De forkerte forbilleder

Af Sørine Gotfredsen 91

Der tales og skrives en del i denne tid om sportens helte. Det skyldes ikke mindst 25-års jubilæet for EM fodboldsejren, men også at sommeren er sportens tid. Fejringen af triumfen i 1992 har genopfrisket teorierne om en ny folkelig æra og overvindelse af jantelovsmindreværd, hvilket efter min bedste overbevisning er overdreven tænkning. Lige så meget kom EM-sejren til at nære tilfredsstillelsen ved at være den lille, der af og til kan drille den store, og min egen tid i sportsjournalistikken var i årene efter 1992 præget af bred foragt for landstræner Richard Møller Nielsen. Mange tilgav ham aldrig, at han faktisk vandt det EM efter at være blevet erklæret uduelig. Tilbage står dog, at sportsfolk i høj grad inspirerer til selvforståelse, og midt i endnu en sommer med timevis af cykling og tennis og sågar EM i kvindefodbold må man overveje, hvordan de optræder. Og om den selvforståelse, de i dag inspirerer til, er af særlig opbyggelig karakter.

Jeg kender absolut til fascinationen af sport, men meget er på få årtier forandret eksplosivt. Rigdom, svindel, tempo og styrke – det hele er accelereret, alt mens individet til fulde har erobret scenen. En af europamestrene fra 1992, Kim Vilfort, beskrev forleden opførslen, når en scoring skal fejres. I dag er normen, at en målscorer poserer alene foran tilskuerne, og Vilfort fortæller om sin egen tid: ”Det var mere kutyme dengang at juble med dem, der havde lagt bolden ind over (…) For mig var det mere naturligt at starte med at juble i den gruppe, der knoklede sammen…” I dag er det naturligt at sælge sig selv, og de ekshibitionistiske kræfter er taget så meget til, at det virkelig skinner i øjnene, hvor lidt journalister og andre anfægtes. Hvorfor lyder der ikke klar kritik, når tennisspiller Caroline Wozniacki optræder omtrent nøgen på forsiden af et amerikansk magasin? Ja, hun er et frit menneske, men selvfølgelig skal man problematisere Wozniackis opførsel i en kropshysterisk tidsalder, hvor en dansk verdensstjerne snart er mere kendt for sit legeme end for sine resultater.

Engang mente man, at idrætsfolk var forbilleder med sunde og samfundsbevidste sjæle i sunde legemer. I dag fungerer de mere som frit svævende og amoralske fikspunkter, der nærer den fælles eskapisme, hvilket ikke mindst gælder cykelsporten. Fænomenet har det med at tiltrække mænd med hang til en lidt selvhøjtidelig livsanskuelse, og eksempelvis skriver forfatter Daniel Dencik for tiden om danske ryttere, hvis smånørdede enspænderbetragtninger gengives som tegn på dybsindighed. Når man ophøjer sportsfolks ordstrøm – jeg har selv gjort det – kan det skyldes en trang til at retfærdiggøre sin egen lidt letkøbte begejstring, og sportsfolk er vel de eneste, der fylder så meget i offentligheden og udfordres så lidt. I TV 2s gul-nuttede Tour de France-studie med dopingdømte cykelveteraner i ekspertpanelet såvel som i andre medier. Det er på høje tid, at vi begynder kritisk at tolke sportsfolk i lyset af samtiden og spørge, om de længere kan fungere som forbilleder. Eller om de snarere ofte repræsenterer det, der skal forsages. Selviscenesættelse, ublu kropsdyrkelse og en lidt spinkel forståelse for helheden. Umiddelbart lyder det som en karakteristik af det, mange mennesker i dag slås med.

91 kommentarer RSS

 1. Af lisbeth sørensen

  -

  Det latterlige ved sport og dets stamme samfund ,og har når set professionelt og lande internt det blinde har det opbygger, kan læses på nettet via George Orwells politiske essay “the Sporting spirit”. En kort læsning. Eminent analyseret af socialisten her som altid..

  Organiseret sport under de forhold er ikke opbyggelig med ødelæggende lande og folk imellem.

  Jeg kunne aldrig drømme om at ofre 25 øre på fodboldmillionærer der alligevel aldrig betaler korrekt skat. Dette gør de fattige højreradikale tumper kun, som nu nedenunder kommer med opbakningen til hadet og møget her.

 2. Af J. F.

  -

  Jeg tjekkede lige hendes billede i magasinet. Det er faktisk godt lavet. Og ikke spor frækt. Ellers har du ret i mange ting, ligesom du plejer 😉

 3. Af Peter Nielsen

  -

  Det giver mig kvalme at se folk smide tøjet for at få opmærksomhed, og det ligger uden for min fatteevne, at journalisterne og andre kan blive ved med at synes, at det er interessant. Hver dag har sin stripper. Men hvis man interesserer sig for anatomi og tennis, er Caroline-billederne ret interessante, absolut smukke og efter min mening af kunstnerisk kvalitet. Undtagen de lumre sovekammerøjne hun sender kameraet, og som ødelægger nogle af billederne.

 4. Af Henrik Schultze

  -

  De fleste mennesker har desværre ikke lært at gå op i væsentlige ting i livet.
  Derfor dyrker de sportens helte.
  Eller også bruger de det til at slippe for at tænke på den ulidelige virkelighed.
  Hvad Wosniachi bruger sin krop til , kommer ikke mig ved og jeg bruger heller ikke tid på det.
  Derimod ærger jeg mig hver gang jeg har brugt tid på at læse Lisbeth Sørensens totale selvfocuserede imbicile indlæg.

 5. Af Jørgen Storgaard Nielsen

  -

  Lige netop Caroline Wozniacki synes jeg ikke du skulle have med i din titel. Hun er efter min mening en fornuftig og usnobet pige. Jeg er iøvrigt meget enig med dig. Men er der nogen der er dårlige forbilleder er det Brian Laudrup, Jacob Haugaard og andre, der reklamerer for spilsider, hvor mange svage personer taber masser af penge.

 6. Af Peter Nielsen

  -

  Tilføjelse. Det er en fornøjelse at se, at en topidrætskvinde kan bevare en harmonisk krop. Der er mange grusomme eksempler på det modsatte.

