Hvorfor skal kvinder spille fodbold?

Af Sørine Gotfredsen 153

I det meste af min levetid har det været en overbevisning i dette land, at det er progressivt, at kvinder spiller fodbold. Fænomenet begyndte i 1970`erne, hvor kvinder iført fodboldstøvler tog de første skridt på den bane, der jo ret beset er for stor til deres fysik. Jeg spillede selv i 80`erne og 90`erne i Aarhus-klubben Hjortshøj-Egå, hvis divisionshold (som jeg dog ikke var på) vandt flere danske mesterskaber. Hjortshøj-Egå var en pionérklub indenfor kvindefodbold, og mange var i tidens kønsbevidste ånd optaget af, hvordan sporten blev opfattet. Samtidig var der dog blandt os spillere bred enighed om, at mens kvindefodbold var sjovt at være med til, var det frygteligt kedeligt at se på. Og det er jo nok stadig en del af sandheden. Ikke desto mindre har DBU nedsat en såkaldt kvindekommission under ledelse af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der skal skabe begejstring for kvindefodbold frem til sommerens EM i Holland. Målet er at arbejde for langt mere opmærksomhed til kvindefodbold, så alle kan se, at sporten, som det formuleres, for længst er blevet en sport for begge køn.

Men noget er galt. Ja, fodbold er for begge køn, men ikke i samme forstand, og netop synet på denne sport afslører, hvordan kønskampen med sine stivnede intentioner faktisk kan virke nedværdigende for kvinder. Et lille eksempel. To medlemmer af DBUs kommission – Lykke Friis og Christian Stadil – omtalte forleden i et avisindlæg fodboldspillende kvinder som ”seje”. Sådan reducerer man voksne mennesker til små børn, der lige har lært at cykle, og ville man omtale mandlige fodboldspillere på den måde? Næppe. Der findes mellem linjerne i kønsretorikken en skjult ydmygelse af kvinder, der i dette anliggende bliver ekstra synlig, fordi kvindefodbold bærer på en selvmodsigelse. Fodbold er lavet til mænd, og kvinder bliver aldrig med samme gyldighed fodboldspillere, eftersom de ikke er stærke og aggressive nok. Naturen og skabtheden sætter en grænse, og kønskampen mangler sans for denne skabthed og for den kristne lutherske tro på, at det er en del af menneskets opgave at ære sin givne identitet. Naturligvis skal en kvinde spille fodbold, hvis hun vil, men hvis hun blindt hævder, at hendes optræden på banen er lige så interessant som mændenes, underkender hun den indlysende forskellighed i skaberværket. Hvormed der sniger sig et skær af noget komisk og uværdigt ind i projektet, da enhver jo kan se uoverensstemmelsen mellem ideologi og virkelighed.

Den engelske forfatter Fay Weldon udtalte for nylig til denne avis: ”Jeg mener, at kønskampen er blevet udkæmpet, og nu handler det om mennesker. Kvinder er til stede i de fleste professioner og kan være der så meget, som de ønsker.” Netop. Nu skal det handle om ligeværdige mennesker med frihed til at gøre, hvad de vil, uden nødvendigvis at blive vurderet ens. Hvorfor skal kvinder spille fodbold, og hvorfor skal de bemærkes på samme måde som mænd? Lykke Friis og Helle Thorning-Schmidt bør gentænke de spørgsmål og den mekaniske tænkning, hvor kvinders udfoldelse konstant måles med den mandlige. Tankegangen hindrer os i at forstå, at det handler om mennesker og om to køn, der er skabt forskelligt. Og at det er i dén erkendelse, at vores egentlige værdighed findes.

153 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er fodboldspillende kvinder, og – andre pauseklovne – da meget god underholdning, hvis man ikke har andet at bruge tiden på . . . . !

 2. Af Rikke Nielsen

  -

  Sikke noget overfladisk vrøvl.

 3. Af Anders Munch

  -

  Sørine, man skulle næsten tro du læste med på 4chan!
  http://boards.4chan.org/pol/thread/107689590

 4. Af Anders Munch

  -

  Hej Rikke, kvinder kan hverken bygge, spille fodbold eller noget som helst andet uden mænd. Sprede ben, føde børn, passe huset, det er det.

  Hey Sørine, her er et andet eksperiment. Hvad med om mænd overlader kontroltårnet i Kastrup Lufthavn kun til kvinder? Du ved, det tårn som dirigerer flyene, sørger for de ikke støder ind i hinanden osv. Det kontroltårn. Hvad med om vi fjerner kvinders stemmeret og siger til dem. Når i er klar til at tage ansvaret for Kastrups Lufthavns kontroltårn, ingen mænd kommer derop, kun kvinder, i styrer det alene, når i er klar til det, så kan i få jeres stemmeret igen.
  God kommunikation og multitasking, det er alt hvad kontroltårnet kræver,(og lidt samarbejde), er det virkelig for meget at forlange?

 5. Af Niels Juul Hansen

  -

  Der var engang et udtryk, der fortalte, at “livet er for kort til kvindehåndbold”. Det gjalt dog ikke, når de danske kvinder vandt olympiske guldmedaljer, og danskerne sad klistret til tv-skærmene.

  Nu er turen så kommet til kvindefodbold.

  “Naturen og skabtheden sætter en grænse, og kønskampen mangler sans for denne skabthed og for den kristne lutherske tro på, at det er en del af menneskets opgave at ære sin givne identitet. ”

  Nu skal vi sørme også blande Luther ind i dansk kvindefodbold. Jeg er sikker på, at Sørine Gotfredsen også sagtens kunne blande muslimer ind i en opskrift på jødekager.

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er kontroltårnet i Kastrup lufthavn styret af computere og software. Formentlig derfor ikke så mange fly falder ned – uanset om flyledere er M eller K !

 7. Af Maria Due

  -

  “den kristne lutherske tro på, at det er en del af menneskets opgave at ære sin givne identitet”

  Den sammenhæng har jeg ikke tidligere tænkt på, og jeg har heller aldrig ledt efter min indentitet, som det jo ellers er så moderne. Jeg har end ikke et sekund været i tvivl om, at det var dejligt at være blevet født som en pige og synes heller ikke, at jeg behøver at føle skyld over, at jeg ikke føler skyld over, at jeg ikke lider af en forstyrret sexidentitet. Allerede som treårig var jeg klar over, at når jeg var i lyserødt, var drengene ved at falde over hinanden for inklinere for mig, og ergo insisterede jeg på lyserødt eller tomatrødt, der også gav stormløb i min retning. Identiteten har hele tiden været med mig, somme tider i fin form, til andre tider forpjusket. Vi har simpelthen været uadskillelige, selv når jeg helst havde været fri.

  Herregud, hvor er det trættende med al denne ligestillingssnak og alle disse ofre, der som djævle vrimler frem på jord. Hvorfor stikker begramsede hunkønsvæsener fx ikke de pågående herrer en på kassen, det kunne min årgang sagtens finde ud af, men for os var det nu heller ikke attraktivt at fremstille os selv som ofre. Det var jo at gøre sig selv latterlig.

  Som når fx Johanne Schmidt-Nielsen beklager sig over, at kvinder ikke behandles som mænd i Folketinget, for ingen har haft mere gavn af at ligne heltinden i en Morten Korch film. En ung blond pige, der går og nynner stemmer til Enhedslisten i Danmarks hus. Et barn af det havblå rige med et rent og purt uskyldigt barnehjerte af guld, der altid vil det gode og er forarget over, at vi andre ikke er lige så gode.

  På Tom Jensens blog har jeg et indlæg liggende i filteret, der bl.a. handler om Niels Lillelunds JP-klumme fra i dag om voksne med barnesind. Og jeg har trukket paralleller til vore uskyldsrene biskopper, der jævnligt hvæser deres mangfoldige godhed ud over os, der ikke har de samme politiske holdninger og ikke kan begribe, at de magter at lukke øjnene for så meget.

 8. Af Maria 'Due

  -

  Indlæg i filteret.

  Jo, kvinder kan bygge huse. En af verdens bedste arkitekter irakiskfødte Zaha Hadid er netop død og har efterladt sig en formue på omkring en halv mia. Because she was worth it.

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Anders Munch

  Ved din mor godt, at du sidder og skriver grimt om kvinder?

 10. Af Anders Munch

  -

  “I øvrigt er kontroltårnet i Kastrup lufthavn styret af computere og software. Formentlig derfor ikke så mange fly falder ned – uanset om flyledere er M eller K !” Jan Petersen

  Nå men så kan du vel intet problem have med at vi overlader kontroltårnet kun til kvinder? Har du Jan? Hvis det ingen forskel gør`?

  “Jo, kvinder kan bygge huse. En af verdens bedste arkitekter irakiskfødte Zaha Hadid er netop død og har efterladt sig en formue på omkring en halv mia. Because she was worth it.” Maria Due
  Nej. Kvinder har aldrig gjort det uden mænd. I kan ikke selv. Zaha Hadid er arkitekt, hun har tegnet et hus, ikke bygget det. I kan ikke engang spille voksen fodbold, men nu vil Maria-pigen påstå kvinder kan bygge huse.
  Læs artiklen fjollede pigebarn.
  http://archive.is/dBehg
  Forresten, velkommen tilbage. Jeg kan huske da du forlod debatten. Jeg sagde jo du ville vende tilbage.

 11. Af bjørn olesen hansen

  -

  Ja, lad da endelig kvinderne spille fodbold, håndbold og rundbold alt det de vil. Jo flere der er på det grønne græs, desto færre ulykker anretter de ude i samfundet.

  Kvinder bor i huse bygget af mænd, kører i biler konstrueret af mænd, flyver i flyvere opfundet af mænd, spiser mad der er blevet dyrket og holdt frisk af mænd (i køleskabe), suger støv med mænds støvsugere, bliver helbredt med mediciner og metoder fundet af mænd, beklædes og holdes varme med nylonstrømper og frakker frembragt på mænds spindemaskiner, beskyttes mod ild af brandmænd, beskyttes mod kriminelle og fjender af politimænd og officerer, gives del i universets undere af mænds spejlteleskoper. Og katedraler og civilisationer er bygget op af mænd. Osv., osv. Alligevel foragter rødstrømper og feminister mænd. Hvorved de blot beviser hvor tåbelige de er. Nogle kvinder er alligevel vidunderlige, ædle og kloge, men feministerne og ligestillingsfanatikerne er på afveje, og deres politiseren har svækket hele Europa så meget, at vanvid, storkatastrofe og massedød kan blive det næste. Se snaphanen ang. Sverige og Merkels migrant crisis på you tube. On year on.

 12. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  “Og det er i den erkendelse, at vores egentlige værdighed findes” Og jeg tilføjer …vores egentlige ligestilling. Vi, mænd og kvinder, finder først vores ligeværd, når vi erkender og glæder os over vores forskellighed.

 13. Af j nielsen

  -

  “Ja, fodbold er for begge køn.”

  Ikke i U.S.A. Der er det primært en pigesport. For rigtige mandemænd spiller amerikansk fodbold – det er ikke for kvinder.

 14. Af lisbeth Sørensen

  -

  “hvor kvinder iført fodboldstøvler tog de første skridt på den bane, der jo ret beset er for stor til deres fysik. ”

  30% mindre kropsvægt er endnu ikke bevist at kunne betyde noget ift. at sparke til en bold, eller frastøde en kugle…Dette er videnskabeligt bevist..

