Flere taler om kristendom

Af Sørine Gotfredsen 102

Vi står i besindelsens tid. På flere måder. Det er jul, og som altid ved dette punkt overvejer man, hvad der er sket, siden alt sidst gentog sig selv. Juledagene indbyder til personligt åndeligt regnskab, men samtidig er det tid til overordnet eftertanke, da næsten hver eneste dag byder på højspændte sager om livet i Danmark. Tvivlsomme friskoler, burkaer, social kontrol, bandekrig, folkeskoler, der aflyser elevjulegudstjenesten, almindelig kulturel tonedøvhed og mere fra den konfliktfyldte hverdag, der gør det nødvendigt at diskutere islam og kristendom og religiøsitet. Også i denne fremskredne tidsalder må vi overveje begrebet gudsforhold, for det forsvinder ikke, og mens Politiken stadig ikke er nået længere i religionsbehandlingen end til at bede to gammelkendte kværulanter øse af deres drengede foragt for religiøsitet, er andre kommet videre. Hvor man hidtil har begrædt den tilstand af ignorance, der prægede Christiansborg angående religion, er der i dag udvikling at spore.

Naser Khader, Mette Bock, Bertel Haarder, Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Christian Langballe og Marie Krarup hører til blandt dem, der med varieret vid forstår kristendommens betydning. Og tilmed findes nu dem, der ganske vist næppe kan identificere dogmatikken, men som har fattet nødvendigheden af, at kristen kultur består. Lars Løkke Rasmussen, Marcus Knuth, Merete Riisager og vist også Mette Frederiksen afslører løbende, at det store abonnement på værdirelativismen er slidt. Sikkert fordi de nu tydeligt ser, hvad alternativet til kristen kultur kan blive. Senest kunne man glædes over statsministerens prompte kritik af den afskaffede skolejulegudstjeneste i Græsted, og for alle, der på ny forholder sig til kristendom, blev en vigtig tanke berørt i Marie Krarups kronik fra forleden, hvori hun fastslog, at den kristne tro er usynlig. Og at sådan skal det være. Det er sandt i den forstand, at kristendommen ikke fordrer fromme kendetegn eller daglig rituel praksis, men vi bør ikke ophøje tanken om den usynlige kristne tro. Den har bidraget til en dansk mentalitet, hvor troen ses som så privat, at man end ikke taler om den, og mens flere altså overvejer kristendom som begreb, er det stadig kun de få, der taler om kristendom som personlig tro.

Derfor har jeg lyst til i højtidens anledning at takke folk som Hella Joof, Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen, der i forbindelse med bogudgivelser og tv-serien ”Herrens Veje” i år har sat ord på deres tanker om Gud og kirken. Man kan blive både ilde set og hånet af emsige teologer, men man skal tale alligevel, for vi næres af hinandens vidnesbyrd, der alle skaber anledning til at huske, at vore livs udgangspunkt er urokkeligt fælles. Og juleaften hører vi om det igen. Guds søn fødes ind i verden for at hjælpe os til tro på, at de egentlige kræfter i os stammer fra noget andet end os selv, og mens kristendommen er usynlig, idet den virker i hjertet og selverkendelsen og viljen til kærlig handling, blev den til på særdeles synlig vis. I skikkelse af et lille barn. Det er ham, der definerer den virkelighed, vore fælles liv grunder i, og midt i denne besindelsens tid aner man, at flere begynder at forstå det. Dette er i sig selv et tegn på, at det kan blive en glædelig jul.

102 kommentarer RSS

 1. Af Svend Jensen

  -

  Tak for Sørines udlægning i Deadline af den kristne næstekærlighed.
  Som jeg forstår det, kan næstekærligheden ikke bare gøres til en officiel institution, som på samfundets vegne fordeler den efter politiske principper. Næstekærlighed er altid og alene mellem individer; dermed blev dette så slået fast.
  Lad tilhængerne af den statsstyrede næstekærlighed selv individuelt betale for deres egen private uddelegering til staten af eget ansvar for egen næstekærlighed.
  Her er det at kæden hopper af; for de ‘godtænkende’ vil som regel nøjes med at uddelegere betalingen til samfundet og være ganske selvtilfredse med den varme fornemmelse af egen godhed på andres bekostning.
  En klar besked til de radikale og det øvrige “godhedssegment”.

 2. Af Mitte Just

  -

  I et interview med Katrine Winkel Holm,, det findes på trykkefrihed.dk udtaler Naser Khader, der er eksamineret i dogmatikken, at den kristne Gud i modsætning til Allah ikke er en ophøjet gud men ”til at forhandle med”.

  “Khader tror altså, at han kan sjakre med Gud og afslører dermed, at han intet har forstået, selv når det gælder det mest basale i kristendommen”, skriver en af kommentatorerne. Jeg håber, at statsminister Lykke Rasmussen og Marcus Knuth læser det interview, og mon ikke de har nogle tilføjelser, selv om de ikke har fået det blå stempel på Teologisk Institut. Ellers kan Kristian Thulesen Dahl sikkert belære dem i en af pauserne.. Glædelig jul.

 3. Af j.. haNsen.

  -

  Naser Khader, Mette Bock, Bertel Haarder, Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Christian Langballe og Marie Krarup hører til blandt dem, der med varieret vid forstår kristendommens betydning.
  Skriver Sørine Godfredsen.

  Det er da fint at alle Sørine Godfredsens ligesindede populister, demagoger og hadprædikanter forstår kristendommens betydning.
  Forstod breivik det ågså Sørine Godfredsen?
  Ham har du jo sympati for.

 4. Af j.. hAnsen

  -

  Naser Khader, Mette Bock, Bertel Haarder, Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Christian Langballe og Marie Krarup hører til blandt dem, der med varieret vid forstår kristendommens betydning.
  Skriver Sørine Godfredsen.

  Det er da fint at alle Sørine Godfredsens ligesindede populister, demagoger og hadprædikanter forstår kristendommens betydning.
  Forstod breivik det også Sørine Godfredsen?
  Ham har du jo sympati for.

