De falske profeter

Af Sørine Gotfredsen 138

Jeg har respekt for dem alle tre og værdsætter deres indsats i debatten. Det handler om teolog Iben Thranholm, sognepræst Marie Høgh og filosof Eva Selsing. De er frygtløse og formår at forholde sig usentimentalt til virkeligheden og den åndskrise, der præger den vestlige verden. Forleden optrådte de i Jyllands-Posten som et nationalkonservativt trekløver, der begræder muslimsk indvandring, vage politikere og en svag kristen kirke, og jeg er enig i det meste. Men midt i det hele lurer et problem. I frustration over tidens kvaler kaster de deres kærlighed på den lige nu mest handlekraftige person og ser nogle kvaliteter i ham, som de brændende ønsker, at han besad. De dyrker Donald Trump på temmelig hovedløs vis og har besluttet, at denne mand forstår kristendommens betydning og ”sætter en retning ved at tale om Gud”, som Thranholm formulerer det. Midt i disse kvinders skarphed optræder en sært naiv hyldest af en mand, hvis liv ikke hidtil har afsløret mærkbare tegn på et forhold til kristendom eller åndelig forankring i det hele taget.

Dermed udfoldes et klassisk problem, for midt i en kaotisk tid kan det kristne nemt blive tilkoblet det politiske. Til det skal siges, at der jo findes et slægtsskab mellem konservatisme og kristendom, idet begge livssyn hylder den konkrete virkelighed og den enkeltes ansvar – samt, ikke mindst troen på, at mennesket ikke blot er godt. Men man skal være uhyre påpasselig med direkte sammenblanding, da kristendommen hurtigt kan gøres til et påklistret argument i et idelogisk eller magtbegærligt ærinde. Dette kneb kunne man mistænke Trump for at bruge, og modsvaret er at gentage, at kristendom aldrig må forveksles med samfundsideologi. Hvilket også Kaj Munk understreger, da han i en prædiken i 1941 opfordrer til midt i den tids uhyrligheder at huske, at det altid er den enkeltes tro på ”en stillefarende Mand på et Æsel”, der er afgørende. Kobler man det kristne på en præsident uden at ane, hvad han reelt tror på, kan man udhule det udgangspunkt, og det interessante – og foruroligende – ved fænomenet Trump er demonstrationen af, hvordan mekanismer gentager sig omkring en karismatisk person. Efter behov lægges alt muligt ind i ham, og noget af det mest triste, der kan ske nu, er, hvis alverdens kristne begynder at dyrke Trump som deres bannerfører. Hvis der er noget både historien og kristendommen advarer os imod, så er det falske profeter.

Det betyder selvsagt ikke, at der er noget galt med, at en leder er kristen. Tværtimod. Det er en afgørende kvalitet, der som intet andet forankrer et menneske i livet. Vi har en kristen dronning, hvis troværdighed netop er forbundet med hendes dybe pligtfølelse overfor den opgave, hun er betroet, og hun viser os, hvordan en troende leder får indre styrke uden at misbruge kristendommen som et middel. Og hér går skillelinjen. Handler det om personlig tro, eller snarere om et taktisk greb, der netop nu er så oplagt at udnytte i en vestlig verden, der tørster efter retning? Jeg kender Trump lige så lidt som Iben Thranholm, Marie Høgh og Eva Selsing, men sammenblandingen af det nationalkonservative, det kristne og personen Donald Trump ligner en urovækkende alliance. Og man skulle tro, at disse tre er for kloge til blot at hoppe på den.

138 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I det hele taget er det noget af en pestilens, når religion – uanset hvilken – kobles sammen med politik. De to emner bør holdes skrapt adskilt !

 2. Af Birger Nielsen

  -

  Jeg troede egentlig, at Sørine G. var enige med det øvrige berlingske præstepanel. Den halvtossede Trump blev lige pludselig troende, da han skulle indsættes. Man fristes til at ønske, om ikke alverdens guder, profeter og engle kan frelse verden fra denne tumpede Trump.
  Gid alle troende kristne vil bede for, at vi ikketroende stakler ej skal udsættes for alt for mange af Trumps bøvede indfald.

 3. Af b. o. h.

  -

  Ja, sel sing er en herlig debattør der på underholdende vis forstår at påvise hvilke forrykte tider vi lever i, og hvor stupide og latterlige mange politikere, bevægelser og partier er. Idag har hun feminismen under behandling. Andre gange har det været godhedsindustrien og diverse politiske udspil og “reformer”. Se “groft sagt”.

 4. Af b. o. h.

  -

  Har bir ger slugt hetzen mod trump råt? Hvad vil man opnå med denne hetz? En konflikt med USA? Var det ikke bedre at vente og se hvad manden udretter?

 5. Af Maria Due

  -

  JP-artiklen med de tre ebbede underligt ud, og de indrømmede jo selv, at noget ikke hang sammen, og – populært sagt – at de var bedre til at sige, hvad de ikke bryder sig om, end hvad de vil gøre for at få det ønskede frem. Det blev formuleret mere akademisk, men sådan opfattede jeg det, gik tilbage i teksten og læste noget af den flere gange men forblev lidt forvirret. Det er jeg altid, når nationalkonservative har ordet. Jeg aner ikke, hvad de vil udover at slippe af med EU og muslimerne, men det er selvfølgelig også meget.

  Tror, at trekløveret længes efter stærke mænd, og hvem gør ikke det efter at have været nyhedsspekteret rundt og lagt mærke til, hvordan meget falder fra hinanden, og konsekvens er en by på månen. Men så er det, at man kan tage så grueligt fejl og skal passe på, hvem man satser på. Personligt undgår jeg at læse det meste om Trump og har en hjemmelavet teori om, at grunden til, at mange fotografier af ham er så forfærdelige, skyldes en mislykket kosmetisk operation, hvor han fik hejst kæbepartiet så meget op, at der ikke rigtigt blev plads til øjnene.

  Det er deprimerende, som journalister og andre tager på vej, som om der nogensinde har været en amerikansk præsident, der ikke havde skeletter i skabet. Det er ikke søndagsskoledrenge, der søger og får sådan et job. De fleste af os ville betakke os for at bære de ansvar, der følger med.

 6. Af B. Mortensen

  -

  Kaj Munk havde han ikke 2 falske profeter. Mussolini og Hitler?

 7. Af Niels Larsen

  -

  B. Mortensen

  Det havde han. Indtil han blev klogere i slutningen af 1930erne.

 8. Af poul boie pedersen

  -

  “Tror, at trekløveret længes efter stærke mænd, og hvem gør ikke det efter at have været nyhedsspekteret rundt og lagt mærke til, hvordan meget falder fra hinanden, og konsekvens er en by på månen”
  Mon Fru Due overhovedet selv aner hvad hun taler om, når” meget falder fra hinanden”.
  En stærk mand er det der fremkommer, når alt falder fra hinanden. og en der helt uden nogen legalitet regerer og giver konsekvens til alle, der ikke lige passer ind i dennes opfattelse af verden.
  Vi kender typen fra Putin, Erdogan, og in spe hos Marie Le Pen, Wilders, Orban osv., og de er tidens fascistoide optakt til et opgør med demokratiet. De giver konsekvens, og de går i yderste konsekvens, når magtfuldkommenheden indtræffer, ikke af vejen for at fængsle og tortere politiske modstandere og medlemmer af den frie presse, og de bader sig i korruption.
  For mig at se får Trump, hans hetz mod pressen, hans trusler mod enkeltpersoner, hans alternative sandheder og de bredspektrede løgne ham til at ligne en på denne kurs, og selv monstre fra fortiden på posten til at ligne normale præsidenter, Vi er kun i optaktsfasen, og det løber mig koldt ned ad ryggen ved tanken om, hvor det kan ende.
  Derfor er det, ikke mindst med tanke på fortidens fascister og deres ødelæggelser, grænseoverskridende tåbeligt at mene, at nogen formildende omstændigheder kan tilegnes despotiet og disse næsehorn, hvis mål aldrig var folket, men kun magten.
  Det håber jeg ligesom Sørine, at de tre damer og fru Due vil tænke over.

 9. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Gad vide om det er de kvindelige præsters cølibat, der får dem til at føle så voldsomt for Trump? Måske er det udsagnet, I grab them by the pussy, det der lokker. Selsing er nok bare i selvsving.

 10. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Poul Boie Pedersen
  Du taler om konsekvens. Hvis man taler om Trump, så er det et totalt fravær af konsekvens han brillierer med, indtil videre. Det er svært at finde ud af, om han er rigtig smart, om han er senil, yderst ubegavet, udviklingshæmmet, gal, eller en hånddukke ført af andre.

  En ting er sikker, han har ikke gået ad guds smalle vej, dertil er der for mange, der har tabt penge på hans projekter mm.

 11. Af Maria Due

  -

  Poul Boie Pedersen, du har ikke forstået, hvad jeg mener. Som også skrevet på Uffe Ellemanns blog, interesserer Trump mig ikke, og jeg deltager heller ikke i dommedagshysteriet. Trump er en lidt ældre, overtræt og forvirret mand af den type, der bliver ved, til han styrter, og det bliver der taget hånd om. Han er ikke en stærk mand, men det kan de tre nationalkonservative damer åbenbart ikke se, og det er urkvindeligt at reagere, som de gør.

 12. Af B. Mortensen

  -

  “B. Mortensen
  Det havde han. Indtil han blev klogere i slutningen af 1930erne.”
  Prøv besættelsen. Han skrev sin hylets i 38…

 13. Af J. Hanse n

  -

  Jeg har respekt for dem alle tre og værdsætter deres indsats i debatten. Det handler om teolog Iben Thranholm, sognepræst Marie Høgh og filosof Eva Selsing.
  Skriver Sørine Godfredsen

  Naturligvis har hun respekt for disse personer.
  Hvis Sørine Godfredsen ikke skulle have respekt for sine formørkede, fremmedfjendske og reaktionære ligesindede, hvem skulle hun så have respekt for.

 14. Af J. Hanse n

  -

  Jeg har respekt for dem alle tre og værdsætter deres indsats i debatten. Det handler om teolog Iben Thranholm, sognepræst Marie Høgh og filosof Eva Selsing.
  Skriver Sørine Godfredsen

  Naturligvis har hun respekt for disse personer.
  Hvis Sørine Godfredsen ikke skulle have respekt for sine formørkede, fremmedfjendske og reaktionære ligesindede, hvem skulle hun så have respekt for?

 15. Af Henrik Schultze

  -

  Trump er en dejlig fornyelse.
  Han skærer igennem al det hykleriske “humanistiske” krap.
  For at gøre det , må han være enkel i sine udtalelser og handlinger.
  Derfor stiger hysteriet og alle løgnene blandt alle egohumanisterne , der så gerne vil diskutere enkeltsager og enkeltheder for kaste grus i fornyelsen og fremme deres egen egoistiske agenda.
  Tænk hvis vi havde danske politikere , der feks kunne blive enige om at smide alle fremmede ud af Danmark , hvis de foretog bare een kriminel handling (burde være logik) eller som Trump hindrer potentielle skadelige for landet mennesker at komme til USA.
  Må Gud hjælpe Trump til at ændre USA til at blive et mere homogent land igen og må Gud straffe de danske politikere der har ødelagt det engang så homogene danske land.

 16. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, og betalte med sit liv derfor i januar 1944. Hvis du vil svine nogen til, så find et andet offer.

 17. Af Henrik Schultze

  -

  Hvilken normal dansker kan feks synes at Sverige er blevet et bedre land de sidste 20-30 år.
  Sverige er en katastrofe .
  At Trump fremhæver dette er sund logik .
  Det eneste de hykleriske egohumanister kan hyle over , er at Trump siger “igår” fordi han refererer til en tv udsendelse i USA om Sverige for er amerikansk indforstået publikum.
  Som eksempel på een af hans “løgne”.
  Jeg var for et par dage siden til et foredrag af en svensk pårørende til Holocaust ofre.
  For ham og jøder var Malmø en katastrofe.
  På 20 år er antallet af jøder i Malmø reduceres med 50% .
  Flygtet som de måtte under nazismen.
  For Trump og normale danskere er denne udvikling en katastrofe !
  Men ikke for de venstreradikale og muslimske allierede.

 18. Af J. Hanse n

  -

  Ja.
  Kaj Munk var et forvirret menneske på mange måder.
  Men Venstre og bønderne gennemskuede han dog.

  Kaj Munk skrev om bønderne i 1941:
  Du siger, dit Fædreland findes der,
  hvor Prisen for Flæsk er fin.
  Forstaar sig! Hvad er vel mere værd
  paa Jorden end Flæsk for Svin?