  “Samtidig var der dog blandt os spillere bred enighed om, at mens kvindefodbold var sjovt at være med til, var det frygteligt kedeligt at se på. ”

  Helt uenig! At kvindefodbold vedholdende undervurderes er naturligvis pga. af blå mænd i for små fodboldsko..At det er 30% mindre hurtig er sådant set ikke af betydelse. Snakker om betydelsen af medierne der kun satser på mande sports, af den simple grund at de er de mest interesseret, og derfor flere penge i det for dem der. Kun borgerlige religiøse kvinder er vist enig i det udsagn.

  “Men noget er galt. Ja, fodbold er for begge køn, men ikke i samme forstand”

  Kvinder har nok lidt mere forstand mht. ikke at lægge for meget betydelse mht. sport. Det kunne mænd lære meget af..Sport er jo en af roden til alt krig?

  ” To medlemmer af DBUs kommission – Lykke Friis og Christian Stadil – omtalte forleden i et avisindlæg fodboldspillende kvinder som ”seje”. Sådan reducerer man voksne mennesker til små børn, der lige har lært at cykle, ”

  Begge borgerlige anti-kvinder..Ser dem som børn. Vil den sidste blå kvinde venligst slukke for lyset når hun forlader den kvindelige blå skude?

  ” Der findes mellem linjerne i køns retorikken en skjult ydmygelse af kvinder, der i dette anliggende bliver ekstra synlig, fordi kvindefodbold bærer på en selvmodsigelse. ”

  Dette er nok korrekt..Og snakker om hvorledes alle fodboldinteresserne-aktierne mv- ejes af mænd…Og at de har en agenda for at det forbliver således.
  Her kan alle køn lære meget fra socialisten George Orwell og hans sporting spirit.http://www.orwell.ru/library/articles/spirit/english/e_spirit
  Fortæller fint hvorledes organiseret sport er lig “warfare”..Og ja idiotien via at være så interesseret i at nogle sparker til en bold er stor, og især hvorledes den forvolder stor skade mennesker iblandt.

  “men hvis hun blindt hævder, at hendes optræden på banen er lige så interessant som mændenes, underkender hun den indlysende forskellighed i skaberværket. ”

  Overhovedet ikke…Påpeger blot at mænd er mere interesseret i at sparke til en bold..Og at evolutionen har givet forskellige roller, er en ommer.. Kvinder bliver stærkere og stærkere fysisk, derudover selvsamme logik ville betyde at et spil skak ikke kan nydes fordi manden ikke er Schwarzenegger..Som er en anden ypperlig sport som kvinder ikke deltager i, da den strategiske “krigs plan” har mindre interesse for dem…..Viser hvor store kvinder er dog..Drejer sig ikke blot om at vinde, men vinde korrekt og med hjertet. Og at kvinder ingen plan har er forkert. De ser muligvis ikke den samme prestige via at vinde via et spil, som i det virkelige liv?

  “og for den kristne lutherske tro på, at det er en del af menneskets opgave at ære sin givne identitet. ”

  Du mener kvinder opvarter, vasker op, gør rent, passer børn, stryger skjorter? Naturligvis blev religionen opfundet af mænd for at få dette facit…Viser blot hvor kvindehadende den kristne religion er, såvel som alle andre religioner..Såvel som borgerligheden i sin totalitet..

  “Hvormed der sniger sig et skær af noget komisk og uværdigt ind i projektet,”

  Kun fra mænd, og kvinder der ikke repræsentere kvinder…Resten af os ser ikke det komiske..Men vi er jo også anstændige samfundsborgere..

  “. Nu skal det handle om ligeværdige mennesker med frihed til at gøre, hvad de vil, uden nødvendigvis at blive vurderet ens. Hvorfor skal kvinder spille fodbold, og hvorfor skal de bemærkes på samme måde som mænd? Lykke Friis og Helle Thorning-Schmidt bør gentænke de spørgsmål og den mekaniske tænkning, hvor kvinders udfoldelse konstant måles med den mandlige.”

  Enig!

  Ikke mere tid til religiøse kvaksalvere der fortæller kvinder hvad de må og ikke må, ikke kan.Dit indlæg er et bevis på hvorledes kvinder der er religiøse er absolut ingen repræsentation får der…Men er heller ikke anderledes for mænd, selvom de dog der får håne rettigheden over kvinder og herredomen pr. religiøs lovgivning?!.

  Men er jo ikke fremtiden? Den er frihed for alle, og at kvinders fodbold også respekteres..

 15. Af peter petersen

  -

  E li sa be th… du fabulerer og drømmer. “Egentlige ligestilling”? Hvad du forstår ved det er vel et kommunistisk samfund hvor alle er ensrettede og ensartet klædt, under opsyn af “Big mother”. Og hvor mænd og familier er frarøvet enhver værdighed og retssikkerhed. I Sverige og Tyskland demonstreres rødstrømpernes totale i di o ti i øvrigt i denne tid.

 16. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg i filteret med punkt til punkt tilgang, uden pauseklovnens Jan Petersens ævl uden relevance?

 17. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF PETER PETERSEN – 22. JANUAR 2017 22:33
  E li sa be th… ”

  Du er lidt for hurtig her preben..Mit indlæg hænger i filteret, og har intet skrevet før dit..

  Frasorter dog den tosse B?

 18. Af J. Hanse n

  -

  Er der nogen som tvinger kvinder til at spille fodbold?

 19. Af Anders Munch

  -

  “Alligevel foragter rødstrømper og feminister mænd. Hvorved de blot beviser hvor tåbelige de er. Nogle kvinder er alligevel vidunderlige, ædle og kloge, men feministerne og ligestillingsfanatikerne er på afveje,” Bjørn Olesen Hansen

  Jeg skal lige høre Bjørn, de der vidunderlige, ædle og kloge kvinder. Kan vi ikke lige finde 45.000 af dem og få dem til at spille en fodboldkamp i Parken? Og du har vel intet imod at vi lukke udgangene af i de 3 timer det måtte tage. Fordi kvinderne vil jo være så vidunderlige, ædle og kloge, ik?
  Det er ikke feminister, som er problemet Bjørn. Det er kvinder. Fordi civilisation ligger på y-kromosomet. Ergo, kvinder er ikke civiliserede.
  JAMEN DE KAN SNAKKE OG TAGE TØJ PÅ OG ALT MULIGT!
  Jo jo, men det kan børn jo også. Er børn så civiliserede af den grund?

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et kvinde indlæg, når kællinger er værst – gider end ikke debattere – kommentar lukket:

  Terrorisme og flygtningestrøm
  AF ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN 22. JANUAR 2017 23:14

 21. Af bent jensen

  -

  Hvor mange kvinder er sammen, opstår forvirring, planløshed, sjusk, fjolleri og enormt lange kaffepauser. Det har jeg selv kunnet studere under praktikophold på et psykiatrisk hospital ved haderslev, i 2011, 12, 13 og 14. Der var ikke styr på ret meget. Det var virkelig synd for patienterne. Flere blev alvorligt skadet eller døde helt unødvendigt. De pårørende blev ignoreret og drevet ud i desperation og fortvivlelse. Hele familier blev ruineret og ødelagt.

 22. Af Anders Munch

  -

  Hvad med en klassisk koncert inde i Operaen på Holmen? Kun kvindeligt publikum. Kun kvindelige musikere. Kvindelig dirigent. Kun kvinder inde i bygningen. I skal ikke konkurrere mod nogen, bare skabe smuk musik uden mænd. Vi fjerner kvinders stemmeret og siger. Spil en voksen koncert inde i Operaen uden mænd og i kan få den igen.

 23. Af Flemming Lau

  -

  Sørine kvindefodbold idag, er virkeligt på et højt niveau, og de spiller ikke hurtigere end selv jeg kan følge med. Dermed ikke sagt at jeg ikke nød det, da Spanien blev verdensmestre sidst, med utal af første boldberøringer. Men benorvelsen over dem fjernede fokus og pludselig var scoret.

  Til gengæld syntes jeg at Marstrands lukkede kommentator felt, er ved at være pinlig og triviel, slut med hende!

 24. Af bent jensen

  -

  Hvor mange kvinder er sammen, opstår forvirring, planløshed, sjusk, fjolleri og enormt lange kaffepauser. Det har jeg selv kunnet studere under en slags praktikophold på et psykiatrisk hospital ved haderslev, i 2011, 12, 13 og 14. Der var ikke styr på ret meget. Det var virkelig synd for patienterne. Flere blev alvorligt skadet eller døde helt unødvendigt. De pårørende blev ignoreret og drevet ud i desperation og fortvivlelse. Hele familier blev ruineret og ødelagt.

 25. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Emmerson fastslog, at en alt for restriktiv migrationspolitik, indført på baggrund af terror-frygt dels ikke er berettiget, dels kan være direkte skadelig for staters sikkerhed. Han understregede, at der ikke er nogen som helst evidens for, at et øget antal flygtninge fører til øget terrorisme”
  Fru Marstrand.

  Dette er useriøst! Et utal af terrorister i Europa har immigreret hertil…Det er faktisk så skamligt useriøst, at eneste grund B ligger ordlyd til det , må være at fratage rødes deres strammere indvandrerpolitik over for borgerlige over tid. Så jeg siger det som det er, du er et nyttigt værktøj for blå agenda mod rød.

  PS har et langt indlæg i filteret, som godt nok totalt fratager dit indlæg saglighed..Men håber det kommer på?

 26. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er fake females på Berlingske blogs vel stadig pisse uinteressant !

 27. Af Jan Petersen

  -

  Alternativ – er ALLE females her bare fake?

 28. Af J. Hanse n

  -

  AF BENT JENS EN – 22. JANUAR 2017 22:47
  “Det har jeg selv kunnet studere under praktikophold på et psykiatrisk hospital ved haderslev”

  Praktikophold?
  Jo.
  Sådan kan det vel også udtrykkes.

 29. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Alternativ – er ALLE females her bare fake?”

  JP må vide det?

  Men ihvertfald ingen tvivl om at være kvinde i et borgerligt medie kræver ikke så lidt..Og at de færreste er villig til de trusler der følger med, så snart de dukker op. Endvidere gider den lavkulturelle JP debat kultur med personangreb mv.?

 30. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Alternativ – er ALLE females her bare fake?”

  J.P må vide det?

  Men ihvertfald ingen tvivl om at være kvinde i et borgerligt medie kræver ikke så lidt..Og at de færreste er villig til de t rusler der følger med, så snart de dukker op. Endvidere gider den lavkulturelle JP debat kultur med personangreb mv.?

 31. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Alternativ – er ALLE females her bare fake?”

  J.P må vide det?

  Men ihvertfald ingen tvivl om at være kvinde i et borgerligt medie kræver ikke så lidt..Og at de færreste er villig til de t rusler der følger med, så snart de dukker op. Endvidere gider den lav kulturelle JP debat kultur med personangreb mv.?

 32. Af Jan Petersen

  -

  Klaphatten LS er fake nok, men jeg forventede mig nu lidt mere af en female ved navn ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN. Ser egentlig ægte nok ud, men hvorfor krybe i debat flyverskjul?