 5. Af j.. haNsen

  -

  AF MITTE JUST – 25. DECEMBER 2017 10:24

  De religiøse hadprædikanter sjakrer med gud efter for-godt-befindende.
  Sikkert fordi at de ikke selv tror på gud.
  Eller guds ord.
  Og aldrig kunne drømme om at leve efter guds ord.

 6. Af li...sbeth s

  -

  De 5 nævnte troende, er lige præcis de 5 ondeste mennesker i Danmark. Tro-ondskab-en lige linie.Tankevækkende?

  Lilleøren og støvringen mangler dog? Kan du redigere indlægget og sætte dem på??

 7. Af li...sbeth s

  -

  “den usynlige kristne tro”

  Den usynlige nisse i skyen , der ikke eksistere. I 2000 år har i forsøgt at bilde os det ind. Nu er folket endeligt klog og frit nok til at sige nej tak til den afskyelige, usynlige snemand..

  Ud med møget.

 8. Af li...sbeth s

  -

  “den usynlige kristne tro”

  Den usynlige nisse i skyen , der ikke eksistere. I 2000 år har i forsøgt at bilde os det ind. Nu er folket endeligt klog og frit nok til at sige nej tak til den a.fskyelige, usynlige snemand..

  Ud med m.øget.

 9. Af j. haNsen

  -

  AF LI…SBETH S – 25. DECEMBER 2017 12:40

  Hun kunn også have nævnt Støjberg og Martin Henriksen.
  Hvis hun ønsker at fortælle om den rendyrkede ondskab her i julen.

 10. Af j. haNsen

  -

  AF LI…SBETH S – 25. DECEMBER 2017 12:40

  Hun kunn også have nævnt Støjberg og Martin Henriksen.
  Hvis hun absolut ønsker at fortælle om den rendyrkede ondskab her i julen.

 11. Af michael jensen

  -

  På alle blogdebatterne manipuleres der flittigt. De velkendte skøre debatbøller har fortrinsret. Selv deres uhumske personangreb og vanvittige beskyldninger om rac isme, fas cime og børnemishandling osv. ryger lige igennem. Mens dansksindede, kristne, højaktuelle og seriøse indlæg oftest frasorteres.

 12. Af Ib Kyv

  -

  “Derfor har jeg lyst til i højtidens anledning at takke folk som Hella Joof, Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen, der i forbindelse med bogudgivelser og tv-serien ”Herrens Veje” i år har sat ord på deres tanker om Gud og kirken”

  Især bør man takke Hella Djøf for endnu en gang at afsløre det banale faktum, at Maria selvfølgelig løj, da hun påstod, at Jesus var født “ubesmittet” – dvs., uden at Maria havde haft sex med en mand.

  Dermed falder hele begrundelsen for narreværket til jorden, og tilbage står en folk gamle mænd i sorte kjoler, med en slet skjult trang til sex med drenge…

 13. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Paven betragter angiveligt muslimske flygtninge, som vor tids Josef’er og Maria’er, selvom det som bekendt var en islamistisk fanatiker, der skød én af hans forgængere – af religiøse grunde.

  For et par måneder siden blev det afsløret, at en katolsk præst, der ledede et flygtningecenter arbejdede sammen med mafiaen og brugte flygtningecenteret til, at narre penge ud af den italienske stat.

  Den italienske mafia har i årevis profiteret på de illegale indvandrere, som i nogle tilfælde endda er blevet sendt til deciderede slavelejre i Italien, hvor de blev tvunget til at arbejde uden løn, og blev forhindret med vold i at flygte fra slavelejrene.

 14. Af m jen

  -

  Is lamister, konvertitter, jødehadere, kommunister, ateister, nihilister, hashvrag og radikale feminister/pladderhumanister arbejder sammen for at ødelægge debatterne, og for at Danmark skal LIDE SAMME SKÆBNE SOM SVERIGE. Se “Sverige er fortabt”/”Begår Frankrig selvmord?”

 15. Af Per Hvalsø

  -

  Den islamistiske terrorist, Mehmet Ali Agca, der skød pave Johannes Paul II, troede, at han med attentatet på paven opfyldte “Fatimas tredje profeti”, som han troede forudsagde en verdenskrig mellem kristendommen og islam.

  Jeg véd godt, at der er sort snak for ateister; men I bliver simpelthen nødt til, at forstå, hvordan stærkt troende, religiøse fanatikere tænker, FØR de sætter hele verden i brand.

 16. Af M Jen.

  -

  I min bog “hvorfor more skulle dø juleaften”, beskriver jeg nøgternt kvinders ondskab. Loven er forkert. Det er ok at slå mor ihjel når kaffen er kold.

  psykidoktoren siger man først er rask når man ikke går i mors gamle tøj. Også dette er forkert. Glædelig jul. Også til mor i himlen og mine frataget børn og kone. Selv hunden har de taget?

 17. Af m jen

  -

  I vores naboland er freden, civilisationen, kristendommen og velfærden på vej ud, og krig, barbari, isla misme og kaos på vej ind. Kriminaliteten er eksploderet/mangedoblet, og tusindvis af kvinder er blevet overfaldet og mishandlet. Hjemmerøverier, skyderier, knivstik, brande og mord hærger. Medierne skjuler hvad der foregår.

 18. Af M Jen.

  -

  I min bog “hvorfor mor skulle dø juleaften”, beskriver jeg nøgternt kvinders o.ndskab. Loven er forkert. Det er ok at slå mor i.hjel når kaffen er kold.

  psykidoktoren siger man først er rask når man ikke går i mors gamle tøj. Også dette er forkert. Glædelig jul. Også til mor i himlen og mine frataget børn og kone. Selv hunden har de taget?

 19. Af m jen

  -

  I en artikel “Hvorfor skulle mor dø” beskriver BT de skandaløse forhold på et hospital i Åbenrå. Et sygehus hvor også psykisk syge udsættes for utrolige ting/svigt/overgreb/rædsler. Tekst kl. 13.38 er et falsum indsat af l is be th.