 7. Af Arvid Holm

  -

  I mange sportsgrene som f.eks fodbold er det normalt, at børnene indlærer dårlig moral.
  Spillets regler tilsidesættes rutinemæssigt, hvis det ikke er fordelagtigt at følge dem.
  Med den moral som bagage i livet kan folk være tilbøjelige til at bryde landets love, hvis det kan betale sig.
  Måske er der en stor chance for en stor gevinst, medens der er en lille risiko for en lille straf.
  Da alverdens opportunister selv vurderer situationen, hvad enten de er ædru eller ej, ser man udbredelse af anarki i en sådan grad, at mere fornuftige mennesker tit må spærre øjnene op.

 8. Af lisbeth sørensen

  -

  Wozniacki har virkelig fortjent at vinde wimbledon. Har været i så mange finaler og semifinaler. Hun var heldigt at hun fik skrevet store tidlige sportsaftaler da hun var nr1. Og faktisk tjener flere penge end andre nutidige store stjerner. Men af princip kunne jeg aldrig drømme om at ofre fem flade øre for hende.

  Problemet er at vi alligevel alle betaler til hende når vi køber Carlsberg ,eller hvad ved jeg. Vi er alle tvunget til at spnonsere millionær sportsudøver vi køb af produkter. Og det er faktisk noget svineri og burde forbydes.

 9. Af lisbeth sørensen

  -

  Sportsfolk af professionel karakter er generelt idioter. Absolut ingen grund til at putte dem op på en piedestal og ære dem for evnen til at ramme en bold. Rent idioti det er!

  Det sørgelige er at det er de fattige der , der betaler dem. Hvis blot de var klogere og nægtet at sponsere det andet end via den nuværende tvang, via industriens sponsering af ævlet.

 10. Af Øyvind Bertel Fabricius Holm

  -

  Man kan tydeligt læse, at Sørine ikke har fulgt med i sport, siden 1992.
  Men det undre mig ikke, når det er en journalist fra Berlingske tidende, som er så stolte over deres nye kantine….. Fra IKEA.

  De sidste 50 år, er der sportsfolk, der har smidt tøjet.
  Det er ikke kun nøgne brandmænd, på Sørines kalender inde på Berlingske tidende. Men i de sidste 20 år, er der hele sports hold, lige fra håndboldhold til ISHOCKEY hold, der smider tøjet og poserer nøgne, på kalenderne. Og ærligt talt, synes jeg de kalendere, er noget laller amatør, i forhold, til Miss Sunshine.
  Caroline Wozniacki viser ikke bare noget frækt som Rapport piger. Næ. Hun viser et studie i hvor fantastisk trænet, en krop hun har. Så andre der drømmer om, at blive Danmarks bedste sportsstjerne nogensinde. Kan lære ved at se hendes og andre top professionelle sportsfolk, som Caroline Wozniacki. Hvad de skal leve op til.
  Så gå hjem og læs på lektierne en gang til Sørine Gotfredsen.

 11. Af Kristian Andesen

  -

  Endnu et debatindlæg fra en usympatisk og stramtantet racist!

 12. Af Peter Nielsen

  -

  Tennis er givetvis ikke en sportsgren egnet for Lisbeth Sørensen med det ensporede og rigide som mål.

  Jeg har dyrket mange sportgrene, men tennis har nogle særlige kvaliteter og moralske aspekter. Det er et spil for gentlemen og -women, forstået på den måde, at selv når man er mest bagefter og “alene i verden”, bliver man ved med at få chancer til at rejse sig igen. Ofte spiller man mere mod sig selv end mod personen på den anden side nettet, og det er Caroline Wozniack, så vidt jeg kan bedømme, et oplagt eksempel på.

 13. Af R K

  -

  Vorherre bevares
  Det er sgu let at tjene penge på at trykke sin egen forargelse til masserne hva..
  Espn har en læserskare de tilfredsstiller, Berlingske har en anden. Lad dog folk gøre hvad de vil.

 14. Af lisbeth sørensen

  -

  Søvind Bertil

  En gang ævl hvis lige ikke er læst før i Berlingske.

  At det skulle have nogen som helst værdi at se Wozniackis maskuline krop er en ommer. Totalt ligegyldigheder. Og viser tydeligt den nære sammenligning mellem sportsidioter og senilitet.

 15. Af Jan Mølgaard

  -

  Caroline W. er efter min mening lige så sexet som en tallerken havregrød, men hun skal da have lov til at tjene alle de penge, hun kan. Hun er vel en synder ligesom alle andre. Og hun bekræfter, at indvandrere fra den andre dele af den vestlige kulturkreds både kan integreres og assimileres i modsætning til muslimer. Hvor mange kvindelige “nydanskere” løber rundt med bare lår for øjnene af mænd? Hvor mange ville ikke hellere dø end gøre det? Og hvor mange ville ikke blive aflivet af familien, hvis de alligevel gjorde det?

 16. Af Pelle Johansen

  -

  Kære Lisbeth Sørensen

  Hvor er det dog ualmindelig arrogant og ubehagelig at du har sådanb en nedladende holdning tilnoget som bringer millioner af mennesker verden over stor glæde og store oplevelser. Fodbold er fantastisk og jeg forstpr ikke dit behov for at hade det som glæder os andre. Jeg er er også rød men det gør mig altås hverkne dum eler højreorienteret at finde glæde i fodbold. LAd dog folk nyde det der giver dem gode oplevelser uden at se ned på det eller dem

 17. Af Jan Mølgaard

  -

  Caroline W. er efter min mening lige så sexet som en tallerken havregrød, men hun skal da have lov til at tjene alle de penge, hun kan. Hun er vel en synder ligesom alle andre. Og hun bekræfter, at indvandrere fra andre dele af den vestlige kulturkreds både kan integreres og assimileres i modsætning til muslimer. Hvor mange kvindelige “nydanskere” løber rundt med bare lår for øjnene af mænd? Hvor mange ville ikke hellere dø end gøre det? Og hvor mange ville ikke blive aflivet af familien, hvis de alligevel gjorde det?

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jeg beundrer primært Wozniacki for hendes kampvilje.

  Hun er en ret god tennisspiller, men hendes kampvilje er i særklasse, og det er den, der giver hende sejrene.

  Hun er fantastisk til, at komme tilbage, når hun er bagud – både i den enkelte kamp, og i sin tennis-karriere.

  Og så er hun superlækker!

  Der er absolut intet galt i, at hun vælger at vise sin flotte krop frem fuldstændigt frivilligt; intet!

