Endelig: farvel til X-Factor

Af Sørine Gotfredsen 85

Da Maria Rørbye Rønn i 2010 blev generaldirektør i DR blev hun opfordret til at sætte sit præg på butikken ved at lukke programmet ”X-Factor”. Det gjorde hun ikke, og der skulle følge yderligere seks sæsoner i sangkonkurrencens navn. Men nu er det snart slut, og uanset om DR har besluttet at lade den næste ombæring være den sidste for at forbedre kanalens omdømme, eller om man omsider er kommet til en vis fornuft, er vedtagelsen lykkelig. Informations chefredaktør Rune Lykkeberg skrev forleden, at vi sikkert om 25 år vil tænke tilbage på X-Factor som et program, der i DRs guldalder samlede nationen om ”seriøs musikformidling”. Det tror jeg ikke. Snarere vil vi huske programmet som et fænomen, der bidrog til at fremme en udvikling, hvor den enkelte af alle kræfter skal fortælle sin egen inderlige historie for at være noget. ”X-Factor” handler nemlig ikke først og fremmest om musik, men om den overanstrengelse af individet, der i dag skrives så mange bøger om. Med ublu dyrkelse af følelsesliv og nødvendighed af at være unik fremfor almindelig har ”X-Factor” i årevis påvirket landets unge sjæle.

Det fornemmede jeg for eksempel, da jeg for nogle år siden på kulturmødet på Mors diskuterede programmet med én af de faste dommere, Thomas Blachman. Pludselig tog et par unge piger i salen ordet og sagde, at de var så uendeligt trætte af al den X-factor-snak om at finde sit indre kreative og geniale jeg. Det skaber en forkert idé om det meningsfulde liv, mente de, og det er jo i øvrigt langt fra sikkert, at man nogensinde finder noget særlig genialt derinde. Dette er vor tids eksistentielle problematik skåret ind til benet. Vejen til anerkendelse går gennem den selvfrembragte historie, hvilket teolog Jørgen I. Jensen har belyst i sin bog ”Jeg-automaten”. Her skriver han, at det ”biografistiske menneskesyn” kan få mennesker til at føle, at ”de er helt alene med deres liv og at det liv, de lever lige nu, i hvert fald ikke er noget”. Denne fornemmelse af at eksistere midlertidigt, indtil ens ekstraordinære jeg for alvor skal foldes ud, har ”X-Factor” nærmest sat i system. Og dommerne har bidraget ved at praktisere et sprog og en ophøjelse af det middelmådige, der tangerer det hysteriske. Amatørsangere er blevet overdænget med adjektiver som ”unik”, ”genial” og ”guddommelig”, og en sådan proportionsforvrængning i et så populært program sætter sig utvivlsomt spor.

Her ved afskedens time skal der dog også siges noget pænt. Thomas Blachman har nemlig spillet en pudsig dobbeltrolle. Mens han er den største synder angående poppet snak om den indre skønhed, har han samtidig haft pointer. Ikke i de opulente enetaler, men i sin irettesættelse af forældre med et urealistisk syn på deres børns evner. Denne revselse har udgjort Thomas Blachmans vigtigste X-Factor-bedrift, for han har følt en velgørende pligt til at opdrage. Problemet er dog, at opdragelsen er sket i et program, der modsiger de gode intentioner, og det er næppe Blachmans pletvise strejf af fornuft, der vil leve videre i erindringen. Sandsynligvis vil vi om 25 år tænke tilbage på ”X-Factor” som et lavpunkt for DR og som det program, der var med til at styrke erkendelsen af, at vi i disse for individet så udmattende tider skal en anden vej.

85 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Jeg kan prale med aldrig at have set X-Factor.

  Og med aldrig at have savnet så underlødig underholdning, som det lyder til at være.

 2. Af Finn Bjerrehave

  -

  1,6 millioner Danskere tager ikke fejl, men Janteloven skal nu vinde og madprogrammer bliver vores fremtid.
  Jeg kan prale med aldrig at have set Matador, men elsker huset på Christianshavn, samt Radiosymfoniorkesteret, og endda det vingeskudte underholdningsorkester.
  DR betyder Danmarks medier ,og nu 1,6 millioner trofaste seer skal befries for flot underholdning.
  Hurra for ytringsfrihed. Finn Vig

 3. Af Jan Mølgaard

  -

  “Jeg drømmer om at rejse verden rundt som popstjerne” udtalte en deltager engang. Den eneste rejse, der ventede ham, hvis han havde vundet den latterlige seance (som i øvrigt Helle Thorning-Schmidt) var vild med – havde været en rundrejse til landets byfester, hvor han stående på et lad mellem ølteltet og radiobilerne kunne have udstødt sine uartikulerede lyde for de lokale skrigende 10-17-årige og deres forældre. Hvis folk vil betale for X-faktor, Melodi Grand Prix og andet af den slags, skal de have lov til det. Men lad os andre blive fri – helt fri for at betale til DR og denne forældede institutions politiske propaganda og platte underholdning.

 4. Af Jan Mølgaard

  -

  “Jeg drømmer om at rejse verden rundt som popstjerne” udtalte en deltager engang. Den eneste rejse, der ventede ham, hvis han havde vundet den latterlige seance (som i øvrigt Helle Thorning-Schmidt var vild med) havde været en rundrejse til landets byfester, hvor han stående på et lad mellem ølteltet og radiobilerne kunne have udstødt sine uartikulerede lyde for de lokale skrigende 10-17-årige og deres forældre. Hvis folk vil betale for X-faktor, Melodi Grand Prix og andet af den slags, skal de have lov til det. Men lad os andre blive fri – helt fri for at betale til DR og denne forældede institutions politiske propaganda og platte underholdning.

 5. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jeg har aldrig set programmet. Spild af penge.

  Mere væsentligt i dag. Mæersk skal ikke have lov at sælge den danske undergrund til frø æderne. Politikerne skal slukke for salget med det samme af hensyn til produktionssikringen i danmaek. De burde overveje en statskonfiskering af alle mæersk olie aktiviteter.

 6. Af Thomas Andersen

  -

  Hvorfor skal DR hele tiden kritiseres? Det virker som kritik for kritikkens skyld.