 20. Af mogens kamp

  -

  Nej, færre taler kristendom. Det er helt forståeligt. Det er ikke værd at beskæftige sig med

 21. Af m jen

  -

  Er ateisternes og nihilisternes åndløse og kulturløse religion….. at alting er kommet af ingenting, helt af sig selv….. bedre end den kristendom som løftede og civiliserede Europa, og frelste europæerne fra isla misering, slaveri, ter ror og udryddelse….? Læs v-historien om morderiske angreb gennem 1000 år.

 22. Af M Jen ( F 1)

  -

  I min nye bog vil jeg fortælle om den skjulte sandhed, at jorden er flad som en pandekage.
  Hvorfor skjules dette faktum for os?

  Bogen udgives medio februar 2018 og kommer til at hedde” Til verdens ende og udover kanten”
  Forlaget som står for udgivelsen hedder ” kolbøttefabrikken”

 23. Af m jen

  -

  Er ateisternes og nihilisternes åndløse og kulturløse religion….. at alting er kommet af ingenting, helt af sig selv….. bedre end den kristendom som løftede og civiliserede Europa, og frelste europæerne fra isla misering, slaveri, ter ror og udryddelse….? Læs v-historien om blodtørstige og morderiske angreb gennem 1000 år. (Slaget ved Wien 1683 osv.)

 24. Af m jen

  -

  13.47 er et falsum af Lis.beth. Fjern venligst.

  Det var far der inde i mit hoved sagde mor skulle dø juleaften. Han ønsket at vi kaldte ham Gud Jen. læs gulag lejren om kvinders feministiske samfund, ..Snapsen har artikel om far i dag. Se gud..

 25. Af m jen

  -

  Er ateisternes og nihilisternes åndløse og kulturløse religion….. at alting er kommet af ingenting, helt af sig selv….. bedre end den kristendom som løftede og civiliserede Europa, og frelste europæerne fra isla misering, slaveri, ter ror og udryddelse….? Læs v-historien om blodtørstige og morderiske angreb gennem 1000 år. (Slaget ved Wien 1683 osv.)

 26. Af m jen

  -

  13.47 .

  Den flade jord står også beskrevet i biblen. Ikke grund til at søge mere heri. Fakta er Fakta..

  ..

 27. Af m jen

  -

  L is be th producerer løgne og falsknerier på samlebånd. Manden er en ondsindet og sk ør net-troll.

 28. Af m jen.

  -

  14.42 et falsum. Fjern.

  Columbus beviste man sejler ud over kanten , når man har sejlet langt nok. Gud reddet arken ved at advare dem før kanten.

  Se også kirken og kongehuset. 360 grader taler om Svenske tilstande på Sønderjyllands psykiatriskeinstitutioner . Fyldt med feminister og ateister der tror jorden er rund, og at ingenting kom af alting..

 29. Af niels peter lemche

  -

  Man burde ærlig talt kræve at Berlingeren, at den pålagde sine bloggere at monitere deres blogs, så der i hvert blev en begrænsning af troldenes vanvittige fremfærd. Sørine har jo travlt i disse dage med gudstjenester og prædikener, der skal skrives; men alligevel. Når man fjerner troldene fra Sørines blog, er der ikke flere indlæg tilbage end på Kathrines, da hun lukkede den efter at have smidt alt skidtet ud.

 30. Af M Jen ( F 1)

  -

  Vi kan takke slaget ved Wien 1683 og ikke mindst den polske konge Jan Sobiesky og hans brave ryttersoldater, for at vi idag kan tillade os at spise wiernerpølser ( svinekød i grisetarm) læs mere herom i Europas kulinariske udvikling.

 31. Af oRla GuuDe

  -

  AF NIELS PETER LEM CHE – 25. DECEMBER 2017 14:58

  Holocaust benægteren Lemc He er på banen.
  På Støvrings blog påstår Lemc he, at jøderne, kommunisterne, romaerne som blev sendt til hitlers dødslejre, blev sendt til ferie lejre.

 32. Af Niels Lemche

  -

  Ergo sum ingenting, ergo sum alting.

  Den første lære jeg altid giver mine studerende. Derefter jorden er flad.

 33. Af jan Mølgaard

  -

  J. Hansen er formentlig den samme person, som har hærget Jyllands-Postens kommentarspalter under falske navne som Steffen Gøn, Ali Salishan og andre. Undersøger Berlingskes debatredaktion aldrig autenciteten af sådanne bøller? Efterhånden kunne han formentlig ikke oprette flere falske FB-profiler til brug for hans optræden i JP, og han har derfor fundet ud af, at det er nemmere at komme igennem i Berlingske. Slet ham.

 34. Af Mitte Just

  -

  http://www.trykkefrihed.dk/nasers-mission.htm

  Undskyld statsminister, jeg ved godt, at du hedder Løkke Rasmussen, og selv om du ikke har en teologisk uddannelse, tror jeg, at dit forhold til kristendommen er fuldstændig anderledes end den omtalte missionærs på den danske missionsmark, hvor han i tre årtier har været danskernes orakel indenfor blændværk. Det er en skam, at Sørine Gotfredsens travlhed her i højsæsonen bliver udnyttet til at kvæle den debat.

 35. Af Niels Peter lemChe

  -

  Jeg kæler for børnene. især hær i juletiden gør jeg det det ved alle.

 36. Af Niels Juul Hansen

  -

  Enig.

  Flere taler om kristendom – og endnu flere melder sig ud af folkekirken.

  “Naser Khader, Mette Bock, Bertel Haarder, Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Christian Langballe og Marie Krarup hører til blandt dem, der med varieret vid forstår kristendommens betydning.”.

  Du glemte Martin Henriksen og Inger Støjberg.

  Selvfølgelig kan kristne holdninger påvirke den offentlige mening.