 19. Af J. Hanse n

  -

  AF HENRIK SCHULTZE – 20. FEBRUAR 2017 07:25
  “På 20 år er antallet af jøder i Malmø reduceres med 50%”

  I de sidste 30 år har jøderne og de israelske nazister reduceret Palæstina med firs procent. .

 20. Af Niels Lemche

  -

  HENRIK SCHULTZE, det er over hele Europa, det sker. Og hvis der er noget, der i hvert fald bevirker, at palæstinenseren J Hansen, Hassan et eller andet, aldrig kommer i nærheden af en egen stat i Palæstina, er det indvandringen fra Europa, for, ærlig talt, så bliver det endnu engang klargjort, at jøderne er nødt til at have et sted, hvor de kan leve i fred, i hvert fald i nogenlunde fred.

  At situationen i dit land er håbløs, er en anden sag. Tostatsløsningen sucks. Det ser man af kortene, der viser fordelingen af de israelske settlements på Vestbredden. Der er ikke noget sammenhængende territorium tilbage til palæstinenserne. På den anden side vil Israel heller ikke bare indlemme territorierne i staten Israel, for så vil den arabiske stemme være afgørende ved valgene til Knesset. Så har ci en gordisk knude, som ingen Alexander vil hugge over, i hvert fald i min levetid. Og tænk ikke på at angribe dem for alvor. De kan med deres A-våben brænde hele Mellemøsten af og vil gøre det.

 21. Af bent nielsen

  -

  Det er påfaldende at flere af debatdeltagerne her er tilhængere af radikal politik, masse indvandring og islamisering mv. Ro sa har ald, j. han sen og le m che. Hvad due angår burde hun nok være den sidste til at beskylde andre for forvirring.

 22. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMC HE – 20. FEBRUAR 2017 08:19

  Zionisten, racisten og fascisten Lemc he er skruk igen.
  Og vel stangberuset.

 23. Af De falske profeter

  -

  […] Gotfredsens indlæg her: og læs også interviewet  med de tre kvindelige debattører i JP her: og døm selv: Gør de […]

 24. Af Niels Lemche

  -

  J. HANSE N, — eller er det bare den genfødte “Sørensen”? — ja, det er indlæg som dette sidste fra dig, der er årsag til, at ingen gider beskæftige sig for alvor med jeres problemer. Men først skulle du se at blive enig med folk som BENT NIELSEN, om hvor I vil placere mig.

  Hvis du siger, at jeg er zionist, racist og fascist, og Nielsen at jeg er “tilhængere af radikal politik, masse indvandring og islamisering mv.”, så vil midterlinjen mellem de to bedømmelser indebærer, at jeg befinder mig sådan nogenlunde i centrum af det danske befolkning.

  Så tag dig en snak med dem ude til det yderste højre først.

 25. Af Niels Lemche

  -

  Kære Sørine, et lille ironisk svar til Bent Nielsen og J Hansen om at de må se at blive enige i dit filter.

 26. Af j nielsen

  -

  “Det er påfaldende at flere af debatdeltagerne her er tilhængere af radikal politik, masse indvandring og islamisering mv. Ro sa har ald, j. han sen og le m che”

  Hov hov, hvad med mig? Hvad med mig?? Jeg går sgudda mindst lige så meget ind for alt det der, hvad var det nu du kaldte det. Det er lige før jeg bliver fornærmet.

 27. Af j nielsen

  -

  “Og tænk ikke på at angribe dem for alvor. ”

  Efter min mening burde al samhandel med Israel stoppe, til de indstiller deres apartheid og Lebensraum politik, og jævner bosættelser på stjålent land med jorden.

  Der skal indføres sanktioner. Kan man ikke angribe dem, så kan man isolere dem. Luk dem ude fra melodi grand pricks, fodbold, OL, alt. Så kan de havde det så godt.

 28. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 20. FEBRUAR 2017 09:09

  Denne Bent Nielsen kan vel tale for sig selv.
  Og hvad du mener og tænker.
  Det afhænger vel af, hvad du har drukket.
  Og hvor meget.

 29. Af jan ulrik friis

  -

  Sørine enig, selv om jeg ikke selv ville være helt så hård ved Iben Thranholm, Høgh og Selsing de står jo generelt med ryggen op imod muren, vores folkevalgte har fornægtet sit eget folk, og overladt os til den radikale islam, til vores skæbne!

  Derfor glæder jeg mig selv som et lille barn, at nu i ugen kommer Trump planen på bordet, den der rydder radikal islam fra jordens overflade, det morsomme at dette bliver ikke spor morsomt, en sådan plan kan aldrig være hård nok, kun frygter vi vel alle at om vi nu og her presenteres for en light udgave, det tyder det på, som denne “store” Trumps mexikanske mur, der end ikke når den Kinesiske mur til sokkeholderne, vi frygter en Trump plan, en version der ikke rykker tænder ud, men sandsynligvis kun graver lidt i overfladen af den radikale islam!

  For Sørine du har fulstændigt ret, det kommer vi alle til at se, at Trump vil fornægte selv sin kristne tro, en handelsmand der her har sin tro at handle med, han kan ikke rigtigt komme den radikale islam til livs, og islamismen i sin helhed, Trump er en buisness mand, at vil det ske lidt som den salomoniske visdom, hvor Salomon truede de 2 kvinder med at slå barnet ihjel, kun dennegang er udfaldet et andet, vil Trump og verdenssamfundet begge i misforstået visdom forsøge at slå barnet ihjel, Trump vil her fornægte sin tro for også at udslette islam!

  Det er naturligvis en helt fatal byttehandel, om fornægter sin kristne tro!

  Men ja det glædelige, at den falske profet skal naturligvis komme, er nu kommet, der er mange falske profeter, men denne (2) falske profet er naturligvis særligt iøjnefaldende, at islam har nu ikke langt igen, men den såkaldte “kristendom” kommer nu også ned med nakken, i en misforstået salomonisk visdom!

  Disse Berlingske blogs hvor de mange falske profeter har frit spil, se nu bare Marstrands eller Uffes blog og gys, er Sørines blog denne dag det lille lys i mørket vi kan sidde og varme os ved, at Sørine i sandhed ikke langt fra Guds rige.

 30. Af jan ulrik friis

  -

  ……..så gik jeg i filter….cirka 11:58…..sandheden er åbenbart ilde hørt!!!

 31. Af jan ulrik friis

  -

  …….. i filter….cirka 11:58…..sandheden er åbenbart ilde hørt!!!

 32. Af B. Mortensen

  -

  Hr. lemche
  “B. MORTENSEN, og betalte med sit liv derfor i januar 1944. Hvis du vil svine nogen til, så find et andet offer.”
  Jeg sviner ingen til ved at konstaterer historien.. Han blev klogerer, men andre mistede livet p.g.a. folk som ham.
  Nu er det Gotfredsen der skriver “kristendom aldrig må forveksles med samfundsideologi. Hvilket også Kaj Munk understreger, da han i en prædiken i 1941 ”
  Munk så fascismen som Guds rige på jord og blev gal da Tyskland besatte et Kristenland som Dan/Nor istedet for, at udvide mod øst og ned kæmpe bolsjevikkerne der var antikrist.

 33. Af Bo Kimpel

  -

  Disse tre, vise kvinder gør for kristendommen, hvad Al-lat, Al-Uzza og Manat gjorde for islam.

 34. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, læs på lektien. I 1930erne var det ikke så klart, hvad der var værst, bolsjevismen som praktiseret i Stalins Sovjet, eller nazismen som praktiseret i Tyskland. Munk var beundrer af nazismen og gennemskuede ikke dens antikristelige grundlag. Da, det blev klart for ham, tog han klart afstand og skrev direkte imod ham til den aften i januar 1944, hvor morderne afhentede ham i præstegården og myrdede ham på Hørbylunde Bakke.

  De tro kommunister angrede aldrig noget, selv om nogle af dem brød med partiet efter 1956 (bl.a. Mogens Fog og Aksel Larsen). At gøre Munk medansvarlig for Hitlers uhyrligheder er et skud ud i tågen pga. noget, du vist ikke forstår.

 35. Af Maria Due

  -

  ” At gøre Munk medansvarlig for Hitlers uhyrligheder er et skud ud i tågen pga. noget, du vist ikke forstår.”

  Ja, og mange danskere er i tidens løb valfartet til det sted, hvor Munk blev henrettet. Mine forældre tog deres børn med derhen en grå regnsvejrssøndag. Et trist, trist sted.

 36. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche
  “B. MORTENSEN, læs på lektien. I 1930erne var det ikke så klart, hvad der var værst, bolsjevismen som praktiseret i Stalins Sovjet, eller nazismen som praktiseret i Tyskland.”

  Det er tydeligt, at du ingen familie medlemmer har haft i modstandsbevægelsen.
  Ikke viste hvad Hitler stod for?? og hvad der var værst??. Hitler lagde ikke skjul på hvad han ville og hvad nazismen står for.
  Kommunisterne anede intet om hvad der forgik i Stalins Rusland og de fleste mennesker der kom med beskyldningerne var antikommunister der støttede Hitler og sendte modstands folk i fængsel/ lejre. Da Stalins forbrydelser kom frem i 56 var mange mennesker uforstående om hvad der virkeligt var sket i Rusland. Der er også en kæmpe forskel i selve ideologierne kommunisme-fascisme-nazisme. Der kom også interne kampe på venstrefløjen da virkeligheden/ historierne kom frem, man fik fraktioner som først er blevet samlet igen gennem b.la. enhedslisten der jo består af SAP-KAP-DKP og VS’er

  “At gøre Munk medansvarlig for Hitlers uhyrligheder er et skud ud i tågen pga. noget, du vist ikke forstår.” Hr. Lemche du må lære, at læse hvad jeg skriver! jeg har intet sted gjort Munk medansvarlig for Hitlers uhyrligheder. Munk var ikke nazist, men fascist der er en forskel. Han havde intet mod jøder men hade socialister/kommunister og sendte dem med glæde til stutthoff og neuengamme og velsignede de Tyske tropper da de gik mod øst.

  “De tro kommunister angrede aldrig noget, selv om nogle af dem brød med partiet efter 1956 (bl.a. Mogens Fog og Aksel Larsen”
  Hr. lemche det var derfor de skabte SF efter Ungarns krisen og Stalin blev erklæret for massemorder. Så den holder ikke. Det var dem der støttede fascismen/nazismen der aldrig har angret, fået en straf eller bare beklaget deres valg der kostede mange danskeres liv. Modstandsbevægelsen var mere bange for befolkningen end de Tyske soldater, da Tyskens holdning var kendt, men befolkningens holdning før 43 uhadada. Det er her du får de værste historier om danskens mod og handling.
  Bare se på Hr. Jørgen K der lige er gået bort og hvor meget den danske stat ære ham.. En notits på tekst.tv er hvad det kan blive til og det er for et menneske der satte alt på spil for sit land/nation. Husk ingen modstandsfolk fik nogen hæder for deres indsats dog fik nogle medaljer fra Frankrig, England og Sovjetunionen, men aldrig den danske stat. Det er det billede man skal forstå og huske, intet så meget andet. Det kræver naturligvis, at ens familie deltog aktivt i enten Holger Danske/ Bopa, Frihedsrådet eller anden anerkendt modstands gruppe/ grupper.

 37. Af Maria Due

  -

  B. MORTENSEN – 20. FEBRUAR 2017 13:34

  “Hitler lagde ikke skjul på hvad han ville og hvad nazismen står for.”

  Nazismen står ikke for noget, den var et produkt af tid og sted og har været stendød siden 1945. Af samme grund er det noget vrøvl at kalde nulevende af yngre dato for nazister. Nynazisme er noget andet.

  “Kommunisterne anede intet om hvad der forgik i Stalins Rusland”

  Jo, det gjorde mange, og det blæste de højt og flot på i sagens tjeneste. F.eks. den norske forfatter og digter Nordahl Grieg. Mogens Fog og Aksel Larsen må ligesom Grieg have vidst det allerede i 1930’erne.

 38. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, jeg er et barn af modstandsbevægelsen, bogstavelig talt, da mine forældre træf hinanden i modstandsbevægelsen, hvor de begge i høj grad var aktive. Derfor hørte også til mine forældres vennekreds efter krigen (jeg er fra 1945) mennesker som Jens Lillelund og revisor Steen Hansen. I øvrigt lærte jeg personligt en del andre modstandsfolk at kende i hjemmeværnet, deriblandt brigademedlemmer, og som formand for hjemmeværnets historiske kommission. Så, ærlig talt hold kæft!