  X-Factor er IKKE et dansk program men en efterligning af det Engelse X-Factor som hed Pop Idol før. Det er blevet udsendt i et hav af andre lande og selvfølgelig skulle det også sendes
  i en Dansk udgave. Det har eksisteret i 15 år og er et fænomen der har passet til den tid vi levede i . Det handler om dyrkelsen af ego-et og identifikationen med vores selv. Alle kan kende sig selv i “pop-stjernerne” og kan fantasere sig til den drømmeverden der fremstilles. En ægte musiker vil næppe stille op til X-factor og Skt Annæ har bedre sangere end der nogensinde har været i X-Factor.

  MEN .. som tidstypisk fænomen har det hørt tiden til og derfor har det været et yderst relevant program for DR. Hvorfor skal DR lefle for “den gode smag” og udsættes for kulturel snobberi når det nu er et program der havde stor interesse i befolkningen.

  Fint at det stopper nu, men det var samtidsrelevant og derfor godt at DR havde det med i sine programmer.

 7. Af bent jensen

  -

  Selvfølgelig skal DR kritiseres, for DR har alt for længe været en fordummelses-faktor. Med alle mulige løgne og halve sandheder om “berigelse”, “racisme”, kvindesager, dalende kriminalitet, voksende folkelig lykke og meget andet har radigale DR-medarbejdere medvirket til at vildlede danskerne. Med katastrofale skadevirkninger til følge. Og så opkræver man endda licens hos borgere der ikke bruger DR. Og for de 4500 millioner kroner får lyttere og seere mest genudsendelser og underlødig, fordummende underholdning. Tag dog straks 3000 millioner fra den radikale fortidsøgle som DR er i dag, og brug pengene på det nedsparede og nødlidende sundhedsvæsen, hvor titusinder af patienter og pårørende lider under skandaløse tilstande.

 8. Af bent jensen

  -

  Selvfølgelig skal DR kritiseres, for DR har alt for længe været en fordummelses-faktor. Med alle mulige løgne og halve sandheder om “berigelse”, “racisme”, kvindesager, dalende kriminalitet, voksende folkelig lykke og meget andet har radigale DR-medarbejdere medvirket til at vildlede danskerne. Med katastrofale skadevirkninger til følge. (kan ikke se om 1. lidt længere indlæg kom på?)

 9. Af bent jensen

  -

  De sidste tre regeringers nedskæringer af sundhedsvæsnet har ført til frygtelige forhold mange steder. Og ialt er der tale om en samlet katastrofe flere gange værre end da to tårne blev lagt i grus i New York. Tusindvis af EKSTRA og UNØDVENDIGE dødsfald. Plus at tusinder af patienter er blevet påført frygtelige lidelser, som kunne have været undgået med en anstændig og ordentlig politik og rettidig omhu. Istedet har politikerne smadret en stor del af sundhedsvæsnets hidtidige kvaliteter ved brug af tåbelige og menneskefjendske “reformer”. Læs bogen “Sundhedsvæsnets storhed og fald”. (Siden bogen udkom er det blevet endnu værre og meget værre)

 10. Af bent jensen

  -

  De sidste tre regeringers nedskæringer af sundhedsvæsnet har ført til frygtelige forhold mange steder. Og ialt er der tale om en samlet katastrofe flere gange værre end da to tårne blev lagt i grus i New York. Tusindvis af EKSTRA og UNØDVENDIGE dødsfald. Plus at tusinder af patienter er blevet påført frygtelige lidelser, som kunne have været undgået med en anstændig og ordentlig politik og rettidig omhu.

 11. Af Erik Larsen

  -

  Jeg KAN simpelthen ikke være mere enig med dig kære Sørine! Hvad det tåbelige program har gjort og præget mine børn og børnebørn er grotesk. Men at stoppe det har de “specielle mennesker” i DR ikke kunnet finde ud af og ikke villet.
  Børn er gennem disse optrædener under lavmålet blevet indoktrineret nu i mange år, så god musik ved de unge ikke hvad er i dag. (og sådan er der udover X-factor desværre også mange andre tv- og radioudsendelser der i den grad er fordummende og spild af tid penge og vore licenskroner). Håb forude?? Ligesom med asylstop, m.m. må man sige at vi er mange der tvivler!

 12. Af bent jensen

  -

  At være iagttager eller pårørende til en patient på et hospital kan opleves som at være tilskuer til ufattelige svigt og svinestreger over den syge. Visse “gøgereder” og fysiske afdelinger lider i den grad under nedskæringer, personalemangel, nedslidt forældet udstyr, nedlagte sengepladser og andre resource-mangler. Og elendigt fungerende IT-systemer stjæler løs af lægernes og sygeplejerskernes tid. De evindelige spareøvelser slider også på humøret, noget der medvirker til en dalende arbejdsmoral visse steder. Også udenom hospitalerne har politikerne ødelagt meget. At være patient eller pårørende kan i dagens Danmark være een lang rædselsfuld oplevelse, fordi der kan være stribevis af grove svigt og overgreb i bare eet sygdomsforløb.

 13. Af bent jensen

  -

  At være iagttager eller pårørende til en patient på et hospital kan opleves som at være tilskuer til ufattelige svigt og svinestreger over den syge. Visse “gøgereder” og fysiske afdelinger lider i den grad under nedskæringer, personalemangel, nedslidt forældet udstyr, nedlagte sengepladser og andre resource-mangler. Og elendigt fungerende IT-systemer stjæler løs af lægernes og sygeplejerskernes tid. De evindelige spareøvelser slider også på humøret, noget der medvirker til en dalende arbejdsmoral visse steder.

 14. Af Kristian Andersen

  -

  Om 25 år kan vi se tilbage og konstatere at racistiske fordømmende Præster var spild af tid og et stort lavpunkt!

 15. Af bent jensen

  -

  Så er der styrelsen for patientsikkerhed. Men fungerer styrelsen? Eller er der tale om et bureaukrati som først og fremmest plejer sin egen magelighed og bekvemmelighed? I akutte situationer er der INGEN hjælp at hente, og tempoet er så snegleagtigt, at det kan tage måneder eller år før man kommer ud af starthullerne. (minder meget om sundhedsstyrelsen der brugte 10 år på at vågne op i sager hvor flere patienter omkom som følge af to lægers uduelighed og hjerneskader)

 16. Af bent jensen

  -

  Så er der styrelsen for patientsikkerhed. Men fungerer styrelsen? Eller er der tale om et bureaukrati som først og fremmest plejer sin egen magelighed og bekvemmelighed? I akutte situationer er der INGEN hjælp at hente, og tempoet er så snegleagtigt, at det kan tage måneder eller år før man kommer ud af starthullerne.