  “Flygtninge og migranter er ligesom Maria og Josef, der ikke kunne finde et sted at bo i Betlehem. Og troen kræver, at udlændinge hilses velkommen.
  Det er et af budskaberne fra pave Frans, der søndag aften står for midnatsmessen i Peterskirken i Vatikanet.”

  Om budkabet deles af folkekirken har jeg tilgode at se.

  Og om Hella Joof, Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen vil slås i hartkorn med Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Christian Langballe og Marie Krarup tllader jeg mig at tvivle.

  Men som jeg har skrevet tidligere, så skal alle de fremmede, der kommer til Danmark, ikke begynde at ukristeliggøre os.

  Det kan vi godt selv klare.

 37. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Usynlig kristendom?

  Marie Krarups kronik fra forleden, hvori hun fastslog, at den kristne tro er usynlig…

  Nej nej nej og atter nej. I kan ikke narre os. Kristne forsøger at konvertere andre i verden ved at forkynde og missionere med bibelen.

  Og idag kan man læse i nyhederne, at flygtninge bliver tvunget til at konvertere til kristendommen til gengæld at få godkendelse til dansk opholdstilladelse!

  Sikke en udemokratisk og umenneskelig behandling af mennesker i nød fra dansk side! Det er en typisk kristen attitude og indvending. Kristen mission og forkyndelse sker igennem krig, sult, kolonialisme, slaveri, undertrykkelse, materielle goder og m.v. Vi har vel ikke glemt korstogene og afladshandelen. Og mange andre skampletter i den kristne verden.

  Det er umuligt at styre folks tro, hjerter og samvittighed. Det kan godt være, at de på papir konverterer til kristendommen, men de er stadigvæk muslimer i deres hjerter og sjæle.
  Husk, at tvang og pres i religionen er umulig.

 38. Af niels peter lemche

  -

  Jeg forestiller mig ikke, at nogle har ladet sig snyde af troldene, der gerne skriver også i mit navn. Men de har forvandlet Berlingske blog til den værste svinesti af alle tilsvarende i landet. Men Berlingerens blogredaktion er ligeglad.

  I ethvert ordentlig retssamfund ville de pågældende blive hevet i retten. Det de foretager sig er faktisk starfbar, selv om man i Danmark egentlig ikke har forstået betydning af ordet “stalking” endnu.

  Ak ja.

 39. Af j.. haNsen

  -

  AF NIELS PETER LE MCHE – 25. DECEMBER 2017 17:48
  “Jeg forestiller mig ikke, at nogle har ladet sig snyde af troldene, der gerne skriver også i mit I ethvert ordentlig retssamfund ville de pågældende blive hevet i retten.”

  I Støvrings blog skriver Lemcche, at de jøder, kommunister, socialdemokrater og socialialister som Danmark sendte tilbage til Tyskland i 1933-1943, de kom i en slags spejderlejre.
  nazityskland forfulgte ingen. Der var ingen koncentrationslejre.
  Og ingen forføjgelser.
  Krystalnatten fandt aldrig sted skriver Le mche.

 40. Af M Jørgensen

  -

  Flere taler om kristendom -sikkert rigtigt nok , men en ting er helt sikker alle taler om vejret.
  Men never give up- for oven over alting stråler moder sol.

 41. Af Niels Larsen

  -

  I betragtning af, hvad nazisterne begik af (krigs)forbrydelser PÅ VEGNE AF ALLE TYSKERE, så slap tyskerne alt, alt for let om ved WW II.

  Gür: “Husk, at tvang og pres i religionen er umulig.”

  Du må være idiot, hvis du tror, vi andre køber den sætning ubeset. Islam er TVANG fra ende til anden. Uden tvang var der næppe 5 millioner mennesker, som tog skidtet seriøst.

 42. Af l. jørgens en

  -

  AF NIELS LARSE N – 25. DECEMBER 2017 18:27

  Niels larse n plejer at forsvare nazisterne i byretterne i nordjylland.

 43. Af Kristian Andersen

  -

  Vis mig dine venner, og jeg skal fortælle hvem du er.

 44. Af l.. . jÆrgensen

  -

  AF KRISTIAN ANDERSE N – 25. DECEMBER 2017 18:49
  “Vis mig dine venner, og jeg skal fortælle hvem du er.”

  Ja. Niels Larse n er en dømt racist.
  Han kommer til at gå i graven som en beskidt dømt kriminel.

 45. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  M e h m e t S a m i G ü r
  Muslimer konverterer for at FÅ asyl, ikke fordi de bliver tvunget. Det kalder man opporturnisme i vores verden. Hvis du er et almindeligt eksempel på en troende muslim, så står det galt til med “fredens” tro islam. Nu har jeg læst dine tekster i ca. et år. Det må være hårdt at hade så meget. Det kan ikke give nogen harmoni i livet. Jeg har ondt af dig.

 46. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Rettelse
  Opportunisme skulle der stå.

 47. Af michael parly pedersen

  -

  En ny gang tågesnak og sindsforvirret vås fra Sørine Godtfredsen har atter fundet vej til Berlingskes spalter. Et lille barn (Jesusbarnet) definerer den virkelighed, vore fælles liv grunder i. – vrøvl, fri fantasi og en perceptionsforstyrrelse af de helt store.

