Fodbold og hellig ideologi

Af Sørine Gotfredsen 62

En del mennesker har reageret på mine udtalelser om kvindefodbold. Jeg har ganske vist sagt og skrevet lignende ting før, men ordene er denne gang kollideret med en lidt følelsesfuld massebevægelse, og så sker der jo noget. Lad mig først understrege, at jeg intet har imod, at kvinder spiller fodbold, hvilket mange synes at antage. Jeg har som barn og ung spillet i mange år, og jeg kender sporten og miljøet temmelig godt. Også fra min tid som sportsjournalist. Kvinder skal spille fodbold, lige så meget de orker, og mit ærinde handler ikke om denne indlysende ret, men om hvorvidt de for alvor egner sig til det og om den ideologiske sammenhæng, de bliver en del af angående lighedstænkning og kønskamp. Jeg tror på, at der findes basale forskelle mellem mænd og kvinder, hvilket for nogen i dag næsten er det mest provokerende, man kan mene. Imidlertid har sportens verden det med at afsløre visse sandheder om os, og derfor er fænomenet kvindefodbold interessant.

For at forstå det kan man se tilbage i tiden. I 1990`erne fik håndboldkvinderne deres gennembrud, og jeg fulgte processen tæt og dækkede flere slutrunder. Visse mekanismer fra dengang går igen nu. Indtil 1993, hvor landsholdet vandt VM-sølv, nærede stort set ingen respekt for kvindehåndbold, og derfor havde succesen kraftige undertoner af kvindekamp og skadefryd over at få lukket munden på kritikerne. Det var forståeligt, men det betød også, at de ”jernhårde ladies” blev gjort til en slags feminismens fortrop. Præcis som fodboldprofilerne nu ophøjes som moderne rødstrømper. Samtidig beskrives fodboldspillerne i dag – som håndboldspillerne dengang – som en slags naturens blonde døtre kendetegnet ved deres friske og spontane udstråling. Meget andet end spillet er i centrum. Kvindehåndboldsporten fik hurtigt et skær af let tilgængelig folkefest over sig, alt imens en del af de mere kyndige journalister havde svært ved at forlige sig med denne noget simple version af spillet. De turde bare ikke sige det højt. Spillerne var dygtige på deres eget niveau, men en stor del af drivkraften bag promoveringen af kvindehåndbold bestod af den gode stemning, spillernes charme og det absolut ukorrekte ved at gå imod strømmen.

Man aner lignende mekanismer med hensyn til fodboldlandsholdet, og meget af alt dette har at gøre med rettighedstænkning og en voksende insisteren på, at kønnene dybest set ikke er særlig forskellige. Derfor omgives de sportsgrene, der traditionelt har været domineret af mænd, af stærke interesser, og når jeg udtaler, at min erfaring – også fra fodboldbanen – fortæller mig, at mænd jo ikke alene har en stærkere fysisk, men også rummer en ekstra aggressivitet, der præger måden, man spiller fodbold på, krænkes tidens næsten hellige ideologi. Jeg ved godt, at det har skabt ligestillingsfremskridt, at kvinder insisterer på at erobre mænds territorium, men dogmet om kønnenes enshed kan også gøre skade. I en tid, hvor man stræber efter at udjævne kønsforskelle, kan det for nogen blive svært at finde ud af, hvem man selv er, og vi gør ikke alle små piger en tjeneste ved at fortælle dem, at det er ærefuldt at efterligne mænd. Denne doktrin kan i sig selv være undertrykkende. Kvindefodboldlandsholdets bratte berømmelse er stærkt præget af tidens ideologi og ophøjelse af kønnenes enshed, og derfor ses sporten som så indlysende progressiv, at man nærmest har moralsk pligt til at hylde den. Det hele handler langt fra kun om fodbold. Ligesom kvindernes håndboldgennembrud i sin tid langt fra kun handlede om håndbold.

62 kommentarer RSS

 1. Af lis Sørensen

  -

  Hvad skal vi bruge dette religiøse kvindehad til, med dets forældede kønsroller mv.? Sørine, kun nogle få mestendels religiøse forældet som guud-ko, pre.benf1 og lau køber det.

  Det eneste værd at læse om nationalisme sport skrev George Orwell i “the Spørring spirit” , som kan læses på internettet.

  Derudover burde staten stoppe med at støtte eliteidræt. Spild af borgernes penge..

 2. Af AH Andersen

  -

  Den sorte præst fra Valby er lige så kluntet som Trump i sit forsøg på at forklare sine første primitive anskuelser om kvinder og sport: det bliver værre og værre, hver hang hun åbner bloggen.
  Det passer fint med Berlingskes sortsyn og debatkultur, men hvor er det dog en enerverende og bøvet forestilling at overvære.

 3. Af Thomas Andersen

  -

  Man virker ikke klogere bare fordi man gentager sine dumheder. Sikke meget vrøvl man skal høre på fra præstestyret i Danmark.

 4. Af Gert Hansen

  -

  Pigefodboldlandsholdet er allerede glemt. Danmark klarer sig idrætsmæssigt på højt plan i populære idrætsgrene temmelig dårligt i disse år, så vi må tage til takke med internationalt marginære sportsgrene som kvinde hånd- og fodbold og badminton. I en stor sportsgren som tennis, må vi hælde vort hoved til en polsk indvandrer, en ‘rigtig dansker’ på topplan i tennis har vi ikke haft i over 40 år..