  Og den med de uskyldige kommunister og Stalin, den skal du langt ud i Sibirien for at få nogle til at tro på. Selv om det var de færreste, der som Arne Munch-Petersen kom til at opleve det på egen krop. Der var ingen i verden, der ikke vidste, hvad der foregik derovre: I fremtiden vil der være færre, men bedre russere, husker du nok.

  Læser du kvalificerede beskrivelser af Munks gøren og laden, skiltes vandene, da Hitler invadere et andet kristent land. Det var Polen., og efter Danmarks besættelse var der ingen vaklen, hvilket du ville vide, hvis du havde set ‘Niels Ebbesen’.

  Resten af dit ævl gider jeg ikke svare på. Bortset fra mit sædvanlige: Hvad godt har du gjort for dit land? Nå, det er måske ikke Danmark?

  Du har stemplet dig selv, punk!

 39. Af Niels Lemche

  -

  Kæe Sørine, synes du, at Mortensen skal have lov til at stå med det overfald intalt? Svar direkte i filtret.

 40. Af Jan Petersen

  -

  Ja Danmark har unægtelig en glorværdig fortid i bekæmpelse af såvel fascisme, nazisme som kommunisme. Personlig har jeg på fonemmelsen, at den danske rygrad er ligeså føjelig og bøjelig over vor tids ideologipest – islamisme !

 41. Af P Christensen

  -

  “….midt i en kaotisk tid kan det kristne nemt blive tilkoblet det politiske”.

  Således som kaos-religionen islam ligevel bør betragtes som en politisk
  ideologi, der lettest glider ned hos pøbelen, hvis den tilsættes lidt overjordisk sovs.

  At den vestlige “venstrefløj” også har annekteret den – på bekostning af arbejderne
  – skyldes ironisk nok fløjens fordummende “elitisering”.

 42. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Lemche.

  Dine udtalelser virker selvmodsigende:

  Du skriver: “Munk var beundrer af nazismen og gennemskuede ikke dens antikristelige grundlag”.

  Så Munk kunne ikke gennemskue nazismen.

  Men om Stalin og kommunismen i Sovjetunionen skriver du: “Der var ingen i verden, der ikke vidste, hvad der foregik derovre”.

  Så danske kommunister kunne godt gennemskue, hvad der foregik i Sovjetunionen, men danskere der i 30erne sympatiserede (delvis) med facismen og nazismen var for naive(?) eller tossegode til ikke at fostå, hvad der foregik i Tyskland.

  Mortensens indlæg er da slet ikke så uhyrligt, som du gør det til.

  Og hvor ved du fra, at Axel Larsen ikke “angrede” sin opfattelse af Sovjetunionen, som det så ud under Stalin før (1953) 1956?

  PS. Inden du hidser dig op, så er jeg nok 90% enig i dine udsagn.

 43. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har menigmand ikke meget med afsindige ideologier eller religioner at gøre. Alt det skrammel er strikket sammen af en lille såkaldt elitær elite, med det eneste formål at kontrollere almuen. En elite der vel i øvrigt bevæger sig på kanten af definitionen på sociopater !

 44. Af Niels Lemche

  -

  ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN, man kan med sindsro beskylde Munk for at udvist ringe dømmekraft; men hele tiden, når vi beskæftiger os med epoken, må vi erkende, at vi ikke har skulle træffe de eksistentielle valg, som vore forældre og bedsteforældre måtte. Vi er tilbøjelige til at generalisere og derfor fordømme alle, der ikke valgte rigtigt. Men endnu, da Hitler angreb Rusland, blev det med garanti hilst velkommen af ikke så få, der havde Stalins angreb på Finland in mente. Jeg har hørt, men ikke set det bekræftet, at der var Findlandsfrivillige, der meldte sig til tyskernes kamp mod russerne. Men min reaktion må også ses i lyset af mit venskab med Arne Munk, der som ti-årig havde oplevet banditterne trække af med sin far. Arne var hele livet mærket af den arv.

  Og om Larsen og for den sags skyld Fog, så ved vi ikke, om de angrede, før de blev smidt ud af partiet . Nå, i hvert fald fik Fog råd til en ny bil. Han kørte indtil da rundt i en urgammel Citroyen — de levede lidt længere op ad vejen, hvor jeg boede som barn. Men var der noget i deres opførsel, der pegede på, at de angrede? Hvordan forholdt det sig med drabet på Arne Munch-Petersen, sagde de fra dengang? Kan en leopard bytte sine pletter?

  Jeg reagerede på Mortensens skråsikre dom over et menneske, der kom til at beundre diktatorerne før krigen, og så ved jeg ikke, om det ikke mere var Mussolini end Hitler, og så hans infame svar til en, der som barn voksede op i krigens skygge — den forbandede krig, som aldrig slipper os fra dengang — med kendte og ukendte modstandsfolk i mine forældres omgangskreds. I dag, hvor Jørgen Kieler er død, nævntes det også, at tyskerne måske sparede ham for at få oplysninger om Citronen og Flammen, jo, de to havde mine forældre også. kendt.

  Og jeg reagerede voldsomt. En gang imellem møder man her på bloggen mennesker, som man aldrig ville invitere ind over sin dørtærskel.

  Og endelig: Vi er tilbage i værdikampen, en værdikamp, der minder meget om datidens, med synspunkter især på den højre side, som aldrig må accepteres. Igen kommer kravet om at vælge side i den kamp.

 45. Af Niels Lemche

  -

  ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN, svaret til dig hænger

 46. Af Anders Munch

  -

  “De (kvinder red.) er frygtløse og formår at forholde sig usentimentalt til virkeligheden og den åndskrise, der præger den vestlige verden. ” Sørine
  Aha.
  3 kvinder som for det første er frygtløse. Javel.
  Dernæst forholder de sig til virkeligheden, aha, siden hvornår er det en egenskab kvinder har?
  Sidst men ikke mindst gør disse kvinder det usentimentalt! Jeg ser. Så ingen mulighed for mig, at finde nogle eksempler på disse kvinder som opfører sig som typiske dumme følelsesladet fødemaskiner?
  https://therationalmale.com/2016/02/03/the-war-brides-of-europe/

 47. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche
  Der er ingen grund til det sprog.
  Nu gik de færreste modstandsmænd i hjemmeværnet, da de gik ind for en folkearme. Dette har jeg forøvrigt skrevet til dig før, ved.r. General Johansen. Så må du fortælle hvilken gruppe dine forældre var med i ? Det skal du da kun være stolt af.

  Hr. Jacobsen
  “Og hvor ved du fra, at Axel Larsen ikke “angrede” sin opfattelse af Sovjetunionen, som det så ud under Stalin før (1953) 1956?”
  Jeg skulle lige til, at skrive om Aksel Larsen og hans viden. Det er kommet frem, at han viste besked om Stalins forbrydelser som b.la. Ole Sohn beskriver i bogen Hr. Lemche nævner ” Fra Folketinget til Celle 290″ Her burde Hr. Lemche netop forstå hvad jeg beskriver, da netop Arne Munk Petersen beretter om de røde bånd på dørene. NKVD havde hentet en forrædder hed det sig. Han undre sig netop over hvorfor, men alligevel. Stalin må jo have en god grund! Sådan er bogen hele vejen igennem. Ikke sandt Hr. Lemche.

 48. Af Søren R De Negergaard

  -

  “jeg er et barn af modstandsbevægelsen, bogstavelig talt, da mine forældre træf hinanden i modstandsbevægelsen, hvor de begge i høj grad var aktive.”
  Undskyld jeg blander mig af ren nysgerrighed. Hvilken aktioner deltog de så i og hvem gav dem våben det må jo komme fra en af de grupperinger som eksisterede dengang. Jeg kan ikke finde nogen ved navn lemche nævnt nogen steder i hverken bøger eller dokumenter jeg vil da med glæde læse dem.
  ps. er meget interesseret i historien og om dem der kæmpede for fæderlandet.

 49. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche ingen grund til personlige fornærmelser! Der er intet personligt i mit svar, overhovedet.
  Mit svar hænger i filter.

 50. Af B. Mortensen

  -

  Forøvrigt viste Aksel Larsen besked både før og efter krigen, men fortalte det aldrig. Han var også ansat af CIA fandt man ud af.

 51. Af N. Jensen

  -

  Tjaeh, hvad skal man egentlig mene om Sørine ?

  Hun bliver jo betalt af staten for at udbrede fortællingen om at en fantasifigur (Jomfru Maria) blev voldtaget af et spøgelse (Helligånden) !

  Jo-Jo, det lyder da ganske fornuftigt og troværdigt.

  Og derfor er hun selvfølgelig også super troværdig om alt mulig andet, der falder hende ind at kommentere på.

  Undskyld mig et øjeblik, jeg skal lige ud og brække mig.

 52. Af Flemming Lau

  -

  Nogle menneskers eneste inspiration her i livet, er at læse avisernes dødsannoncer, blot for at blive bekræftet i at de stadig er i live. Den glædesløse drømmer om at dø, og det hellere idag, end i morgen. Deres udgangsbøn er “Gud er død!” Hvilket jammer liv.

 53. Af Niels Lemche

  -

  B. Mortensen: Dette er en personlig fornærmelse: “Det er tydeligt, at du ingen familie medlemmer har haft i modstandsbevægelsen.
  Ikke viste hvad Hitler stod for?? og hvad der var værst??. Hitler lagde ikke skjul på hvad han ville og hvad nazismen står for.”

  Jeg kan kun tilføje: Hvad bilder du dig ind?

 54. Af Niels Lemche

  -

  B. Mortensen: Dette er en personlig fornærmelse: “Det er tydeligt, at du ingen familie medlemmer har haft i modstandsbevægelsen.
  Ikke viste hvad Hitler stod for?? og hvad der var værst??. Hitler lagde ikke skjul på hvad han ville og hvad nazismen står for.”

  Jeg kan kun tilføje: Hvad bilder du dig ind?

 55. Af Niels Lemche

  -

  Sørine, et lille kig i filtret. Selv et ikke-polemisk svar til ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN er endt der.

 56. Af Niels Lemche

  -

  Sørine, et lille kig i filtret. Selv et ikke-polemisk svar til ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN er endt der.

 57. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche en ting af gangen. Her kan du læse om Munk’s udtalelser og tidspunktet han udtalte det. Historien om Polen hænger ikke sammen som du kan læse af datoen.

  “denne påstand om Munks kortvarige Hitler-begejstring ikke holder stik – sådan, som det vil fremgå af følgende citater fra biografien.
  Den 26. september 1936 skrev Kaj Munk således: »Ingen dansk kan ære Hitlers dåd mere end jeg«. I en kronik den 13. marts 1938 fandt han det »umuligt andet end at prise det Hitlerske styre for klogskab over klogskab«. Den 29. januar 1939 postulerede han, at Hitler var så »nær ved at være en Gud, som det er muligt, når han dog blot er et menneske«. Den 5. november 1939, mente Munk, at Hitler er »den tysker, der blev vor tidsalders verdensnavn, medens han kæmpede (på grundlag af) sin egen korsfarertanke om Blut und Boden i fredens (!) vældige navn«.Det er skrevet et par måneder efter, at Hitler havde angrebet Polen. Disse citater tyder jo ikke ligefrem på nogen afsvalet Hitler-berundring fra Munks side.
  I en artikel den 5. april 1940 satte Kaj Munk sin lid til, at »Norden og (Nazi-)Tyskland kan finde hinanden i at udnytte alle muligheder for forståelse og samarbejde og fællesmenneskelighed« ”

  “Ikke viste hvad Hitler stod for?? og hvad der var værst??. Hitler lagde ikke skjul på hvad han ville og hvad nazismen står for.” Det er skrevet som svar til det du skrev ikke en personlig hentydning. Jeg er heller ikke betalt fra Moskva som du antyder eller sympatiserer med Putin eller Stalin, overhovedet.
  ” I 1930erne var det ikke så klart, hvad der var værst, bolsjevismen som praktiseret i Stalins Sovjet, eller nazismen som praktiseret i Tyskland. Munk var beundrer af nazismen og gennemskuede ikke dens antikristelige grundlag.”
  Hr.Lemche hvis man læste Hitler, hørte hans taler om jøder, kommunister og russer som under mennesker, samt lebensraum hvad er det så man er i tvivl om? Den ene talte lige ud af posen, Stalin spillede skuespil.
  At du opfatter det personligt forstår jeg ikke. Dine forældre som du nævner fortalte/ forklarede du sidste gang om en kuffert din far stående med et armbind i, men da jeg spurgte ind til hvilken arbejde/ aktioner modstandsgruppe han tilhørte under krigen fortalte du også, at han ikke deltog. Så det du nu fortæller mig er nyt for mig. Min egen familie var i BOPA og sad iFrihedsrådet K-S-M udvalg så lidt mere information om de forskellige personer og hvad som skete, burde jeg nok vide noget om. Også præsten Kaj Munk. Han faldt for Danmarks frihed men som sagt kom han først rigtigt på bedre tanker meget sent.