 48. Af Jorn D.

  -

  Flere taler dårligt nok om kristendom
  og
  Pave Frans sammenligner flygtninge med Maria og Josef
  men
  der er vist meget Pave Frans har misforstået
  for
  Maria og Josef rejste jo til deres fødeby og ikke fra deres fødeby

  burde flygtninge ikke ligeså rejse hjem for, at blive skrevet i mandtal
  og
  hjælpe med at genopbygge deres eget land
  istedet
  for i Europa, at forsøge at gentage det samme muslimske kaos de forlod
  og
  flygtningene i Danmark, der ikke burde få mere end den bagerste dansker
  ja
  de får nu mere fryns end de fleste danskere – tag den Frans !
  og
  Pave Frans nedgør hyrderne i Jesus fortællingen og omtaler dem
  opfattet som beskidte, ildelugtende udlændinge
  og
  Frans’en opfordrer til ikke, at bygge mure, men rive mure ned
  ja
  han kunne jo starte med murene omkring Vatikanet og murene i Israel
  og
  Frans’en og venner har vist misforstået Jesus og Markusevangeliet 10, 14.
  ”Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i”
  og
  det både først og sidste del af sætningen

  ironi.mus

 49. Af Jorn D.

  -

  Det nye Jesus Jerusa-lem bliver vist ikke meget for-hud
  og
  “Vi er ikke spejdere, men ærlige folk” folket
  ja
  de var/er vist ikke just “hudløst ærlige”

  ironi.mus

 50. Af j.. haNsen

  -

  “AF JAN MØLGAARD – 25. DECEMBER 2017 15:24
  J. Hanse n er formentlig den samme person, som har hærget Jyllands-Postens kommentarspalter under falske navne som Steffen Gøn, Ali Salishan og andre.”

  Disse løgnhistorier er uden tvivl skrevet af den pædofile nazist Kim Olse n.

 51. Af j.. hAnsn

  -

  AF NIELS PETER LEMC HE – 25. DECEMBER 2017 17:48
  “I ethvert ordentlig retssamfund ville de pågældende blive hevet i retten. ”

  I retssamfundet Tyskland ville Lemc he blive hevet i retten som holocaustbenægter.

 52. Af j.. haNsen

  -

  AF JAN MØLGAARD – 25. DECEMBER 2017 15:24
  “Efterhånden kunne han formentlig ikke oprette flere falske FB-profiler til brug for hans optræden i JP, ”

  pædoKimOlse n har faktisk været inde for at genere mig på min FB profil.
  Der er ingen grænser for, hvor dybt den person kan synke.
  På FB og JP kan man heldigvis lukke af for psykopaten. Det piner ham åbenbart.
  Og bare som et svar til løgnhalsen.
  Undertegnede er fortsat på FB og i JP. I eget navn.
  Hvilke navne pædoKim optræder i for øjeblikket, det ved jeg ikke.

 53. Af Liisbe.th søørensen

  -

  Lemche blev fjernet i JP.blogs pga. af et beskidt sprog. Avisen skrev at nok var nok nu. Ingen vil røre frimuren med en ildtang hvis de slap. Hans svinske debatsprog over tid i B, og stalking af kritikere af kristendommen, frimureriet og borgerligheden, er en forfærdelig lang trolde tilgang til debat.

 54. Af Liisbe.th søørensen

  -

  ” Det må være hårdt at hade så meget. Det kan ikke give nogen harmoni i livet. Jeg har ondt af dig.”

  Rosas ustyrlige had mod Danskere, viser sig dagligt. Hun kæmper bravt en daglig kamp for at islæninge skal tage Danske jobs, Dansk SU og Danske uddannelse. Hun lader til at være en kristenfundamentalist, som dermed ikke kan stilles til forskel fra GUR´s had mod Danmark og Dansk ateisme? Selvom som velkendt er, hader alle troende hinanden, når forskellige stammer, og eneste gruppe de kan enes om at hade sammen, er os ateister som er den store majoritet med 90% i DK. Når man ikke medregner troende muslimer og jøder som Danskere, hvilket jeg ikke gør.

 55. Af orLa guuDe

  -

  Underbukser, #metoo, licensheste – debatter, der brændte hele lortet ned i 2017

  Skriver ASH.
  Efter at hun har kneppet sig til en chef stilling i Berlingske.

 56. Af Flemming Lau

  -

  Kære Sørine.
  Ovenpå en herlig fredelig Jul, i familiens skød med rapand, æbleflæsk, ris a’la meng og konfekt i civiliserede mængder, er det tid til besindelse. Hold hovedet koldt, hjerte og fødder varme og stop ej dine tarme!

  Efter kommentator sporet at dømme, er der nogle som missede mandelgaven også i år. Men Julen er så meget andet, end en lyserød marcinpan gris. En af glæderne har været at opleve unge mennesker, år efter konfirmationen ikke blot istemmer den fundamentalistiske trosbekendelse, så selv forældrene måber, men også går til alters. De yngre børn der fremføre krybbespil og istemmer , “Os er idag en frelser født!” Ikke på en mut og trodsig måde, men derimod frimodigt, som havde de været der selv på marken, hin nat hvor Jesus blev født. Lad os nu se om engagementet også holder til Påske. Det ber’ vi til i Jesu navn.

 57. Af flemmIng laU

  -

  Og som tidligere KZ vagt så har jeg styr på det hele.
  Min kone var vaffen volf.
  heil hitler.

 58. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Orla Guude

  “Underbukser, #metoo, licensheste – debatter, der brændte hele lortet ned i 2017
  Skriver ASH.
  Efter at hun har kneppet sig til en chef stilling i Berlingske”.

  ASH er er udmærket debattør, selv om jeg sjældent er enig i hendes højreorienterede holdninger – problemet er de mange underfrankerede klaphatte, der bliver perfide og tror, at berlingske blog er en varmestue og ekkorum for højreekstremister, og ikke evner at holde sig til emnet.

 59. Af Flemming Lau

  -

  Den er vist hel gal med julestemningen…? Min hustru er hverken Waffen Wolf eller Karen Wolf med måske en sprød gaffel.

  Der er en der trænger til lidt musik, og lad så være med at misbruge folks navne!

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=L7-f8ufmeDw

 60. Af Flemming Lau

  -

  Vaffel!

 61. Af georg christensen

  -

  Medens “julenissen” danser rundt på alteret og prædikanten prædiker julenissens budskab, mangler folkene forståelsen af alle disse tomme ord og sætninger, som år for år celebreres i såkaldte sperrituelle kulturelle “rustilstande”.