  Men det er et problem, når det forventes – eller ligefrem er et krav – at alle kvindelige sportsfolk partout skal være meget letpåklædte sexsymboler – også på banen.

 19. Af J. Ha nsen

  -

  Hvem er denne Caroline Wozniacki egentlig?
  Navnet lyder udenlandsk.
  Er der nogen som har overset noget her?

 20. Af Martin Kristensen

  -

  Så får vi igen den gamle smøre om, hvordan alting var bedre i gamle dag….gab!
  Der var også meget mere sne da jeg var barn og så videre og så videre….

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Sørine,

  Tillykke med de 50 år. Fænomenet med sportsstjerner er ikke noget nyt. Det var ikke meget anderledes i antikkens Grækenland, hvor professionalismen også helt tog overhånd. Så det er noget i den menneskelige orden: Vi betaler for det, vi vil se. Vi vil se en Ronaldo og en Messi på fodboldbanen og ikke bag tremmer. Så accepterer vi på samme tid, at de slipper for fængslet, selv om de af en eller anden grund har svindlet med skatten (hvorfor forstår man ikke, når man ser på hvad de tjener).

  Og mht Wozniacki, ja, så må man bare sige, at hun er et fandens flot fruentimmer. Nogen, der er misundelige?

 22. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS PETER LE MCHE – 9. JULI 2017 18:38
  “Og mht Wozniacki, ja, så må man bare sige, at hun er et fandens flot fruentimmer. Nogen, der er misundelige?”

  Feministiske mænd på højrefløjen er sikkert.
  Mænd på centrum-venstre fløjen er naturligvis ikke.

 23. Af H Nielsen

  -

  Hej Sørine
  Jeg er fuldstændig enig. Sportsfolk idag, bliver efter min mening eksponeret helt grotesk meget. Der er jo efterhånden ikke den sportsstjerne, der ikke skal posere helt eller delvis afklædt foran et kamera. Men det hele handler jo om penge, penge, penge, og ja, så lige penge. Og fred være med det, hvis sportsudøverne da ikke mener, at de tjener nok, så må de jo ty til laveste fællesnævner, nemlig at smide tøjet. Og så lige det med pengene, skal såmænd være dem vel ondt (det skal jeg jo skrive, for ikke at blive barberet til efterfølgende nakkeskud), men jeg synes personligt at honorarene i den professionelle sportsverden, har opnået højder, der tangerer perversitet. Og det være sig både indenfor fodbold, golf, cykling, boksning, tennis, racerløb ja, you name it. Når alt kommer til alt, er det jo ikke andet end fjollerier.

  Men det er jo individet, ikke sandt. Individet skal jo dyrkes i disse år, helt ud i ekstremerne. Sportsstjerner i dag bliver jo tilbedt som rene afguder. Men en fodboldspiller er altså afhængig af sine medspillere, træner, holdleder, osv. Ligesom alle andre idrætsudøvere er afhængige af trænere og evt medspillere.

 24. Af Kip Essifrumer

  -

  Hvad i hede hule helvede er det dog for en omgang SMÅBORGERLIGT ÆVL AT SKRIVE OM??!?! LIGEGYLDIGT BRÆK !!!!!!!!!!!!!

 25. Af carsten johansen

  -

  caroline er en af de største sportsnavne ever….
  og tænk,hun er nøgen under tøjet….som gud har
  skabt os..

 26. Af Lisbeth sørensen

  -

  Også tillykke med de 5o herfra Sørine..Vi er lige bagefter her. 🙂
  Når man frasortere dit religiøse ævl, er du ikke den værste debattør i Berlingske trods alt. Støvring vinder kampen her altid nu. I gamle dage HDP, før ham også Støvring..Og Sørine har skrevet et fint oplæg igen her. Straks kommer de borgerlige kvindemisbrugere ud og kritisere det..Påpeger igen det mærkelige i at der overhovedet eksistere borgerlige stemmende kvinder? Et af livets store mysterium, som videnskaben måske engang kommer til en løsning mht.? Mit bud er hjemmetvang?!

  “AF NIELS PETER LE MCHE – 9. JULI 2017 18:38
  “Og mht Wozniacki, ja, så må man bare sige, at hun er et fandens flot fruentimmer. Nogen, der er misundelige?”

  Feministiske mænd på højrefløjen er sikkert.
  Mænd på centrum-venstre fløjen er naturligvis ikke.”

  Nogen borgerlige mænd foretrækker vel en kvinde med en mandlige muskuløs krop?..Og fred med det! Undertegende bliver ikke den der skal være imod diverse perversiteter, mm. børnesex. Så længe det foregår frit mellem voksne..NBL kan også godt lide at blive pisket..Fred med det, måske får det , det værste ud også her?

  Af H Nielsen – 9. juli 2017 20:10

  Helt enig!
  Caroline har fortjent at vinde Wimbledon , selvom hun endnu engang har gjort sig selv til grin offentligt..Hun er tennissportens Bendtner. Men ingen kan beskylde hende for at mangle kampgejst og gå på mod i tennisspillet, blot i livet som i værdi.

 27. Af Zoltan Kovacs

  -

  Caroline er bare en flot pige der spiller tennis og er flot i et sæt badetøj …. og det vil Sports Illustrated gerne vise os … end of story, Sørine.

 28. Af Hans Larsen

  -

  Caroline har en krop mange misunder hende – og altså også Sørine.

 29. Af Ole H

  -

  Nå man selv ligner noget der er kørt over af en bus (SG) og hal hængepaxxer, skal man selvfølgeligt klandre de som ser bedre ud.
  Hvorfor skal sportsfolk være rollemodeller? Hvad danse rager eet Sørine G(risehoved) hvordan andre opføre sig.
  Typisk småborgerlig DF verden.

 30. Af Ole H

  -

  Nå man selv ligner noget der er kørt over af en bus (SG) og har hængepaxxer, skal man selvfølgeligt klandre de som ser bedre ud.
  Hvorfor skal sportsfolk være rollemodeller? Hvad fanden rager det Sørine G(risehoved) hvordan andre opføre sig.
  Typisk småborgerlig DF verden.