 58. Af B. Mortensen

  -

  Han var forøvrigt en kristen fundamentalist og antidemokrat.
  Hvad ville man sige om en person med de samme holdninger idag?
  Kan man sammenligne Munk, hans udtalelser og menneskesyn med præsten Søren Krarup? Det er sådan jeg ser og høre Munk!
  Man må gerne fejre/hylde Munk for min skyld, bare ikke sætte ham op på et pedestal.
  Men det er min mening

 59. Af B. Mortensen

  -

  Så var han fundamentalist og antidemokrat!

 60. Af B. Mortensen

  -

  Due
  “, det gjorde mange, og det blæste de højt og flot på i sagens tjeneste. F.eks. den norske forfatter og digter Nordahl Grieg. Mogens Fog og Aksel Larsen må ligesom Grieg have vidst det allerede i 1930’erne.”
  Fog viste intet men det gjorde Aksel Larsen. Han fortalte det bare aldrig til nogen. see my point? Senere fandt man ud af, at han var ansat i CIA som agent.

 61. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Hansen

  “Kaj Munk skrev om bønderne i 1941:
  Du siger, dit Fædreland findes der,
  hvor Prisen for Flæsk er fin.
  Forstaar sig! Hvad er vel mere værd
  paa Jorden end Flæsk for Svin?”

  England blev engang kaldt “a nation of shopkeepers”.

  Danmark er vel nærmere “en nation af grisehandlere”.

 62. Af Helge Nørager

  -

  B. Mortensen, til deres orientering blev CIA skabt i 1947, ovenpå OSS som var deres sabotage og terror organisation, altså en organisation som var helliget “Beskidt krigsførelse”.

  Jeg kan dårligt forestille mig at Aksel Larsen, under hans rejser i Sojvet, kunne være ansat af CIA, med mindre han havde opfundet en tidsmaskine.

  Angående hvad Aksel Larsen vidste og ikke vidste, har debat nok mest gået på hvad der skete med en dansker, som forsvandt i Sovjet.

  Aksel Larsen blev anholdt 1942 og sendt i KZ lejr i Tyskland, og kom hjem med de hvide busser, hvilket nok er nyt for B. Mortensen.

  Det er min personlige holdning at Aksel Larsen, er et af de få mennesker som har oplevet på tæt hold den ondskab, som gennemsyrede Stalins Sovjet og Hitlers Tyskland.
  Og han vidste at begge var 2 alen af samme dårlige stykke træ.

  Der gik / går i min familie et vedholdende rygte om at Aksel Larsen, var konstant angst for at blive myrdet af KGB, pga hans viden om før omtalte Dansker som forsvandt.

  Men at han skulle være CIA ansat synes jeg kræver et link eller en henvisning, ellers vil jeg påstå det ikke er sandt, og der er aldrig fremlagt beviser på noget sådanne sludder.

 63. Af Helge Nørager

  -

  PS P Mortensen.
  Kaj Munk havde det nok med hvad Hitler sagde, på samme måde som mange har det med hvad Trump siger.

  De tror simpelt hen ikke at på han mener hvad han siger, det er for grotesk til at kunne være sandt.
  Det er bare valg snak.
  Osv………
  Men nu er planer vdr. tusinder af nyansatte statsbetjente, til at jagte illegale, delvist lækket.

  Dog har de vældig travlt med at sige at når man tilbagekalder alle retningslinjer for anholdelse af illegale, vil retningslinjer vdr. skoler, hospitaler, kirker stadig gælde.
  Det er selvmodsigende og skaber en del panik i disse dage.

  Men hvor skal de lejre som skal huse alle de anholdte ligge, og er det blot at indføre et system på skinner som efter de illegale, kan tage imod alle politiske modstandere ?.

  En ting er helt sikkert, folk tror ikke på han vil gøre som han sagde under valgkamp, ganske som ingen troede på psykopaten i Tyskland.

  Men ganske rigtigt Mortensen, ingen kunne være i tvivl om hvad Hitler stod for, og Kaj Holm var som andre ganske set ude med den erkendelse, at han gør hvad han havde pralet med i ganske mange år, højlydt til folkemøder og på skrift i radio og i bøger, ugerevyer i biografer osv.

  Og jeg føler at det samme sker igen, ingen tror på at det Monster i USA, ikke gør hvad han har sagt han vil, kors hvor naive er mennesker. ?

 64. Af B. Mortensen

  -

  Sig mig hvorfor har folk problemer med at læse?
  “Jeg kan dårligt forestille mig at Aksel Larsen, under hans rejser i Sojvet, kunne være ansat af CIA, med mindre han havde opfundet en tidsmaskine.”
  Hr. Nørager hvor skriver jeg at Aksel Larsen var CIA Agent mens han var i USSR? Ingensteder. Jeg skriver, at man senere fandt ud af, at han arbejdede for CIA. Her har du Bøger og artikler hvilket jeg undre mig over du ikke selv kan finde?

  https://books.google.dk/books?id=0eAHTaMMP6QC&pg=PA193&dq=Aksel+Larsen+en+cia+agent&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjptcDhi6DSAhVqJ8AKHcaIATgQ6AEIJTAA

  https://books.google.dk/books?id=XTQjAQAAMAAJ&q=Aksel+Larsen+en+cia+agent&dq=Aksel+Larsen+en+cia+agent&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjptcDhi6DSAhVqJ8AKHcaIATgQ6AEIKzAB

  https://books.google.dk/books?id=NDJbAgAAQBAJ&pg=PA60&dq=Aksel+Larsen+en+cia+agent&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjptcDhi6DSAhVqJ8AKHcaIATgQ6AEIMDAC

  https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilob7BjKDSAhWrDMAKHWiVCuQQFgg1MAI&url=https%3A%2F%2Fda.wikipedia.org%2Fwiki%2FAksel_Larsen&usg=AFQjCNHUeB_x67KL2oEz0i8i53RQ_WVZkQ

  https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilob7BjKDSAhWrDMAKHWiVCuQQFghMMAU&url=http%3A%2F%2Fdk.videnskab.historie.narkive.com%2FRcLFbwHH%2Faksel-larsen-var-cia-agent.2&usg=AFQjCNHaO33BVui4ukmSNf3K6ZV2uE41MQ

  https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilob7BjKDSAhWrDMAKHWiVCuQQFghTMAY&url=http%3A%2F%2Fwww.b.dk%2Fnyheder%2Fusa-brugte-dansk-politiker-som-agent&usg=AFQjCNFx0KIvdny3iSoitqsVfFDsd2sGiQ

  “Aksel Larsen blev anholdt 1942 og sendt i KZ lejr i Tyskland, og kom hjem med de hvide busser, hvilket nok er nyt for B. Mortensen.” Siger 4 l petroleum dig noget. Aksel Larsen kom privat i vores hjem! ups.
  “Der gik / går i min familie et vedholdende rygte om at Aksel Larsen, var konstant angst for at blive myrdet af KGB, pga hans viden om før omtalte Dansker som forsvandt.” Det “synes jeg kræver et link eller en henvisning, ellers vil jeg påstå det ikke er sandt, og der er aldrig fremlagt beviser på noget sådanne sludder.” for at bruge dine egne ord!

 65. Af B. Mortensen

  -

  Hr Nørager
  Nu kom Aksel Larsen i vores hjem privat så !!!
  Det første svar til dig forsvandt i filter.
  Der er masser af dokumentation bøger artikler om hans arbejde for CIA.
  Jeg har overhovedet ikke udtalt mig om, at han var CIA agent mens har skulle havde rejst rundt i USSR. Jeg skriver, at man opdaget han var ansat af CIA. intet om tidspunktet

 66. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Helge Nørager.

  Det er i dag almindeligt kendt og veldokumenteret at Axel Larsen havde kontakt til CIA i årene 1958-1964.
  Hab var så ganske bestemt ikke “ansat” af CIA.
  Læs blandt andet denne artikel i Information: https://www.information.dk/1998/10/larsen-inf-cia
  Ikke alene var det gået op for Axel Larsen efter Anden Verdenskrig, hvor slemme forholdene var i Sovjetunionen, han ønskede åbenbart også at være behjælpelig overfor USA med at bekæmpe kommunismen ikke alene i Sovjetunionen men også i Danmark.

  Jeg har beskæftiget mig en smule med Axel Larsen, da et af mine specialområder er den tidligere nazistiske koncentrationlejr KZ-Sachsenhausen, hvor Axel Larsen sad indespærret 1943-1945.

  PS. Tak for dit svar Lemche. Meget sobert.

 67. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, nå den med kisten huskede du. De var sandelig ikke BOPA, men Holger Danske. Det skulle fremgå af navnene, jeg listede. Men som så mange andre, sagde de meget lidt til os børn. Det kom ud mellem ribbenene, men måske fik min kone mere at vide end jeg selv. Min far så jeg ikke igen efter 1961. Jeg skrev vist også, at min kone, da hun havde læst Øvig Knudsens bog herom, og var kommet til afsnittet om kvinderne, sagde, at hun ventede at se svigermor dukke op på den næste side, når hun bladrede videre. Det gjorde hun så ikke. Jeg borede aldrig i det. Heller i, da hun på et spørgsmål om befrielsesdagene kort svarede, at min far ikke var hjemme, han lå inde på Blegdamsvej og skød — var en af landets bedste skytter, en Nimrod for herren.

  Til gengæld, da jeg mange år efter spurgte hende om Jane Horney var skyldig, kom det præcist: Ad helvede til. Det var den samme holdning, jeg mødte hos mange gamle frihedskæmpere i HJV, og ikke mindst i HJVs historiske kommission, som jeg var formand for i nogle år.

  Der er sikkert masser af historier og mange personer, som det kunne være interessant at forske videre i; men på en eller anden måde blev der lukket godt med den ‘officielle’ historieskrivning.

  Således kunne man spekulere over, om den tyske reaktion på Munks prædikener i virkeligheden afspejlede en frustration over, at en, de troede var i deres lejr, vendte sig så klart mod dem.

 68. Af Bjørn Sørensen

  -

  Trump familien repræsenterer den amerikanske drøm, at man ved hårdt arbejde og snilde kan få succes.
  Donald Trumps moder kom fra udkants Europa, øen Lewis, del af de ydre Hebrider til New York som 18 årig og blev gift med en byggematador.
  På samme måde kom Melania, Donalds kone fra det fattige Slovenien til New York.

  62 mil amerikanere stemte på Donald Trump, fordi de havde tillid til at han ville gennemføre hvad han lovede.

  De to tidligere dengsedrenge formåede kun at forkvakle udviklingen.

 69. Af Niels Lemche

  -

  SØREN R DE NEGERGAARD, min far hed Kirk, min mor Stokkebye efter sin første svenske mand, Peter “Peo” Stokkebye, og det var ikke tobaksfabrikanten, men Sveriges største møller.

  Men for at illustrere mine bemærkninger om, hvor lidt, der er givet videre, så var der en eprson i vennekredsen, som var ganske velkendt, kommandørkaptajn Aage Topsøe-Jensen. Han var vist NK på Middelgrunden den 9 APR, men var kommanderet i land aftenen før, for man ville ikke risikere, at han gav ordre til at skyde på tyskerne. Der er intet at finde om ham på nettet andet end navnet på ham selv og hans islandske kone. Hvad han lavede og ikke lavede under krigen, aner jeg ikke. Men så kan du jo også lede videre.

  Det er meget lig mine erfaringer fra det historiske arbejde i HJV. Man interesserede sig vældig meget om den allerførste tid, men meget lidt om tiden efter den første generation. Man sørgede for at køre interviews med gamle medlemmer for at bevare deres erindringer, men i virkeligheden må man regne med , at overordentlig meget er gået tabt. Hvad husker man egentlig selv efter halvtreds år?

  Og når du leder, kan du jo også søge på Carlo Brandt og Hans Lund fra Aarhus. De er begge døde nu, men jeg har skudt med Carlos luger, som han havde fra en tysker, der ikke længere havde brug for den. Men hvad finder du på dem?

 70. Af Maria Due

  -

  Lemche skrev: “Jeg har hørt, men ikke set det bekræftet, at der var Findlandsfrivillige, der meldte sig til tyskernes kamp mod russerne.”