  NB: Jeg er bange for, at kristendommen har mistet sin værdi , ene og allene, på grund af sit eget MAGTBEGÆR:

 62. Af Hellig Hansen

  -

  Er det for meget at bede om at hvis man ønsker at give sig til kende med ord og i skrift , at det foregår i en pæn og sober tone.
  Guds fred med jer alle-

 63. Af Flemming Lau

  -

  Apropos sperrituelle rustilstande, Houstons vågn op musik til astronauterne i Apollo 13, ’70.

  https://m.youtube.com/watch?v=-cXrEPNvRO8&sns=em

 64. Af orLa guuDe

  -

  AF NIELS JUUL HANS EN – 26. DECEMBER 2017 16:44
  “ASH er er udmærket debattør, selv om jeg sjældent er enig i hendes højreorienterede holdninger”

  Problemet er såmænd ikke hendes højreekstremisme.
  Det der gør hende fuldstændig utroværdig, det er at hun skiftede fra at være venstreorienteret til højreorienteret på en eftermiddag.
  På grund af et chef job.
  Og at hun opnåede det ved at sprede benene.

 65. Af Jesper Lund

  -

  Hvis man erstatter begrebet ‘næstekærlighed’ med begrebet ‘medmenneskelig omsorg’, så får man et begreb, som er frigjort fra kristelige fortolkninger.

  Hele det danske sundhedsystem er en officiel institution, hvor medmenneskelig omsorg i høj grad er sat i system.

  Flygtningehjælpeorganisationer yder organiseret medmenneskelig omsorg til flygtninge.

  Der er et hav af hjælpeorganisationer, der yder organiseret medmenneskelig omsorg til grupper med specielle problemer. Og hvor den, som yder hjælpen, ikke altid i forvejen kender den, som skal hjælpes.

  ,

 66. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Orla Guude

  ASH’s venstredrejning var kun en kortvarig flirt. Hun har mig bekendt været ultraliberal borgerlig lige så længe LA har eksisteret. Det der irriterede mig var, da hun var mikrofonholder for Pia Kjærsgaard på sit radioprogram.

  Den slags Fox-behandling af politikere bryder jeg mig ikke om.

 67. Af Jesper Lund

  -

  Jeg er ateist. Heldigvis, da det må være blevet indviklet at være kristen. Altså en up to date kristen. Nu skal være klar over, at kristendommen er usynlig. Og når man i kirken bekender sin tro ved at sige Den apostolske Trosbekendelse, så skal man vide, at man slet ikke skal tage trobekendelsen bogstaveligt. Trobekendelsen er fuld af symboler og metaforer. Hvordan trobekendelsen helt præcis skal forstås, henstår i det uvisse. Det er med til at gøre kristendommen dunkel, at den på den måde bliver uangribelig.

 68. Af Flemming Lau

  -

  JL.
  Erstat du bare “næstekærlighed” med “menneskelig omsorg” når du ikke vil være Kristus bekendt…! Vi ved jo alligevel at størstedelen af humanitær bistand til mennesker i nød, i verden, kommer fra vesten.

  Imens vi er ved at lege med begreber så har UK. fundet på et nyt begreb nemlig Christlam. Nogen påstår at Muhammed er født den 3 Dec og Jesus den 24 Dec. Dermed hedder det nu ” A very merry muslim christmass” eller i London ” Winter wille eller i Bryssel Winter pleseaus”. Italien “The Great Festival og happy Holliday” Spain “International Fair of the cultures” Amsterdam “Winter parade” München “Winter Festival”.

  PS JL, så har jeg lige regnet på hvor lang tid Ateistisk Troessamfund vil være om at nå folkekirkens størrelse. Oprettet i 2002. Antal medlemmer i 2017=1000 STK. Det er ca 63 medlemmer om året i 15 år. Det betyder at det vil vare ca 74 000 år, før jeres trosretning når samme antal. Måske er det derfor at i har så travlt med busreklamer…?

 69. Af niels peter lemche

  -

  Jesper Lund, ja, da enhver bliver salig i sin egen tro, så slipper du nok for at blive det, når du nu ingen har.

  Stadig David Allen, den irske humorist — med den halve finger i whiskeyglasset — sagde det rigtigt: Må din Gud være med dig! Så jeg kan håbe, at din anti-gud vil være med dig.

  Det er faktisk ikke særlig indviklet.

 70. Af niels peter lemche

  -

  Jesper Lund, ja, da enhver bliver salig i sin egen tro, så slipper du nok for at blive det, når du nu ingen har.

  Stadig David Allen, den irske humorist — med den halve finger i whiskeyglasset — sagde det rigtigt: Må din Gud være med dig! Så jeg kan håbe, at din anti-gud vil være med dig.

  Det er faktisk ikke særlig indviklet.

 71. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 26. DECEMBER 2017 20:05

  Dave Allan – denne af-et-eller-andet-benådede komiker; må han hvile i fred – diskriminerede groft!

  Hvad med de Ase-troende, som har et væld af guder og gudinder? Endog nogle med langt mere saft og kraft end den kristne gud og den muslimske djævel.

 72. Af Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche
  Du skylder mig faktisk en nyoversættelse af Den apostolske Trosbekendelse. Eller hvad den senest er blevet forhandlet til.

  Den må den nyoversættelse, som indgår i nutidens konfirmandforberedelse.

 73. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Flemming Lau

  Problemet med udtrykket ‘næstekærlighed’ er, at selv kristne ikke kan blive enige om, hvad det dækker. Utroligt at folkekirken ikke kan give et entydigt svar.

  Hvad er Ateistisk Trossamfund?

  Det må være noget du selv har opfundet.

  Jeg har hørt om Ateistisk Selskab, men de fleste ikke-troende har nok ikke et større behov for at
  melde sig ind i nogen forening, så der vil ikke være konkurrence med folkekirken m.h.t. medlemstal – og tilhængere af folkekirken bør vel koncentrere sig om deres egen institution og dens dalende medlemstal – uden at blande ateister ind i den diskussion.