 31. Af poul gunnar andersson140

  -

  som halvfemsaarig spiller jeg stadig tennis-fire gange om ugen-dog paa et lidt lavere plan end
  caroline–vor trainer her i menton tennis club-trainer
  af og til med hende-det har jeg set mange gange i monte carlo tennis club- det er jo ikke saa langt fra menton-vores vurdering af
  caroline er at hendes far blander sig for meget i hendes tennis spil-hun burde have en trainer
  en tidligere stor tennis spiller med erfaring-at hun er en smuk pige- er en anden historie-at lader
  sin flotte krop fotografere– why not–det gir penge i kassen- her vinder hun 6/0 6/0

 32. Af Erik Graversen

  -

  Det var en lang indledning for at fortælle, man som ældre kvinde ikke tåler at se en yngre veltrænet kvindekrop.
  Verden er støre end det man se i sit eget badeværelsesspejl !

 33. Af Peter Nielsen

  -

  Det må ikke alene være ubehageligt for Sørine at læse de platte kommentarer, de har også nået et lavpunkt, hvor mange sikkert væmmes ved, at Berlingske lægger plads til dem. At gøre det, er ikke et spørgsmål om ytringsfrihed.

  Tag dig ikke af det Sørine Gotfredsen, det er der nemlig ingen grund til.

 34. Af - Dahl Jacobsen

  -

  Money Money Money og intet andet det er hvad det drejer sig om for topatleter.

  Og så kan man godt glemme smøren om sunde og samfunsbevidste sjæle i sunde legemer.
  De utallige dopingsager der har været i årtier siger vel alt om hvad international sport har udviklet sig til og isærdeleshed hvor der er nationer der bevidst fremdyrker topatleter på præstations fremmende midler.

 35. Af Bent Jensen

  -

  Her skrives der om forbilleder inden for sporten. Men hvorfor ikke tænke mere over “forbilleder” indenfor politik og ideologier?!! Det er trods alt ret sjældent at idol-dyrkelse af sports-stjerner fører til store og blodige katastrofer. Mens dyrkelsen af svigefulde politikere og røde eller sorte ideologier igen og igen er endt i rædselsfulde tilstande med organiseret vanvid, ufattelige lidelser og massedød. Alligevel er der stadig tusindvis af uvidende eller tåbelige vælgere som stemmer på politikere og partier der går ind for kommunisme eller radikal og totalitær politik. Det emne burde der skrives meget mere om.

 36. Af Martin Hansen

  -

  Kristian Andesen!
  Racist…………………………. Hvordan i alverden fik du den på hjernen?

 37. Af Bent Jensen

  -

  Se også den korte a vis, snap hanen og indlæg hos frihedssocialisten om “enighed som vi alle sgu burde være enige om”. Læs 11.32, 12.11 og især 17.48 den 7. ds. Og se merkels migrant crisis.

 38. Af Martin Hansen

  -

  Jytte Hilden der som nyslået Kulturminister udtalte følgende: Med sport har jeg det som med porno. Det er sjovt at være med til, men det er kedeligt at se på.
  Forargelsen i DIF var stor. Det kan den umuligt være idag. Nøgne sportsfolk er det nye sort, så Jytte har haft ret hele tiden LOL.

  Men tendensen er vel egentlig bare en udvidelse af satellit kanalernes afklædte reality shows. Det er jo de samme kanaler, der viser blød reality porno og sport i verdensklasse. Så segmentet disse kanaler går efter, bliver ved nærmere eftertanke pludselig lidt fjoget og smålummert.

  Minder lidt om manden der går til lægen med en gul tissemand. Efter megen snak frem og tilbage uden resultater spørger lægen hvad manden laver om aftenen. “Jeg ser porno og spiser oste-pops”.

 39. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Jan Mølgaard og Lisbeth.
  En af Danmarks bedste kvindelige fodboldtspillere er Nadia Nadim, hun er fra Afganistan. Lad os integrere unge mennesker via sporten. Sport er med til at unge indvandrere får venner og succesoplevelser. Vi har fodboldtspillere, så som Peter Schmeichel, som er en hel genetisk polak, håndboldtspillere mm. Wozniacki er faktisk hel genetisk polak. Kunsteren Olafur Eliasson er en hel genetisk islænding. Billedhuggeren Thorvaldsen var halv islænding (faren var billedskærer og præstesøn fra Nordisland) Finsen var en halv islænding (faren islænding, som var embedsmand på Færøerne, moren dansk). Arni Magnusson var en hel islænding. Tordenskjold var nordmand.

  Alligevel er disse mennesker danske Lisbeth, Gür og J Hansen/Didriksen mm. Lisbeth du burde have gået mere til sport, det er godt for sindet. Jeg kender en ung afgansk kvinde, som gerne ville lære at svømme, da hun var barn. Det måtte hun ikke for sin mor og far. Nu gør hun det som voksen

  Personligt har jeg ikke behov for at se sportsstjerner nøgne. Det generer mig heller ikke. Det tage dog fokus fra det de laver og de kommer til at fremtræde lidt platte.

 40. Af Birger O

  -

  Apropos nøgne stjerner. Især en gjorde sig bemærket for en del år siden godt nok ikke i sportens verden, men i den mere kulørte og lumre del af filmbranchen .
  Det var ikke på grund af hans skuespilstalent at folk betalte penge for at se John Holmes , næh næh- det var såmænd på grund af de 35 cm han fra naturens side var udstyret med mellem benene.

 41. Af Lisbeth sørensen

  -

  Man kunne starte at forbyde islandske sportudøvere i Danmark? vi har så godt som ingen professionelle folk der, og de har så mange her der nasser på det Danske folk og sponsor kroner?

  Også nægte dem adgang til filminstituttets støtte, kun Danskere her tak.

  Såvel som naturligvis på arbejdsmarkedet-uddannelsesystemet, SU mv. Lande der ikke gavner Danmark må raus.

 42. Af Lisbeth sørensen

  -

  Af – Dahl Jacobsen – 10. juli 2017 08:23

  “Money Money Money og intet andet det er hvad det drejer sig om for topatleter. ”

  Og absolut intet andet..Selv OL er der efterhånden og deltagernes der amatør agtighed kan være på et meget lille sted nu. De er alle dopet og omvandrenede fremtidige skader som Samfundet derefter får lov at betale milliarder til i sygehusvæsnet over en livstid pga. af deres mange skader i en professional karriere.Derudover kan samfundet ikke bruge dem til noget når karrieren er ovre. Så mange wanna be professionale ender ude på gaden, uden uddannelse mv. Ihvertfald burde man overveje en ekstra skat på professionale sportudøvere til at betale til dem der faldt igennem..Men nej, denne overlades også blot til resten af samfundet.