 17. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en B.dk artikel om højtlønnede DR chefers almene amatøragtige X-Factor talentløshed.

  “Momseksperter: DR har opkrævet milliarder ulovligt
  Licensbetalere har milliarder af kroner til gode hos DR, mener otte ud af ti eksperter.”

  https://www.b.dk/nationalt/momseksperter-dr-har-opkraevet-milliarder-ulovligt

 18. Af Uffe Staulund

  -

  Vi skal ikke have politikere, eller professionelle smagsdommere til at bestemme, hvad DR skal sende, men overlade det til folket og den fri konkurrence, hvad skal vises i fjernsynet.

  Med internet er der nok af muligheder for at ‘folket’ kan underholde sig, med film og nyheder.

  Det frie valg er åbentbart for stor en mulighed for folk med totalitær tankegang.

 19. Af Ole H H

  -

  Ser det ikke.
  Men om det er et lavpunkt ved jeg ikke. Trods alt en del som ser det.
  Og det er vel også public service?
  Men et ved jeg.
  SG er altid et nyt lavpunkt uanset hvad hun udtaler sig om.
  Nu er det så DR, som hun har fået i opdrag at angribe, af sine DF venner.
  Vis mig sine venner og jeg skal sige dig hvem du er.
  DF er de mest afskyelige og farlige for vort samfund.
  At stemme på DF gør medskyldig!!!

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt udenfor bloggens emne – en yderst interessant artikel på B.dk/nationalt – “Googles hær mod had skal fjerne højreekstremisme og skille sandt fra falskt”. Så iflg Google er det altså predefined, at ekstremisme altid er højreorienteret. Det kan man da kalde politiks bias fake news, så det vil noget!

  https://www.b.dk/nationalt/googles-haer-mod-had-skal-fjerne-hoejreekstremisme-og-skille-sandt-fra-falskt

 21. Af Arne Hornborg

  -

  På høje tid det talentløse, underlødige bras stopper.
  Hvor mange licenspenge har det bras kostet?
  Hvor mange seriøse kvalitetsudsendelser kunne der have været sendt i stedet for det underlødige skidt.
  Om det er dommerne eller deltagerne der er mest talentløse er nok svært af afgøre.
  Forhåbentlig kommer der fremover noget virkelig seriøst fredag aften. Noget familierne kan samles om.
  Vi har i Danmark en rig, smuk sangskat.
  Vi er beriget med mange talenter der VIRKELIG kan synge.
  Rundt om i Danmark er der mange pigekor, drengekor, mandskor, damekor samt en blanding af disse dygtige talentfulde personer.
  Lad os høre disse kor, på skift, fredag aften i et ,,SYNG MED DANMARK”.
  Et eller flere kor der der synger vore smukke sange mens seere og lyttere opfordres til, dels ved personligt møde, eller hjemme, alt efter HVOR der skal sendes fra, at synge med på vore dejlige, smukke sange. Både de smukke tekster såvel de dejlige melodier.
  Teksterne kan nemt tages ned fra internettet, fra et på forhånd fastlagt pogram, gældende netop dén fredag aften.
  Gøre os bevidste om netop vor smukke DANSKE sangskat.
  Der kunne, muligvis, være en kyndig person der kunne fortælle om de forskellige komponister samt forfattere til disse smukke sange.
  JEG tror en sådan udsendelse vil få mange seere/lyttere.
  Eller ER kvalitet et lukket land for DRTV?
  Ikke mere underlødig bras a’la X-factor.
  Arne Hornborg
  Mediegrafiker/forfatter

 22. Af Helen C

  -

  Fylde folket med freakshow X-faktor er DR’s spidskompetence.
  DR er historisk korrupt tag-selv-bord præcis ligesom politikere.
  DR er utilregnelig. Og DR har ingen troværdighed overhoved.

  Glemmer aldrig da DR’s øverste kvindlige chef for nogle siden år fortalte, at kvaliteten i tv-avisen ville blive højere. Hun løg direkte på tv; alt er som det plejer at være nemlig bullshit.

 23. Af ole hansen

  -

  J an P har denne gang en pointe. Magthaverne i EU etc. ønsker at ensrette medierne/pressen. Enhver kritik kan jo stemples som had-tale, som racistisk, som mobning, som kværulanteri, som psykisk afvigelse, som fobi eller som undergravende, statsfjendtlig virksomhed. Og al kritik bør derfor forbydes, så vi kan få et helvedes dejligt samfund hvor der kun er plads til at sige, mene og skrive noget som er 100% positivt, set fra systemets side.

 24. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er Google manipulation af søge algoritmer ikke just nogen nyhed. Google og andre web søgemaskiner har brugt det beskidte træk i årevis. Ingen lægger bare lige mærke til, at deres favoritsøgning ender i bunden af søgeresultatet 🙁

 25. Af Hans Larsen

  -

  Herregud, har en dansk præst dog ikke andet at jamre over. Mon ikke kvindelige præster har for god tid. Det ene øjeblik er det kvindefodbold og det næste X-factor, der er den gudsforkyndende frøkens torn i øjet. Jeg synes Sørine Godtfredsen skulle boykotte DR og simpelthen nægte at medvirke i Deadline og Søndagsfrokosten o. a. Man har indtrykket af, at SG står på spring, hver gang DR mangler en debattør, uanset emne.

 26. Af Helen c

  -

  Fylde folket med freakshow X-faktor er DR’s spidskompetence.
  DR er historisk korrupt tag-selv-bord præcis ligesom politikere.
  DR er utilregnelig. Og DR har ingen troværdighed overhoved.

  Glemmer aldrig da DR’s øverste kvindlige chef for nogle siden år fortalte, at kvaliteten i tv-avisen ville blive højere. Hun løj direkte på tv; alt er som det plejer at være nemlig bullshit.

 27. Af Helen c

  -

  Fylde folket med freakshow X-faktor er DR’s spidskompetence.
  DR er historisk korrupt tag-selv-bord præcis ligesom politikere.
  DR er utilregnelig. Og DR har ingen troværdighed overhoved.

  Glemmer aldrig da DR’s øverste kvindlige chef for nogle siden år fortalte, at kvaliteten i tv-avisen ville blive højere. Hun løj direkte på tv; alt er som det plejer at være nemlig bullshit.