  Der er ingen fare for, at disse vil ‘erobre mænds territorium’. Der er sådan set ikke noget nyt i det gamle mantra: ‘at livet er for kort til kvindehåndbold’. Dette betyder ikke, at der nødvendigvis er noget i vejen med kvinder. Som sådan. Men at give det indtryk af at dette betyder noget internationalt sportsmæssigt, er nok lige at stramme den.

 5. Af Jørgen F.

  -

  Successen kvindefodbolden fremover afhænger alene af om man kan få kvinder til at se kvindefodbold – både på skærmen og ved lægterne.
  Og her er jeg meget i tvivl.
  For kvinder ser, i modsætning til håndbold, mest af alt herrefodbold for at nyde synet af atleterne. Kvinder nyder naturligvis også synet af atleterne i f.eks. håndbold – men det er mit indtryk, fra de kvinder jeg kender, at de færreste kvinder interesserer sig for fodbold som en sport, præcis som cykling heller ikke interesserer kvinder for meget andet end synet af de muskuløse herrelår.
  Kvinder kommer derfor aldrig, tror jeg, til at fylde parken op for at støtte kvindelandsholdet fodbold som de gør i håndboldhallerne.
  Så initiativet er en dødssejler og det har intet med mands-chauvinisme eller anden undertrykkelse at gøre – kvinderne gider bare ikke selv.
  (har det iøvrigt på samme måde med kunstskøjteløb – kommer aldrig til at bruge 5 min. på at se herrerne, interesserer mig 0 for navnene på springene og sporten generelt, men slapper fint af med at se kvinderne skøjte rundt i små skørter)

 6. Af Niels Poulsen

  -

  Det er de kolde biologiske kendsgerninger, “festfolket” er oppe imod.

  Der er da en grund til, at kvindelige sportudøvere gennem tiderne har benyttet det mandlige kønshormon testosteron som præstationsfremmende middel. Det udvikler musklerne, forandrer de sekundære kønstræk, og gør personligheden mere aggressiv.

  Det var trist at se den sydafrikanske løber, Caster Semenya, ved det netop overståede verdenmesterskab i atletik. Hun ligner en mand, og er tilsyneladende født med et stort testestoron-niveau, så hun har indre testikler og ingen livmoder. Det er grotesk, at hun kan konkurrere på lige fod med mere naturligt udseende kvinder, som ingen chance har mod hende.

  Der er også den bagside ved kvindelig deltagelse i fysisk betonet kamsport som håndbold og fodbold, at de meget let bliver skadet. De er kronisk skadet og flere er endt som sports-invalider, fordi deres ledbånd er svage

 7. Af Jan Mølgaard

  -

  I håndbold er forskellen mellem mænd og kvinder ikke så stor som i fodbold, hvor den er enorm. Endvidere hører man aldrig kvinder tale nedsættende om håndbold, mens mange “ikke kunne drømme om at spilde deres tid på at se 22 idioter rende rundt efter en bold”. “Giv dem hver en bold at løbe efter”. Fodbold er ikke og bliver aldrig en del af kvindernes verden, selv om nogle af dem dyrker sporten. Fordi der, som du pointerer, er forskel på mænd og kvinder.

 8. Af Jan Johansen

  -

  Det handler da ikke nødvendigvis om, at piger skal efterligne drenge og kvinder efterligne mænd. Det handler vel bare i bund og grund om, at nogle piger og nogle kvinder er lidt eller meget fascineret af sportsgrenen fodbold. Flere er endda rigtig gode til denne disciplin, og hvorfor i himlens navn skulle de så ikke have lov til at dyrke denne sportsgren? Jeg husker da udmærket “de jernhårde ladies” med Anja Andersen og mange andre i spidsen. De spillede fremragende håndbold, og det var bestemt værd at se på. På samme måde har kvindelandsholdet i fodbold nu gjort sig bemærket med brilliant spil, som har været værd at se på. Flere navne fortjener stor ros for deres seneste slutrunde, men Nadia Nadim og andre med hende bør især fremhæves som store talenter, men naturligvis er det værd at nævne kvinden Nadia. Hun er om nogen en mønsterbryder, der har vist vejen for andre, der har haft en hård start i livet. Hun og hendes familie har haft viljen til at glide ind i det danske samfund og dermed blive respekteret som en god og efterlignelsesværdig samfundsborger. Det er der desværre rigtig mange andre, der har svært ved at efterleve på især helt aktuelt Nørrebro og dele af Amager!

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN MØLGAARD, jo, det er forskellen lige netop. De samme indvendinger kom frem, da Wilbeks piger vandt alt. En drengeynglingehold kunne slå dem. Men de var meget mere elegante end mændene. De spillede håndbold, som vi gjorde i min ungdom. Mændene havde udviklet sig to meter høje kæmper, der sprang fem meter op i luften og kanonerede kuglen i nette med 200 kms fart. Der var til en Jørgen Petersens elegance.

  Og marginer sport, jo i nogens univers. I de sidste tredive år har kvindefodbold måske udviklet sig mere end nogen anden sportsgren i USA. Så kan mændene glo på det åndsvage, de kalder fodbold derovre.

  Og så var der jo lige Nadia. Hendes hovedstødsmål mod tyskerne havde al den kraft og elegance, som man kan forestille sig.

  Men desværre har så mange kommentarer på denne blog allerede givet Sørine ret. Sikke en samling patetiske taberhanner, der ikke kan tåle at blive udfordret.