  Det er jeg stødt på flere gange. Det mest kendte eksempel var den danske officer og leder af Frikorps Danmark C. F. von Schalburg, hvis mor var af russisk adel.

  Ellers et lille klap på skulderen. Jeg kender din fars navn og tror dig .Sommetider er debatten meget ond, men det er situationen også.

 71. Af Søren R De Negergaard

  -

  Niels Lemche
  “De var sandelig ikke BOPA, men Holger Danske. ”
  Mange tak for svar men jeg kan ikke finde deres navn under Holger Danske medlemmer? Hverken Stokkebye eller kirk. Hvilken gruppe var det præcist nr. 1,2,3,4,5 i Holger Danske?
  Hvad udførte de? sabotage, likvidering, ventegruppe det er det mest spændende. Jeg har ikke hørt om tidligere modstandsfolk der ikke ville tale om krigen og hvad de gik og foretog sig når man spurgte ind,.kun dem der sad fanget i KZ-lejre og havde været udsat for tortur. Det åbnede op for mange minder man prøvede, at fortrange.

 72. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sørine ? –61 vanrøgtede hunde med hvalpe ! –Det er selvfølgelig JYDER –der udsætter værgeløse dyr for disse forfærdelige omstændigheder Ikke sandt ! –21 årig narkohandler fra Herning ! –Jyde –selvfølgelig !–ER jyder overhoved “mennesker” –Eller, hvad ?

 73. Af Helge Nørager

  -

  Det var angående Arne Munch-Petersens skæbne, efter at denne i 1937 var forsvundet sporløst i Moskva.
  At angsten for at KGB, ikke troede han fortsat ville tie.
  Dette gav hans frygt for at blive myrdet, og sandheden om Arne Munch-Petersens død, kom ikke i hans levetid.
  Du kan vælge at tro på det eller ej, men siden du har mødt ham, måske det med Arne Munch-Petersen, er noget som kom på banen, i dit nærvær ?.
  .

  Da Mannerheim indgik separat fred Sovjet, overgik alle de frivillige fra Danmark og Sverige der kæmpede mod Sovjet, til Tysk kommando, de måtte kæmpe sig “hjem” til Norge.
  Det skete på kort tid.
  Og ganske mange havde ikke forud set dette.
  En del af dem kom senere med i Frikorps Danmark.
  Dette er der specielt Norske forskere som har arbejdet med.
  Om de var Nazister, benægter en del af dem hårdnakket, men de endte pga. Mannerheim under Tysk kommando og militær strafferet.

 74. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Nørager
  Larsen benægtede til sin død, at kende til Arne M Petersen skæbne.. Selv overfor Arnes familie kunne/ ville han ikke fortælle hvad der var hændt.

  Hr. lemche
  “man kan med sindsro beskylde Munk for at udvist ringe dømmekraft; men hele tiden, når vi beskæftiger os med epoken, må vi erkende, at vi ikke har skulle træffe de eksistentielle valg, som vore forældre og bedsteforældre måtte. Vi er tilbøjelige til at generalisere og derfor fordømme alle, der ikke valgte rigtigt.”

  Du forholder dig ikke til hans antidemokratisk forståelse/opfattelse og fundamentalisme. Hvad ville man sige om ham hvis han levede og kom med de samme udtalelser i dag?
  Nu var det valg ikke så svært hvis man var demokratisk anlagt og din udtalelse omkring Polen svare du heller ikke på.. Jeg har fremlagt citater og ud fra datoen kan du se han stadig hylder Hitler frem til 40… Du forsøger at snige dig udenom ved ikke, at svare og istedet stille en ny opstilling/situation op.
  “Du skriver: “Munk var beundrer af nazismen og gennemskuede ikke dens antikristelige grundlag”.

  “Så Munk kunne ikke gennemskue nazismen.
  Men om Stalin og kommunismen i Sovjetunionen skriver du: “Der var ingen i verden, der ikke vidste, hvad der foregik derovre”.
  Så danske kommunister kunne godt gennemskue, hvad der foregik i Sovjetunionen, men danskere der i 30erne sympatiserede (delvis) med facismen og nazismen var for naive(?) eller tossegode til ikke at fostå, hvad der foregik i Tyskland.”

  Det er et godt spørgsmål jeg også godt kunne tænke mig et ordenligt svar på! Prøv at sætte dem op mod hans ( KM) mange udtalelser
  Du ved jo godt som højt uddannet, at falder man til personlige fornærmelser har man tabt diskussionen.

 75. Af B. Mortensen

  -

  Det filter

 76. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “De falske—” ! –Når Religionen går ind ! –Så går forstanden ud ! –Så kære Sørine , Hvordan forklarer du det ?

 77. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, dette er ikke en akademisk diskussion! Men Munk ville givetvis have være en meget upraktisk person at have omkring sig i vore dage. Arne, hans søn, ja hele familien havde masser af kontroversielle ideer og var heller ikke praktiske. Der gik frasagn om balladen i Vedersø efter Arnes pensionering.

  Dine partifællers held og redning var Hitlers angreb på Rusland. Indtil da sad de i fælden og måtte forholde sig pænt, for det havde fader Stalin vist fortalt dem, at de gjorde bedst i.

  Og ærlig talt, jeg gider ikke fluekneppe om dine detaljer. Jeg ved ikke rigtig, hvor du vil hen med dem, undtagen at du bare vil have ret, koste hvad det vil.

  Men nu er ved det, hvor megen sabotage stod BOPA bagved foør den 21 JUN 41? Det var ikke uden grund, at man havde så travlt med at gardere sig mod dem med henblik på tiden efter krigen. Man stolede ikke en kæft på dem.

 78. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Nørager
  Finland var nazisympatisører. Du skal heller spørge dig selv om hvad var sket hvis ikke russerne havde indtaget de områder i Finland bl.a. Viborg? Havde Lenningrad så kunne overleve og kunne det have ændret krigens udfald?
  Det var som regel et russerhad og kommunist forskrækkelse der fik de Finlandsfrivillige til, at rejse, ikke et frisind og demokratisk sindelag. Så ville de havde kæmpet i Spanien hvor Franco fik frit spil.

 79. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Falske profeter ! Journalister turnérer for tiden rundt med AT: Danmark er det mindst korrupte land i verden ! NIX-NEJ ! Danmark er det mest korrupte land i EU ! –Se, nu lige på diverse overlæger´s million-lønninger som off. ansatte, der har fået gratis udd. af samfundet ! –Iøvrigt skulle det vel ikke være så vanskeligt, at opstøve læger i EU ! –Der er rigtig dygtige læger udenfor “Dannevang ” –Så hyr dem –og fyr –de overgridske danske nok-sagter (der iøvrigt unvalidérer flere end, der gør folk raske ! )

 80. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, og med den samme logik, hvad var sket, hvis russerne ikke havde lagt hænderne på det østlige Polen i 1939? Pilsudski og hans efterfølgere var nok heller ikke de mest brændende demokrater, jorden har set.

  Men det med Finland: Er det en af dine mange ‘veldokumenterede’ teser? Jeg kan faktisk ikke rigtig finde noget på det, men derfor kan det jo være rigtig nok. Men var det pro-tysk, at de nægtede at afgive Viborg og Det Karelske Næs til russerne, et krav, der førte til det russiske overfald på Finland. Mannerheim var i hvert fald hverken nogen beundrer af Hitler eller tilhænger af nazismen, men så givet nationalist. Man kan heller ikke sige, at han fulgte tyskernes krav om at rykke til Leningrad. Finnerne stoppede på halvvejen og blev der.

  Der er nok også en årsag til, at Mannerheim forblev finsk præsident helt til 1946. Stalin kan ikke have set noget problem dermed.

  Det er mere interessant, at Findland er gået ind i en oprustning for tiden. De har normalt ført en fred-og-forsoningspolitik med russerne; men der er åbenbart noget i den nuværende situation, der skræmmer dem.

 81. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche
  “Vi er tilbøjelige til at generalisere og derfor fordømme alle, der ikke valgte rigtigt.”
  Hvad vil du kalde det du så skriver her?

  “Dine partifællers held og redning var Hitlers angreb på Rusland. Indtil da sad de i fælden og måtte forholde sig pænt, for det havde fader Stalin vist fortalt dem, at de gjorde bedst i.
  Og ærlig talt, jeg gider ikke fluekneppe om dine detaljer. Jeg ved ikke rigtig, hvor du vil hen med dem, undtagen at du bare vil have ret, koste hvad det vil.
  Men nu er ved det, hvor megen sabotage stod BOPA bagved foør den 21 JUN 41? Det var ikke uden grund, at man havde så travlt med at gardere sig mod dem med henblik på tiden efter krigen. Man stolede ikke en kæft på dem.”

  Mine partifæller?? igen postulerer du og bliver fornærmet? Hvad er der galt med dig? og hvem er man?
  Hvorfor svare du ikke på mit spørgsmål om Kaj Munk hvis du mener han stod for andet må du kunne linke det?
  Bopa hed Kopa og kunne ikke få våben. før efter 41 hvilket du også har fået fortalt og burde vide. Det er almen viden.
  “Det var ikke uden grund, at man havde så travlt med at gardere sig mod dem med henblik på tiden efter krigen. Man stolede ikke en kæft på dem.””

  Denne udtalelse burde du skamme dig over og demonstrer klart og tydeligt, at dine forældre aldrig har været i nærheden af modstandsbevægelsen, men mere de sidste dages hellige. Et barn af modstandsbevægelsen ville aldrig komme med en sådan beskidt udtale.
  Jeg gik og troede, at du var højt uddannet men man kan åbenbart tage fejl, man kan ikke lære en rigid person der holder fast i et gammelt verdensbillede manerer. Nu har du bevist, at du ikke bryder dig om at blive talt imod. Jammen fint når du ikke kan opføre dig ordenligt i en debat uden, at blive fornærme og fornærme andre, samt nægte, at svare så stopper jeg her. Du er ærligt talt for selvmodsigende og taler uden om konstant når du ikke vil forholde dig til fakta.

 82. Af Niels Lemche

  -

  B. Mortensen, dig gider jeg simpelthen ikke mere. Når jeg ser noget af dig, får jeg bare lyst til at gå ud og vaske hænder. Din måde at argumenter på er perfid, skjult og egentlig modbydelig. Men du har da ikke gjort en dyd af at gemme, hvor du står politisk.

  HVis jeg var Borgsmidt ville jeg bare kalde dig: Kommunistisk skolelærer, eller bare skolelærer. Nu er jeg ikek Borgsmid, så mpske noget andet.

  Færdig med dig.

 83. Af Jan Petersen

  -

  Sjovt at se stort set alle debatter, ender i WW2. Hvor meget af historieskrivningen om netop det emne der så har meget med virkeligheden at gøre, er vel et åbent spørgsmål. Som bekendt har den vindende part altid serveretten til at berette sin version af historien. Alternative versioner stemples blot som – konspiration !

 84. Af Allan Hansen

  -

  Sverige = islamiskstat!!

  https://youtu.be/4QMe0Wou5HI

 85. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  B. Mortensen.

  Det er egentligt synd, men gennem dit sprogvalg og agrassive formuleringer gør du dig selv totalt upålidelig.

  En sætning som for eksempel (i forhold til Lemches forældre): “Denne udtalelse burde du skamme dig over og demonstrer klart og tydeligt, at dine forældre aldrig har været i nærheden af modstandsbevægelsen”, er en nederdrægtig ondskabsfuldhed, der fortæller mere om dig selv end om Lemche og hans forældre.

  Meget af hvad du skriver kunne være interessant, hvis du afholdt dig fra dine vulgære perfide personangreb.

 86. Af Maria Due

  -

  indlæg i filteret.

 87. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Aggressive, skule der have stået. Undskyld.

 88. Af Maria Due

  -

  Mange af mine indlæg har i de senere år været en opfordring til dem, der kalder sig nationalkonservative om ikke at splitte og ødelægge den borgerlige fløj, men de har desværre været spildte. Liberalisme har fået og får fortsat skylden for alt ondt på denne jord, og jeg har ikke magtet at forklare, at mine modstandere har misforstået det væsentligste, og at liberalisme ikke er det samme som fx globalisme.

  Det gælder især den meget debataktive kreds omkring Trykkefrihedsselskabet og Tidehverv, men blandt de første til at forplumre debatten var Ralf Pittelkows og Karen Jespersens påstande om oplysningstiden som et nybrud ud af intet fra en klar blå himmel. Bedre er det ikke blevet af, at handelshøjskoleliberalismen i nogle år har været meget dominerende i Venstre, og at De Radikale gør meget ud af at fremstå med en uklædelig klistersød naivisme.