 43. Af Lisbeth sørensen

  -

  http://www.orwell.ru/library/articles/spirit/english/e_spirit

  Den eminente essay af den store socialist GO, her, om emnet!

 44. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Folketinget vedtog for nylig, at lægerne ikke behøver, at give en patient livreddende behandling, hvis de mener, at er ikke er udsigt til, at patienten får et “værdigt” liv efter genoplivningen.

  Det lyder jo godt nok, og meget humant.

  Men i praksis betyder det åbenbart, at psykisk syge risikerer ikke at få livreddende behandling, hvis lægerne ikke anser deres liv ikke for at være “værdigt”, fordi de er psykisk syge!

  Uddrag fra “Mor til 27-årig mand, der ikke må blive genoplivet: »Jeg er forarget og mildest talt chokeret«” af Jesper Haue Hansen, JP 10.07.17:

  “For Haawa Abshir er konklusionen lige så klar, som den er ubærlig:

  Hendes 27-årige søn, Hassan Osman, må ikke blive genoplivet, fordi han er autist.”

  “»Jeg er simpelthen forarget og mildest talt CHOKERET !!!!!!!!!!!!! Jeg havde aldrig som mor til et handicappet barn troet, at jeg i dagens Danmark skulle stå i denne situation!« skriver hun på Facebook.

  Årsagen er, at lægerne på Nordsjællands Hospital i Hillerød har besluttet, at Hassan Osman ikke skal indlægges på intensiv afdeling eller modtage hjerte-lunge-redning, hvis han bliver akut syg.”

  “»Det er så absurd og urealistisk, som det kan blive. Forestil jer engang, at I som forældre får sådan en besked. Kort og kontant blev vi fortalt, at vores søn alligevel ikke ville få et værdigt liv, og de gik ud fra, at han ikke havde et godt liv fordi, han er autist. Hvad bilder I jer ind? I ved intet om, hvilket liv Hassan har haft og kommer til at have. Hassan er en livsglad ung mand«, skriver Haawa Abshir på Facebook.”

  “Beslutningen er langt fra ualmindelig, og hverken patienten eller de pårørende kan have indflydelse på den, siger han.”

 45. Af B Jørgensen

  -

  Hold da kæft hvor er nogle af debattørerne dog afstumpede, uvidende og flad pandede. Men deres indlæg blokeres vist sjældent, hvorimod de mere seriøse bloggere jages væk af det politisk korrekte f ilter

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  Man bemærker, at efter et par dage uden de store armbevægelser fra vores alle sammen troll, “Lisbeth Sørensen”, er han tilbage igen med sit overfald på R. HARALD KRISTIANSEN, et indlæg, der naturligvis ikke vedrører debattes emne. Nu skal vi se, hvordan det udvikler sig. Han plejer ikke at lade vente på sig.

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  B JØRGENSEN, ikke wellcome to hell, men wellcome to the world of the trolls

 48. Af B Jørgensen

  -

  Ja, SG skal da have ros for at give plads til debat. Men ellers er tante Bs debatter i en sørgelig forfatning. Stadig flere blogholdere går i så små sko, er så feje, usle og anti-demokratiske, at de blokerer for al debat. Så rædde er de for andre meninger, at deres c en s ur når op på 100%.

 49. Af B Jørgensen

  -

  Det er ikke mærkeligt at Danmark er blevet som en stor elevator på vej nedad mod det rene helvede. For at det bliver et SAMFUNDSHELVEDE vi kommer til at leve i om kort tid, er indlysende. Invasionen og besættelsen fortsætter, smadringen af rets- og velfærdsstaten fortsætter, undergravningen af familiernes, mændenes, kvindernes og børnenes livskvalitet og fremtid fortsætter, importen af sygdomme, kriminelle, stoffer og våben fortsætter….. smadringen af sundhedsvæsnet er i fuld gang, infrastrukturen er ved at blive udhulet og ruineret, der sælges lystigt ud af arvesølvet og danskernes fælles værdier, skumle typer, tiggere og kulturfremmede fylder mere og mere i byerne, og det sidste nye er at danskerne diskrimineres og behandles som 3., 4. og 5. rangs borgere i deres eget land.

 50. Af Leif Mortensen

  -

  Hvis man fjerner SG´s – citat: “Selviscenesættelse, ublu kropsdyrkelse og en lidt spinkel forståelse for helheden”, fra al debat og medievirksomhed, så er der jo intet tilbage

 51. Af B Jørgensen

  -

  Det er ikke mærkeligt at Danmark er blevet som en stor elevator på vej nedad mod det rene helvede. For at det bliver et SAMFUNDSHELVEDE vi kommer til at leve i om kort tid, er indlysende. Invasionen og besættelsen fortsætter, smadringen af rets- og velfærdsstaten fortsætter, undergravningen af familiernes, mændenes, kvindernes og børnenes livskvalitet og fremtid fortsætter, importen af sygdomme, kriminelle, stoffer og våben fortsætter….. smadringen af sundhedsvæsnet er i fuld gang, infrastrukturen er ved at blive udhulet og ruineret, der sælges lystigt ud af arvesølvet og danskernes fælles værdier….. skumle typer, tiggere og kulturfremmede fylder mere og mere i byerne, og det sidste nye er at danskerne diskrimineres og behandles som 3., 4. og 5. rangs borgere i deres eget land. : (

  Men radikale og røde “humanister” bruger TV-stationerne og Politi ken mv. til at bagatellisere og bortklare hvad der foregår. Eller man fortier.

  Se den korte av is, snap hanen og læs forskellige papiraviser, ang. den skrækkelige og dødbringende udvikling der er igang.

 52. Af lisbeth sørensen

  -

  Interessant at se at det er alle de borgerlige mænd der støtter op om professionel sports ligegyldigheder og er glade for en maskulin kvindekrop. Jeg har haft sidste på fornemmelsen i lang tid. Såvel som er dem der er for det overfladiske og ligegyldige…At penge er kultur folket mv. Totalt manglende et indre liv.

  Vel et bevis på kapitalismens ødelæggelse af sjælen? Jo da!

  Socialismen ville blive vidunderligt. Med en retur til det indre og værdifulde. Det nære. Væk fra borgerlig overfladiskhed. Retur til kultur og reelle værdier.

  Et godt indlæg af Sørine her.