 10. Af bent jensen

  -

  Vi lever nu i et halvkommunistisk matriarkat hvor kvindesagskvinder, feminister, ligestillingsfanatikere, rødstrømper og “undertrykte” kvinder dominerer partierne, debatterne, DR og diverse andre foretagender. Derfor bekæmpes viden og sund fornuft. Og sættes det mindste spørgsmål ved kvindedyrkelsen og kvindehysteriet, så kaster frådende feminister sig over den formastelige. Men se hvordan Sverige nu er blevet et vanvids- og katastrofe-land netop pga. af at rabiate feminister har tilranet sig al for megen magt.

 11. Af Jonas Jensen

  -

  @Jan
  Du har vist ikke spillet ret meget, hverken fodbold eller håndbold. Forskellen på mænd og kvinder er enorm i både fodbold og håndbold.
  Sørines indlæg rammer spot on.
  De mænd der har spillet meget bold tier stille i denne diskution for tiden, da de ikke vil udstilles som mandschauvinister. Dette får man kastet i hovedet hvis man kritiserer fodbolddamerne de her dage.
  Jeg har fået at vide, af dem der har set damelandsholdet, at de jo kæmper og det er forbilledligt at se. Men det gør spillerne på et herre serie 6 hold også og niveauet er nogenlunde det samme. Men i ligestillingens navn hylder vi kvinderne.
  Har tænkt en del over hvorfor jeg ikke ser damefodbold og er kommet frem til at det intet med schauvinisme har at gøre. Jeg finder det bare slet ikke underholdende…..
  /Jonas

 12. Af bent jensen

  -

  Den radikale NPL der ofte har påstået at det hele er godt og fint i Sverige, mener selvfølgelig at kvindefodbold og kvindehåndbold er lige så spændende og kraftfuldt som når det er mænd der spiller. Men sådan er det jo med de radikale. Alt skal feminiseres og vendes om. Det er vel også derfor at deres politik diskriminerer mænd og er ved at ødelægge og ruinere både Danmark, Sverige og resten af EU.

 13. Af Erik Eriksen

  -

  Har Orwell været i Spørring, eller hur?

 14. Af Maria Due

  -

  Jeg har også skrevet om dette emne i mange år, især den gang jeg var ansat i bedriftssundhedstjenesten og hver dag vurderede folks formåen og nedslidning. Siden skiftede jeg så fag, men jeg glemmer aldrig sypigerne på de store tekstilfabrikker. De blev typisk ansat i en alder af 17-18 år, fordi de gerne ville tjene nogle hurtige penge og ikke vidste, hvad de ellers skulle give sig til. De var hurtigere og stærkere end alle de andre, pressede akkorden og blev hængende. Først skulle de bruge pengene til en ferie, så et fjernsyn, og pludselig skulle de giftes. Da de var blevet 25, kunne de ikke mere følge med de nyansatte på 17, og ved 30 års alderen slet ikke. Mange af dem var på det tidspunkt så nedslidte, at de måtte finde andet arbejde til en lavere løn, måske i pakkeriet.

  Skønt jeg selv har dyrket mange idrætsgrene, og vi tidligere fulgte meget med i Olympiaderne, har jeg faktisk tabt det mest af interessen, fordi jeg ikke kan lide at se, hvordan atleternes kroppe presses i yderstillinger og laangt udover, hvad der er forsvarligt. Og så er der al det der med doping og al det andet, der gør mange idrætsfolk til selvoptagede babyer og maskiner. Fodbold er givetvis ikke en sport, som er velegnet for ret mange kvinder, men vi kan måske ligesom i andre idrætsgrene få opbygget nogle hold af de kvinder med tårnhøje testosteron niveauer, som erobrer flere og flere pokaler, og som andre kvinder ikke har en chance imod. Er det også en ligestillingskamp? Det er efter sigende et problem indenfor flere og flere idrætsgrene.

  For mig at se har ligestilling ikke noget at gøre med, at kvinder skal efterabe mænd i et og alt, men at de får mulighed for at udfolde deres talenter på egne vilkår, og det gør de ikke i en så kraftbetonet sport som fodbold på højt plan. Pudsigt nok går denne lighedstrang aldrig den modsatte vej, jeg har aldrig hørt om mænd, der dyrker en typisk kvindedisciplin fx indenfor gymnastik, hvor der tit er yndefulde knækkede håndled. Men det bliver måske det nye sort.

  Hvis al dette lighedsmageri fortsætter, ender det med at blive kvinder med et unormalt højt niveau af mandlige kønshormoner og over en bred front atleter med negroide aner, der kommer til at dominere de fleste sportsgrene. Landskampene bliver til vores n…. mod jeres n…. I øvrigt er det meget karakteristisk for den hysteriske politiske korrekthed, at en kvindelig afghansk fodboldspiller løb med så at sige al opmærksomheden, mens de, der har forstand på fodbold, har nomineret Pernille Harder til at være en af de tre, der udpeges til at være Europas bedste kvindelige fodboldspiller.

 15. Af J Ha ns en

  -

  AF JONAS JENSE N – 16. AUGUST 2017 11:00
  “Du har vist ikke spillet ret meget, hverken fodbold eller håndbold. Forskellen på mænd og kvinder er enorm i både fodbold og håndbold.”

  Hvad vil kritikerne af kvindefodbold egentlig?
  Forbyde at kvinder spiller forbold.
  Er nogle tvunget til at overvære kvindefodbold.

 16. Af Hans Larsen

  -

  Hvorfor skal kvinder være præster? Det var jo oprindeligt kun for mænd. Måske skulle Sørine G. læse 1.kor. 14,34 en ekstra gang.