 28. Af Helen c

  -

  løg= løj

 29. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  Jeg tror ikke på nogen måde, at man om 25 år vil tænke et sekund på X Faktor programmerne. Som SG helt præcist siger “Og dommerne har bidraget ved at praktisere et sprog og en ophøjelse af det middelmådige, der tangerer det hysteriske. Amatørsangere er blevet overdænget med adjektiver som ”unik”, ”genial” og ”guddommelig”, og en sådan proportionsforvrængning i et så populært program sætter sig utvivlsomt spor.”
  Men ingen husker da på middelmådighed, mig bekendt. Jo, måske som afskrækkende eksempel, som da den engelske telefonsælger Poul Pot vandt europæisk berømmelse med sin amatørversion af “Nessun Dorma” arien fra Turandot. Billetterne blev revet væk, da han kom til Københavns Rådhusplads for at fremføre den. Folk var ellevilde. Ikke samme opbakning til at gå ind og se den rigtige opera med uddannede sangere. Helt i skoven og ret deprimerende at så mange foretrak en hjemmedyrket tenor, der, bevares, sang godt, men så bestemt heller ikke mere. Lad os håbe man istedet for X Faktor nu vil give plads til den kunstneriske elite i DR.

 30. Af ole hansen

  -

  Elis lindh håber at DR vil tage sig sammen. Det håb er naivt, for alt håb er ude hvad DR angår. Løgnefabrikken er overbefolket med radikale feminister og røde betonhoveder. Det rigtige vil være at fyre alle disse selvglade fruentimmere og skruppelløse pampere. Så vil man kunne starte på en frisk, især hvis man samtidig sørgede for en mere demokratisk og folkelig ledelse. Men det vigtigste er at tage 3 milliarder fra DR, så sundhedsvæsnet kan få et løft. DR kan sagtens klare sig for 1.5 milliarder.

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos X-Factor og andet underlødig junk. Så lyver raket-manden uden tvivl, så vandet driver ind i ubåden. Men keglen har skabt sig en glimrende reality media fake news platform, der formentlig kan bruges ved forhandling af rettigheder til en kommende film og aktør i diverse TV shows. Hele hoben af tomhjerner vil bare underholdes !

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  Jeg kan kun se DR på mit tv, men der er godt nok også rigeligt med tilbud for enhver smag.

  Jeg har aldrig brudt mig om X-Factor, selv om jeg ved, at det samler familien Danmark med kaffe, kage og matadormix.

  Heldigvis kan man zappe over på Dr2, som hver fedag kl. 20.00 viser virkelig gode film.

  Er man ikke til popmusik med amatører som i X-Factor, kan man, kan man se fantastiske optagelser af torsdagskoncerter fra DR-koncerthuset.

  Jeg savner dog gode rockkoncerter med Stringsteen, U2 o.s.v.

  Hvis man ikke kan lide X-Factor, så kan man skifte kanal ELLER slukke for fjernsynet. Jeg har selv en fjernkontrol, så jeg ikke behøver at lette bagdelen for at slukke.

  Utroligt smart!

 33. Af J Ha nsen

  -

  Kun tabere ser programmer som X-factor.

 34. Af ole hansen

  -

  Inden vi fortaber os i mindre ting, så tænk over at i Sverige har regeringen og migranterne i fællesskab startet en guerilla-krig mod de almindelige otte millioner svenskere. De bestjæles, undertrykkes, overfaldes, voldtages, terroriseres og myrdes i et omfang der aldrig er set tidligere i moderne tid. Det er et begyndende massemord og folkemord der er tale om. Det kan også blive danskernes fremtidige skæbne. Berlin gske spørger i dag: HVEM HAR ANSVARET FOR DET MULTI-KULTURELLE MARERIDT? Se også den korte avis, 24nyt.dk, 180gra og snap hanen.

 35. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt af den daglige Trump bashing fra DR enøjet propaganda fake news. “Steffen Gram: Charlottesville er Trumps største svigt”. Klovnen har formentlig strikket sin artikel sammen med diverse info fra Wikipedia – krydret med artikler fra New York Times, Washington post, CNN og andre fake news outlets. En dyr manipulatør for tvugne licencbetalere! http://www.dr.dk/nyheder/udland/steffen-gram-charlottesville-er-trumps-stoerste-svigt

 36. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Charlottesville er Trumps største svigt”.

  Helt enig med flertallet af amerikanere her.

  Vi må bare vente på at flere republikanske politikere holder op med at optræde som ‘brownnosers’ og erkender, at han er mentalt ustabil.

  USA kan ikke være tjent med en præsident, som er sociopat og en patologisk løgner, der fabrikerer fake news flere gange i døgnet.

 37. Af Per Torbensen

  -

  Hvorfor træde på Syd Staternes ømme fødder ved at fjerne statuer af bl.a general Robert Lee,de tabte krigen og sejrer herren skriver historien.Vi klamrer os alle til en del af en “historie” vi kan identifisere os med,Syd Staternes opfattelse eller selvopfattelse har vel også en berettigelse today, hvor alle grupper og orienteringer har krav på en hvis form for anerkendelse og hvor nuancer er gældende.
  Jacob Holdt med sine amerikanske billeder fra 1970-erne, kunne måske bidrage med et mere nuanceret billede end dagens medie billed ,hvor Nord Staterne kun stod for det gode og syden for det dårlige,den opfattelse er langt ude.

 38. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  X-factor er ganske udmærket – værre med udsendelsen for de mindreårige, hvor dommere er lige ved at nå orgastiske højdepunkter i deres indbyrdes konkurrence om at bedåre deltagerne med alt for stærke prædikater.

  Men – da underholdningsprogrammer på DR er forfærdelige for det meste, så vil X-Factor få mere opmærksomhed på sig.

  Jeg har holdt af – især de første af udsendelserne for år tilbage, at se alle de modige og ganske skæve typer, der troppede op og mente, at de kunne da synge. Mange af os ville aldrig have mødt disse typer, hvis det ikke var for X-Factor, der dog sidste gang var mere dræbende end underholdende.

  Jeg er ikke i tvivl om dommernes dygtige musikalitet – men et hårdt program for de unge mennesker. Det er det altid, når der skal opnås noget særligt, hvis andre skal kunne lide at høre og deltage i det. Nogle klapper så bare mere i hænderne, når det er en ung klassisk virtuos, der knapt har fået smidt bleen eller fået navlestrengen naturligt skåret over, dvs naturligt over tid. Ofte pæcet frem på grund af geniale evner ligesom elitesport, hvor barnet og den unge mister en hel del af sin både barndom og ungdom – alle kræfter og energier skal bruges på det geniale, prestigen og pengene, der ofte kan medfølge.

