsen , men at vi lever i en tid hvor menneskers dagligdag bliver meget mere synlige , takket være de sociale medier.
  Og så er det vel knapt så rart, at virkeligheden nu indhenter alle de som har levet trygt og fedt i deres elfenbenstårne og præstegårde.
  Men tak til Poul Madsen for at bevare sin integritet og vise sit vid og humor i Presselogen.
  Der er brug for chefredaktører som ” tør hvor andre tier” !
  Og der er brug for en befolkning som finder ud af, at vejen til et trygt og godt samfund ikke går via kontrol, økonomisk ulighed og politisk ” utroskab” , det er den splittelse Sørine burde vende sit seende øje mod og ikke det blinde !!

 31. Af p jensen

  -

  På mange af disse blogs kan det være besværligt eller umuligt at sætte saglige, oplysende og aktuelle indlæg på. Hvorfor denne radikale c en su r….?

 32. Af p jensen

  -

  Har lige hørt en ret grotesk debat på P1. En fra LO og en fra DA (li zet te og hol god) var vildt optaget af at skaffe job-hjælp til migranter, så de kunne finde sig et arbejde i en fart. Der skulle gives 75% eller 100% løntilskud, betalt af danske skatteydere. Og DA har udarbejdet 67 forslag, og partierne vel 4-500 forslag til hvordan migranterne kan SIKRES en god start, god økonomi og velfærd.

 33. Af Søren Jensen

  -

  Jeg dropper Ekstrabladet, den er for kedelig, jeg er ligeglad med kongehuset og præster, måske lidt sur over at Joakims fraskilte skal forgyldes af mig.
  Så hellere BT og Den Korte Avis, sidstnævnte er ikke så politisk korrekt at det gør noget.

 34. Af preben jensen

  -

  SG har ret i at EB ikke bør være hævet over kritik. Men bladet er en underlig blanding af tarvelighed, snask og ævl på den ene side, og meget oplysende artikler på den anden side. Ting og skandaler der ikke kan læses om i andre aviser, er tit med i EB. Og diverse radio- og tv-stationer er langt værre mht. manipulation og fortielse.

 35. Af Arvid Holm

  -

  Deres sværte lugter!!!

 36. Af j. mortensen

  -

  Ak ja. det er altid fornøjeligt at betragte, hvordan klakørerne i deres mentale armod søger at overgå og forstærke Sørines tirader over Ekstrabladet. Tirader, der til fulde dokumenterer , at der netop er et stort behov for en publikation som Ekstrabladet.
  Det kræver dog både intellekt og intelligens at læse EB.

 37. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Ekstra Bladet har sin berettigelse. Ekstra Bladet har ofte gjort os opmærksomme på urimeligheder, som hidrører den brede befolkning. EB har også kørt hetz på enkeltpersoner, en hetz, der er direkte uklædelig. Her har Bent Falbert bl.a. været primus motor.
  Poul Madsen er glimrende i sin stilling. Han er skarp, langt skarpere end Sørine. Sørines argumenter er ikke skarpe, de er et konglomerat af kedsommelige moraliseringer og revselser og som før nævnt fik Sørine Gotfredsen en dårlig kritik af sin bog i EB, derfor vil hun have Poul Madsen fjernet. En klog mand sagde engang, moral er hvad vi slår andre i hovedet med.

  Sørine er ikke i stand til at skære ind til benet i sine argumentationer hendes evige kedsommelige moraliseringer spænder ben for hendes vid.

  I virkeligheden bruger Sørine Berlinskes spalteplads, for at hyppe egne kartofler, det drejer sig om hendes udgivelse af bogen, Den åndeløse dansker. Her har hun modtaget 1 stjerne for bogen i Ekstra Bladet, derfor denne lammer til Poul Madsen.
  Her finder man bogen dårlig. Jeg har ikke læst bogen endnu og vil ikke dømme om den. Ofte er dårlig reklame bedre end ingen, vedr. salg af bøger. Det kunne være, at hun skulle tage kritikken til sig. Mies van der Rohe sagde “less i more”, R. Ventury skrev “less is a bore”. Jeg ved ikke hvad, der passer Sørine. Det er meget irriterende, at blive kritiseret, men somme tider er det den bedste vej frem.
  Jeg har det til gengæld skidt med, at hun som offentlig ansat præst, reklamerer så højlydt for Dansk Folkeparti. Vi borgere betaler hendes løn for at være præst, ikke for at være forkynder for DF. Jeg finder hendes sympatier for DF, uforenelige med, at være repræsentant for den Danske Folkekirke. De udtalelser DF kommer med er alt for ofte indhumane og desværre ofte meget lidt intelligente. En af mine bekendte kender Sørine, hun siger, at Sørine er en sød kvinde. Det tror jeg gerne.