 33. Af lisbeth Sørensen

  -

  Klovnen JP er skam en garanteret fake..Endnu engang skriver han kommentarer kun med personangreb, og uden emne relevans af nogen slags…Utroligt at B bliver ved med at lægge spalteplads til dette?

  PS håber at min kommentar kommer på i morgen..Og hvis Sørine fjerne ævlet fra JP her og undertegnede der blot besvaret det, så meget desto bedre.

 34. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg efterhånden meget enig i, det er fuldstændig ligegyldig, hvad man kalder sig for. Berlingske blogs er en tro kopi af det lovløse Danmark . . .!

 35. Af hvorfor spilder avisen vores tid?

  -

  Tante B ønsker anarki og tidsspilde. Li s be th får lov til at oversvømme enhver debat med sit mus lim ske enhedsliste-nonsens.

 36. Af hos an ne lise m er folkets ytringer bandlyst

  -

  Under bloggen “terrorisme og flygtningestrøm” får en feminist/pladderhumanist for tredje gang stillet plads til modsigelsesfri rød og radikal propaganda. At danskernes menneskerettigheder stort set er afskaffet, må ikke kommenteres. Ret tankevækkende.

 37. Af hos an ne lise m er folkets ytringer bandlyst

  -

  Under bloggen “terrorisme og flygtningestrøm” får en feminist/pladderhumanist for tredje gang plads til modsigelsesfri rød og radikal propaganda. At danskernes borger- og menneskerettigheder fornylig blev afskaffet af V, må ikke kommenteres. Ret tankevækkende.

 38. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Kvindefodbold er nok noget af det mest u-feministiske der findes og udtryk for det det svenskerne betegner som begrebet HEN……….

 39. Af J Hans en

  -

  AF BENT JENSEN – 22. JANUAR 2017 22:56
  “Det har jeg selv kunnet studere under en slags praktikophold på et psykiatrisk hospital”

  Hm.
  Ja. Sådan kan det vel også udtrykkes.

 40. Af Niels Larsen

  -

  “Hvorfor skal kvinder spille fodbold?”

  Det skal de, så vi mænd kan se ‘balkonen’ gynge!

 41. Af bjørn olesen hansen

  -

  Hej mu nch Ja, men nu kender jeg altså et par piger/damer som er utrolig søde og charmerende, så nogle kvinder kan man jo godt respektere, selvom de ikke er gode til at bygge huse eller lokomotiver. Men når man tænker på typer som Merkel, jelved, de svenske feminist-fanatikere og lignende, kan man selvfølgelig blive meget betænkelig. You tubes “Merkels migrant crisis”, one year on/ what next, viser jo et altødelæggende vanvid man ikke skulle tro muligt i vore dage. Men mændene er jo heller ikke for kloge, generelt, når de lader sig trække rundt ved næsen af politiserende kvinder, eller af typer som lars ulykke og lide ga ard osv.

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Giv mænd en fodbold ! –OG så kan de underholde sig-selv i timevis ” ! –Sådan er kvinder ikke indrettede ! –De er vænnet til, at kunne takle flere situationer på een gang ! –Så brug dog den gave ! –OG kom igang med, at blive ingeniører ! –OG stop med alle de “at have noget med mennesker, at gøre-funktioner ” –Den tjans kan mændene få i fremtiden ! –De er alligevel opdraget som piger ! –Fordelen for dem ER, at de som regel har flere muskler ! –Så de kan for fremtiden blive “robottens højre-hånd ” –OG hjælpe de gamle med de tunge ting !–OG så giv dem en fodbold –såfremt de piver !

 43. Af r vangkilde

  -

  KVINDERS HANDLEFRIHED, – det handler ikke om demokrati eller religion, men at konkurrerer på forskelligehed i fysisk personlig udfoldelse, og med højeste fællesnævner, at vinde, først,
  bedst, sejeste eller kald det “sundhed” , hvor kroppen lære, at flytte grænser uden fordomme.
  Kvinder har ikke arvet nogen sports kultur, derfor er kvindesport startet helt fra ingenting, og det gælder en lang række sports grene, hvor vi først i dette århundrede vi ser tydelige resultater.

 44. Af p nielsen

  -

  J. hansen der formodentlig opholder sig på et plejehjem eller hospital sammen med “lisbeth”, kan selvfølgelig ikke forestille sig at man kan være på en institution undtagen som patient. Sådan er det jo når åndsevnerne svigter, så er det svært at forstå og overskue alle de ting der er en smule komplicerede.

 45. Af lisbeth Sørensen

  -

  AF JAN PETERSEN – 22. JANUAR 2017 22:39
  “I øvrigt et kvinde indlæg, når kællinger er værst – gider end ikke debattere – kommentar lukket:”

  Hvem har bolden?
  Utroligt at Berlingske gider lægge spalteplads til at kvinder skal behandles i det sprog som JP uafbrudt bruger om dem? Også spørg avisen bagefter hvorfor der ikke er flere kvinder i debatten?

 46. Af lisbeth Sørensen

  -

  AF JP – 22. JANUAR 2017 22:39
  “I øvrigt et kvinde indlæg, når k ællinger er værst – gider end ikke debattere – kommentar lukket:”

  Hvem har bolden?
  Utroligt at Berlingske gider lægge spalteplads til at kvinder skal behandles i det sprog som JP uafbrudt bruger om dem? Også spørg avisen bagefter hvorfor der ikke er flere kvinder i debatten????

  Også har vi sankthans beboeren Pre.b en der nu hedder p.nielsen, der også aldrig heller relatere til emnet med et eneste ord.

  “Det skal de, så vi mænd kan se ‘balkonen’ gynge!”

  Niels b Larsen burde se de muslimske kvinders verdensmesterskab i fodbold i Saudi Arabien, hvorefter han finder sig en jomfru hustru iblandt dem og tager hende hjem som ærefuld hustru.. Ville det ikke have været sjovt?

 47. Af Helge Nørager

  -

  Er det ikke et godt borgerligt liberalt standpunkt at borgerne selv bestemmer over deres fritids interesser, samt gerne må opdrage deres børn uden indblanding fra velmenende besserwissere, så længe de ikke bliver vanrøgtet og ellers overholder landets lovgivning. ?

  Hvis svaret er ja, hvorfor så denne blog, som nedgør fysiks aktivitet ?.

  Vil præsten være bedre tilpas hvis en partigenossen, fra Venstre bestemte over børns opdragelse 24/7/365 ?.

 48. Af Niels Lemche

  -

  Kære Sørine, udmærket indlæg. Men det er interessant at se, hvor populær kvindefodbold er blevet i USA. Det er rigtigt, at de ikke er involveret for alvor i amerikansk fodbold, det dummeste spil, man kan tænke sig (det gælder ikke det oprindelige rugby), men det betyder jo ikke, at amerikanske mænd ikke spiller vores form for fodbold. Det gør de faktisk ganske godt efterhånden. Jeg ved imidlertid ikke, om det stadig gælder, at kvindefodbold i USA er den hurtigst voksende sportsgren.

  Det siges så ofte, at kvindernes kamp for ligestilling er forbi. En meget stor del af indlæggene her fortæller vist en anden historie. Den er overhovedet ikke forbi, men for mange gamle mænd, der er bange for deres koner, får afløb på en sådan blog. Man møder det hele tiden. ‘Kun en pige’, som Lise Nørgaard skrev, den gælder stadig, og man møder den helt oppe i uddannelsessystemet med dygtige kvindelige studenter, der er en undskyldning for sig selv. Det teologiske Fakultet er blevet en herlig undtagelse, med mange meget dygtige kvinder på centrale poster, inklusive dekanen.

  SØRENSEN, bliv ved. Det er det bedste indlæg jeg mindes at have læst af dig. Og din diagnose: ” alle fodboldinteresserne-aktierne mv- ejes af mænd…Og at de har en agenda for at det forbliver således,” er lige i øjet. Og at kampen ikke er vundet, ser man af den nye præsidentfamilie i USA: En samling Barbiedukker anført af gramse-donald.

  Og så endelig NIELS LARSEN, ikke dårlig; men charmen forsvinder, når de ikke bytter trøjer efter kampen.

 49. Af Niels Lemche

  -

  Niels Larsen: Jeg glemte at tilføje ‘gamle gris’ og det er kærligt ment. Jeg har jo sagt, at du er en forklædt humanist, der interesserer dig for mennesker, for det er pigerne jo også, en slags!

 50. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jeg mener vi skal have tøjfrihed i Danmark…Altså selv bestemme hvad vi vil gå i eller ikke overhovedet..Hvis man ønsker at gå topløs som kvinde til eksamen på kbh universitet i religiøsitet kvaksalveri, skal man have lov til dette..Eller i frimurerlogen, eller kirken..

  Frimurerloger skal forbydes ret til at eksistere, da de er kønsdiskriminerende mod kvinder, og ikke tillader deres tilstedeværelse.

  Nu er Århus kulturby..Vi skal retur til det gamle frisind i landet..Det er noget svineri at man faktisk ikke har lov til at gå rundt topløs som kvinde mange steder, men mænd gerne må være topløs..I alt fra svømmehaller, til gadeplan..

 51. Af Niels Lemche

  -

  LISBETH SØRENSEN, der findes kvindeloger. Desuden er Odd Fellow-ordenen tvekønnet.

 52. Af r vangkilde

  -

  I KVINDE FODBOLD, – er homokulturen en ny stærk medspiller, eller konkurrence spiller.
  – når forskelligheden giver plads homokulturen, har det måske visse fordele til den maskuline side, og her er typerne også tydelige i kvindehåndbold eliten, hvor rolle spillet skal bruge forskellige egenskaber i højde , styrke, hurtighed, udholdenhed og vinder typer.

 53. Af lisbeth Sørensen

  -

  Fordi frimurerlogen har borgerlige strikkeafdelinger til deres koner, er det kønsdiskriminering når de ikke har lige adgang til mænds afdeling, hvor hele magten ligger der sådan ødelægger det Danske samfund i dommersystemet mv.

  Dette skal ændres pr. lov. utroligt at det er lovligt i Danmark i 2017, frimurernes kvindehad..

 54. Af Niels Lemche

  -

  SØRENSEN, du har jo vist, at du kan skrive meningsfyldte indlæg om ting, du ved noget om. Må jeg foreslå, at du bliver ved det. I øvrigt er det ikke min opgave at gøre rede for logens gøren og laden. Det findes der et informationsdirektorie til. Det finder du let på nettet.

  og R VANGKILDE, nu er i fodbold alle de ting ikke afgørende. Du kan bare se på størrelsen af nogle af de bedste fodboldspillere i verden, Messi f.eks., eller Neymar. Det samme i håndbold. Jeg prøvede selv en enkelt kan at spille mod Jørgen Petersen, som i dag er næsten glemt, men som i sin tid ofte regnedes for den bedste i verden. En lille væver fyr, som det var umuligt at få kontrol med. Du må huske, er der er noget inden for sport — lige som mange andre steder — der hedder talent. Og talent, det er ikke et demokratisk fænomen.

 55. Af Jakob S Rasmussen

  -

  “Hvorfor skal kvinder spille fodbold?”

  Svaret på dette spørgsmål, er det samme svar, som man får, når man spørger om, hvorfor kvinder skal være præster…

  Fordi de har lyst til det; ellers kan de jo bare lade være.