 17. Af J Ha ns en

  -

  Nu har præsten skrevet om kvindefodbold hele sommeren.
  Hvad er problemet egentlig?
  Må kvinder ikke spille fodbold?
  At det lykkes for præsten at kombinere kritikken af damefodbold med et ualmindeligt svinsk personangreb på en af damelandsholdets bedste spillere.
  Det viser hvilket ærinde præsten er ude i.

 18. Af Maria Due

  -

  “At det lykkes for præsten at kombinere kritikken af damefodbold med et ualmindeligt svinsk personangreb på en af damelandsholdets bedste spillere.”

  Det er så voldsom en beskyldning, at du bliver nødt til at forklare dig nøjere. Jeg så den meget omtalte tv-udsendelse, og der forekom ingen svinske angreb. Sørine sagde blot det, som mange allerede tænker, og det var befriende. Hendes modpart Karen Melchior var lidet interessant, automatisk snik snak, intet nyt fra den front, og i betragtning af at så mange piger allerede spiller fodbold, løb hun jo en åben dør ind. Hun veg udenom materien.

 19. Af AH Andersen

  -

  Det er nok derfor, at fodbold er den mest populære sport for piger i USA.
  Men de har selvfølgelig heller ikke fået at vide af den sorte præst eller dig, hvad de skal synes er sjovt.

 20. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Kvindehåndboldsporten fik hurtigt et skær af let tilgængelig folkefest over sig, alt imens en del af de mere kyndige journalister havde svært ved at forlige sig med denne noget simple version af spillet.”

  Der er så meget, som præster og sportsjournalister ikke forstår…

  Men der er faktisk mange mænd, der er trofaste tilhængere af elendige, all-male fodboldhold – og håndboldhold – der aldrig vinder en kamp.

  Sport handler ikke kun om at vinde, endsige at blive rig af sin sport – det er faktisk ikke en kliché. En ærlig taber, der gør en god indsats, er lige så ærefuld, som en ærlig vinder.

  Sportfolk, der kun deltager for at vinde, eller blive rige, er nemme at korrumpere, hvilket ødelægger sporten, og forvandler den til et latterligt show, på linie med mexicansk fribrydning. International fodbold har for længst udviklet sig til en bundkorrupt skandale, ogderfor er fodbold efterhånden ikke en folkesport mere.

 21. Af Jan Johansen

  -

  Længe leve forskellen på mænd og kvinder, Jonas Jensen, men den herlige forskel skal da ikke forhindre kvinderne i at dyrke den eller de sportsgrene, de måtte føle sig tiltrukket af. Selv har jeg spillet såvel fodbold som håndbold og flere andre sportsdiscipliner som badminton, tennis, volleyball og nu lidt golf, men jeg kan da stadig godt nyde at se en fodboldkamp eller en håndboldkamp i ny og næ, specielt mod slutningen af en kamp. I den forbindelse blev jeg meget overrasket over niveauet blandt kvinderne i den nys overståede slutrunde for nylig. Det var sandelig en anden oplevelse end tidligere, og hvad pokker gør det, at der er niveauforskel på mænds og kvinders fodboldspil? De behøver da ikke at spille mod hinanden!

 22. Af AH Andersen

  -

  Der refereres ikke til Deadline, men til et blogindlæg, hvor den sorte præst spørger, om Nadia Nadim nu er dansksindet nok til at spille på det danske landshold.
  Ja, det lyder stupidt, og det er det skam også. Ikke desto mindre var det præstens pointe.

 23. Af Maria Due

  -

  Nå, men da der jo arbejdes så intenst for at latterliggøre nationalstaterne og udrydde dem, så er det vel en god idé helt at droppe nationalkampe og i stedet opstille politisk korrekte hold. Som Lars Hedegaards bestyrelser i Trykkefrihedsselskabet, hvor køn, religion, seksuelle mindretal og religion var repræsenteret i en ikke særlig stor bestyrelse.

 24. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENT JENSEN, Du er dog en komplet nar!

  I øvrigt har jeg sagt snesevis af gange, at jeg ikke er radikal. Men du mener nok, at alt, hvad der ligger til venstre for KuKluxKlan, er radikalt.

  Make my day, punk!

 25. Af M Jørgensen

  -

  Korrekt lemcke der var elegance og ikke kun rå muskelkraft over en Jørgen Petersen fra håndboldklubben HG , af andre koryfæer fra den tid kan også nævnes den fantastiske målmand Bent Mortensen fra Schneeklohts håndboldklub.
  Jeg har haft mange gode oplevelser i KB hallen på Frederiksberg , når der var håndbold på programmet Søndag eftermiddag.

 26. Af H Nielsen

  -

  Hmm, den kunstigt oppustede begejstring man sporer ang det ret middelmådige kvindefodboldlandshold, kan måske have noget at gører med, at danskerne simpelthen mangler noget, at begejstres over, at samles om.
  Der er jo ingen i det her land, der kan noget længere. Herrerfodboldlandsholdet er jo kun til at grine af. De magter jo ikke engang, at kvalificerer sig til en byfestturnering i bordfodbold, trods eksorbitante skyhøje milliongager i udlandske klubber. Så kan vi tage ishockeylandsholdet. Jeg mindes faktisk ikke, at de nogensinde har vundet en kamp, der havde bare den mindste betydning. I boksning er man så ved, at trække en gammel hest af stalden, i skikkelse af Mikkel Kessler, for om der stadig skulle være en chance for noget ædelt metal, i denne selvforsvarets ædle kunst. Og hvorfor er man så det? Det er såmænd fordi, at man ikke har kunnet fremavle nogle nye talenter, der har vist sig stærke nok, til at besejrer en pigespejder over 12 år gammel. I cykling har vi egentlig været ret godt med. Det har så vist sig, at det skyldes, at de respektive cykelhold har haft nogle temmelig dygtige læger ansat, der var i besiddelse af et ret så virkningsfuldt “kosttilskud”. Hvilket har vist sig udslagsgivende, mht de danske cykelrytteres store internationale resultater.
  Grunden til, at Danmark igennem mange år har klaret sig godt i håndbold, kunne måske have noget at gører med, at håndbold er en stor sportsgren her i Danmark, hvilket det ikke er i ret mange andre lande.
  Næh, i et land hvor nationalretten er røde pølser og fadøl, skabes der sgu ikke ret mange store sportsresultater.
  Hvad skulle vi da have gjort uden Tom Kristensen?
  Mvh H Nielsen