  Men – jeg ser X-Factor som en mulighed for enkelte unge mennesker, der når igennem og med dygtig og indfølte viden og evner fra de forskellige dommere, som jeg opfatter oprigtigt er med dem. Det ser jeg gerne.

  Vi har da brug for sangere – og på denne måde da sjovt og underholdende at følge de forskellige unge mennesker, der ofte, når de når langt, kan fortælle, at de på forskellig vis har været udøvende og/eller øvet en del.

  Så alle de kolde hoveder og hjerne, der blot skal være enten look-a-likes til klogeågerne eller bare er så ensidige, at de ikke kan svæve lidt ud med de unge mennesker, kritisere alt der ikke lige er ‘dem’, hvilket er ret enkelt, da en vis smalsporethed viser sit fjæs her.

  Jeg beundrer også Toppen af Poppen og deres musikalitet – og hvordan de dog er kommet frem … så hvad gør fødselshjælpere, omend det må være hårdt på så kort tid for de unge mennesker, hvor det måske kan gøres bedre. Det kunne man da se på, hvis man ikke allerede har gjort det.

  Men – vi lever jo i et ret hårdt, og for hårdt, præstationssamfund, vi faktisk ikke over længere tid er egnet til, altså det konstant og i årevis hårde pres på et arbejdsmarked – i hv f for ledere, og lang tid efter at de er uddannet, så fortsætter dette management-show, hvor kun få husker enkelte – om overhovedet – for deres indsats.

  Det er de ledende i samfundet opdraget til – og andre følger så ofte blindt med, ser det nogen gange i glimt, at der er for galt – men glemmer det igen, holder på – fordi de ikke har magten til at ændre.

  Vi er tit ganske sølle overfor os selv.

  Og – jeg ved heller ikke, hvorfor en Sørine Gotfredsen skal høres hid og did og alle vegne. Måske keder præstegerningen hende – er ikke nok, så der er behov for flere glimt af ‘fame’ – en slags.

  Vi er langt videre end alle de gamle sexforskrækkede knarke som Kierkegaard, Schopenhauer, Nietzsche mfl, der så flittig refereres til – uden at se, at disse ikke selv løste/kunne læse deres problemer. Men – fint skal de være, og da også nødvendigt, da mange tidligere forfattere læste disse datidens filosoffer.

 39. Af Jan Petersen

  -

  Jeg følger udelukkende f.eks DR fake news for at få et hint om, hvilke emner der er værd at Google videre på via alternative medier, for at finde frem til en mere nuanceret troværdig udgave af en eller anden breaking news.

 40. Af Helen c

  -

  Ja, Jan, man er nødt til at være sin egen journalist. Tillægger ikke tv nogen værdi.
  YouTube er langt bedre.

 41. Af Erik Larsen

  -

  Helen C. – jeg er helt, helt enig. Og DR hører kun hjemme hvor brugerne hedder noget i retning af Honecker, Merkel, Erdogan eller måske EU ansatte og svenskere måske?

 42. Af l sørensen

  -

  Fakenews mediet b, med sin blinde opbakning til mæersks pengesvindel, og nedlæggelsen af den seriøse journalistik og støtte til pengekriminelle, burde betyde at avisens alt right- pengekiminalitet støtte ikke længere modtager statskroner…

  Avisens had mod dr er borgerligt umoralsk. DR skal have 3 milliarder mere årligt. Sidste skånske mod de blå lejesvendemedier i Danmark.. https://www.b.dk/politiko/pelle-dragsted-om-maersks-milliardsalg-der-maa-sidde-nogle-partier-med-en

 43. Af Bodil Janssen

  -

  #Kun tabere ser programmer som X-factor.#

  Korrekt! Hvis man har behov for at blive bekræftet i, at der findes mennesker, som er mere talentløse og selvglade end en selv, kan man bare læse B.s blogge og indlæggene fra J Hansen.

 44. Af l sørensen

  -

  Fake..news mediet b, med sin blinde opbakning til mæe..rsks pen..gesvindel, og nedlæggelsen af den seriøse journalistik og støtte til pen..gekriminelle, burde betyde at avisens al.t rig.ht- pengekim..inalitet støtte ikke længere modtager stat..skroner…

  Avisens ha..d mod dr er borg..erligt umo..ralsk. DR skal have 3 milliarder mere årligt. Sidste skanse mod de bl.å lejes.vende.medier i Danmark.. .htt…ps://www.b.dk/politiko/pelle-dragsted-om-maersks-milliardsalg-der-maa-sidde-nogle-partier-med-en

 45. Af Niels christensen

  -

  Utroligt så mange, der praler med aldrig at have set programmet men alligevel har en holdning ?
  Jeg hører f.eks. Ofte nogen der udtaler, at de aldrig kunne drømme at læse Ekstra Bl. Hvor kan de vide det fra ?
  Jeg har selv set nogle afsnit af X- faktor, men det har ikke min interesse. Så jeg bruger bare sluk- eller programændring knappen.

 46. Af Jan Petersen

  -

  Hjernedøde trans, der ikke aner, hvilket køn de egentlig bærer rundt på, er vel i øvrigt rimelig uinteressante!

 47. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er X-Factor selvsagt totalt uinteressant (måske lige bortset fra for de ca 1.6 mill hjernedøde, der følger lortet) – fred være med det. Hvad der imidlertid er lidt mere interessant, er al det politiks bias vinklede propaganda fake news shit DR kanalen kører 24/7. Det er lige til den socialistiske / kommunistiske brækspand !

 48. Af Carsten N

  -

  Når medier er styret af 1% rigeste bliver det også derefter.

 49. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en fornøjelse at se, bare én enkelt forstår lidt af mainstream medier spillet. Hvornår melder nummer to sig på banen?

 50. Af lisbeth sørensen

  -

  Uinteressant at læse den pæd..ofile jan’s ikke emnerelevnte kommentarer. Forstår ikke at pæ..dofiliopsynet i Patt..aya ikke smider han ud?! Vil Danmark ikke tage imod?

  Mæer sk olie og dansk undergrund tilhører danskerne. Konfiskere det fra mæersk..tak..