 56. Af Jakob S Rasmussen

  -

  Der er med andre ord, aldrig nogen, der har sagt, at kvinder med vold og magt skal spille fodbold, så præmissen for denne diskussion er falsk…

  I må også gerne blive præster, eller imamer, eller auditorer, hvis I spørger mig.

  Men spørg ikke de fanatiske islamister, om I må blive imamer…

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen påstår, at der ikke er nogen sammenhæng mellem terror og migration, selvom det er et faktum, at ISIS har opfordret migranterne til at begå terror, når de kom til Europa.

  Adskillige migranter har allerede efterkommet ISIS’ opfordring til at begå terror i Europa.

  Marstrand-Jørgensen citerer en FN-embedsmand for at sige, at en restriktiv migrationspolitik vil føre til mere terror, og at vi derfor hellere må imødekomme terroristernes krav på forhånd, for at undgå terror…

  Men alle ved jo, at islamisterne har et utal af mere eller mindre bizarre begrundelser for at begå terror, så vi undgår selvfølgelig ikke islamistisk terror, bare fordi vi efterkommer islamisternes krav om fri indrejse i EU…

  For islamisterne begår som bekendt primært terror mod “vantro” af religiøse grunde.

  De antisemitiske, islamistiske terrorister, der systematisk begår terror mod jødiske mål, myrder ikke jøder, fordi EU’s migrationspolitik er for restriktiv.

  Det var som bekendt topfolk fra FN, der undergravede embargoen mod Irak, da Saddam Hussein var diktator. De tjente styrtende på, at undergrave embargoen, hvilket betød, at formålet med embargoen; at få irakene til at vælte Saddam Hussein, mislykkedes.

  FN har gjort Saudi Arabien til medlem af FN’s menneskerettighedsråd, hvilket bliver skarpt kritiseret af Amnesty International, fordi Saudi Arabien systematisk krænker et hav af menneskerettigheder, og begrunder disse menneskerettighedskrænkelser, ved at henvise til, at de systematiske menneskerettighedskrænkelser er tilladt af allah.

 57. Af r vangkilde

  -

  LEMCHE, -vi i halvfjerserne har også brug for sport, lægen siger hver gang, jeg skal dyrke motion.
  Sport er med højeste fællesnævner, og modsat demokrati der skal sikre laveste og svageste. Mandesporten er en gammel amatør sport med rødder i “fritidskultur” , elite sporten er blevet professionel og kommerciel, hvor man dyrker sine helte, men kvinde sporten hænger godt på.

 58. Af Niels Lemche

  -

  R VANGKILDE, husk ‘en sund sjæl i et sundt legeme’. Det har vi fra grækerne. Man finder overalt, hvor de var deres gymnasier med tilsluttede idrætsanlæg. Den olympiske idé er også i sin selv fremragende; men så kommer der penge ind i sagen. Det gjorde der også i Grækenland, ligesom professionalismen heller ikke er noget, vi har opfundet.

  Det er nok alment menneskelig på samme måde, som vi dyrker pop-stjerner og for nogle af os de store musikere inden for den klassiske musik. Vi søger trods alt hele tiden det fremragende, det være sig inden for sport som i andre dele af tilværelsen.

 59. Af lisbeth Sørensen

  -

  Som George Orwell skrev i the sporting spirit, er organiseret sport roden til meget negativ blind nationalisme, og had mennesker internt..Ny forskning virker at den der dyrker sport en gang om ugen lever lige så langt tid som fitnessmaniacken der dyrker det hver dag, får skader og i længden invalid af seriøs sport…

  “Now that the brief visit of the Dynamo football team has come to an end, it is possible to say publicly what many thinking people were saying privately before the Dynamos ever arrived. That is, that sport is an unfailing cause of ill-will, and that if such a visit as this had any effect at all on Anglo-Soviet relations, it could only be to make them slightly worse than before.
  Even the newspapers have been unable to conceal the fact that at least two of the four matches played led to much bad feeling. At the Arsenal match, I am told by someone who was there, a British and a Russian player came to blows and the crowd booed the referee. The Glasgow match, someone else informs me, was simply a free-for-all from the start. And then there was the controversy, typical of our nationalistic age, about the composition of the Arsenal team. Was it really an all-England team, as claimed by the Russians, or merely a league team, as claimed by the British? And did the Dynamos end their tour abruptly in order to avoid playing an all-England team? As usual, everyone answers these questions according to his political predilections. Not quite everyone, however. I noted with interest, as an instance of the vicious passions that football provokes, that the sporting correspondent of the russophile News Chronicle took the anti-Russian line and maintained that Arsenal was not an all-England team. No doubt the controversy will continue to echo for years in the footnotes of history books. Meanwhile the result of the Dynamos’ tour, in so far as it has had any result, will have been to create fresh animosity on both sides.
  And how could it be otherwise? I am always amazed when I hear people saying that sport creates goodwill between the nations, and that if only the common peoples of the world could meet one another at football or cricket, they would have no inclination to meet on the battlefield. Even if one didn’t know from concrete examples (the 1936 Olympic Games, for instance) that international sporting contests lead to orgies of hatred, one could deduce it from general principles.
  Nearly all the sports practised nowadays are competitive. You play to win, and the game has little meaning unless you do your utmost to win. On the village green, where you pick up sides and no feeling of local patriotism is involved. it is possible to play simply for the fun and exercise: but as soon as the question of prestige arises, as soon as you feel that you and some larger unit will be disgraced if you lose, the most savage combative instincts are aroused. Anyone who has played even in a school football match knows this. At the international level sport is frankly mimic warfare. But the significant thing is not the behaviour of the players but the attitude of the spectators: and, behind the spectators, of the nations who work themselves into furies over these absurd contests, and seriously believe — at any rate for short periods — that running, jumping and kicking a ball are tests of national virtue.
  Even a leisurely game like cricket, demanding grace rather than strength, can cause much ill-will, as we saw in the controversy over body-line bowling and over the rough tactics of the Australian team that visited England in 1921. Football, a game in which everyone gets hurt and every nation has its own style of play which seems unfair to foreigners, is far worse. Worst of all is boxing. One of the most horrible sights in the world is a fight between white and coloured boxers before a mixed audience. But a boxing audience is always disgusting, and the behaviour of the women, in particular, is such that the army, I believe, does not allow them to attend its contests. At any rate, two or three years ago, when Home Guards and regular troops were holding a boxing tournament, I was placed on guard at the door of the hall, with orders to keep the women out.
  In England, the obsession with sport is bad enough, but even fiercer passions are aroused in young countries where games playing and nationalism are both recent developments. In countries like India or Burma, it is necessary at football matches to have strong cordons of police to keep the crowd from invading the field. In Burma, I have seen the supporters of one side break through the police and disable the goalkeeper of the opposing side at a critical moment. The first big football match that was played in Spain about fifteen years ago led to an uncontrollable riot. As soon as strong feelings of rivalry are aroused, the notion of playing the game according to the rules always vanishes. People want to see one side on top and the other side humiliated, and they forget that victory gained through cheating or through the intervention of the crowd is meaningless. Even when the spectators don’t intervene physically they try to influence the game by cheering their own side and “rattling” opposing players with boos and insults. Serious sport has nothing to do with fair play. It is bound up with hatred, jealousy, boastfulness, disregard of all rules and sadistic pleasure in witnessing violence: in other words it is war minus the shooting.”

 60. Af jørgen petersen

  -

  EUROPA OG DANMARK ER TRUET AF BANKEROT OG SAMMENBRUD

  An ne li se mar strand, sti ne bos se, mer kel, pern ille skip per, jo han ne, jel ved, ze ni a og mange andre, er eksempler på kvinder der har mistet jordforbindelsen. De har ingen realitetssans, intet overblik, men lever i en fantasiverden. Det de fører er politik som er så utopisk og kortsynet, at vi er nede på sinkestadiet. Disse kvinder forstår end ikke det simple at deres “kvindesag” er fuld af selvmodsigelser, som når de vil have flere privillegier til kvinder, samtidig med at de arbejder for at fremme islamiseringen. De forstår heller ikke at hærskarerne af migranter ønsker at overtage Europa ved brug af vold, mord og terror. De plaprer løs, men fatter ikke at deres politik har masser af farlige sider og konsekvenser. Den europæiske økonomi og civilisation vil bryde sammen hvis disse RØDE og radiGALE kvinder får magt som de har agt. Så bliver fremtiden noget med IDIOTI, FATTIGDOM, SYGDOM, VELFÆRDSSAMMENBRUD, TERROR, BARBARI, RÆDSLER, BORGERKRIG OG BLODBADE.

  Op mod 500 millioner arabere og afrikanere kan snart være på vej mod Nordeuropa. Det er på tide at slå bremserne i, hvis der skal være en menneskeværdig fremtid for os selv og vores børn.

 61. Af Niels Lemche

  -

  JØRGEN PETERSEN, hvad har det med fodbold at gøre? Skift rille!

 62. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Vi gentager det lige ! –Giv mænd en fodbold –og de kan underholde sig-selv i timevis !–I mellemtiden skal kvinder føde børn –hente børn –købe ind –og vaske op –OG dejser udmattede om i sofaén ! –Alt imens d´herrer –hopper rundt efter fodbolden ! —i timevis !

 63. Af Niels Lemche

  -

  TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER, og derfor er det netop godt, at kvindesiden snupper fra mændenes domæner, lige som det også er sket med militæret, som nok havde været et mere væsentligt emne for en sådan blog.

 64. Af AH Andersen

  -

  Åh gud. Jeg får pludselig en masse erindringsbilleder fra dengang, Sørine Gotfredsen var såkaldt sportsjournalist. Heller ikke dengang anede hun noget som helst om sport, og hun var en stående vittighed i fodboldklubbernes omklædningsrum.
  Hun ved stadig ikke noget, men heller ikke nu forhindrer det hende i at kloge sig.
  Suk.

 65. Af gerd knudesen

  -

  Bland dig udenom hvad mænd og kvinder har lyst til at lave i deres fritid. Der rager sgu ikke dig tossede præst.

 66. Af Michael Hansen

  -

  Tror da nok at ham Anders Munch, højrere oppe på bloggen,trænger til at få lettet noget af trykket, han må da være temmelig tyk bag ørerne.
  Men det er måske det der er problemet, der er ingen der gider ham.

 67. Af P Christensen

  -

  Kvindefodbold i Saudi Arabien må være en spøjs affære.
  Dels må kvinder ikke gå frit omkring uden deres “fjernbetjening”, manden,
  og dels skal de pakkes ind så de ikke kan orientere sig eller blive genkendt.
  Men der må vel godt være et nummer på burkaen?

  Nå, men med alle de nyttige idioter vi har i Vesten, ikke mindst på det der
  engang gik under navnet venstrefløjen, er det jo bare et spørgsmål om tid
  før disse tendenser fuldt ud kommer hertil.

 68. Af Maria Due

  -

  Sørine Gotfredsen skrev: “I det meste af min levetid har det været en overbevisning i dette land, at det er progressivt, at kvinder spiller fodbold. Fænomenet begyndte i 1970`erne, hvor kvinder iført fodboldstøvler tog de første skridt på den bane, der jo ret beset er for stor til deres fysik”

  Allerede den gang mente jeg, at forholdet mellem mænd og kvinder kom ind på et galt spor. Jeg var enig i, at kvinder skulle opmuntres til at blive økonomisk uafhængige af mænd, men jeg syntes, at de svigtede sig selv, når de fra a til z lagde op til at blive det på mænds præmisser.