 53. Af Bo Dideriksen

  -

  Ja lissom i Venezuela, Nordkorea og USSR…..

 54. Af lisbeth sørensen

  -

  Ligesom i det kulturelle cuba..en rollemodel mht kultur og indre værdier.

 55. Af r. vangkilde

  -

  BILLEDLIG TALT ! – er gud tættere på os i sporten og TV billedsproget ELLER,
  – har sporten vundet over demokratiet, at vinde med højeste fællesnævner, når det handler om konkurrencen, ELLER når demokratiet skal favorisere de/den svageste og passive
  der ofte udråbes som vinder. Sport har indbygget forskellighed med klassedeling m/k, der igen ophøjes til professionalisme, ELLER med TV har billedsproget ændret vores danskhed med nye direkte og kontante vendinger.

 56. Af Helge Nørager

  -

  B Jørgensen, hil dig.
  Prebnerer foren eder, thi Preben er gud, og ved alt om alt.
  Prebner i alle lande foren eder.
  For med de legion af navne som en prebner har, er der nok 200 millioner danskere.

  Og prebner har jo ret, men ikke i hvem som har skabt dette ragnarok.
  Det er nemlig ikke de røde, det er de blå smølfer ho ho.

  Men problemer er der og løsninger få.

 57. Af Mette Jensen

  -

  Ja, Caroline er et frit menneske, og hvem er du, som mener, at du er i din gode ret til at fordømmme andre mennesker, hvad de gør med deres krop. Misundelse er en grim ting.

 58. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Mette Jensen – 10. juli 2017 17:54
  Ja, Caroline er et frit menneske, og hvem er du, som mener, at du er i din gode ret til at fordømmme andre mennesker, hvad de gør med deres krop. Misundelse er en grim ting.”

  Kun verificerettosser som mette lider af misundelse af en trænet krop..Saglige mennesker bedømmer kun på psyken, tanken og de reele værdier af et menneske.

  Disse borgerlige, lider af et had mod mennesker af der har hjerne, internt hjerte, tanker..At kroppen som så har nogen værdi blot fordi den er sportstrænet, er simpelthen blot om at producere idioter på samlebånd. Og vi har mange af dem i Danmark. Desværre.

 59. Af lisbeth sørensen

  -

  Indlæg i fifleriet til mette?

 60. Af Jens Weidekampf

  -

  Please!!! Det er ikke ligefrem intelligensen, som stråler ud af dig med den slags kommentarer. Jeg kalder jo heller ikke dig for muslimelsker og radikal landsforræder.

 61. Af B Jørgensen

  -

  Nogle går mere op i om man holder sig strengt til bloggens emne, end de går op i om Danmark går under. Om de selv bliver gjort til undermennesker, krøblinge og tabere, om uretten og massedøden opsluger Danmark, om barbari, gangstervælde, smitsomme sygdomme og hverdagsterror bliver fremtiden, om deres børn lever eller dør, om Danmark ender som en bananstat og skandalestat, rager dem en fjer.

 62. Af Ebbe Andersen

  -

  Nøgne kroppe er skønt! Sex er herligt! Hvad er dog problemet Sørine?! Jesus ELSKEDE at se på nøgne damer, og især hvis de havde kæmpe patter, så var han først i køen!. Jesus var en horebuk, og derfor skal du holde hor i hævd, og kneppe mindst 4 gange ugentligt! Huraaaahhhhh! Jesus! Jesus! Jesus!

 63. Af H Nielsen

  -

  Når man læser nogle af indlæggene i kommentarsporet, er det ikke nemt at se, at der er 10 års skolepligt i dette land. Tak spids, for en gang uhøviske gloser, der flyder fra diverse tastaturer.
  Hvad er det hele da efterhånden for noget.

 64. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth der er masser af professionelle sportsudøvere i Danmark. Team Danmark, som er mange idrætsudøveres sponsorer hjælper her og der. Det er faktisk penge, som befolkningen yder via afgifter og skatter til idrætsfolk, derfor lyder det lidt hult, når Joakim B Olsen taler om mennesker, der får penge fra det offentlige Han har modtaget masser af sponsorpenge fra Team Danmark.

  I øvrigt spillede 2 danske professionelle fodboldtspillere med Island da det gik godt for dem sidste år. Jeg formåder, at de har fået løn.

 65. Af Henrik Krogen

  -

  Hun er da en pæn ung kvinde. Og jeg er oppe i alderen. Men allerede ret tidligt i mit forløb med den unge kvinde, der har jeg overvejet, om det nærmest minder om en besættelse, når man skal se hende uden en masse tøj på. Nu tænker jeg så også ting, som andre måske ikke gider at spilde deres liv på. Men det er ikke sådan, at jeg bliver voldsomt opstemt, når jeg ser, at hun er pæn som rigtigt mange unge jo er. Unge mennesker er jo pæne. Jeg synes måske mere, at det er sjovt, at hun har klaret sig godt med tennis. Men jeg følger mest med, fordi at jeg har tiden til det, og så spiller hun jo godt tennis. Som næsten alle andre, der bruger jeg al for megen tid på nettet.

  Personligt ser jeg ikke rigtigt noget problematisk ved det, som hun gør. Men rollemodeller? Hvad er det for noget? Måske netop de unge, der er ved at skabe deres fremtid. De synes måske, at hun er et godt forbillede. Men hun er jo heldig, at hun har talentet. Talent er også vilje og de faktorer, som der skal til, for at man kan komme så langt.

  I forhold til Trump og mange andre aktører, så er hun jo meget neutral. Hun ligner næsten en amerikaner, når hun har den rette make up på. Godt for hende og USA. Må hun som andre unge rige eller fattige få et godt liv.

 66. Af Lisbeth sørensen

  -

  fifleriet er ulideligt..Endnu et indlæg til krogen i det..Giver op at få en kommentar igennem.

 67. Af Lisbe....th sø.r.en.sen

  -

  indlæg i fifleriet til krogen…Giver op..

 68. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Lisbeth
  Der er masser af professionelle sportsudøvere i Danmark. Team Danmark, som er mange sportsudøveres sponsor, hjælper her og der. Det er faktisk penge, som befolkningen yder via afgifter og skatter til idrætsfolk, derfor lyder det lidt hult, når Joakim B Olsen taler om ledige. Han har modtaget masser af sponsorpenge fra Team Danmark. Han har selv været på støtten og nu betaler vi befolkningen hans løn.