 51. Af lisbeth sørensen

  -

  Uinteressant at læse den p.æd..ofile ja..n’s ikke emnerelevnte kom.mentarer. Forstår ikke at pæ..dofiliopsynet i Patt..aya ikke smider han ud?! Vil Danmark ikke tage imod?

  Mæer sk olie og dansk undergrund tilhører danskerne. Tag det retur fra mæersk..tak.

 52. Af ole hansen

  -

  Hvorlænge vil danskerne blive ved med at finde sig i de løgne og den undergravning af ALT som hyklerne/løftebryderne/ rødfascisterne/feministerne/ pladderhumanisterne/politikerne og tv-stationerne har gang i. Disse kliker er jo skyld i at Danmark er blevet en rød bananstat, en 3. rangs nation….. hvor danskerne er gjort til 4. og 5. rangs borgere. Migranterne først, danskerne sidst. En invasion og besættelse er i fuld gang. En katastrofe værre end 1864 og 1940-45 tilsammen, kan blive resultatet. Se den korte/24nyt.dk/180gra.

 53. Af ole hansen

  -

  Typer som jel ved, ze nia, sti ne bos se, so fi e car sten og jo hanne s-n har taget fejl, har dummet sig, har vildledt os med deres tå belige snak om “berigelse” og “integration”. Nu forsøger jel ved så at give andre skylden. Hun er ellers en af de hovedskyldige i migrant-katastrofen. Men alle radikale og skabsradikale politikere og partier er medskyldige i den (bande-)kriminalitet, de ulykker, sygdomme, velfærdsforringelser, tab og udgifter som masse indvandringen har hældt ud over borgerne i Kbhvn., Århus og Odense osv.

 54. Af ole hansen

  -

  På de fleste fotos smiler politikerne og ser glade ud. Men der er intet at smile ad, for den politik de kaster i hovedet på danskerne, er en elendighedens og undergangens politik, er en samling stinkende dumheder, sjofle svigt og landsskadelige, perverse og asociale udskejelser. Hundredtusinder af danskere har mistet livsglæden og har fået deres tilværelse ødelagt eller kraftigt forringet som følge af Borgens korrupte, forrykte og for ræ de riske politik.

 55. Af lisbeth sørensen

  -

  Rammeaftalerne begået af borgerlige regeringer i gaver til mæersk der sponsere alle borgerlige partier ,er rent kriminalitet. De ansvarlige som løkke og Fogh skal for en ret ,og idømmes dødsstraf for de penge fra folket de har givet dem..

  Mæersk familien har forrådt Danmark også. Smid de ansvarlige i spjældet her..

 56. Af lisbeth sørensen

  -

  Rammeaftalerne begået af borgerlige regeringer i gaver til mæ..ersk der sponsere alle borge.rlige partier ,er rent kriminalitet. De ansvarlige som lø..kke og F..ogh skal for en ret ,og idømmes dø….dsstraf for de penge fra folket de har givet familien via personlige aftaler, hvorefter mæe.resk støtter partierne deres.

  Mæ..ersk familien har forrå..dt Danmark også. Smid de ansvarlige i spj..ældet her..

 57. Af Gejler Slavepik

  -

  Småborgerligheden kender ingen grænser i dette latterlige lille land. Luk røven du latterlige præst og en finger langt op i røvhullet på dine disciple. Up yours !

 58. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det mig en gåde, at såvel blogger som Berlingske vil lægge spalteplads til en håndfuld net trolls, hvis eneste mål er blog ødelæggelse. Det hæver ikke just respekten for hverken blogger eller medie!

 59. Af Arne Hornborg

  -

  På høje tid det talentløse, underlødige bras stopper.
  Hvor mange licenspenge har det underlødige bras kostet?
  Hvor mange seriøse kvalitetsudsendelser kunne der have været sendt i stedet for det underlødige skidt.
  Om det er dommerne eller deltagerne, eller deltagernes forældre der er mest talentløse er nok svært af afgøre.
  Forhåbentlig kommer der fremover noget virkelig seriøst fredag aften. Noget familierne kan samles om.
  Vi har i Danmark en rig, smuk sangskat.
  Vi er beriget med mange talenter der VIRKELIG kan synge.
  Rundt om i Danmark er der mange pigekor, drengekor, mandskor, damekor samt en blanding af disse dygtige talentfulde personer.
  Lad os høre disse kor, på skift, fredag aften i et ,,SYNG MED DANMARK”.
  Et eller flere kor der der synger vore smukke sange mens seere og lyttere opfordres til, dels ved personligt møde, eller hjemme, alt efter HVOR i Danmark der netop dén aften skal sendes fra, at synge med på vore dejlige, smukke sange. Både de smukke tekster såvel de dejlige melodier.
  Teksterne kan nemt tages ned fra internettet, fra et på forhånd fastlagt pogram, gældende netop dén fredag aften.
  Gøre os bevidste om netop vor smukke DANSKE sangskat.
  Der kunne, muligvis, være en kyndig person der kunne fortælle om de forskellige komponister samt forfattere til disse smukke sange.
  DR kunne gøre brug af de mange, rigtig mange kulturpersonligheder der findes overalt i Danmark, fra de største byer til de mindste samfund. Dér finder man mange talentfulde mennesker der kan komme med forslag til SERIØSE programmer.
  JEG tror en sådan udsendelse vil få mange seere/lyttere.
  Ligeledes findes der, overalt i Danmark, inden for den seriøse klassiske musik mange, rigtig mange børn samt unge såvel som voksne, ældre mennesker der spiller klassisk musik. Enkeltvis, eller i mere eller mindre større sammenhænge. Lad os høre, se, stifte bekendtskab med disse talenter.
  Kunne nok anspore andre mennekser til flere seriøse, indholdsrige interesser.
  Mulighederne er mangfoldige.
  Eller ER kvalitet et lukket land for DRTV?
  Ikke mere underlødig bras a’la X-Factor.
  Arne Hornborg
  Mediegrafiker/forfatter

 60. Af Martin Jørgensen

  -

  Hvis man ikke kan holde X faktor på DR ud , har man den mulighed at zappe over på TV2 og se “vild med dans” -eller hvad ?
  Måske et folkekrav om at få genudsendt tidligere seersucceser som “på med pilen Palle ” eller det tåkrummende “super chancen” med Suzanne Bjerrehus for fuld udblæsning i rollen som blondine dum.
  Vorherre bevares underholdning for voksne mennesker- så tager jeg hellere en omgang til med X faktor -med eller uden præstens velsignelse.