 74. Af Jan Petersen

  -

  “Der er et hav af hjælpeorganisationer, der yder organiseret medmenneskelig omsorg til grupper med specielle problemer. Og hvor den, som yder hjælpen, ikke altid i forvejen kender den, som skal hjælpes.”

  Det er vel næsten som taget direkte ud af enhver menneskesmugler håndbog . . . . griner . . . . MEN, der er sgu cool cash i lortet !

 75. Af Jesper Lund

  -

  Flemming Lau
  Ateisme er verdens tredjestørste livsanskuelse

 76. Af Flemming Lau

  -

  Her den første autoriserede trosbekendelse, der kan botanisere i. Nikæ år 325 ad.

  »Jeg tror på én Gud, den almægtige Fader,
  himmelens og jordens, alt det synliges og usynliges skaber.
  Og på én Herre, Jesus Kristus,
  Guds enbårne Søn, som er født af Faderen før alle tider,
  Gud af Gud, lys af lys, sand Gud af sand Gud,
  født, ikke skabt, af samme væsen som Faderen,
  ved hvem alt er skabt,
  som for os mennesker og for vor frelse steg ned fra himlene og blev kød
  ved Helligånden af Jomfru Maria og blev menneske,
  som også blev korsfæstet for os under Pontius Pilatus, blev pint og begravet
  og opstod på tredjedagen ifølge skrifterne
  og opfor til himmels, sidder ved Faderens højre hånd
  og skal komme igen i herlighed for at dømme levende og døde,
  og der skal ikke være ende på hans rige.
  Og på Helligånden, som er Herre, og som levendegør,
  som udgår fra Faderen og fra Sønnen†,
  som tilbedes og æres tillige med Faderen og Sønnen,
  som har talt ved profeterne.
  Og på én, hellig, almindelig og apostolisk kirke.
  Jeg bekender én dåb til syndernes forladelse
  og forventer de dødes opstandelse
  og den kommende verdens liv.«

 77. Af niels peter lemche

  -

  Lau, og jeg kan godt forstå, at de kunne blive enige i Nikæa. Vidunderligt sted ved en herlig sø. Bispepaladset, hvor forhandlingerne foregik lå bede ved søen.

  Men den officielle udgave er altså Kalkedonense fra 451, der korrigerer i Nikæabekendelsen.

 78. Af Flemming Lau

  -

  Lemche, ja det kunne jeg se under noterne nedenunder. Men den er vel stadig officiel da den står i salmebogen! Jeg skylder faktisk den tekst i salmebogen min tro. Før var han var han jo “bare” Jesus, et af de eneste få gode mennesker i denne verden, der kunne lidt ekstra. Fra den dag af, behøvede jeg ikke længere at rive de forskellige konfirmations udgaver i stykker af raseri.

  Født før alle tider,….sand Gud af sand Gud. Det er ikke til at konkurrere med. Gud Jesus fik sin ret og jeg min fred. Nærlæsning af Johannes og Filipperbrevet åbenbarer det jo også, ved Ånden.

 79. Af Flemming Lau

  -

  JL. Ja men ikke her i Danmark. Er der ca 1 Mia kinesere 1.2 Mia muslimer og 2.2 Mia kristne..?

 80. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Her den første autoriserede trosbekendelse, der kan botanisere i. Nikæ år 325 ad.” – så passer året perfekt med det tidspunkt, da romerske diktator og kejser Konstantin den Store opfandt kristendom. Som egentlig blot var en sammenlægning af diverse religiøs junk og overtro, der var ved at ødelægge det romerske rige.

 81. Af J Nielsen

  -

  “(…) så har jeg lige regnet på hvor lang tid Ateistisk Troessamfund vil være om at nå folkekirkens størrelse. (…) . Det betyder at det vil vare ca 74 000 år, før jeres trosretning når samme antal.“

  Efter samme håbløse logik skulle der være ca. 200.000 kristne på globalt plan i dag. Men det er ikke det værste vrøvl.

  DET er det rene nonsens at at kalde fravær af tro for et trossamfund. Der er ikke nogen tro, og der er ikke noget samfund.

  Hvad der findes, er dels en insisteren på at søge efter viden uden forudindtagethed. En metode der glimrer ved sit fravær indenfor den religiøse sfære.

  Og dels irritation over at blive taget til indtægt for holdninger man ikke har.

  Folkekirkens kunstigt oppustede medlemstal forsøges i denne tid benyttet som rambuk til at tvinge religion ind alle mulige steder hvor det ikke hører hjemme. Det giver selvstændigt tænkende mennesker et godt argument for at opgive deres medlemskab, og anspore andre til at gøre ligeså, så man i det mindste kan benytte reelle tal.

  Undersøgelser har vist at op mod en trediedel af medlemmerne ikke opfatter sig selv som kristne, eller for den sags skyld som religiøse i det hele taget. Omkring en halv million mindreårige er aldrig er blevet spurgt om deres medlemskab. Det har vist sig at være en effektiv overlevelsesstrategi for en række religioner: slå kloen i dem mens de er små, og i hvert fald inden de har lært at tænke selv. Sådan holder man butikken kørende, og sådan udkonkurrerer man andre religioner.

  Det kan være ubehageligt for denne gruppe mere eller mindre areligiøse mennesker at blive ført i marken, blot fordi andre mennesker finder det for godt at lade deres private, religiøse kvababbelser gå over sine bredder.

  Et mindretal har fundet det så ubehageligt, at de har valgt sige fra. Det er det bidragsyderen ovenfor, iflettet tungetale, vælger at kalde en trosretning.

  Det er lige før man skulle tro det er ment som et skældsord. I så fald springer boomerang-effekten kraftigt i øjnene. Det er som at se folk slå sig selv i nakken med en spade.