  I øvrigt spillede to danske professionelle fodboldtspillere for Island sidste år, da det gik godt for Island sidste år. Jeg formåder, at de har fået løn.

  Lisbeth det er sådan her i livet, at nogle gange må man acceptere, at andre er dygtigere end en selv. De islændinge du har konkurreret med, har nok bare været dygtigere end dig. Op på domedaren igen Lisbeth, eller er det kærestens Jaguar. Hold op med dette islændingejammer. Du må være muslim, eller falleret arkitekt. Ingen kan jamre så meget som muslimer og ansatte arkitekter.

  Lige før jeg skrev dette så jeg to ikke vestlige indvandrere udveksle narko og penge i vores pæne kvarter. Det gør de så tit. Den ene kørte i en stor dyr Volvo og den anden i en Mercedes. Vi har informeret politiet. De gør ingenting. De har helt sikkert oplyst salget til skattevæsenet, blev jeg og min mand enige om. Måske var det bare sponsorpenge til Ronaldo og Messi. Begge mænd har svindlet for treciffret millionbeløb. FIFA er rømmet for svindel. Parkens to fugle skal i fængsel. Idræt er big business. Idrætten har vist glemt mottoet. En ren sjæl i et rent legeme.

 69. Af Jan Petersen

  -

  Som med stort alle andre Berlingske blogs. Blogger høvler et eller andet ligegyldig junk af i et blogoplæg, og lader derefter kommentarsporet køre uden nogen form for kontrol. Personlig opfatter jeg bloggerne på Berlingske som luddovne, uansvarlige og reelt ikke kompetent til opgaven!

 70. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jan Petersen – 22:22

  For en dels vedkommende er det ikke engang løgn – og det er blevet endnu værre med den nye debat- og ligefrem også kulturredaktørs tiltrædelse. Hun er hævngerrig og tror, at det er hendes private blogs, så hvis nogen tidligere har været imod hende på hendes blogs i fortiden, så er hun ligeglad og udviser dårlig dømmekraft.

 71. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  I øvrigt – ASHs blog-oplæg nu er fra langt tidligere igen, da hun også havde den tjans. Altså set før.

 72. Af Birger Adsbøl

  -

  kroppen er naturlig, og i mange tilfælle, en meget smuk. Kunst ARD.

  Min store respekt er både til personnen der modigt stiller op,men i højste grad og til fotografen som evner at visueliere det som smuk og betagende kunst

  Stor respekt

  Birger

 73. Af J. Hanse n

  -

  AF JAN PETERS EN – 10. JULI 2017 22:22

  Anne Sophia Hermansen er blevet debatredaktør.
  Hende og hendes magre hylekor kommer til at skræmme de sidste kulturinteresseret læsere væk fra denne avis.
  Den populistiske meningsdanner har sejret over journalismen.

 74. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg fulgte med stor glæde for nogle år tilbage Tour de France – men da doping blev et større issue, så gider jeg ikke se det og har vel ikke gjort det de sidste 3 år. På nær nu enkelte klip i en TV-avis. Gider ikke . og fatter ikke, at man ikke lægger ruten anderledes, så doping ikke bliver fristende for at kunne holde til det!

  Elitesport er usundt for kroppen og helbredet; men jeg overvandt alligevel mig selv tidligere til at se Tour’en og nød det – og ligedan de skønne udsigter vi så igennem Frankrig; men end ikke disse kan logge mig på nogen måde igen til at se Tour’en.

  Så – sport er sundt – men ikke elitesport,, så derfor kan de ikke blive egentlige forbilleder, såvel som enhver anden kendis fra andre dele af kulturen tros at have set lyset bedre end alle andre, hvorfor de (her de samme og de samme ofte) inviteres i tide og utide til at underholde journalister og andre om deres meninger, selv om vi kan nyde deres kunstart og da gerne vil vide lidt om, hvem de er.

  Så – underholdning for sig, så vi ikke tror, at Einstein er genopstået på hver en platform. Det er han ganske simpelt ikke! 🙂

  Andre end jeg søger de udenlandske kanaler i håbet om bedre. Det er dog anderledes – men bedre ? Noget kan være det – men ellers er der blot at melde sig til de mere begavede emner, der også holder vand igennem tiderne – og ofte kan give et indblik og måske endog et godt praj helt privat.

 75. Af Knud Jakobsen

  -

  Fatter du selv vrøvlet i dit indlæg?!
  De sidste to linjer kan man da forstå betydningen af, men resten er da det rene volapyk!

 76. Af Niels Peter Lemche

  -

  BIRGIT HVIID LAJER, sport er opium for folket! Vore dages nye religion. Se bare optakten til en Europacup kamp!

 77. Af Birger O

  -

  Apropos sportsudøvere og livet efter.
  Først støder man med kugler på støttekroner, så støber man kugler i politik også på støttekroner, og holder sig ikke tilbage for at føre et korstog mod de mennesker der lever på kanten af vores samfund på støttekroner.

 78. Af Søren Larsen

  -

  Jeg er jo så rørende enig, og poster lige det samme, som jeg skrev som kommentar til Ole Hyltofts artikel i Berlingske.

  Utroligt, at man ikke kan se sammenhængen mellem prostitueringen af sportsstjerner og et skred i ligestillingen. At man ikke kan se, at mænd blot bliver opfordret til at se på Caroline, Pernille Blume og andre, der har solgt deres krop for penge som objekter – frem for deres resultater (og manglen på samme). Disse piger er forbilleder for mange, men i hos den almindelige arbejdende befolkning – altså de, der arbejder for deres penge – der får den promiskuøse adfærd store konsekvenser. Blandt andet derfor er der så få kvindelige bestyrelsesmedlemmer – fordi pigerne fortsat tror, at de – i billedlig forstand – kan bolle sig til toppen.

  Jeg kvalmes ved den manipulerende planlægning i, at når “karrieren” er slut for disse personer på sportsscenen, ja så kan man leve godt af sit “ry og rygte” og gamle lumre fotos – som for alle os almindelige ikke er meget bedre end en pornostjernes. Og helt ærligt – mon ikke al den fokus på tingene udenfor banen fjerner fokus fra det, som pigerne er sat i verden for – at forbedre Danmarks eksportmuligheder af andre varer og tjenester?