 27. Af bent jensen

  -

  Endnu kan vi lade som om vi lever i et normalt og velfungerende samfund, hvor det vigtigste er snak om kvindehåndbold, TV-serier og spisesteder osv. Men abnorme og dysfunktionelle tilstande kommer tættere og tættere på. Flere og flere danske hjem invaderes af elendighed. Sundhedsvæsnet og velfærden rasler ned ad brættet, og den personlige sikkerhed mod kriminalitet og sygdom smuldrer. Og familier med og uden papir går nu i opløsning som aldrig før. Skilsmisserne er gået fra 1-2% til 75%. Partierne skader mere end de gavner. Vælgerne stemmer som DR og TV-stationerne ønsker.

 28. Af bent jensen

  -

  Endnu kan vi lade som om vi lever i et normalt og velfungerende samfund, hvor det vigtigste er snak om kvindehåndbold, TV-serier og spisesteder osv. Men abnorme og dysfunktionelle tilstande kommer tættere og tættere på. Flere og flere danske hjem invaderes af elendighed. Sundhedsvæsnet og velfærden rasler ned ad brættet, og den personlige sikkerhed mod kriminalitet og sygdom smuldrer. Og familier med og uden papir går nu i opløsning som aldrig før. Skilsmisserne er gået fra 1-2% til 75%.

 29. Af lise sørensen

  -

  Længere indlæg fra i morges stadig i filteret , kan det komme på?

 30. Af lis..e søre...nsen

  -

  Længere indlæg fra i morges stadig i filt………..eret , kan det komme på?

 31. Af lis..e søre...nsen

  -

  Læ…..ngere indl….æg fra i morges stadig i filt………..eret , kan det komme på?

 32. Af lis..e søre...nsen

  -

  Læ…..ngere indl….æg fra i morg..es stadig i filt………..eret , kan det komme på?

 33. Af Maria Due

  -

  “Korrekt lemcke der var elegance og ikke kun rå muskelkraft”

  Og hvor stor en del af en fodboldkamp bygger så på hhv. elegance og rå muskelkraft?
  Man behøver ikke at være intelligent for at svare, og Sørine fremhævede da også det væsentlige, nemlig banens længde og det stærke islæt af nødvendig aggressivitet. Det som Horatio Nelson fremhævede med beundring efter Slaget på Reden: Downright fighting. For som Sørine også fremhævede, er en fodboldkamp krig.

  Det er vel derfor, de fleste kvinder (mig selv inklusive) ikke ved noget om fodbold. Da jeg var barn, stod alle familiens mænd på stadion, når AGF spillede, og da vi boede i nærheden, kunne vi piger høre, når brølet rejste sig over trætoppene, fordi byens egne drenge havde scoret. Nu er AGF en permanent krigszone, hvor hel- og halvgamle anløbne advokater, en ditto universitetspamper og forretningsfolk leger krig, og ingen af min families mænd og ej heller kvinderne gider gå på stadion. Da pengene tog over, forsvandt charmen og engagementet. Det er galt hele vejen rundt, selv i den olympiske komité, som vor kronprins ikke er ansvarlig nok til at kvitte.

 34. Af bent jensen

  -

  A PRO POS SUNDHEDSVÆSNET
  Det er påfaldende så bureaukratisk, kompliceret, sendrægtigt og in-effektivt tilsynet med sundhedsvæsnet fungerer. Sundhedsstyrelsen var TI ÅR om at finde ud af at to komplet uduelige psykiatere burde stoppes. Trods et hav af klager og advarsler snorksov styrelsen i ti år, mens stribevis af patienter blev invalideret eller dræbt via fejlmedicinering mv. Nu er der så oprettet en “Styrelse for patientsikkerhed”, men den arbejder også i snegletempo, og med regler og procedurer som gør det indviklet og besværligt at klage over en uduelig læge eller sygeplejerske. Og hvis det er et aktuelt problem, er det jo helt til grin at det er næsten umuligt at skaffe hurtig hjælp til en patient. Bureaukraterne bruger MÅNEDER OG ÅR på at sagsbehandle selv enkle sager. I mellemtiden kan patienterne jo dø fordi der ikke sker en dyt i klagesagen. Styrelsen må end ikke ringe til hospitalet eller den indklagede læge, alt skal foregå digitalt/over nettet, og så langsomt og omstændeligt, at det svarer til at brandvæsnet først måtte rykke ud når huset var brændt ned.

 35. Af Gert Hansen

  -

  H Nielsen:

  Cykling. Da alle de andre ryttere også var dopede, blev der konkurreret på lige vilkår. Vore dages danske ryttere er måske blevet skræmte af den hetz der har været i Danmark, siden 80 og 90–ernes danske ryttere gik til bekendelse. En hetz der er typisk for Danmark fra folk der intet ved om cykling, men absolut skal lufte deres indbildte moralske status. I alt fald står det skralt til med topresultater fra danske topryttere. Modsat nordmændene der har (haft) ryttere på topplan og sågar en professionel verdensmester, hvad Danmark aldrig har præsteret. De kan noget, de nordmænd.