 38. Af Uffe Staulund

  -

  Så længe vi endnu lever i et frit land, så kan man købe de aviser, som man kan lide. Droppe de aviser, blade og elektroniske medier man ikke kan med.
  Så enkelt er det.

  Annoncører finder selv ud af hvor de får mest for pengene.

 39. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Ville have skrevet” De udtalelser DF kommer med er alt for ofte inhumane” et ekstra d havde listet sig ind i inhumane” om forladelse.

 40. Af Ole Lund

  -

  EB er: Tynd, flad, uartig, kompromisløs, overfladisk, dybdeborende o.m.a.
  En “Boulevardavis” som “The Sun” i London. Men én ting er, at det længe har været
  en avis, som trykker nyhederne, mens andre medier ofte (for ofte) har valgt at
  UNDERTRYKKE nyhederne.

 41. Af tove esmann

  -

  Hvor blev jeg glad da jeg læste bloggen, så var jeg alligevel ikke den eneste i Danmark der føler at EB,s formand skulle tages i hoved og …. smides på porten.Han kan åbenbart ikke se det selv.Det er så trist.

 42. Af Kim Kaos

  -

  Efter Poul kom til er Ekstra Bladet blevet en trist kombination af Ugens Rapport og Se&Hør som dagblad.

  Det er trist at se den voldsomme forvandling – Journalistiken er forsvundet og erstattet af røv og patter.

 43. Af Bjørn Vest Hansen

  -

  Kære Sørine,
  Jeg har meget stor respekt for dig, du tør sige Rom midt imod og er til tider ualmindelig skarp..

  Men den med præsteboligerne holder ikke rigtigt..

  “Det er ikke os der bestemmer. Vi har ikke købt dem — og vores økonomi er ikke rigtigt til at styre, når vi nærmest bliver tvunget ind i disse boliger..”

  Senere lader du tordenkilen ramme bredt og tilfældigt i unuancerede eksempler..
  Det kan være, du har ret med disse, men jeg kan ikke lade være med at bemærke, at du selv tager eks. præsteboligerne ud af deres sammenhæng.. At du glemmer, at de er fra en svunden tid, hvor etaterne, ud over boligerne, manifesterede sig med værdige nik og letten på hatten..
  Det er i orden, at du fortæller om baggrunden for disse boliger, men ligefrem at gøre det modsatte – at retfærdiggøre dem…?

  Den fik ikke for lidt! —- og til sidst vil du have en ny chefredaktør på Ekstrabladet.. sådan!!
  Jeg synes det er symptomatisk for især noget af pressen, at man tager tingene ud af deres sammenhæng for at få noget mere smeld på — det kan blive for meget, det kan blive tandløst.. men virker vel egentligt som samfundet er — og i den sammenhæng som politikerne på Kristiansborg, der i allerhøjeste grad – både tager tingene ud af sammenhæng og spæder til med ordkløveri.. Heldigvis kommer der megen god realpolitik ud af det, men det ville være synd at sige, at alt er fryd og gammen..

  Du må da længes efter Kirkegaards indlysende filosofi, som udover smukke ord også er logiske og på sin vis rigtige i langt højere og dybere grad – end når verden tages ud af sin sammenhæng.
  Men selv du synes tilsyneladende, at så bliver det for kedeligt… 🙂

 44. Af Poul Lynge Andersen

  -

  Helle.
  Sikke en omgang verbalt udflåd! Du må sidde helt derude til venstre og være (perverst) sulten.
  Men misundelsens brød skal jo også spises.

 45. Af Jan Johansen

  -

  Jeg bryder mig heller ikke om Ekstrabladets noget rabiate facon, Sørine Gotfredsen, men en årvågen presse er nu ikke at foragte. Det er desværre bydende nødvendigt. Det har der været mange eksempler på nu og da.

  Tag f.eks. Helle Thorning-Schmidts skattesnyderier i 90’erne og hendes grove løgne for at undgå, at hendes mand kom til at betale skat i Danmark. Han var faktisk skattepligtig på et tidspunkt iflg. den tids gældende skatteregler, men dem ændrede SKAT i København af en eller anden meget betænkelig grund, hvorefter fotomodellen Camilla Vest og hendes mand 2 år senere kunne frikendes for grov skatteunddragelse med henvisning til SKAT’s praksisændring i forbindelse med frifindelsen af Helle Thorning-Schmidts mand. Var det måske ikke i orden, at pressen oplyste offentligheden om disse særdeles betændte sager? Helle Thorning-Schmidts skattesag blev bare arkiveret lodret og gæt lige, hvem der stod bag.