  Her kommer et uddrag af historikeren og forfatteren Henrik Jensens JP-klumme d.d., der er et sandt pletskud. Læs den i sin helhed, hvis i har log in eller få fat i avisen. Den handler om, at ”oplysning, demokrati og individuelle rettigheder løb lige ud af kristendommen”.

  “Sekularismen er i realiteten kristendommens største gave til verden”, skriver Henrik Jensen og tager sit udgangspunkt i Hal Kochs bog om Martin Luther, der fastslår, at ”der ikke er en kristen etik eller kristne værdier, og at kristendom overhovedet ikke er et spørgsmål om etik og moral. Skulle der endelig være en værdi, der løb ud af den lutherske kristendom, var det ifølge Hal Koch det sekulære samfund og sekularismen. Det kom af Luthers toregimentelære, ifølge hvilken troen er en personlig og fri sag, mens det i det verdslige regimente er øvrigheden, der øver ret. I det åndelige regimente er det evangeliet, der råder. Dets væsen er tilgivelse og kærlighed, dets våben er ordet. I staten hersker loven og retten, ikke evangeliet og kærligheden, og man kan ikke i sin samfundskritik påberåbe sig evangeliet.

  Samfundsindretning og politik er sekulære størrelser, udspaltet af det kristne. De kristne værdier, der således ligger til grund for det moderne samfund, er de sekulære: frihed, lighed og broderskab. Værdier, vi almindeligvis forbinder med oplysningstiden og den franske revolution. Disse grundlæggende kristne værdier er vel at mærke ikke blot markeret i den evangelisk-lutherske sammenhæng, de er et produkt af kristendommen tilbage til Paulus forstået som iagttagelsen af en ”sjælenes lighed”.

  Sekularisme er en tro på, at der er en grundlæggende moralsk lighed mellem mennesker, som skaber en sfære, i hvilken enhver er fri til at gøre sine beslutninger – en sfære præget af samvittighed og fri handling. Den tro sammenfattedes siden i klassisk liberalisme som en forpligtelse til ”lige frihed”. Den hviler på en forestilling om, at det at være menneske er at være en fornuftig, moralsk agent, der vælger frit og med ansvar for egne handlinger. Det fremhæver samvittigheden fremfor fastlagte regler, og det forbinder rettigheder med pligt overfor andre.”

  Det er derfor en Niels Poulsen kan finde på at kalde mig for en nationalkonservativ, der ikke selv har erkendt det, skønt jeg gang på gang fortæller ham, at jeg er klassisk liberal. Og det er også derfor, at det er galimatias at blive ved med at så splid mellem konservatisme og liberalisme, der er to sider af samme sag og kan supplere hinanden på bedste vis.

 89. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sørine ! –Ubegribeligt AT: Folk endnu ikke har fattet, at ude i højre hjørne står der “SVAR” ! –Så er det naturligvis meningen, at der skal svares lige dér ! –Håbløst ! –Nå-men jeg er ligeglad –Blogs i aviserne stopper under alle omstændigheder ! TAK for det ! Moderatorene skal bruge energi på mere fornuftige ting !

 90. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Jakobsen
  “En sætning som for eksempel (i forhold til Lemches forældre): “Denne udtalelse burde du skamme dig over og demonstrer klart og tydeligt, at dine forældre aldrig har været i nærheden af modstandsbevægelsen”, er en nederdrægtig ondskabsfuldhed, der fortæller mere om dig selv end om Lemche og hans forældre.”
  Det kan du have en vis ret i. Jeg skulle have holdt mig til
  “Et barn af modstandsbevægelsen ville aldrig komme med en sådan beskidt udtale.”
  Nu finder jeg det mere grimt at insinueer modstandsbevægelsen BOPA som 5 kolonne virksomhed.Man kan jo kun undre sig over hvor den ide/mening kommer fra?

 91. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt var den danske modstandsbevægelse vel ikke mere og andet end nutidens hooligans. Utilpassede unge der ønskede lidt rav i gaden. Og det fik de takket være den tids uorden. Mere og andet var der vel ikke i det modstandsfis !

 92. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Jakobsen
  Hvis hans forældre var i modstandsbevægelsen ovenikøbet i Holger Danske som han skriver og
  dem har der været mange af i privaten, både før og efter 45 ville man vide, at folk der satte deres liv på spil for Danmarks frihed anklager man ikke for 5 kolonne virksomhed.
  Men du har ret, jeg prædiker selv om, at man skal tale/skrive pænt så burde jeg ikke falde i.
  ps
  “B. MORTENSEN, og med den samme logik, hvad var sket, hvis russerne ikke havde lagt hænderne på det østlige Polen i 1939? ”
  Så havde du talt flydende Tysk.

 93. Af Einar Slot Hansen

  -

  Jan Petersen du taler som du har forstand. Min Far var ingen hooligan men kæmpede for Danmarks frihed og for at være herre i eget hus. Mortensen jeg forstår dit reaktions mønster jeg kunne sikkert have sagt noget ligende, men som Jakobsen siger er det forkert. Det er flot at du også indrømmer det. 🙂

 94. Af Niels Lemche

  -

  Mortensen, det gør jeg i forvejen …

 95. Af Klaus P Frederiksen

  -

  Sidder og ser Drk om pussy riot: putins fjender. Piger med ben i næsen. deres ortodokse kirke forbanner dem hen hvor peberet gror. De kalder dem for bolsjevikker ha ha narrø.. man kan sku da heller ikke få noget fornuftigt ud af de hellige aber man kan bruge til noget alligevel. godt vi ikke er ortodokse her hjemme.

 96. Af Søren De Negergaard

  -

  Lemche – Jeg har forsøgt nu både med navnet Kirk, Stokkebye og kan ikke se noget og hellerikke finde noget. Mange tak for hintet men desværre kommer der intet.

 97. Af Søren De Negergaard

  -

  Slot hansen-mortensen
  Undskyld vis jeg blander mig på et dumt tidspunkt. må man spørge – stille det samme spørgsmål om jeres familie deltog i frihedskampen?
  jeg er ved at skrive en opgave! 🙂

 98. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sørine & Co. Tag nu og vågn op (venligst) –Grimshøj-talsmanden –den islamiske satan –har levet af os danskere i årti´er ! –Skal danskerne finde sig i, hvad som helst ? –Fordi en flok præster er konfliktsky –og tavse ??? Vi spørger bare ?

 99. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, ikke uventet, for du er nok, hvis du arbejder med modstandbevægelsen, ofte støt på, at der ikke er nogle kilder, simpelthen fordi mange, da krigen var slut, bare gik tilbage i deres vante jobs.

  Jeg nævnte et par gamle modstandsfolk, fra mit kompagni i Aarhus, Hans Lund og Carlo Brandt. Jeg kunne også fra mit Helsingørkompagni have nævnt journalisten Steen Strube, brigademand. Se om du kan finde noget på dem, ligesom Jørgen Meinholdt, også fra mit KMP i Espergærde. Ingen af dem lever endnu, men fælles for dem var, at uanset, om deres navne findes i arkiver, så eksisterede der stadig et netværk 50-år efter krigen. Mangler de, siger det noget om, hvor meget sådanne arkiver egentlig kan bruges til.

 100. Af B. Mortensen

  -

  Hr. De Negergaard
  Det må du gerne!
  De deltog i BOPA og en sad i frihedsrådets k-m-s-udvalg.
  Efter krigen blev en officer i hæren og resten gik tilbage til civil erhverv. Der var mindre end 2% af befolkningen der gik til modstand og samlet set kunne modstandsbevægelsen mønstre ca.2000 mænd og kvinder. 6000 mænd drog til østfronten med kongehusets og regeringens velsignelse. Det glemte de naturligvis da de resterende/overlevende vendte hjem. USSR antog Danmark som en Tysk allierede og bl.a. derfor blev stødtropper sendt første gang de satte foden på dansk jord ( Bornholm) de blev dog hurtigt udskiftet, da de simpelhen var for brutale i deres adfærd. USA og England anerkendte først rigtigt officielt danmark efter den 29 aug. 43. De danske parpier ved.r. krigen er stadigvæk låst inde til 2043/47 så du må føle dig frem. Der er ikke mange tilbage og som du ved er HR. J.K lige afgået ved døden. Æ.V.D.M. Skulle du have nogle specielle spørgsmål du vil stille, kan du bare fyre løs.
  Hr. Slot Hansen kan jeg ikke tale for. 🙂

 101. Af B. Mortensen

  -

  Ups. Hr . De negergaard
  De udførte sabotage og våbenafhentning i Jylland og på Fyn som kom fra England.
  Efter krigen modtog de pension fra Friheds fonden svarende til en håndværksmestre løn.
  ps. Man kan stille sig selv det spørgsmål vil du anerkende en person som modstandsmand/kvinde hvis de først meldte sig til kamp i de sidste dage?
  Man ændre historien langsomt til det bedre efterhånden som dem der vidste besked dør.
  Der kommer flere og flere ind i kampen!!! 🙁

 102. Af Søren De Negergaard

  -

  Niles Lemche hvad lavede dine forældre i Holger danske hvor de mødte hinanden?
  Var de på aktion sammen? og hvad lavede de, sabotage, nedkastninger, (likvidering) kun hvis det er ok at tale om.

 103. Af - Niller

  -

  Man kan også kigge under det der hed : Dansk Samling : der var et nationalromantisk, socialt engaret -ikke- kommunistisk modstandsbevægelsesparti.
  Der rummede mange af de modstandsfolk der ikke var kommunister.

 104. Af Søren De Negergaard

  -

  Niller dem har vi med i opgaven. Vi mangler historie fra en slægtning-familie der deltog. En historie fra en aktion, sabotage, likvidering hvis mulig.
  mortensen tak har du en historie? vi er meget interesseret i at høre noget om dem. de må have været rundt om det hele?
  Lemche det er ikke brigaden og medlemmer vi søger da vi har et helt kapitel om den og deres hovedopgave i Danmark. Vi konkluderer at de var en beskyttelse til regeringen hvis nu kommunisterne ville hente dem eller begå kup. Det finder vi tåbeligt da de var dårlig bevæbnet og ikke ret mange slet ikke nok til revolution. men tiden var anderledes dengang. de var nok mere bange for at se dem i øjnene specielt dem de overlevende fra kz-lejre og kommunist loven fra 1941. Du skal have mange mange tak for information omkring brigademedlemmer men det er mere dem der deltog direkte og var i aktion vi søger information om. som sagt en hændelse. endnu engang mange tak.
  og tak til Niller herfra.

 105. Af Niels Lemche

  -

  I øvrigt kunne det nok være en analyse værd at se på den måde, debatternes drejes væk fra deres egentlige emner, når det kommer bestemte holdninger for nær. Det er egentlig dygtig gjort af sabotørerne her, og jeg er bange for, at jeg selv har alt for let ved at gå i fælden. B. Mortensen, hvem han nu end er, er et godt eksempel. Debatten handler egentlig om kristendom og politik; men han fik snart drejet den til en personlig debat om modstandskampen. Dygtig dreng, Mortensen. Du har fortjent et klap på kinden.

  I øvrigt, som jeg plejer at spørge til en anonym person som dig: Hvad godt har du gjort for dit land?

  Det var måske et vigtigere spørgsmål end et, der handler om dine forfædre for mere end halvfjerds år siden.

 106. Af Niels Lemche

  -

  I øvrigt kunne det nok være en analyse værd at se på den måde, debatternes drejes væk fra deres egentlige emner, når det kommer bestemte holdninger for nær. Det er egentlig dygtig gjort af sabotørerne her, og jeg er bange for, at jeg selv har alt for let ved at gå i fælden. B. Mortensen, hvem han nu end er, er et godt eksempel. Debatten handler egentlig om kristendom og politik; men han fik snart drejet den til en personlig debat om modstandskampen. Dygtig dreng, Mortensen. Du har fortjent et klap på kinden.

  I øvrigt, som jeg plejer at spørge til en anonym person som dig: Hvad godt har du gjort for dit land?

  Det var måske et vigtigere spørgsmål end et, der handler om dine forfædre for mere end halvfjerds år siden.

 107. Af Maria Due

  -

  21. FEBRUAR 2017 15:28 var i hvert fald et flop, men jeg har klippet artiklen ud og selv haft glæde af at læse den. Ingen her interesserer sig for borgerligt sammenhold og den oplagte politiske fællesmængde, så det går mod en regering bestående af Socialdemokratiet og DF. Hvad stemmer de nationalkonservative Trump-tilhængere mon på? DF eller NB?