  Al dette vil sikkert efterhånden udligne sig, tror jeg, men indtil videre er megen nytænkning gået tabt, fordi kvinder gik i mænds fodspor. Ovenfor nævnte jeg arkitekten Zaha Hadid, som netop nåede stjernerne ved at udvikle et usædvanligt fejende flot og personligt formsprog, Hun har i øvrigt også designet smykker for Georg Jensen, så hvis man lige mangler en gave til sig selv eller fruen, kan man – med gratis fragt – fx bestille en arkitekttegnet armring til en kvart million eller så, Men så er det også ægte sølv.

  Selvfølgelig kan kvinder spille fodbold, men for de fleste er det ikke specielt smart at kaste sig over en sportsgren, der udfordrer fysikken så hårdt. Det gælder også spinkle små mænd, Allan Simonsen var en undtagelse. Som jeg ser det, er vi nået dertil, at de fleste sportsgrene for så vidt angår konkurrencesport har tabt deres charme og kvaliteter, fordi de ikke mere kan kombineres med et normalt og fysisk og psykisk sundt ungdomsliv. Jeg er træt af alle disse dopede og overtrænede kroppe samt overbetalte sportsfolk med en mentalitet som overforkælede og krævende pattebørn.

  Det var i øvrigt også i 1970’erne, at vi fik de nye kvindelige tennismaskiner. Der skete noget nyt, da Martina Navratilova og andre androgyne sportskvinder bogstaveligt talt slog slg igennem vha, stærkere fysik og hårdere træning.

 69. Af Jakob S Rasmussen

  -

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen truer i sit blogindlæg i dagens Berlingske med, at vi får mere terror, hvis vi ikke åbner Danmarks grænser op, for fri migration.

  Men samtidigt påstår hun, at der ikke er nogen sammenhæng mellem terror og migration…

  Dét synspunkt er så nemt at modsige, at det er yderst forståeligt, at Marstrand-Jørgensen ikke vil lade kritiske debattører kommentere hendes påstande.

  Til gengæld er det en smule uforståligt, at Berlingske publicerer hendes indlæg som et debatindlæg, for hun lytter aldrig til relevant kritik, og tillader den ikke; hun er med andre ord ikke interesseret i debat.

 70. Af Niels Lemche

  -

  JAKOB S RASMUSSEN , hun publicerer sine indlæg det forkerte sted. Der er andre muligheder også på Berlingeren.

  Jeg er lige så irriteret som du.

 71. Af Jesper Lund

  -

  Marathonløb mente man var for hårdt for kvinder og de var derfor udelukket fra maratonløb. Indtil Kathrine Switzer i 1967 tilmeldte sig Boston Marathon med sine initialer, K.W. Switzer. Hun blev optaget – og løb af sted. Selv om hun blev forsøgt smidt ud af løbet undervejs af løbets direktør, så gennemførte hun.

  Nu er der ingen, der betvivler at kvinder kan løbe marathonløb.

 72. Af bent nielsen

  -

  N P Ls kommentar kl. 13.35 er ret afslørende. For det første viser den at radikale N P L er ligeglad med om den europæiske fred og civilisation går op i røg. For det andet viser den at N P L ikke er særlig kløgtig. Sagen er jo den at kvinders udfoldelsesmuligheder vil blive kraftigt reduceret hvis vore lande islamiseres. Så vil kvindefodbold blive forbudt, ligesom -håndbold, -skøjteløb, dans, musik, smart tøj, fest og flirt, -tennis og mange andre former for sport og kvindeidræt.

 73. Af j nielsen

  -

  Kunne S Godtfredsen ikke bare for en eneste gangs skyld skrive en blog der ikke handler om islam og muslimer. Der må da være andre emner at tage op.

 74. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Du har ret kære Niels Lemche ! –MEN i samme ombæring –har kvinderne overset AT: Det at se godt ud i tøjet –faktisk betyder noget ! –OG , så er der “gardinerne –der omkranser ansigterne ! –De ser ens ud næsten allesammen ! –Margit Brandt vill have skammet sig !—-Vi siger AT: De kvinder gider –mase afsted i kulde –og regnvejr ! –Hvorfor ikke bruge al den energi til, at blive ingeniører ! ? –Meningen med livet skulle ikke være AT: Kvinder og mænd bliver ens ! –Som det er idag –kan vi ikke kende dem fra hinanden ! –Det er garantéret fordi de alle-sammen er blevet kylet ind i off. institioner –med for få voksne ! –Så det hele har fungéret som i en hundekennel ! –“De barske og hensyns-løse har sat dagsordenen ! –OG forresten ! Det ser ikke kønt ud, når kvinder gebærder sig som mænd på en fodbold-bane ! –Hvad er det for noget altsammen ?

 75. Af bent nielsen

  -

  Påstanden om at der ikke er nogen sammenhæng mellem islamisk mas se ind van dri ng og kriminalitet/terror, er 100% nonsens, vrøvl og vås. Bare se hvad der foregår i Tyskland og Sverige. (snapha og you tube om merkel)

 76. Af Helge Nørager

  -

  Måske det rigtige spørgsmål er skal nogen spille fodbold, ?
  Hooligans.
  Alt for høje lønninger til få.
  Svindel med kamp resultater.
  Titusinder af knæskader som betales af samfundet, og andre skader.
  Politiet bruges til at bevogte fodboldkampe, så borger må undvære service.
  Alt i alt kan man spørge sig selv hvorfor der overhovedet skal spilles dette latterlige samfunds økonomisk belastende spil, som basalt set er dyrkelse af primitiv flok raseri, og anden negativ rituel adfærd.
  🙂

 77. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  J. Nielsen ! –NEJ –det kan Sørine ikke finde på ! –Islam og muslimer er blevet “akilleshælen” ! — i Europa ! –Hvis de ikke snart fatter AT: Skal de være i Danmark ! –Så er det danske normer, der gælder ! –DERFOR –Meld jer ud af Islam ! –Så vil alting straks se meget lysere ud !—Og vi kan måske få øje på AT: Alle de mørke med de brune øjne –og det lækre hår !—-ER deres største fordel ! –OG forresten : Kyl samtlige langskæggede middel-alderlige mænd tilbage til Mellem-østen ! De har afgjort udspillet deres rolle ! –Spørg selv ” Geeti Amiri”–Hun har fattet, hvad det hele drejer sig om ! –SÅ vi siger –“langskæggede mænd” ! UD med dem-allesammen !–Kombinationen af brune øjne og tykt sort hår –og blå-øjede vikinger ! –Giver smukke mennesker ! –Så er det sagt !

 78. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Nå, det mener Inger Støjberg ! –AT unge nord-afrikanere fortsat vil komme til Danmark ! –Så er det afgjort noget hun har misforstået ! –Inger –Tag dig dog sammen –og hør efter, hvad danskerne siger ! –Nemlig ! –Afvis samtlige afrikanere —Din ministerbil bliver skrottet –og du bliver arbejds-løs kære Inger Støjberg ! –Det kunne ligne Lars Løkke, at bringe nykker ind i dit kønne hoved ! –Ham Løkke er også færdig som statsminister –med samt hele holdet Venstre !

 79. Af Maria Due

  -

  “AF J NIELSEN – 23. JANUAR 2017 20:59
  Kunne S Godtfredsen ikke bare for en eneste gangs skyld skrive en blog der ikke handler om islam og muslimer. Der må da være andre emner at tage op.”

  Hvor læser du noget om islam og muslimer i dette diskussionsoplæg? Du skylder Sørine Gotfredsen en undskyldning.

 80. Af J. Hanse n

  -

  AF MARIA DUE – 23. JANUAR 2017 21:36
  “AF J NIELSEN – 23. JANUAR 2017 20:59
  Kunne S Godtfredsen ikke bare for en eneste gangs skyld skrive en blog der ikke handler om islam og muslimer. Der må da være andre emner at tage op.”

  Ja.
  Det er vist første gang Sørine Godfredsen skriver et indlæg som ikke omhandler muslimer.
  At mange af kommentatorerne naturligvis blander deres muslim fjentlighed ind i en debat om kvindefodbold, det er en anden sag.

 81. Af J. Hanse n

  -

  AF MARIA DUE – 23. JANUAR 2017 21:36
  “AF J NIELSEN – 23. JANUAR 2017 20:59
  Kunne S Godtfredsen ikke bare for en eneste gangs skyld skrive en blog der ikke handler om islam og muslimer. Der må da være andre emner at tage op.”

  Ja.
  Det er vist første gang Sørine Godfredsen skriver et indlæg som ikke omhandler muslimer.
  At mange af kommentatorerne naturligvis blander deres muslim fjentlighed ind i en debat om kvindefodbold, det er en anden sag.
  Sammenhængen er åbenlys.

 82. Af j nielsen

  -

  “Hvor læser du noget om islam og muslimer i dette diskussionsoplæg? Du skylder Sørine Gotfredsen en undskyldning.”

  Jeg har da ikke læst oplægget. Kun kommentarerne …

 83. Af Niels Lemche

  -

  “Jeg har da ikke læst oplægget. Kun kommentarerne …” sagde trollen.

 84. Af Teddy Olsen - tegner

  -

  ” Pas dine børne-børn –og lev længere ” ! –Gak – gak ! –De er lige omvendt ! –Endnu en finte fra “curlingerne” ! –Pas jeres børn selv –siger vi ! –Så lever vi meget længere ! –Kvinderne, der får mange børn –! –Lever også meget kortere –end de, der ikke vil have børn !!

 85. Af Jakob S Rasmussen

  -

  @Teddy – Nogle skal jo passe børnene, når deres mor er ude og slå på tæven…

  Det er vist på høje tide, at de danske kvindelige fodbold-hooligans begynder at komme i kamptræning, så de kan tage kampen op mod The Female Mob, The Slavyanki Gang, Regional Girls, The Siege Girls og alle de andre kvindelige kvindelige hooligan-“firmaer”, ved World Cup-turneringen i 2018…

  Uddrag fra “The fist flying combat camps of brawling all-girl Russian ‘ultras’ training to attack foreign rivals at the 2018 World Cup” af Will Stewart, Daily Mail 17. juni 2016:

  “Riots led by gang names such as the Orel Butchers and Steel Monsters have become a sickening reminder that football hooliganism is alive and well.

  But their all-girl offshoots are also determined to grab their share of the ‘glory’ and are training to ‘greet the foreigners’ at the 2018 World Cup, which will be staged in Russia.

  They have been given the names Female Mob or Slavyanki Gang, Regional Girls and Siege Girls – and the female fighters boast that flooring an opponent is ‘as easy as making beetroot soup’.

 86. Af p petersen

  -

  De fleste kommentarer er så ubegavede, at det er tydeligt at tante Bs fil ter har skævvredet debatterne, så de seriøse bloggere er begyndt at holde sig væk. Mange læsere er nok også forsvundet.