  Og hvad med det gyldne håndtryk på 5.ooo.ooo kroner til en fyret sundhedsdirektør i Region Syddanmark? Kommer det os slet ikke ved? Jo, gu’ gør det så. Det er en hamrende urimelig ordning, som bør ændres pr. omgående, og det er i høj grad pressen, der skal forfølge den slags urimeligheder. Manden havde en månedsløn på 150.000 kroner. Det giver en årsløn på 1.800.000 kroner!

  Og så var der lige den med prinsegemalens årsapanage på fortsat 8.000.000 kroner efter, at “han angiveligt er droslet ned og er gået på pension”. Det ligner da ikke noget. Jo, der er i høj grad behov for en årvågen presse, men naturligvis skal pressens behandling være sober. Præsternes embedsboliger er nok lidt langt ude.

 46. Af Lars Petersen

  -

  @ Sørine Godtfredsen.

  HVORFOR LAVER DU VREDEN MOD TVANGENS BETALINGER, OM TIL PRIMITIV MISUNDELSE ?

  Nej Sørine, du lever af andres penge, og hvis betalerne ikke vil (deres penge) i dine lommer,
  og de alligevel tvinges at betale, opstår her naturligvis vrede og frustration, og hvilket intet
  har med misundelse, unuanceret, primitiv adfærd at gøre, men derimod diametralt modsatte

  At du tilmed er så perverst skruet sammen, at du netop skynder dig at pådutte betalerne, og
  deres mening for deres egne auto-tvangs-betalte penge i dig, som værende primitiv laveste
  misundelsespåvirket fællesnævner, fortæller mere om dit inderste “jeg”, end du er klar over.

  HVAD LAVER DU I MEDIERNE HELE TIDEN ?.
  Hvad laver du her, der, og alle vegne, sammen med alt fra Betina Post, Jon Stephensen, og de
  andre 100% samme klient profiler som den ligeså system-nydende journalist kun henter ind.

  Hvor bliver betalerne, deres vrede og frustration af ?.. Hvorfor siger du aldrig nej når klienten
  med mikrofon ringer og spørger om du vil deltage i: Søndagsfrokosten, Deadline, P1 debat,
  Berlingske, osv. osv., Hvorfor tager du det som en selvfølge, at dem du inviteres ind med, alle
  er klienter, som journalisten selv, (som du selv har været). Hvorfor undre du dig aldrig over,
  at medierne KUN er tilstoppet med system inhabiliterende, og deraf samme lamme retorik ?

  At du og øvrige nations smadrende lorte klienter, hele livet igennem, har kunne agere som
  det passede, (og fortsat passer jer), og i forlængelse heraf, har fået bildt jer selv ind, at i uden
  videre, som den naturligste RET her i livet, ikke kan, men “SKAL” tale om (ANDRES) midler og
  muligheder, imens jeres egen auto-tvangs-betalte ophold her i livet, ses hermetisk udeladt,
  er så stinkende ulækkert, tragikomisk, og øretæveindbydende, at i får det hårdt i fremtiden.

  Nå.. men du har travlt med at mene noget om andre, for andres penge, uden om dig selv. Hej.

 47. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Nåmen, hvad siger du til frustrérede mænd som Lars Petersen ovenfor—–Det er ikke nemt lige i øjeblikket, hvor mænd (hvis det står til os)–Er blevet dégraderede til “uopdragne muslimske mænd ” !–De er bare ærke-danskere ! –De får heller ingen opdragelse, hvordan mon det kan være ? –Det kan vi selv svare på ! –Det er nemlig de forkerte kvinder, der avler børn ! –DERFOR “det rene skrot” !–desole ! desværre “danske kvinder parrer sig med hvem-somhelst ” –Ligesom de opstillede “venligboérere – førtids-pensionister ” –Der ventede idag på bussen med islamiske mænd ! –Der skal (heldigvis bo i telte ) –De parrings-syge kvinder fik en lang næse !–Det har de rigtig godt af ! –Hvis Johanne/enheds-listen flyttede ud til araberne ! Kan vi med held tro, at hun ændrer holdning ! –Så er det sagt !

Kommentarer er lukket.