 108. Af Søren De Negergaard

  -

  mortensen ville det være muligt med et møde inden d.3/3 så giver vi en kop kaffe på en cafe i indre by, hvis muligt?
  vi betaler 🙂

 109. Af Søren De Negergaard

  -

  lemche “I øvrigt kunne det nok være en analyse værd at se på den måde, debatternes drejes væk fra deres egentlige emner, når det kommer bestemte holdninger for nær. ” hvilken holdning er det?

 110. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, det ved du godt.

 111. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, det ved du godt.

 112. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, du skal bare huske, at ikke så få af brigadens medlemmer var flygtet til Sverige for at komme væk fra tyskerne. Det gælder medlemmet i mit kompagni. Steen Strube.

  Men du har ret mht. opgaven, nemlig at sikre Christiansborg. Kommunistforskrækkelsen holdt sig jo helt frem til Påskekrisen og forstærkedes efter det kommunistiske kup i Prag, der var direkte medvirkende til forvandlingen af hjemmeværnsforeningerne med rod i frihedsbevægelsen til det statslige hjemmeværn i 1949.

 113. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, du skal bare huske, at ikke så få af brigadens medlemmer var flygtet til Sverige for at komme væk fra tyskerne. Det gælder medlemmet i mit kompagni. Steen Strube.

  Men du har ret mht. opgaven, nemlig at sikre Christiansborg. Kommunistforskrækkelsen holdt sig jo helt frem til Påskekrisen og forstærkedes efter det kommunistiske kup i Prag, der var direkte medvirkende til forvandlingen af hjemmeværnsforeningerne med rod i frihedsbevægelsen til det statslige hjemmeværn i 1949.

 114. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, men jeg kunne da tilføje: Det nazistiske indhold af forkyndelsen fra det yderste højre, især det sidste. Prøv at se på UEJs Ukraineblog og bevægelsen væk fra emnet. Hele tiden bringer man fremmedhadet og racismen ind og blokerer enhver mulighed for en diskussion.

 115. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, men jeg kunne da tilføje: Det nazistiske indhold af forkyndelsen fra det yderste højre, især det sidste. Prøv at se på UEJs Ukraineblog og bevægelsen væk fra emnet. Hele tiden bringer man fremmedhadet og racismen ind og blokerer enhver mulighed for en diskussion.

 116. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, du kan også tage Stefanis blog: “Man kan kritisere Trump for meget”, der nu handler om Kosovo og brugen af uranberiget ammunition. Emnet er glemt, skubbet til side, for med Trump handler det jo om højrefløjens løgne, og det er jo et ubehageligt emne.

  Men studer bloggene og se selv, hvordan de afspores, en efter en.

 117. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, denne lille udveksling fra en anden blog, skulle illustrere, hvad jeg mente:

  Fra en anden blog;

  AF RICHARD STRAND – 23. FEBRUAR 2017 7:59
  Jeg ved ikke rigtig. Skal jeg grine eller græde.?
  Det er da utroligt hvor mange urelevante, fejlagtige og ondskabdfulde kommentarer Uffes indlæg afstedkommer.
  Hvis man forestillede sig, at de mennesker der her kommenterede hinandens mere eller mindre hadefulde indlæg, en dag mødtes – ja så vil der da hurigt udvikle sig et gigantisk slagsmål – nåe nej. Der er nok ingen af dem der ville turde mødes. Det er meget mere sikkert at sidde hjemme foran computeren og lade frustrationerne komme til udtryk der uden konsekvenser.
  Fortsat god “kamp” – og underholdning for vi andre.

  AF NIELS LEMCHE – 23. FEBRUAR 2017 8:17
  RICHARD STRAND, nej, de vil bestemt ikke mødes, for de vil forblive anonyme. Krystere.

  Så er der selvfølgelig spørgsmålet, om det fysisk er muligt for alle at mødes. Prøv at læse lidt om løgnefabrikken i øst. Leif Davidsen har lidt derom i sin sidste roman.

  AF JAN ANDERSEN – 23. FEBRUAR 2017 8:33
  Richard Strand – “gigantisk slagsmål” – du rammer plet. Det er præcis hvad der lægges op til i fremtidens Europa, og snart de fleste steder på klode – det er slet ikke startet, vi ser kun optakten.

  Som du ser, den sidste mail har til hensigt at aflede opmærksomheden fra de to forrige, intet andet. Og du kan selv gætte, hvad formåleter hermed.

 118. Af Søren De Negergaard

  -

  lemche Tak for dit svar.
  vi fik dog aldrig svar på hvad aktioner dine forældre fra Holger Danske udførte? Vi kan desværre ikke finde deres navne i nogen af de 5 grupper Holger danske bestod af. Som sagt Brigaden kæmpede ikke som sådan under de 5 besatte år men var mere i en form for venteposition for det gamle system. Den kommunist skræk i Danmark var efter vores vurdering uberettiget da netop modstandsbevægelsen med frihedsrådet i spidsen
  “du skal bare huske, at ikke så få af brigadens medlemmer var flygtet til Sverige for at komme væk fra tyskerne” Jo men det er mere spændende, at høre om dem der blev. Hvis alle havde stukket af til Sverige var frihedskampen jo ikke eksisterende.

  “lemche “I øvrigt kunne det nok være en analyse værd at se på den måde, debatternes drejes væk fra deres egentlige emner, når det kommer bestemte holdninger for nær.
  ” hvilken holdning er det?
  SVAR
  AF NIELS LEMCHE – 23. FEBRUAR 2017 07:02
  SØREN DE NEGERGAARD, det ved du godt.”

  Undskyld jeg-vi forstår ikke spørgsmålet og dit eget svar! Skulle mortensen være højrenational og hvilken vej dreje samtalen sig væk fra? Talte i ikke om Kaj Munk og hans holdninger? man kan ikke nævne Munk uden at komme ind på besættelsen og er man inde i besættelsen kommer man jo automatisk ind på modstandsbevægelsen. Ham kaj munk ville vi i dag blive sat i bås med det yderste nationale højre. Dem er der vel ingen med respekt for sig selv som gider at lege med. Vi håber ikke du tager det ilde op at vi ikke beskæftiger os mere med brigaden end vi gør, men som sagt mener vi ikke den kan medregnes som en direkte modstandsgruppe da den havde en anden funktion.
  Vi takker endnu engang for, at du ville svare på vores henvendelse.. Havde vi råd fik du en kold for indsatsen 🙂

 119. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, nå så papirerne skal engang åbnes. Jeg forstår, at de franske papirer vedrørende 1940 er låst inde i fæstningen Vincennes med påskriften: Må aldrig åbnes! Vi mennesker er underlige. Hvorfor så ikke bare brænde dem. Og så er der Kennedy-mordet, hvor en del af akterne hele tiden blev skubbet ud i fremtiden. Men de skulle blive offentlige her i efteråret — hvis de bliver det.

 120. Af B. Mortensen

  -

  Hr. De Negergaard
  “mortensen ville det være muligt med et møde inden d.3/3 så giver vi en kop kaffe på en cafe i indre by, hvis muligt?
  vi betaler :-)”

  Der er i heldige. Jeg skal til indre by Tirsdag d. 28 og kommer forbi Nørrebro. Cafe Plenum skt. hans torv mellem kl. 15.30 – 15.45 det er et hyggeligt sted og det vil være let med kontakt når man ikke kender folk! Jeg håber det er i orden med jer. Det er desværre den eneste dag jeg kan hvis i skal afleverer senest d.3/3….. Er det en aftale?

 121. Af Søren De Negergaard

  -

  Mortensen alle tiders. Vi dukker op og byder på kaffe og er vejret til det, giver vi en lille en til kaffen 🙂 Ser frem til den 28..

  lemche
  “Dermed udfoldes et klassisk problem, for midt i en kaotisk tid kan det kristne nemt blive tilkoblet det politiske. Til det skal siges, at der jo findes et slægtsskab mellem konservatisme og kristendom, idet begge livssyn hylder den konkrete virkelighed og den enkeltes ansvar – samt, ikke mindst troen på, at mennesket ikke blot er godt. Men man skal være uhyre påpasselig med direkte sammenblanding, da kristendommen hurtigt kan gøres til et påklistret argument i et idelogisk eller magtbegærligt ærinde. Dette kneb kunne man mistænke Trump for at bruge, og modsvaret er at gentage, at kristendom aldrig må forveksles med samfundsideologi. Hvilket også Kaj Munk understreger, da han i en prædiken i 1941 opfordrer til midt i den tids uhyrligheder at huske, at det altid er den enkeltes tro på ”en stillefarende Mand på et Æsel”, der er afgørende”

  Hvis man læser mortensens indlæg passer det jo meget godt til debatten når nu Munk bliver nævnt og den måde han fremstilles på. Vi siger endnu endgang mange tak for din deltagelse og indlæg. 🙂

 122. Af Søren De Negergaard

  -

  Vi prøver igen 🙂 første indlæg kom ikke på!
  Mortensen super vi kommer 🙂

  lemche
  “Dermed udfoldes et klassisk problem, for midt i en kaotisk tid kan det kristne nemt blive tilkoblet det politiske. Til det skal siges, at der jo findes et slægtsskab mellem konservatisme og kristendom, idet begge livssyn hylder den konkrete virkelighed og den enkeltes ansvar – samt, ikke mindst troen på, at mennesket ikke blot er godt. Men man skal være uhyre påpasselig med direkte sammenblanding, da kristendommen hurtigt kan gøres til et påklistret argument i et idelogisk eller magtbegærligt ærinde. Dette kneb kunne man mistænke Trump for at bruge, og modsvaret er at gentage, at kristendom aldrig må forveksles med samfundsideologi. Hvilket også Kaj Munk understreger, da han i en prædiken i 1941 opfordrer til midt i den tids uhyrligheder at huske, at det altid er den enkeltes tro på ”en stillefarende Mand på et Æsel”, der er afgørende.”
  hvis man læser hvad mortensen skriver og ser på teksten kan jeg sagtens se pointen omkring præsten Kaj Munk og hans opfattelse af verden og menneske syn. Han ville jo ikke være særlig rar, at høre på hvis han talte i dag.
  Vi siger mange mange tak for din deltagelse og indput.. 🙂

 123. Af Maria Due

  -

  Søren de Negergaard skrev om Kaj Munk: ”Han ville jo ikke være særlig rar, at høre på hvis han talte i dag.”

  Ikke? Deri tror jeg, at du tager meget fejl. I flere årtier efter likvideringen af Kaj Munk var der flere begavede foredragsholdere, som havde kendt ham og rejste land og rige rundt og holdt foredrag om ham; jeg husker, at en af dem kunne få sine tilhørere til at le, så tårerne trillede. Der var flere grunde til, at Kaj Munk var særdeles populær i Studenterforeningen, han kunne være meget vittig, og han var ikke den, der hidsede de unge op til at gribe til våben. Han påtog sig selv et ansvar for at sige det, som han mente burde siges.

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/besaettelsen-og-befrielsen/kaj-munk-sagde-det-der-ikke-maatte-siges-hoejlydt

  Niels Lemche har fat i noget væsentligt, når han understreger, at fremstillingerne af modstandskampen har politisk slagside. En gang i nullerne foreslog den svenske forfatter Thomas Nydahl, at norske og danske debatdeltagere skulle sende ham nogle af de historier om frihedskæmpere og krigsoplevelser, som de lå inde med enten som mundtlige eller skriftlige overleveringer, og han ville så påtage sig at udgive dem samlet. Det havde nemlig vist sig, at mange af deltagerne havde taget stafetten op fra fædre, bedstefædre og andre slægtninge.

  Udgivelsen blev imidlertid ikke til noget, og det forstår jeg godt, for jeg kunne heller ikke selv få mig til at sende Nydahl en af de beretninger, som findes i en dagbog, jeg har arvet, og som blev skrevet i Aarhus, hvor der herskede et uhyggeligt anarki i det sidste krigsår. Den handler bl.a. om den berygtede Peter-gruppen, der også var involveret i Kaj Munks likvidering og om fløjtende kugler, da en anden kendt mand blev forsøgt myrdet.

  Lemche var også inde på den tavshed, som herskede i familierne om deltagelsen i modstandskampen, og den er jeg ligeledes stødt på i min egen familie. Det er heller ikke længe siden, at en af mine ældre venner fortalte mig, at hans far var frihedskæmper, og at han selv i en alder af 6-7 år hyppigt var kurer for frihedskæmperne. Jeg har kendt ham det meste af mit liv, men det havde han aldrig tidligere nævnt. Under 4. juli-katastrofen befandt han sig i midtbyen og blev slynget omkuld, og et granatstykke landede få centimeter fra hans hoved. Det er typisk for den beretning, jeg linker til, at den ikke nævner navnet på skibsføreren på Hermes, der reddede midtbyen fra at blive destrueret. Han hed MacCormick.

  https://aarhuswiki.dk/wiki/4._juli_katastrofen

 124. Af Niels Lemche

  -

  MARIA DUE, om fem dage kan vi alle synge med på — håber jeg — Munks uendelig smukke lille sang, “Den blå anemone”. Jeg får tårer i øjnene, hver gang vi når 1. martsog syngerden for mig selv. Jeg er ligeglad med, hvad Munk mente om Hitler og Mussolini i 1935. Bare den ene lille vise er tilstrækkelig soning for enhver dum idé, han måtte have haft. engang.