 87. Af Jakob S Rasmussen

  -

  @J. Nielsen og andre

  Når Marstrand-Jørgensen ikke tillader kommentarer til sit stærkt manipulerende blogindlæg, hvor hun truer med mere terror, hvis vi ikke åbner grænserne op på vid gab for migranter – samtidigt med, at hun latterligt nok påstår, at der ikke er nogen sammenhæng mellem islamistisk terror og muslimsk massemigration, så er man jo tvunget til at fremsætte sine kommentarer til Marstrand-Jørgensens selvmodsigende “debat”-indlæg andre steder….

 88. Af lisbeth Sørensen

  -

  Helge Nørager..

  Vi betaler kæmpe afgifter på cigaretter mv. til at opveje sygehusudgifterne..Men vi støtter elitær organiseret sport med stats midlerne herfra, der ender med et utal af skader og mindre arbejdsduelighed…Måske på tide med at elitesportsudøvere betalte en ny samfundsskabt der tog højde for dette? Måske en 2o% ekstra skat af indkomst for fodboldspillere mv…

  AF NIELS LEMCHE – 24. JANUAR 2017 07:47
  “Jeg har da ikke læst oplægget. Kun kommentarerne …” sagde trollen.

  Ja, en person skriver vedvarende i andre folks navne herinde..Og nu i J.nielsens navn..Det gjorde han forresten også i sidste uge.

  Ja, men kan altid regne med at Jacob Rasmussen, vil få ethvert indlæg til at handle om muslimer, selvom dette ikke er emnet i denne blog, og med et eller andet ævl til jøders forsvar, som har begået så meget terror og vold mod civile mennesker over tid i mellemøsten, at den islamistiske terror i Europa er 99% betydningsløs i sammenligning.

  Jacob deltager i sporten…”muslim bashing”…Aldrig en tanke, andet end ævl herom..Nævner aldrig emnet med et ord..Mv..

 89. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg i filteret?

  “Det gælder også spinkle små mænd, Allan Simonsen var en undtagelse.”

  Rent vrøvl Fru. Due..Laudrup, Eriksen, og mange flere er alle spinkle og blandt de bedste til fodbold..De har indlagt finesse i spillet, og ikke blot det dyriske mindrebegavede borgerlige rå brutal styrke uden kreativitet, stil og finesse….

 90. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Att. Anders Munch ! –Vrøvl –selvfølgelig kan kvinder bygge huse ! –De skal blot sidde ved et tegnebord –og til-rettelægge de funktioner, hvor de stærke håndværkere –skal møde op klokken 5 om morgenen ! –Tage beskyttelses-hjælm på –OG tilse om de bygnings-arbejdere gør tingene rigtigt ! –Det skal der hverken bruges muskler –er mænd til i det hele taget ! –Så jubiii–for fremskridtet ! –Der udd. masser af kvindelige bygnings-konstruktører ! –Så, hvad er problemet Anders Munch ??

 91. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Lisbeth Sørensen ” ! –Har lige demonstreret, at hun kan skrive en lang text på engelsk ! –Alt det er der ingen, der gider læse ! –Så, hvad er formålet ! –Lisbeth Sørensen ” !

 92. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  P.s.–Kvinder er da heldigvis ikke udstyret med store muskul-løse overarme ! –Derfor findes der jo mænd ! –Mange med meget små hjerner ! –Det er derfor de har nok i at få en fodbold stillet til rådighed—-Så de kan underholde dem-selv i timevis –Medens “hjernevriderne ” takler de vigtige begivenheder i verden !

 93. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Søren “Lisbeth” Sørensen rammer endnu en gang ved siden af kummen.

  For jeg forsøger selvfølgelig ikke, at dreje debatten om Gotfredsens blogindlæg ind på en diskussion om muslimer; når jeg kommenterer Marstrand-Jørgensens blogindlæg her, så skyldes det udelukkende, at hun har lukket for kommentarer under sit eget blogindlæg.

  Marstrand-Jørgensen bryder sig åbenbart ikke om, at man konstaterer, at det er direkte latterligt at påstå, at der ikke er nogen sammenhæng mellem islamistisk terror og migration, samtidigt med, når man samtidigt påstår, at vi får mere terror, hvis vi ikke åbner grænserne op på vid gab for muslimske migranter…

  .

 94. Af Jakob s

  -

  Jeg har faktisk kommenteret bloggens emne; om kvinder skal spille fodbold: Det SKLA de selvfølgelig ikke, men de må gerne.

  Vi skal efter min mening ikke omdefinere kønsrollerne, så kvinder får “lov” til at dyrke sportsgrene, eller udføre arbejde, som hidtil har været forbeholdt mænd.

  Vi skal acceptere, at vi er individer, der ikke er underlagt traditionelle kønsroller; men vi er jo også kønsvæsner som individer, og det er ikke sikkert, at særligt mange kvinder faktisk har lyst til, at spille fodbold.

  Mine kommentarer til Marstarnds-Jørgensens blogindlæg havde intet med muslm-bashing at gøre.

  jeg kritiserde blot, at hun på en gang påstår, at der ikke er nogen sammenhæng mellem terror og indvandring samtidgt med at hun påstår, at vi fåprt mere terror, hvis vi ikke åbner grænserne.

 95. Af Maria Due

  -

  Ifølge wikipedia er

  Allan Simonsen er 165 cm, dvs. mindre end en dansk gennemsnitskvinde af yngre årgang.

  Michael Laudrup er 183 cm og lillebror Brian er 186 cm.

  Som jeg ofte har skrevet, går det i en del sportsgrene mod den udvikling, at kampene kommer til at stå mellem “vore negre” og “jeres negre” af den simple grund, at den negroide anatomi ofte lægger op til det.

  Se fx på Michelle Obama. Hun er høj, har lange rørknogler, er kraftigt bygget og med en harmonisk stærk muskulatur. Fru Obama er en itelligent og veluddannet kvinde, der valgte et erhverv, hvor hun bruger sit hoved, men i hendes DNA ligger årsagen til, at hendes forfædre blev transporteret over Atlanten og brugt som slaver. De var stærke og kunne holde til langt mere end de fleste, og det vil hun sandsynligvis også kunne. Hvis hun havde valgt at blive sportskvinde, havde hun – alt andet lige – alene ud fra princippet “kraft gange arm” haft bedre chancer end fx de fleste danske kvinder for at brillere i en kraftbetonet sportsgren. Som muskelbundterne med de lange ben Venus og Serena Williams. Til gengæld vil Michelle Obama sikkert være for tung til andre sportsgrene, og sådan har vi alle nogle medfødte muligheder og begrænsninger. Lige bliver vi aldrig.

 96. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, udmærket; men du skal ikke skrive: “Lige bliver vi aldrig”, men “ens bliver vi aldrig”.

  Lige har lidt andre konnotationer.

 97. Af Steffen Rasmussen

  -

  At se kvinderne jage sig selv rundt på grøntsværen i jagten efter at sammenligne sig med mændene er som at se hund i et spil kegler. Muligt at de har det sjovt – fodbold er jo et dejligt spil, men kvinderne burde spille det i “lukkede rum”, og slet ikke optræde offentligt. Egentlig har jeg lidt ondt af dem. Deres fysiognomi passer ikke til spillet. Det er noget andet med håndbolden, den klæder dem. Tennis også. Her kommer kvindekroppen i balance med bevægelserne.
  I fodbold ligner de firkantede “tændstikæsker” på alt for tynde ben, der halser efter noget uopnåeligt.
  Tak for indsparket, Sørine. Som altid med en velplaceret “inderside”.

 98. Af Maria Due

  -

  Niels Lemche skrev: “Lige har lidt andre konnotationer.”

  For dig ja, men ikke umiddelbart, hvis du læser i ordbogen og for mig, der har en statsautorisation, som gør mig egnet til at vurdere en anatomi og fysiologi i bl.a. arbejdsmæssige sammenhænge. Hvis jeg havde skrevet “lige stillede indenfor sport bliver vi aldrig”, ville du så have været tilfreds? Det skulle jo gerne være fremgået, at det er det, jeg mener og skriver om.

  At vi alle er ligestillede i alt, er en håbløs drøm, som vi forfølger i den vestlige verden, skønt den af mange grunde er umulig at opfylde og indenfor andre kulturer er foragtet og forhadt. Det gør vi klogt i at indse.

  I det er jeg helt på linje med Eva Kjær Hansen, der for år tilbage fik en masse tæsk selv af sine partikammerater for at skrive det . Jeg tager mig også til hovedet, når kvinder siger “vi vil det hele” og dermed tilrettelægger egne fiaskoer og måske også de martyrier, som nogle feminister lever af at foregøgle andre, mens de har travlt med at skjule andet, som er nok så væsentligt for de fleste kvinder. Blandt andet det at få børn. En tysk tv-journalist blev udhængt som nazist, flået og flænset og lagt på hjul og stejle, da hun for en halv snes år siden skrev en bog om det dyrebare, som mange mistede, da de gav erhvervsarbejdet førsteprioritet. Straks blev hun påduttet Hitler, hjem og køkken, mistede sit job og anseelse. Jeg husker, at journalisten Anders Raahauge skrev i sin daværende JP-klumme, at den bog aldrig ville blive oversat til dansk. Men ikke desto mindre spøger de mange fravalgte børn i mange kvinders bevidsthed. Jeg ville også gerne have haft flere, men havde ikke overskud til det. Andre klarer fint en stor børneflok, og i det er kvinder i hvert fald ikke ligestillede.

 99. Af Maria Due

  -

  Svar i filteret.

 100. Af erling jensen

  -

  Mange mener vist at massemedierne er ved at være een grød. Forskellen på aviserne bliver mindre og mindre. PETITSTOF, OVERDRIVELSER, ÆVL OG HALVE/KVARTE SANDHEDER FYLDER ALT FOR MEGET. Hvad invasionen angår, får anne lise og lignende ignoranter og tåber lov til at udbrede sig, mens fornuftige, tænkende og fremsynede mennesker modarbejdes i utallige tilfælde. I Sverige er et folkemord i gang, og Danmark er på vej i samme retning.

 101. Af lisbeth Sørensen

  -

  Scientologist Rasmussen

  Uanset emnet får du det til at handle om muslimer, og et forsvar for jøder i Danmark..Hver gang, i hver evig eneste blog forsøger du at få debatten til kun at handle om dette scientology “forfølgelsesvanvid” af muslimer.

  “Michael Laudrup er 183 cm og lillebror Brian er 186 cm.” Fru due

  Også skriver du “Selvfølgelig kan kvinder spille fodbold, men for de fleste er det ikke specielt smart at kaste sig over en sportsgren, der udfordrer fysikken så hårdt. Det gælder også spinkle små mænd, Allan Simonsen var en undtagelse”

  Michael var en spinkel splejs, og ses generelt som Danmarks bedste fodboldspiller tiderne igennem..De spinkle små mænd, er tit de dygtigste til fodbold, især i midtfeltet hvor hele spillet der gør det interessant laves.

  Lige bliver kvinder og mænd aldrig lønmæssigt i fodbold..Da mænd sidder på udviklingen, såvel som interessen for organiseret idiotisk sport..

 102. Af Benny Bolander

  -

  Annelise Marstrand med endnu et indlæg hvor hun ikke tør åbne for kommentarer.

  I sit seneste indlæg harcellerer hun over hvor antidemokratisk Trump er og understreger hvor rummelig og demokratisk hun selv er.

  Hun kalder Trump ufolkelig og sig selv folkelig, men ikke mere folkelig end at hun altså ikke tør lukke op for kommentarer.