 61. Af lisbeth sørensen

  -

  Tv licensen fjernes. Den skal betales via sletten således at den bliver fair..

  DR skal modtage 2-3 milliarder mere årligt. De højst lønnet skal have halveret deres løn. Der skal ansættes er par tusinde mere ,især inde for dokumentarsektoren..

  Også således at flere eminente tv serier som 1864 kan laves, der beviser de borgerlige historiske samfundsløgne som de blå aviser propagandere med..

  Alle dokumentarer om 9.11 sendes 24 timer i døgnet til Jan’s tv signal.. Mestendels af klip i 1000 vinkler der viser 2 fly der flyver ind i tårnene..yes ,we can!

 62. Af lisbeth sørensen

  -

  Den eneste grund til at borgerlige ønsker at afskaffe DR, er at det forlanger den borgerlige top 1% der ejer aviserne.

  De ønsker fakenews overalt om samfundsforhold li. En debat de kan styre ift. egneinteresser i top 1%!

 63. Af lisbeth sørensen

  -

  Den eneste grund til at bo..rgerlige ønsker at afskaffe DR, er at det forlanger den bor..gerlige top 1% der ejer aviserne.

  De ønsker fa. kenews overalt om samfundsforhold li. En debat de kan styre ift. egneinteresser i top 1%!

 64. Af l sørensen

  -

  Den eneste grund til at borgerlige ønsker at afskaffe DR, er at det forlanger den borgerlige top 1% der ejer aviserne.

  De ønsker fakenews overalt om samfundsforhold li. En debat de kan styre ift. egneinteresser i top 1%!…

 65. Af l sørensen

  -

  Den eneste grund til at borg..erlige ønsker at afsk..affe D.R, er at det forlanger den bor..gerlige top 1% der ej..er avise..rne.

  De ønsker fa..kenew..s overalt om samfundsforhold li. En d..ebat de kan sty..re ift. eg..neinteresser i top 1%!…

 66. Af Bodil Svennson

  -

  Så luk dog røven Lisbe th!

 67. Af l sørensen

  -

  fru KO…

  Altid rart når man ved at man har rammet den borgerlige top 1% neve, hvor det gør mest ondt på hattedamerne og højhatte mændene her.

 68. Af l sørensen

  -

  fru K–O…

  Altid rart når man ved at man har rammet den borgerlige top 1% neve, hvor det gør mest ondt på hattedamerne og højhatte mændene her.

 69. Af lis søren.sen

  -

  fr.u K..O…

  Altid rart når man ved at man har rammet den borg..erlige top 1% neve, hvor det gør mest ondt på hat.tedame.rne og højh.atte mæn..dene her.

 70. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Alle er fri til at slå over på andre kanaler – så hvorfor interesse for at lukke lige X-faktor og ikke alt for mange andre bolig- og have samt antik-programmer eller jammerlige andre underholdningsprogrammer, vi skal trækkes med som muligheder i halve og hele år. Jeg ser dem i hv f ikke, de sidste – de er for fladpandede og til at falde i søvn over; men X-Factor er udviklende for de unge, der deltager – de lærer en del, også om sig selv og det at kunne noget, træde frem mm.

  Så – præster er bare jammerligt forskrækkede over al den glæde og udfoldelse. Vi er ikke ens, heldigvis

  Og – kunne vi så ikke (enig igen med Jan Petersen og nu 2 andre og yderligere klagere her på bloggen om at få slettet) få nogle blogholdere, der gider læse og tillige slette disse til stadighed opdukkende skændsler, hvor jeg set, at der skal slettes helt tilbage fra maj måned, hvad angår mig selv. Men – ingen lydhørhed, selv om jeg straks (ligedan andre end mig) beder om at få slettet, og hvor vi er flere, der skriver til debatredaktøren, nu også kultur-redaktøren, uden lydhørhed. Tom Jensen, chefredaktøren gider endikke svare.

  Det falder naturligvis tilbage på Berlingskes ansatte her, at Berlingske ikke selv overholder ene debatregler.

  Det er udover at være trættende og ødelæggende for mange blogge tillige perfide og injurierende sager med alle de prædikater, der bruges, hver gang denne Lisbeth/Søren Sørensen og sikkert flere under dette ‘navn’ og diverse stavemåder, alt efter rusens styrke,

  Og – så, ser det ud til, lader man enkelte kedelige udsagn om én selv, altså blogholderen, stå – sådan for en ordens skyld: Jeg får også mindre behagelige udsagn. Det er ikke i orden, hvor de udmærkede DEBAT-regler fortæller lige ud, hvad Berlingske kræver af en, hvis man vil være med til at debattere – og holde en ordentlig tone.

  Så .. hvad er ønskerne fra Berlingske nægtere her ??? Kasper Støvring er for mig at se noget nær den eneste, der sletter disse utålelige og mere end upassende indlæg, hvor de ikke er seriøse og mere saglige og handler om debatten.

  Vil vi dette onde til livs, så er der kun at gøre Debat-redaktion obs på det, her eneste gang faktisk! Hvis blogholdere ikke selv kan finde ud af det!!

 71. Af P. Aagaard

  -

  Så mangler vi bare et farvel til den skatteyderfinansierede hadprædikant fra Valby med munddiarre – et af de mest kvalmende eksempler på misbrug af borgernes penge. Det er lige før, det ville være pengene værd at betale Fru Gotfredsen for at holde kæft.

 72. Af Mona es

  -

  Tv, X-faktor altså lir og helvedespræster der understøtter den neoliberale konkurrencestats kleptokratøkonomi der unægtelig fører til klimakollaps.
  Hyg jer med det!

 73. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lis Sørensen

  Du tager ganske fejl, du er velkommen med dit venstreorienrede halløj .. og du skal bare holde dig fra diverse primitive og injurierende prædikater om andre – så dit højhedsvanvid her kan du beholde for dig selv.

  Ellers er du blot en primitiv nar, der ikke gør dig selv til noget værd for andre, når der kun udvises så sølle engagement, der slet ikke hører debat på Berlingske til.

  Find dig et andet forum.

 74. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lis Sørensen – der er altoverskyggende bare ensidigt og trættende at høre på – se at få hjælp, så du kan blive i stand til at skrive ordentligt, så du kan forstås – og for andet end den ene chikane efter den anden.

  Men – det sætte da Berlingske i et dårligt lys, at dette fortsætter og med både lederes og blog-ejeres vidende!