  Jeg siger ikke, at samfundet skal gå i kollektivt cølibat, men vi skal skille tingene ad, og vi skal sgu lære vores børn, at det ikke er ok at bruge sin krop for at nå toppen. Kæmp nu for himlens skyld imod den bølge, som bl.a. medierne har skabt med hyldesten af den inkompetente elite. Vi lever trods alt i et samfund, der er fuldstændigt afhængigt af, at der rent faktisk produceres noget af værdi…

 79. Af lars andersen

  -

  Hos papiraviserne kræver man en smule kvalitet af læserbrevene. Men på berlingske blogs, generelt sagt, dominerer sin kerne, to s serne og folk der kun tænker til spidsen af deres næsetip. Hvorforfor denne manipulation og skævvridning af debatterne?

 80. Af lars andersen

  -

  Hos papiraviserne kræver man en smule kvalitet af læserbrevene. Men på berlingske blogs, generelt sagt, dominerer sin kerne, to s serne og folk der kun tænker til spidsen af deres næsetip. Hvorfor denne manipulation og skævvridning af debatterne?

 81. Af N. Jensn

  -

  Hm.

  Hvis jeg ellers har forstået det rigtigt, har Wozniacki flyttet i hundredevis af millioner i indtægter i skattely i Monaco.

  I et land der ellers officielt ikke bryder sig meget om personer, der flygter fra den tårnhøje Danske beskatning af snart sagt hvad som helst, er det jo bemærkelsesværdigt, at ingen journalist hidtil spurgt Wozniacki om dette forhold !

  Synes for øvrigt Wozniacki mest en dels virker som en sur og tvær person.

  Men OK, jeg kan jo heller ikke selv sætte mig ind i, hvor belastende det må være, at have flere hundrede millioner på bankbogen

 82. Af lisbeth sørensen

  -

  Indlæg til krogen og rosa fra igår i fifleriet?

  Færgen til island er vist nedlagt Rosa? Men tror godt at geden kan komme med ombord på flyet? Hvis født her skal vist i karantæne da, men..De der narkohandlende på geder i dit lokalområde?…islandske-jøder-muslimer!…Raus!

 83. Af lisbeth sørensen

  -

  N. Jesn.,

  Ja undertegnede har et indlæg fra i går til krogen om netop Wozniackis store pengekriminalitet her. Såvel at hvis hun har snydt for mere end 500.000 kr. Støtter jeg op om dødsstraffen her. Såvel som andre ligesindet borgerlige.

 84. Af lisbeth sørensen

  -

  N. Jesn.,

  Ja undertegnede har et indlæg fra i går til krogen om netop Wozn.iackis store peng.ekrimin.alitet her. Såvel at hvis hun har snydt for mere end 500.000 kr. Støtter jeg op om dø.dsstraff.en her. Såvel som andre ligesindet borger.lige.

 85. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Niels Peter Lemche – 7:10

  Noget kan være god underholdning, som folk virkelig har glæde af og interesserer sig for – men for ‘de vilde’ tilhængere eller hvad de nu bruger sportsbegivenheder til, så er opium snart ikke nok.

  Jeg følger ikke egentlig med i sport, enkelte håndboldkampe på højt niveau; men jeg erindrer mig bla de russiske småpiger, der er statsdrevne maskiner udi atletik fx – ingen barm og menustration ofte heller ikke.

  Ulideligt gøjl, selv om de er dygtige – så forsvinder denne tvangsudskrivning ikke for mit indre. Mange år siden, jeg så noget af den slags.

 86. Af Børge Frandsen

  -

  Hvad er der nu galt med lidt bart kød?

  Jeg gad godt se Frk. Godfredsen opføre De Syv Slørs dans, og jeg tror ikke, at jeg er den eneste.

  Der er simpelthen alt for lidt lir i Folkekirken.

 87. Af Ib Kyv

  -

  Nøgenhed er ingen synd i sig selv. Eva var som bekendt nøgen i Paradis.

  Skaberen skabte liderligheden, for at gøre mænd i stand til at udholde de ulidelige fruentimmere, og deres evindelige vås – nu også i form af ligegyldigt præk…

 88. Af Troels Fenger

  -

  De kristne har altid haft et mildt sagt latterligt og nærmest ufatteligt hyklerisk syn på sex – det gælder ikke kun katolikkerne.

  Naragtighederne begyndte med “jomfru” Marias “ubesmittede” undfagelse af Jesus.

  Det er med andre ord en religion, der bygger på en letgennemskuelig nødløgn: Maria vidste, at hun som enlig mor ville blive opfattet som uren, fordi Jesus var en horeunge, og derfor påstod hun, at det var gud, der havde gjort hende gravid.

  Tænk, at voksne mennesker stadig tager det vås alvorligt, og endda forlanger, at andre også gør det…

 89. Af Niels Peter Lemche

  -

  TROELS FENGER, det begyndte ikke med Jomfru Maria, for det blev først et dogme i 1854. Men man tør nok påstå, at kristendommen spillede en betydelig rolle. I antikken var der ingen hæmninger, nok lidt flere i Mellemøsten i oldtiden, minus Egypten, hvor det nøgne bestemt ikke er undertrykt i gravmalerierne, og med klimaet forstår man det godt. Mht. grækerne og romerne kan et besøg på diverse museer anbefales, eller studiet af græsk vasekunst, eller af kunsten i Pompeji.

  Ellers gentager du bare en gammel romersk historie om, hvem der var far til Jesus. Man havde også et navn til ham.

  Den latterlige er egentlig ikke den, der tror på det, men den, der tager på vej over det, som om kristendommens indhold er tømt, hvis sådanne historiske detaljer ikke er korrekte (hvad de nok ikke er). Men derfor er dit indlæg desværre udtryk for den tomhed, der i så høj grad får lov at dominere i nutiden.

 90. Af Lisbeth sørensen

  -

  “I øvrigt spillede to danske professionelle fodboldtspillere for Island sidste år, da det gik godt for Island sidste år. Jeg formåder, at de har fået løn. ”

  De nassende islæninge i det Danske sportststem, uddannelsesysstem, arbejdssystem mv. må hjem. Ingen af os tager den anden vej og tusindvis af jer her. I er et dyrt bekendtskab for Danskeren..Op på geden igen Hr. Rosa og hjem..færgen er vist lukket, men transporten kan medtages pr fly.

 91. Af - Pinocchio

  -

  Folk der kun tænker til spidsen af deres næsetip er der en som filosoferer over her på bloggen, hm!

Kommentarer er lukket.