 36. Af Maria Due

  -

  “De kan noget, de nordmænd.”

  Kan de? Drejer det sig om andet end penge og at have råd til det dyreste af det
  dyreste af læger, samt brug af videnskab og træningsfaciliteter, som få eller ingen andre har råd til? Samt en sportslig forfængelighed, der overtrumfer den danske i en sådan grad, at man ikke forstår det, medmindre man er tæt på nordmænd, og det er jeg. Bedst af alt er det at slå danskerne, og så kan man jo købe den derangerede og selvdestruktive Bentner til Rosenborg, hvilket nærmer sig en hån, når man tager talentet i betragtning. Selv Vladimir Putin fik nok af nordmændene, da han var vært ved vinterolympiaden og havde lejlighed til at betragte raseriet og landesorgen over, at de ikke vandt alle guldmedaljerne. Putin meddelte kontant, at Norge havde fået nok medaljer, og det havde han da ret i.

  Forøvrigt vil jeg tro, at Norge har en stor chance i kvindefodbold, for deroppe har de mange store mandhaftige kvinder, der som nogle af de kendte afrikanske sikkert kan have op til 500 gange så meget mandligt kønshormon som den gennemsnitlige sportskvinde. Det siger sig selv, at det ikke giver lige konkurrencevilkår.

 37. Af bent jensen

  -

  PATIENT U-SIKKERHED ER HVAD DET MEST HANDLER OM

  Både de syge og de raske er nu i fare pga. Christiansborgs forrykte sundhedspolitik, hvor man har smadret løs på budgetter, hospitaler og skadestuer gennem de sidste ti år. Lukninger og spareøvelser har haglet ned over hospitalerne, skadestuerne og personalerne. Plus at man plager lægerne med dødssyge IT-projekter der virker dårligt og tidsspildende. Hertil kommer andre tåbelige udspil og forsømmelser. Noget som pressen i den senere tid har beskrevet med dygtighed i snesevis af artikler, om alt fra forfalsket medicin til grove svigt overfor kræftramte og psykisk syge etc.

  Når både de syge og de raske ikke længere kan føle sig trygge, skyldes det dels at risikoen for at blive fejlbehandlet eller slet ikke behandlet (i tide) er steget betydeligt i de senere år. Og de raske er nu langt mere udsatte for at blive ramt af vold, ulykke eller importeret smitsom sygdom, end tidligere. Oveni kommer så at den sociale velfærd til danskerne er blevet kraftigt reduceret.

  En god patient er en patient der ikke koster noget, eller så lidt som muligt, synes at være regeringens motto. Så en død patient er måske både det billigste og det bedste, set gennem regeringens sparebriller??

 38. Af H Nielsen

  -

  Gert Hansen

  Hetz mod danske cykelryttere, siger du ligefrem. Den har jeg godt nok svært ved at få øje på. Der er da ikke ret meget andet sport, der får den samme eksponering i medierne her om sommeren. Og Enhver by med bare lidt mere end to supermarkeder, har jo efterhånden deres eget årlige cykelløb. Hele sommertiden igennem, skal man som bilist på landevejene have et øje på hver en finger, for ikke at brage ind i et kobbel cykelryttere. For DE viser sgu ingen hensyn, det kunne da lige mangle. Hetz…? Nej, den må du sgu længere ud på landet med. Jeg kan ihvertfald ikke se/hører den nogen steder. Hvis det var mit lille beskedne, men dog nok en anelse provokerende indslag i kommentarsporet du tænker på, så lufter jeg min “indbildte moralske status”(eller hvad du kaldte det), hvor det passer mig. Hvad du mener om det, er jeg fuldstændig lodret ligeglad med.
  SÅDAN ER DET

 39. Af H Nielsen

  -

  Gert Hansen

  Nej, det er aldrig rart, at få vores stolte danske sportsfolks uduelighed smidt lige i fjæset, hva? Hetz…… må jeg være fri? Der vises da så at sige ikke andet end cykelløb i diverse medier hele sommeren lang. De danske Landeveje er proppet med diktatoriske cykelhold, fra vi stiller urene frem, indtil vi stiller dem tilbage igen. Og formaster man sig som bilist, til at bevæge sig ud på en køretur i denne periode, er man med det samme i bad standing hos de selvsamme cykelhold.
  Hvad din mening er om min moralske status, er jeg fuldstændig lodret ligeglad med.
  SÅDAN ER DET
  Mvh H Nielsen

 40. Af M Nielsen

  -

  Har nogen et forslag til hvordan man klager mest effektivt hvis man har fået kendskab til lyssky og skandaløse forhold på et hospital? Styrelsen for patientsikkerhed er måske ikke dér hvor det er bedst at henvende sig?

 41. Af Jørgen F.

  -

  Vibeke og Gert,
  I Norge (og Nordsverige) har man iøvrigt, grundet lange perioder med fattigdom og sult, en stor population af mennesker med en gen-fejl, der bevirker ophobning af jern i kroppen.
  De er altså på EPO helt naturligt og det gør dem prædisponeret gode til udholdenhedssport. De er dog i risiko for at udvikle sygdommen Hæmokromatose og alle de andre dårligdomme EPO misbrugere ellers lider under.

 42. Af Jan Petersen

  -

  Apropos gen-fejl er der formentlig utallige at kigge nærmere efter i sømmene. Tidligere tiders misbrug af racehygiejne har desværre forhindret nærmere forskning på netop det felt 🙁

 43. Af H Nielsen

  -

  .