  En ægte hykler udstiller sin selvfedme og sit udemokratiske sindelag.

  Føj!

 103. Af bent nielsen

  -

  Det er jo direkte uhyggeligt. En radikal fløj har tilrevet sig magten i redaktions-lokalerne. Og anne lise kan propagandere løs på den ene blog efter den anden. Hendes rablende “argumenter” og postulater kan trevles fuldstændig fra hinanden, som det landsskadelige nonsens det er, men alle modargumenter med sund fornuft blokeres/ frasorteres.

 104. Af Niels Lemche

  -

  Sørensen, sjovt som du stadig glemmer Messi, 1,70. Maradona var endnu mindre, 1,65.

 105. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt tak for info om en ny Marstrand – nul kommentar tilladt – blog. Jeg gad helt ærligt ikke selv åbne for propaganda ævlet. Har lidt på fornemmelsen vedkommende bare er ubegavet !

 106. Af palle madsen

  -

  Hvis du e ikke havde været kvinde, havde hun sikkert ikke gidet indsende sine ligegyldige selvfølgeligheder kl. 13.39. Hendes næste indlæg 15.04 er dog bedre. Men hvorfor snakker så mange feminister og kommunister om “ligestilling”, når det de virkelig vil, er at rage til sig, og meget gerne på mændenes, familiernes, børnenes og andre kvinders bekostning. Feminismen er ikke andet end hykleri, egoisme og tåbelighed.

 107. Af Peer Aagaard

  -

  Og hvorfor skal kvindelige højreekstreme prædikanter med et middelalderligt syn på deres medmennesker have uindskrænket adgang til at udbrede deres had i medierne?

 108. Af Maria Due

  -

  Jeg synes heller ikke, at disse landsholdsspillere kan kaldes små og splejsede og går derfor ud fra. at en stærk fysik er væsentlig for en fodboldspiller.

  Nicklas Bendtner 193 cm
  Daniel Agger 191
  Frank Arnesen 181
  Preben Elkjær 182
  Christian Eriksen 182
  Kasper Schmeickel 189
  Simon Kjær 189
  Nicolai Jørgensen 190
  Victor Fischer 180
  Yussuf Yurary Poulsen 193
  William Kvist 184
  Daniel Wass 181
  Andreas Cornelius 193
  Jannik Vestergaard 199
  Jacob Poulsen 182
  Jores Okore 183
  Mathias Jørgensen 191

 109. Af - Niller

  -

  Hvorfor skal kvinder spille fodbold ?
  Et mærkeligt spørgsmål at stille- mit umiddelbare gæt er at det drejer sig om et ønske om at ligestille kvinder og mænd, eller man skal måske sige give dem de samme muligheder også i sportens verden.
  Men i en disciplin hører det ikke hjemme når vi taler om kvinder-og det er efter min mening i vægtløftning. Der må grænsen sættes for her er der ikke tale om en smuk sjæl i et smukt legeme, men mere om en sjæl i et legeme der er ødelagt og deformeret af sporten.

 110. Af Flemming Lau

  -

  Jeg syntes faktisk at Maria Dues indlæg er yderst relevant om det at hvile i sig selv. For hvad er det egentlig at vi forventer at livet. Hvorfor skal rolingerne, absolut sendes væk til “professionelle pædagoger” inden de kan gå, så de kan få alle oplevelserne, hvis de iøvrigt er nærværende nok, uden adm arbejde og mødeaktiviteter. Der blev for mange år siden, lavet en seminarie undersøgelse om hvormange pædstud, der ville anbringe deres barn i vuggestue. Der var 2 udaf 20. Efter endt uddannelse var der ingen, de havde set nok!

  Efter selv at have oplevet en gammeldags rolig opdragelse i 50/60 erne, er det et marreridt at følge denne hyperaktive malstrøm, vores unge generationer bliver budt i dag. Samfundets forventning. til at de tilsidst ved dødens port kan give deres bekræftende ja! i spørgsmålet om de fik set det, de ville! Piger og drenge er forskellige, hvorfor skal de paces til at være ens, så ender det jo bare med at de bliver til intetkønnet “Hen”! Er curling egentlig så smart, for bliver de særligt selvstændige ved det? Vacciner mod HPV virus hvor bærestoffet er aluminium tilbydes piger i en ung alder, og for en hel del med store gener tilfølge, men hun skal jo gøres klar erotikken før hun kan næsten kan stave til det!

  Hvad er meningen med at vi skal være så konforme, hvorfor kan vi ikke bare være dem vi er, på godt og ondt?

 111. Af lisbeth Sørensen

  -

  “og for mig, der har en statsautorisation, som gør mig egnet til at vurdere en anatomi og fysiologi i bl.a. arbejdsmæssige sammenhænge.”

  Ja, nu ønsker jeg ikke at blandes ind i stavefascisters navlepilleri her…Men mener ikke at en statsautorisation i anatomi og fysiologi gør en egnet til at bedømme hero,. Måske var en anstændig og dygtig Dansk skolelærer mere egnet? 🙂

  “Men i en disciplin hører det ikke hjemme når vi taler om kvinder-og det er efter min mening i vægtløftning. Der må grænsen sættes for her er der ikke tale om en smuk sjæl i et smukt legeme, men mere om en sjæl i et legeme der er ødelagt og deformeret af sporten.”

  Kuglefrastøderen er blevet berømt i DK på at støde en kugle fra sig, og frastøde folket i landet Danmark i sin helhed via sin umenneskelighed. Så jo, ikke meget tvivl om at store muskler leder til afstumpethed. Faktisk bevist at mænd med store muskler er så hjernedøde at de mestendels stemmer borgerligt uanset indkomst. Og det tager vel et egoistisk menneske at være så interesseret i sine egne musklers størrelse, og forventer deraf at de modtager ære, respekt? Et sygt samfund jo?

  “Hvad er meningen med at vi skal være så konforme, hvorfor kan vi ikke bare være dem vi er, på godt og ondt?”

  Korrekt Lau..Men er ikke et kristent budskab..Så du kan altså ikke være kristent?
  Kristne deler, og frasiger sigr ondskaben..Hvis de var ægte altså. 🙂

  Boalander@

  Skriv dog under navnet dit Kim Olsen? Interessant hvorledes du ikke frasige dig at være Kim Olsen..Men ok, lad nu Kim olsen svare under dit navn, og se hvad du siger!. 🙂

  PS Fru Marstrand indlæg i det manglende filter?
  “Trump har sat Folket på dagsordenen. I indsættelsestalen lod han forstå, at Folket skal regere nationen. Magten skal tilbage til Folket. Øjeblikket tilhørte Folket. Trump har ikke opfundet retorikken, og han står ikke alene. Europas højrepartier synger med og i Deadlines line-up af danske Trump-tilhængere, roste Nye Borgerliges Pernille Vermund den amerikanske præsident for at være ’Folkets mand’.”

  Fru. Marstrand har ret mht. at vi lever i populismens tidsalder, hvor alt kan fortælles ud af en falsk dagsorden, og at Trump ikke repræsentere folket, som DF, Nye borgerlige, UKIP eller andre sådanne populistiske, nyfascistiske dagsordener..
  Fortæller os blot er Nye borgerlige også er en nyfascistisk organisation..Man må håbe at K kommer retur, som dog trods alt er et langt mere ærligt parti end disse nye borgerlige fascist inspireret partier. K er efterhånden blå bloks mest stuerene parti?

  Populisterne kan aldrig finde bolden..Og skyder i blinde, og stemmer på liberalisterne..Det så vi med DFérne i USA, I UKIP i UK…Danskerne er en generation foran dem i populisme her..Og DF´s løgne er velkendt af deres fhv. støtter såsom uhrskov, Som nu har måtte opfinde et nyt borgerligt populistisk løgnerparti da DF støtten daler, det hedder Nye Borgerlige…Eneste stuerene parti i blå blok er efterhånden K..

 112. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg ret ligeglad med, om kvinder laver narcissistiske selfies – ryster patter/røv eller river i en stang vedhæftet et par kugler. Bare de IKKE forventer mænd skal ligestille sig med det barnlige junk – for det gør mænd sikkert ikke – griner højt !

 113. Af jens kærgaard

  -

  FAMILIEPOLITIKKEN ER ORGANISERET FORBRYDELSE MOD BØRN OG VOKSNE…

  Fl. lau peger på noget meget væsentligt. Nemlig den kommunistiske/feministiske/totalitære og fascistiske politik som de sociale/socialistiske/radikale partier har spundet landets familier ind i. En familiepolitik der har hetzet og presset husmødrene ud på arbejdsmarkedet, en politik der har hånet og bagtalt de mænd der var familieforsørgere, en politik der har taget børnene væk fra hjemmet og forældrene, en politik som har opløst og smadret mange gode familietraditioner og -værdier, en politik som har skabt konflikt, splid og splittelse mellem mænd og kvinder, en politik som har fået skilsmissetallet op i rekordhøjder, en pervers politik som har tvunget utallige børn til at henslæbe deres barndom i støjende, støvede, smittefarlige, urolige, fremmede og ensrettende, indoktrinerende omgivelser/institutioner. Og hvor mange børn er ikke blevet gjort til faderløse forsøgskaniner i det store kommunistiske og pædagogiske eksperiment. Kommunisme og feminisme er ikke andet end udnyttelse, undertrykkelse, dumhed og ondskab.

 114. Af je kg

  -

  Et indlæg om den kommunistiske familiepolitik som har masser af skadede eller ødelagte familier på samvittigheden, blev slugt af ro bot f ilt ret.

 115. Af lisbeth Sørensen

  -

  “griner højt !”

  Gør du blot det sure smiley…Ingen andre gør, hvor dit vås er vås! Hvis du dog blot var istand til at gøre dit vås humoristisk for andre end dig selv?

 116. Af J. Hanse n

  -

  AF “BENN Y BOL ANDER” – 24. JANUAR 2017 16:35
  “Annelise Marstr and med endnu et indlæg hvor hun ikke tør åbne for kommentarer.”

  At kvindelige kommentatorer må lukke for indlæg, det skyldes indlæg som dette:

  “AF KIM OLSEN – 28. JANUAR 2014 21:07
  Tak! Tak fordi vi slipper for dig din lede manipulerende so!”

  Fra Anne Sophia Hermansens blog:
  “Tak for kampen”
  http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2014/01/28/tak-for-kampen/comment-page-1/#comments

  Anne Sophia Hermansen stoppede som blogger i en periode på grund af indlæg som dette fra Kim Ol sen/Bol ander.

 117. Af Jan Petersen

  -

  Det står vel i øvrigt Marstrand frit for at slette uhøviske indlæg og udelukke ditto debattører? Det er ligesom lidt for tøseagtig bare at udelukke alle kommentarer !

 118. Af debatten er gennem manipuleret

  -

  Seriøse indlæg kommer ikke på. Mens “lisbeth” kommer gennem fi… hundrede gange om dagen. Tante B holder os læsere og bloggere groft for nar.

 119. Af debatten er gennem manipuleret

  -

  Seriøse indlæg kommer ikke på. Hvorfor ikke? Hvorfor holder avisen sine kunder for nar?