 75. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lisbeth Sørensen – du er uendeligt ensidigt trættende at høre på, så få ikke storhedsvanvid over dit primitive og indimellem også perfide bidrag til Berlingske’s debatsider!

  Selv om Berlingske og nogle blog-holder elsker det! Siden der ikke røres en finger for at fjerne indlæg de seneste 4 mdr.!

 76. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nu har jeg forsøgt 3 gange med et indlæg – så se venligst i filteret.

 77. Af K. Hermanse n

  -

  Det er altid en stor fornøjelse at læse L. Sørensensen velskrevne og vidende indlæg.

  Det er utroligt at Berlingske tillader sure ondskabsfulde kvinder som BHL at fylde bloggene med personangreb.
  Og ligegyldigt og ulæseligt kaudervælsk.

 78. Af A. Fernando

  -

  Det er altid en stor fornøjelse at læse L. Søre nse ns velskrevne og vidende indlæg.

  Det er utroligt, at Berlingske tillader sure ondskabsfulde kvinder som BHL at fylde bloggene med personangreb.
  Og ligegyldigt og ulæseligt kaudervælsk.
  Udeluk disse blog spoile rs.

 79. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  A. Fernando – 18:34

  Du minder utroligt om J Hansen – og hans skrivemåde og opfattelse af hende som rigtig mange i de seneste måneder har forsøgt at få fjernet for hendes mange hadske og personlige indlæg – og så denne ros til Lisbeth Sørensen. Det er da rørende, at komme din hårdt ramte veninde til – igen.

  Det var naturligvis ikke meningen, at alle mine 3 forsøg skulle komme på – men jeg har lige læst dem, så det er ganske udmærket i denne sag!

  Enten læser du ikke blogge – eller også er du denne intimiderende J Hansen, for nu at udtrykke det mildt han med sine perverse tanker om andre, som jeg naturligvis ønsker, at man fjerner – såvel som denne L Sørensens nedværdigende opførsel overfor mig med injurierede udtryk.

  Men – uanset hvem du er, så er du en nar og må have et skidt ærinde, hvor du ikkke ønsker at læse for forstå særligt. Ellers mangler du i høj grad evnen.

  Og – det gider jeg ikke spilde min tid på: blogspoilers, vi er ret mange om at gøre Berlingske obs på. Det er helt perverst med sådan forfølgelse med beskidte udtryk overfor bestemt udvalgte personer, og desuden ved jeg ganske nøje, hvem denne J Hansen er – og har set hans Facebook – og uden billede, hvor han godtgør, at det går han ikke så højt op. Nej, det tror jeg!

  Men Berlingske kan jo se, hvem der sender! Så .. derfor gør jeg stadig obs på, at man sletter de værste indlæg, ud fra avisens egne regler, så hvor svært kan det være? fra såvel L Sørensen, og hvad denne personnage ellers hedder af dæknavne derudover – og så denne J Hansens ligeså, der endog endnu tidligere har været en stor gene sammen med en Søren Sørensen, som muligvis også er bag ved denne omtågede Lis Sørensen.

  Pak.

 80. Af P Christensen

  -

  DR er på sin vis et spejlbillede af nutidens Danmark.
  “Dyrt men dårligt”

 81. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg forstår ikke, at mine indlæg kommer senere på – så der er muligvis et indlæg i filteret til denne Fernando ovenfor alias J Hansen, der igen vender tingene på hovedet og anvender den taktik ved at sige det samme, som han selv anklages for – og hvor det i høj grad jo står sort på hvidt på Berlingske blogs, at jeg og andre er blevet forsøgt intimideret med diverse perverse påstande og injurierende ditto.

  Så – der er jo vitterligt noget galt for manden, når han igen kan prise en L Sørensens mange anlæg på de mange forskellige blogge, der også kan være totalt ulæselige for alm mennesker, og som disse samme mennesker inkl jeg selv klager over, fordi de rummer udsagn, der forbydes af Berlingske selv.

  Så – må jeg og de andre ramte lige være fri for sådanne tossers manipulerende adfærd, nu skrevet i navnet Fernando – umiskendeligt J Hansens stil i skrift og tale.

  Rakkerpak – som Berlingske synes, at vi skal beskæftige os yderligere med åbenbart. Det siger en del om redaktionen på Berlingske.

 82. Af Stine n

  -

  Hvis du kløjs i letbenet underholdning kan du jo prøve at forholde dig til virkelig DK:
  https://www.avisen.dk/blogger-overklassen-er-en-flok-parasitter-snyltere_458484.aspx

 83. Af l sørensen

  -

  Frk. Bh.,

  Takker for den store opmærksomhed over 3 kommentarer, selvom den ikke er gengældt. Og har det med “Maudemigræner” som ødipuskomplekser, ikke noget der interessere videre som det forældet vrøvl det er.. Har de en mening om emnet frøken?

  Fx skal vi ikke afskaffe tv licensen og betale for DR over skatten? Og naturligvis give dem et par milliarder oveni nu de gør det så godt?

  Især til dokumentarsiden-politik..Gerne en massiv satsning her , med dokumentarer kun på engelsk og gearet mod et internationalt publikum..Salg min søde bh, er alfa og omega til et endnu bedre DR lokalt..

  Stine n..

  Ingen tvivl om at det er overklassen der snylter på underklassen. Derfor vi skal have skatter på værdier som picketty foreslår.

  Takker a.fernando..

 84. Af l sørensen

  -

  “Dyrt men dårligt”

  DR er ikke DSB. Men verdens mest ypperlige offentlige tv station. Problemet her ,er at danskerne ikke har forstået hvor grelt de udenlandske er. Niveauet her er større end alle andre lande, især når man ser på det minisculle dr budget..bbc har jo 15 gange større et budget?

  I bbc misundes dansk og skandinavisk tv meget. Udover engelsk og amerikansk, sågodt som det eneste de gider beskæftige sig med disse dage.

 85. Af P Christensen

  -

  Hvis DR er bedre end andre offentlige TV- stationer,
  er der relativt set blot tale om, at de andre er endnu ringere.

  DR er et “udmærket” spejlbillede af dagens DK.
  Borgerne spises af med lavkvalitet og genbrug til luksuspris (høj skat/licens).
  Leveret af stadigt flere højtlønnede høvdinge med en smart titel.

  Desværre er danskerne politiske masochister,
  der siger tak, hver gang der trædes på dem.

Kommentarer er lukket.