 44. Af b j

  -

  Man må håbe at pressen snart starter en dybdeborende undersøgelse af hvorfor tusindvis af patienter mister livet unødvendigt i det nuværende hospitalsvæsen. Og hvorfor har psykiatrien i sydjylland pådraget sig et dårligt ry. Og hvorfor føler mange pårørende ignoreret.

 45. Af lizzie soooerensen

  -

  Flere ind læg i fifl eriet,,,,kan de komme på?

 46. Af lizzie soooerensen

  -

  Har kommentarer i alle blogge…viser hvor grelt det står til med ytringsfriheden i B..

 47. Af lizzie soooerensen

  -

  Har kommentarer i alle blo–gge i fiiifleri..et….viser hvor g relt det står til med ytr-ingsfrih–eden i B..

 48. Af lizzie soooerensen

  -

  Kun de mest kuls–orte pre.ben–ske kræ–fter får ytri–ngsfrihed nu i B…

 49. Af Thomas Nielsen

  -

  Er det for politisk ukorrekt at minde om at mange af de bedste kvindelige håndbold- og fodboldspillere er lesbiske og har et højere testosteron-niveau end gennemsnittet af kvinder?
  Sport er først og fremmest fysik – og manden er kvinden fysisk overlegen. Testosteron slår østrogen på banen. Det kan selv den største hær af feminister ikke lave om på. Men de kan nok få nogle mænd til at skamme sig og holde lav profil og sige “undskyld”. Og det er jo også en slags sejr…

 50. Af Henrik Pedersen

  -

  Sørine,

  jeg må blank erkende, at jeg er for dum til at forstå dig. Du er et fyrtårn i det golde Valby. Du er samtidig et omvandrende bevis på, at kvindelige prædikanter ligesom kvindelige fodboldspillere er én stor misforståelse. Det samme gælder i øvrigt for sorte tennisspillere. Enhver ved jo, at det er en hvid sport!

 51. Af Lotte M

  -

  Tror du seriøst selv på, at kvinder sidder og ser fodbold for at glo på lækre mænd? Det er sgu noget af det latterligste jeg har hørt længe.

  Størstedelen af kvinder gider ikke se fodbold. slut. punktum. Heller ikke for at se på de mænd der spiller fordi de er lækre.. Du skal da hvis også have en lup frem og noget teknisk med at sætte på pause hvis du skal have en fis ud af at kigge på “lækre atleter” der render rundt som bittesmå prikker på dit TV.
  Størstedelen af kvinder gider heller ikke se cykling. slut. punktum. Fordi det er drønkedeligt.

  De få kvinder, der ser den slags sport gør det af interesse. De kvinder der gerne vil kigge på lækre mænd går ned i deres lokale fitness center eller på nettet. De sidder ikke og ser sport…

 52. Af Torben Holm

  -

  Det er ikke mere end 70-80 år siden, at man seriøst diskuterede om kvinder er i stand til at løbe 1500 meter eller 3000 meter til OL eller VM.

  Kunne deres fysik klare dette ?

  Som bekendt deltager kvinder i dag lige som mænd i Ironman osv., altså 3,2 km svømning, et marathon-løb på 42 km. og der sluttes af med 180 km cykling, alt sammen indenfor få timer.

  Og nu i år 2017 diskuterer man om kvinder kan/skal spille fodbold ?

  Klogskaben om disse emner har trange kår.

 53. Af Lotte M

  -

  Undskyld mig, men tror du at kvinder er lesbiske fordi de producerer mere testatorens end andre kvinder?!?! Du er da helt ude og skide kammerat.

  Seksuel præference har ikke nogen hormonel begrundelse!

 54. Af Morten Højgaard

  -

  Sørine Gotfredsen laver midt i sine til dels rigtige pointer stadig amatørfejl ved at hævde uhyrligheder som, at kvinder ikke egner sig til fodbold blandt andet på grund af den påståede manglende aggression i kvindefodbold-spillet. Sørine Gotfredsen laver naturligvis ikke underligt nok af og til fejlslutninger, når hun nu er ansat på en bevilling om konstant at skulle spille kontrær, ekstrem eller bedrevidende.

  Fodbold er bare fodbold.

  Derfor er den (nok) mest rigtige mening om kvinde-fodbold det læserbrev, som Allan Nielsen, fodboldformand i FC Odense, havde i Fyens Stiftstidende forrige tirsdag.

  – Jeg ser kvinder, der hader at tabe, jeg ser kvinder, der nyder, når modstanderen slår sig i en veltimet tackling, skrev han blandt andet.

  Jamen, så er den jo ikke meget længere og resten er ordskvalder fra et meningsparnas, der blæser på de over 60.000 kvinder, der uge efter uge strammer snørebåndet og spiller fodbold, fordi de ikke kunne drømme om at lade være og ikke spekulerer på, om målet er for stort eller de er aggressive eller hurtige nok.

 55. Af bent jensen

  -

  Da der endelig var et debatoplæg som handlede om sundhedsvæsnet, var debat forbudt. Alle indlæg var blokeret på forhånd. Altså 100% cen sur. Hos mi kk el an der son der ellers tidligere proklamerede sig selv som tilhænger af demokrati og ytringsfrihed. Men sådan er det jo snart hele vejen igennem. Debat om livsvigtige emner forhindres igen og igen. Det udhuler og undergraver demokratiet og baner vej for ondskab, dumhed, utryghed og tyranni.