 120. Af Benny Bolander

  -

  Jan Petersen
  Ja naturligvis kunne Marstrand da bare slette indlæg.
  Når hun vælger helt at lukke “bloggen” for kommentarer skyldes det nok, at en konfrontation med virkeligheden ville være en for stor belastning for hendes skrøbelige sind.
  Det er en helt normal blandt ekstremister, at man ikke ønsker at høre på folk af anden mening end sig selv.

 121. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et par indlæg med helt korrekt for- og efternavn . . . . KLAPHAT !

 122. Af Jan Petersen

  -

  Bolander, i øvrigt meget enig. Kvinder kommunikerer envejs. De egner sig helt enkelt ikke til tovejskommunikation – så går der total hønsegård i meningsudvekslingen !

 123. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg til JH i filteret?

  Og mener ikke at klaphatten JP blev nævnt?

 124. Af Jan Petersen

  -

  Kære Lisbeth, fakes interesserer mig stadig ikke – uanset hvor forelsket du er i mig – find et andet offer . . . please . . . sms !

 125. Af lisbet h Sørens en

  -

  JP…Ingen bliver forelsket i dig…Du må købe dig til sex…

  Og stadig indlæg i filteret… 🙂 Siden vi nu er nede på JP´s lavkulturelle niveau hvor alt er personangreb uden emneorientering..

 126. Af Jan Petersen

  -

  Som jeg har foreslået tidligere – log på men NemId – så er vi fri for fakes 🙂

 127. Af Er avisen i ledtog med R og Pollertiken?

  -

  Nem idé forslaget er dårligt gennemtænkt. Men man kunne da slette de rødbrune debatsabotørers indlæg. Men vil åbenbart hellere bekæmpe de seriøse bloggere.

 128. Af Niels Lemche

  -

  Ja, kære Sørine, vil du gøre noget ved din blog, der jo er blevet til en diskussion om en anden blog? Vil du virkelig finde dig i det?

 129. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Fodbold og kvinder ” ! –ER –og bliver “en død sild” ! –Kære Sørine –sæt hellere fokus på ” Nina groes /Kvinfo (hende med hestetænderne) –Hun var i clinch med DF ´s mand (journalisten) –Der kun kunne ryste på hovedet –over så megen dumhed hun udviste ! –SÆT dog for faen ! fokus på ISLAM–og kvinderne ! –Nææe nej ! –Groes ville meget hellere tale om TRUMP –og hans lidet respekt for kvinder og rige mænd –i det hele taget !—-Det er dog ikke så mærkeligt ! –med ! –Og faktisk –er der noget sandt i det ! –Når nogen kvinders hjerner er meget mindre end mænds –Så giver det indtryk af : AT de alle er snot-dumme ! –MEN Heldigvis forholder det sig ikke sådan ! –Der er undtagelser –heldigvis ! –MEN I guder ! Nina Groés/Kvinfo !!!!–Hun bl.a er grunden til, at vi skrald-griner –OG tag bare “Stine Bosse ” ! med i det kor !

 130. Af Jesper Lund

  -

  Maria Due

  Allan Simonsen – 165 cm

  Hædret som Europas bedste spiller i 1977.

 131. Af Maria Due

  -

  Jesper Lund.

  Og?

 132. Af Henrik Mejlgaard

  -

  I guder (er der mon flere af slagsen???)…….at sådan en tåbe gives taletid i det offentlige rum!

 133. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF MARIA DUE – 25. JANUAR 2017 13:49
  Jesper Lund.
  Og?”

  Små spinkle fodbold genier er de bedste… 🙂 🙂 😉 🙂

 134. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jeg foreslår dog en fodboldkamp mellem højrefløjen og venstrefløjen fra Berlingske kommentar sektion..Selv kvinderne fra venstrefløjen vil kunne give røvfuld til disse blå jakkesæt mænd her..

  De skal endda få 3 mål først til at starte med, for at buksemariussserne her ikke opgvier helt på forhånd..

 135. Af Maria Due

  -

  Christiano Ronaldo 185 cm

 136. Af j nielsen

  -

  “Christiano Ronaldo 185 cm”

  Ja, og Peter Crouch 202 cm. Det er bare således, at i modsætning til en række andre sportsgrene behøver man ikke være et stort brød for at være banens bedste spiller. Eller Europas.

  Du kan være en lille lort, og stadig gøre dig forhåbninger om at komme helt til tops. Det er ikke det der betyder noget. Det er sikkert derfor fodbold er så populært.

 137. Af lisbeth Sørensen

  -

  Diego Maradona 1.65 cm.. 🙂

 138. Af lisbeth Sørensen

  -

  Tro det eller ej, men tilbragte faktisk nytårsaften med ham engang i BA på en tagterrasse der, da han var en ven af en ven der..Og talte med ham…Dejligt-og socialistisk- menneske..

 139. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Fodbold-efterskoler” /idræts-efterskoler ! ” –Det må være fedt, at drive efterskoler i Danmark ! –Jo lavere hus-stands-indkomsten er ! –Desto højere bliver “stats-tilskuddet __ Op til 60. 000 kroner ” !—hus-stands-indkomster over 300.000 årligt –Skal selv betale det hele ! –Det siger jo sig-selv AT: Det her igen er dem, der i forvejen lever af det offentlige (skatteborgerne) –får en fribillet til de dyre efterskoler ! –Så de er også her –folk, der har noget tilfælles fuldt repræsenterede ! –Hvilket nok ikke var meningen ! –MEN, sådan blev det ! –Så Herlufs-holm-kostskole/efterskole ! ER fortsat skolen for dem, der ikke har noget tilfælles med “fattiglusene” –En typisk socialdemokratisk –tankegang !

 140. Af Maria Due

  -

  Lisbeth Sørensen.
  Håbede, at du havde for travlt til at komme i tanke om den lille splint. 🙂 Jeg må nøjes med at have kendt nogle, som var godt trætte af at kende Preben Elkjær, fordi de under besøg altid blev tvangsindlagt til at se videoer, hvor han scorede.. 🙂

  Hvor om alting er, ingen af os ønsker vel at komme til at se ud som Serena Williams.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Serena_Williams

 141. Af Torben Christiansen

  -

  Teddy Bjørn.

  Er du ikke venlig at oplyse, hvorfra du har oplysningerne vedr. egenbetaling/tilskud til efterskoler?

 142. Af Maria Due

  -

  Indlæg i filteret.

 143. Af - Niller

  -

  Ikke et ondt ord om Preben Elkjær den bedste angriber sammen med Ebbe Sand vi har haft i dansk fodbold i nyere tid.
  Og så er Preben Elkjær en dejlig befriende fræk og flabet type og er det ikke denne form for fanden i voldshed der mangler i dag.
  Alle er jo blevet så pæne og konforme i deres optræden.

 144. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Jo !–Torben Christiansen ! –Det vil jeg da meget gerne fortælle ! Det stod jo faktisk i min avis “Berlingske ” idag –eller var det Week-end avisen ! –Det kan faktisk godt være ! –MEN jeg undrede mig ikke særligt meget over AT: Staten giver et kæmpe-højt tilskud til “småt-tjenende forældre ” ! Således, at deres børn også kan komme på efterskoler –og højskoler ! –En opringning til Bertel Haarder/venstre ! –Vil også give dig det samme svar ! –Så, hvis du er far til en teenager ! Så er sagen jo klar ! –Ikke sandt ? (jeg læser 4 aviser, hver dag incl. 2 franske –1 italiensk –og 1 spansk avis ) –Så meget af dagen går med det ! –Men nu er det snart ferie –og Pyrénærene venter –Og så mine aller-kæreste ulve ! –(salut a demain alors ! )

 145. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Et efterskole-ophold består af 42 uger –Og prisen afhænger af forældrenes indkomst ! –Staten giver et betragteligt tilskud ” !

 146. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Berlingske / Nationalt ” –Så meget koster det, at komme på efterskole !—Staten giver et kæmpe-tilskud ( Staten er jo alle-os-andre skatteborgere ) Suk !

 147. Af Torben Christiansen

  -

  Teddy Bjørn.

  Hvis du henviser til artiklen:
  http://www.b.dk/nationalt/saa-meget-koster-det-at-komme-paa-efterskole
  vil du, hvis du tjekker igen, konstatere, at dine tal ikke passer. Hverken det maksimalt opnåelige tilskud eller gradueringen af tilskuddet efter husstandsindkomst stemmer med dine tal. Og selv om husstandsindkomsten er 10 mio. kroner, er man tilskudsberettiget.
  Her er en mere detaljeret prisberegner:
  https://www.efterskole.dk/da/Schools/Price.aspx

 148. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Håber du har fundet “det rigtige” —På Berlingske ´s forside ude til højre ! – idag ! –Står der alt om Efter-Og Højskoler (lidt til ære for dig –er jeg sikker på ) –Så held og lykke med det ! –Jamen, hvis de der tjener 10. millioner om året –også får tilskud ! –Så synes de jo nok AT: De får noget for “skattepengene ” –Alligevel ! –Måske skulle vi-andre også tage en tur på “efter-skole/Højskole ” –Jeg har faktisk prøvet det ! —Men –jeg kunne ikke lide det !—For meget “gud” –Og for-lidt-kvalitet ! –OG så var forstanderne Præst & social-arbejdere ! –Ialt ikke noget for mig ! MEN ! –Jeg hører AT: Odder højskole er solgt til “ældre-højskole ” –Så man da håbe, at de ikke igen –regner med, at “de gamle –er de rene idioter ” –Det er man jo særdeles slemme til ! –Så, hvis 60 ´er-pensionist-generationen ! –vil på efter/højskole ! –Så forlanges der KVALITET ! –hele vejen igennem –Også med hensyn til underviserne !—De var ligeså dårlige som de værste af skolefrøknerne/MK !

 149. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –De dyre efterskoler ! –Så er jeg bange for AT: Det er en ny idé ! Jyderne har fået ! –Til, at tage R…. (røven) på folk ! på !

 150. Af lisbeth Sørensen

  -

  Du har ret Teddy…Alle privatskoler skal forbydes..Især sportskoler for elitære sportsudøvere..Giver ingen ide at staten også skal støtte de private her, som derefter skal ud og købe dyre billetter til at følge idioter der løber rundt og sparker til en bold? Der er blot omrokering af penge fra fattig til rig…Og totalt ligegyldigt.

 151. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Svar ! –Det må da “glæde dig” ! –AT: Anders Fogh ´s søn er på vej til, at søge job hos Trump !

 152. Af lisbeth Sørensen

  -

  mon chéri,

  Vi skal i det tilfælde sørge for at han aldrig får lov til at komme retur til Danmark, og skal strippe hans statsborgerskab med det samme..Han har alt for meget viden om Danske forhold via sin far, og vi kan ikke have Danske spioner i Trumps administration..
  Faktisk har han Amerikansk statsborgerskab foghs søn, så vi kan sagtens strippe hans statsborgerskab..Og hvis han arbejder i den Amerikanske administration skal han absolut ikke have muligheder for at komme til Danmark, ej være statsborger her i fremtiden..

 153. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “hørt ” ! –Trump ´s næste opgave på listen ! –Må blive udrydelse af islamisk stat ! –Han holder, hvad han lover –tilsyneladende –Så måske slipper vi alle af med det mest rædselsfulde fænomen i vores årti !–Det lyder næsten for godt –til, at være sandt ! –Måske skal vi ikke glæde os for tidligt !

Kommentarer er lukket.