  Og tak for kommentaren, som de unge mennesker skal skrive sig bag øret. Ja, jeg hørte f.eks. aldrig i min barndom, når der var selskaber, hvor nogle af de kendteste modstandsfolk (jeg har nævnt revisor H.C. Steen Hansen, leder af Dannevirke under krigen til 1943, hvor han blev sendt til Tyskland i koncentrationslejr), var til stede, aldrig, at man diskuterede krigen. Den var ikke glemt, men arkiveret.

  I virkeligheden tror jeg, at hvis man havde sat de fleste modstandfolk op på en piedestal for at hylde dem, at de ville have sagt det samme som det store menneske og den store soldat, Richard Winters (Band of Brothers), som ikke ville indrømme, at han var en helt, men at han havde tjent i et kompagni af helte.

 125. Af Maria Due

  -

  Lemche

  Vi har alle lov til at begå fejl,, og Kaj Munks historie er jo netop beretningen om et menneske, der tog konsekvensen af sin fejltagelse og betalte den højeste pris. Mere kan man ikke med rimelighed forlange, og jeg forstår ikke, hvordan man kan være smålig over for sådan en mand.

  Jørgen Kieler var heller ikke et nemt menneske at omgås med på Fibiger Laboratoriet, og det er først i de senere år, at jeg via offentliggjorte fotografier har set, hvordan han så ud, når han smilede. Aldrig en lille social bemærkning, altid dette indelukkede vrede ansigt, mens han stormede rundt i sin konstante travlhed. Men vi forstod det jo og lod som ingenting, skønt vi af og til syntes, at det gik for vidt. Det bør vel med, at oplevelser som Kielers bliver ved med at kaste lange skygger. Jeg gjorde mig altid umage for ikke at se på hans stakkels torturerede hænder.

  Lad os glæde os over dagens skønne solskinsvejr. Her er ingen blå anemoner men masser af reflekser i sneen.og vintergækker og erantis, hvor den er smeltet.

  http://jyllands-posten.dk/aarhus/meninger/breve/ECE8925389/den-glemte-helt-fra-aarhus-havn/

 126. Af Ingelise Waziker Poulsen

  -

  “Ikke? Deri tror jeg, at du tager meget fejl. I flere årtier efter likvideringen af Kaj Munk var der flere begavede foredragsholdere, som havde kendt ham og rejste land og rige rundt og holdt foredrag om ham; ”
  Der er skam også folk der holder fordrag om heltene fra danish defence league, fremskridtspartiet, de nye borgerlige, danskernes parti, Patrioter mod farvede, Det rene folk, Foreningen mod de gudeløse, o:s.v.
  Kaj Munk var en helt, ikke ligesom dem der advarede verden mod den-de rare mand fra syd. Man kan jo tage fejl selvom der dagligt ankommer flygtninge, fagforeninger bliver forbudt, jødeforfølgelse, kommunistinternering, demokratiet bliver sat ud af kraft,,, hvem kunne dog tage fejl om den lille maler? jeg forstår det ikke. Han prædikerede jo fred og en renhed for de udvalgte rene mennesker der var i fare for, at blive bedsulet.. puha godt der kom en mand som ham man kunne klappe af… Han døde imens han råbte længe leve demokrati menneskerettigheder og menneskelighed. Det var munk der gav far inspiration til at drage mod øst for at rydde op for herrefolket. Dræb de røde svin som min ven thomas borgshit altid sagde før han løftede den højrearm op til panden for, at skygge for solen.

 127. Af Maria Due

  -

  INGELISE WAZIKER POULSEN.

  Ja, der holdes foredrag om alt mellem himmel jord, og det var blot min mening at fremhæve, at Kaj Munk havde andre sider end den politiske, og at hans humoristiske tit overses. Samt at opgørene efter krigen stadig kan spores, fordi børn og børnebørn betaler af på regninger, som de aldrig var ansvarlige for.

  Men som Sørines Søren og Karen Blixen har belært os om, gør vi alligevel klogt i at vedgå arv og gæld. Ikke mindst, hvis vi har arvet evnen til at brænde. I det mindste har nogen af os lært at tage os i vare for de falske profeter, som bloggen handler om. Dampbarnet i det hvide hus har allerede skrottet et af sine skandinaviske beundreres kardinalpunkter. Nu elsker han EU.

  Hvad enten man mente det ene eller det andet, i trediverne var”solen i øst” svær at komme udenom, tænk bare på Arnulf Øverlands brændende Europa og Nordahl Griegs frastødende ”hymne”. Da der begyndte at komme mere litteratur om deres skandinaviske modparter på Østfronten, fik jeg fat i den og blev forundret over, hvor lidt jeg vidste, og hvor forskellige bevæggrundene var hos de frivilligt indrullere. Hvem ved, måske var de, som regeringen forestillede sig, med til at forhindre indførelse af almindelig dansk værnepligt under tysk flag. De blev i hvert fald sendt af sted med Dannebrog og fuld honnør.

 128. Af Ingelise Waziker Poulsen

  -

  Kaj Munk var et svin og fik som fortjent. Min fader hade ham som pesten og hans modbydelige ideer og opfattelse af sine medmennesker. Det bedre borgerskab fandt ham patriotisk og meget sympatiske, støttede ham til det blev pinligt. Nu vasker de manden ren og hvad med dem staten-regeringen sendte til KZ i de besatte områder for at død som slave imens du hjælper den fjende du ønsker at bekæmpe.
  I børn af den del af befolkningen der så på, bader i det lys de andre kæmpede for.
  Frode Jakobsen sagde det så smukt.. Misundelsen’s børn . Hvor må det være pinlig,t at finde ud af at far og mor kløede sig bag i. General Patton fra den amerikanske hær sagde det så pænt det kunne siges.
  Når nogen vil spørge dig om hvad du udførte under den anden verdenskrig, behøver du ikke at sige, at jeg skovlede lort i staten .Louisiana.
  Hvor må det gøre ondt når sandheden om mor og far skovlede lort kommer for dagen. Er man ikke er- blev registered som en del af modstandskampen har du heller ikke været frihedskæmper. Alle var frihedskæmper i kongeriget Danmark, fuldstændig som der ikke var -eksisterede nazister i Tyskland efterhånden som de allierede og russerne dukkede op. Min far mistede sin lillebroder og jeg min farbroder i kz lejre på grund af folks fejhed og begejstring for en syg ide.

 129. Af Niels Lemche

  -

  Interessant!

  INGELISE WAZIKER POULSENs tre udgydelser her.

  Hvem er du egentlig? Dit navn synes ukendt.

 130. Af Niels Lemche

  -

  SØREN DE NEGERGAARD, hvis Munk talte i dag. Nej, det ville han nok ikke være, men nu skal jeg ikke diskutere familien i dens helhed, men nogle af dem var på en mærkelig måde ‘utilpassede’, upraktiske mennesker iblandt os. Jeg har jo kendt Munks ældste søn som kollega og ven i mere end tredive år. Han var sin fars billede, men også i stand til at løbe sig en staver i livet i de mest mystiske konflikter. Men praktisk, nej, alt andet. Hans sidste år hjemme i Vedersø blev jo præget af én lang række af konflikter.

 131. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –ER vi nu ikke nået til “Møllehave” –Der sidder og udstiller sin fuldskab på “D ´Angelterres fine hotel ” –Er der nogen grænser for “de gejstliges optræden på slap line ? “

 132. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sørine ! –Det var “Domprovsten ” ! –Der satte ” den islam–elskende kvindelige imam –igang i Århus Domkirke ! –Hvad bliver det næste ? –Islamisk tros -samfund flytter ind i Marmorkirken ?-” Sluk for de gejstlige fede lønninger, der bliver afkrævet hos kristne-kultur –skatteborgere ” !

 133. Af Maria Due

  -

  Marc Perera Christensen, byrådsmedlem for De Konservative og tidligere kulturrådmand om “eventen” i Aarhus Domkirke¨:.

  »Det var dårligt – det var meget stemningsfyldt. Jeg synes bare, at det var ordinært, en mega stor spaghettigudstjeneste,« siger han.

  »Den er et udtryk for, at normen for at udfordre den danske folkekirke er at kaste alle mulige andre dagsordener ind i den. Det var i bund og grund bare det, man gjorde: Gik med på den almindelige, hverdagsnormative opfattelse af, at folkekirken skal udfordres på kryds og tværs. Det er der ingen gentænkning i, ej heller befrielse.«
  Marc Perera Christensen synes, at det ekstraordinære havde været, »hvis man virkelig havde taget fat i liturgien, i troen og i roden af det kristne og havde turdet blive højkirkelig i nogle af sine betragtninger. Det er jo efterhånden det, der er det unormale i den danske folkekirke,« siger han.
  »Hvis man virkelig skulle udfordre, skulle man have hevet Søren Krarup eller Sørine Gottfredsen ind for at skabe en balance. Altså: Steen Hildebrandt. Det er der ikke ret meget fremtid i, det må jeg bare være ærlig at sige,« siger han og kalder samtidig Hans Rønnes ”prædiken”, som han selv hørte, for noget »værdirelativistisk sludder om, at alle religioner i bund og grund er det samme.«
  »Det er alt sammen rigtig fint, det er bare kedeligt. En sang fra Per Vers, jamen vi mangler bare et nummer med TV2.«”

  http://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE9392853/islamforherligelse-klap-lige-hesten/

 134. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Falske profeter ” ! –Den fede løgn som venstre-orienterede og godheds-industrién rejser rundt med AT: Det er lykken med masser af muslimske drengebørn ! –Der producéres af dårligt-begavede bistands-forgyldte forældre ! –Skal stoppes ! –I det hele taget bliver især mødrer ´s falske forventninger til, AT: Få børn ! –Blevet en “stor indtægt for off. ansatte, der driver anstalter til enhver “diagnose” ! –Kort sagt Det er en fed løgn ! AT: Folk bliver lykkelige af få børn ! –De bliver u-lykkelige ! –Og bliver først lykkelige igen, når afkommet flytter hjemmefra “i forældre-købs-lejligerne” –Så er det blot “de stakler i den øvrige del af “ejerlejlighederne ” –Som forbander de fordrukne –hensyns-løse S.u. gratister !

 135. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Danskernes aller-bedste ven ! ER Naser Khader ! –Vi betaler gerne hans 24timers liv-vagts beskyttelse ! –Det er mere end tvivlsomt om vi betaler de kristne præsters fede salærer med glæde ! –De præster og dom-provsten især ! (Århus) ! Nægter vi at betale til –så er det sagt !

 136. Af Søren De Negergaard

  -

  Ud fra hvad man kan læse her på denne blog af forskellig meninger kan vi se, at Kaj Munk og den måde han så verden på, lever i bedste velgående.
  Ingelise Waziker Poulsen vi kan se, at vi har rørt op i et gammelt sår, det beklager vi mange gange. Vi må dog sige, at meget af det du skriver deler vi 100% opfattelsen af. Specielt om hvem der var i modstandsbevægelser alies frihedskæmper.

 137. Af Søren De Negergaard

  -

  Mortensen Vi takker for en fantastisk eftermidag…. 🙂 mange tusind tak ..

 138. Af Ina Bach

  -

  Tak for et godt og nødvendigt blogindlæg, Sørine.
  Jeg undrer mig selv over, at der er kloge hoveder iblandt de nationalkonservative, som hylder Trump. Det skader deres sag, synes jeg. I det hele taget synes jeg, at artiklen med de tre, især hvad angik Høgh og Selsing, manglede åndelig forankring. Det vil aldrig være nok at have en ydre ideologi som fjende, selv om det er alt ære værd at protestere imod islam. Hvis vi ikke besinder os på vores egen åndelige tradition og kultur, og begynder at blive et lidt dybere tænkende folk, så går vores samfund til rotterne, med eller uden presset fra folk, som ikke deler vores frihedsværdier. Her er jeg enig med Thranholm, og jeg håber at alle kirker i vores samfund forstår deres grundlæggende ansvar for evangelisation i disse år.

Kommentarer er lukket.