 56. Af bent jensen

  -

  F.eks. er der hårdt brug for at vi via debat får sat lys på hvad der foregår i de mørkere dele af velfærds- og sundheds-systemet. Meget viser at alt, alt for mange patienter gennemgår frygtelige lidelser eller omkommer, som følge af nedskæringer og tåbelige/ skandaløse tilstande på hospitalerne. Meget viser at pårørende i tusindvis af tilfælde…. helt unødvendigt…. mister deres kære. Tre drenge døde af meningitis pga. slendrian mv. Kræftpatienter, hjertesyge og trafikofre osv. har mistet livet pga. politiske tosserier og forringelser mv. Og i dele af psykiatrien aflives patienter med spareøvelser, grove lægefejl, skøre regler og kyniske/vanvittige former for arrogance, sjusk og slendrian. Forholdene visse steder er så ekstreme og modbydelige, at det overgår enhver fantasi.
  Se også ovenfor. Eller læs bøger og artikler om sundhedsvæsnets storhed og fald.

 57. Af bent jensen

  -

  Noget af det mest uhyggelige er at det kan være umuligt at skaffe hjælp til en patient der af en uduelig læge eller et “ideologisk” personale er ved at blive fejlbehandlet eller vanrøgtet til døde. Sundhedsstyrelsen snorksov bevisligt ca. ti år i træk, selvom det strømmede ind med klager, advarsler og alarmer vedr. to helt umulige psykiatere der skadede stribevis af patienter. Der er så oprettet nye og flere steder man kan henvende sig, men er det andet end bluff og humbug? Styrelsen for patientsikkerhed synes at arbejde så bureaukratisk, forvirret, langsomt og ineffektivt, at det er komplet umuligt at få den til at skaffe hjælp til patienter som er i akut livsfare pga. åbenlys fejlbehandling mv. (er politikerne ligeglade med at tusindvis af mennesker omkommer som følge af sundhedsvæsnets forfald?)

 58. Af bent jensen

  -

  Det kan være umuligt at skaffe hjælp til en patient der af en uduelig læge eller et dårligt ledet personale er ved at blive fejlbehandlet eller vanrøgtet til døde. Sundhedsstyrelsen snorksov ti år i træk, selvom det strømmede ind med klager, advarsler og alarmer vedr. to helt umulige psykiatere der skadede stribevis af patienter. Der er så oprettet nye steder man kan henvende sig, men er det andet end bluff og humbug? Styrelsen for patientsikkerhed synes at arbejde så bureaukratisk, forvirret, langsomt og ineffektivt, at det er komplet umuligt at få den til at skaffe hjælp til patienter som er i akut livsfare pga. åbenlys fejlbehandling mv.

 59. Af Bjørn Sørensen

  -

  Mænds fysiologi er indrettet til at præstere, de har muskler og stærkere knogler og sener og væsentlig større lungekapacitet.

  Jeg har en stærk mistanke om at de sorte amerikanske søstre har taget testosteron for at opbygge deres styrke, at man har ladet det passere uden mistanke er udtryk for køns og race mæssig præference.

 60. Af J Nielsen

  -

  “At det lykkes for præsten at kombinere kritikken af damefodbold med et ualmindeligt svinsk personangreb på en af damelandsholdets bedste spillere.”

  “Det er så voldsom en beskyldning, at du bliver nødt til at forklare dig nøjere. Jeg så den meget omtalte tv-udsendelse, og der forekom ingen svinske angreb.”

  “Der refereres ikke til Deadline, men til et blogindlæg, hvor den sorte præst spørger, om Nadia Nadim nu er dansksindet nok til at spille på det danske landshold.
  Ja, det lyder stupidt, og det er det skam også. Ikke desto mindre var det præstens pointe.”

  Der blev bedt om en nøjere forklaring, den blev leveret, og så blev der helt stille fra den anden side.

  Det forstår jeg godt, for artiklen fra blogholders hånd (Kristeligt Dagblad 2.aug) er temmelig ubehagelig. Læs selv efter. Hvor småtskåren kan man blive? For denne sammenrimpede blindgyde i dansk kultur som artiklen er et udtryk for er der ingen nedre grænse.

 61. Af r. vangkilde

  -

  IDEOLOGI er LOGISK!   –  kvindesport er jo ikke hellig, men en konkurrence på mangfoldighed. Sport er inddelt i klassifikationer, og alt efter forskelle, individuelle,  egenskaber og personlige evner, tykke-tynde eller hurtige-langsomme, ELLER når mænd og kvinders forskellighed, ligger
  i den personlige blufærdighed.  ELLER har kvindesport været overset i alt for mange år, fordi
  vores demokrati bygger på lighed efter lavest fællesnævner, og sport bygger på højeste fælles
  nævner. Hvis Sørine har et problem med support som helligdom, så prøv at skille problemet ad.

 62. Af M Jørgensen

  -

  Apropos kvinders interesse for at se på sport.
  Min kone og datter som aldrig kunne drømme om at bruge bare et minut af deres tid på at overvære en sportsbegivenhed i flimmeren.
  Blev i 1998 ramt af en for mig uforståelig dille, nu ville de se kvindecurling fra vinter-OL i Japan .
  Da kampene blev vist om natten, satte de vækkeuret til at ringe, så de sammen kunne se kampene live.
  Min nattesøvn blev også afbrudt af weeeee-weeeeeee råberi både fra skipper Helena fra curlingholdet og husets kvindelige beboere når der skulle fejes foran stenen.
  Jeg kommer aldrig til at forstå kvinder fuldt ud.

Kommentarer er lukket.