 82. Af Jorn D.

  -

  En skriver:
  “I retssamfundet Tyskland ville Lemc he blive hevet i retten som holocaustbenægter”.
  ja
  eller også er det omvendt
  idet
  det er vist et slørings tricks imellem “venner indenfor murene”
  der
  syntes at leve for, at spolere debatten samt ødelægge det kristne Danmark
  at
  kalde Holocaust-pusheren Lemche for holocaustbenægter.

  ironi.mus

 83. Af Jorn D.

  -

  #metoo bevægelsen kvinde #metoo-hylen over et 30 år gammelt klap på numsen
  er
  en “Gudsgiven gave” for den Frans til en Pave
  idet
  den bortleder opmærksomheden fra præsterne og andres ageren
  med
  at pille ved små drenge
  alt
  imens de samtidig fordømmer Putin for, at forbyde home promo overfor mindreårige.

  ironi.mus

 84. Af Jan Petersen

  -

  #Metoo er stort set fake news – så det klodser! Læg vel mærke til, hvem der promoverer de korte Twitter beskeder, og strikker en – politisk korrekt vinklet historie sammen. Det gør fake news mainstream medier! I øvrigt en ren copycat af tidligere tiders infame religiøse hekse- og skueprocessor. Men da i øvrigt en glimrende måde at aflede opmærksomheden fra de egentlige kriminelle – f.eks pædofile i Vatikanet og andre religiøse- og politiske magtsfærer.

 85. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  Færre taler om kristendommen, interessere sig for den, bekymre sig om den..Dette er fakta og dette er sundt. Derefter må vi naturligvis afmuslimisere vores muslimske tilbagestående medborgere der ikke følger med tiden, såvel som deres semitiske jødebrødre? Ikke til kristendommen , men ateismen..Håbløst og alt for sent. Ender ulykkeligt denne indvandring. Men de borgerlige ønsker den, og deres magt leder.

  Ingen fremmede medborger skal have ret til statsborgerskabet nogensinde hvis religiøs. I kristne vil naturligvis sige mm. kristent. Men muslimerne omvender jo sig selv i kirken dagligt for at opnå statsborgerskabet?

  Deres religion siger. “det er ikke samme synd at stjæle fra en kristen som en muslim”. Fakta. Kristne stjæler naturligvis fra alle også, men står dog vist ikke i teksterne deres? Kristendommen er dermed endnu mere hyklerisk end islam.

  Ingen religiøse burde have ret til Dansk statsborgerskab nogensinde. MM. indfødt i 6 generationer. Religiøs indoktrinering forbydes før år 18. Ingen muslim tillades statsborgerskab nogensinde. Det er vel ikke så svært hvad der er brug for i Danmark på nuværende tidspunkt?

 86. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  ” Det gør fake news mainstream medier! I øvrigt en ren copycat af tidligere tiders infame religiøse hekse- og skueprocessor.”

  Jan har nu i årevis fortalt os at ingen fly nogensinde fløj ind i tårnene i USA…Det er hans fakenews bidrag til debatten.

  Han har en Russisk agenda-som Putin- om at de to skal lede Europa..Utroligt at B er et købt Russisk-amerikansk medie? OK-via belgien- men således forholder det sig.

 87. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  “PS JL, så har jeg lige regnet på hvor lang tid Ateistisk Troessamfund vil være om at nå folkekirkens størrelse. Oprettet i 2002. Antal medlemmer i 2017=1000 STK. Det er ca 63 medlemmer om året i 15 år.”

  Du modtager UG i kristendomskundskab, i den kristne privatskole. Men lad mig dog blot påpege over for dig den lille detalje at 90% af Danskerne er ateister? Vi er faktisk verdens anden mest ateistiske land efter lithuania…Naturligvis ikke indberegnet muslimer-jøder som Danskere. Da er vi nærmere 20%: men hvem indberegner disse som Danskere?

 88. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos fakes – hvordan slipper sådan her et “navn” overhovedet gennem et navne filter ” LIIIS.BETH S–ØRENSEN ” ?

 89. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  ““I retssamfundet Tyskland ville Lemc he blive hevet i retten som holocaustbenægter”.
  ja
  eller også er det omvendt”

  joern ville blevet hevet ud og brændt på bålet som den heks han er i ethvert retssamfund? 🙂 Men vi lever jo i et kristent plutokrati af løgne, hvor hans slags og had mod kvinder går ustraffet?

 90. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  ““I retssamfundet Tyskland ville Lemc he blive hevet i retten som holocaustbenægter”.
  ja
  eller også er det omvendt”

  joern ville blevet hevet ud og brændt på bålet som den heks han er i ethvert retssamfund? 🙂 Men vi lever jo i et kristent plutokrati af løgne, hvor hans slags og had mod kvinder går ustraffet?

  “JL. Ja men ikke her i Danmark. Er der ca 1 Mia kinesere 1.2 Mia muslimer og 2.2 Mia kristne..?”

  Jo . ca. 222 kristne tilbage i DK . Held og lykke. Tabt kamp. For få tosser i Dk

  “Men den officielle udgave er altså Kalkedonense fra 451, der korrigerer i Nikæabekendelsen.” lemchen

  Den officielle nutidige indgang til logikken mod religion er Nietszche, derefter Hesse, derefter Russel, , sartre, etc. until our modern atheist geniuses?

 91. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  “Ateisme er verdens tredjestørste livsanskuelse”

  66% idioter i verden er en yderst moderat gengivelse af fakta siger jeg? Personligt tæller jeg 96%?

 92. Af Liiis.beth s--ørensen

  -

  “Vi er mange der har gjort opmærksom til B om Jans og ligesindet Russisksindet propaganda mod Danmark, og deres støtte til til Putinpisserenpåtrump. Såvel som det fact at jan aldrig evner at relatere til det diskutteret emne, men ønske at flytte emnet, og frasortere andres ytringsfrihed?

  En ren trold er jan. Om det er Pattaya som han siger, eller Rusland interessen? En betalt udenlandsk trold.

  JO, fly fløj ind i tårnene jan. Vågn dog op? Se fakta og virkeligheden i øjnene som os andre NORMALE?

  Seriøs dig? Har i hvad 2 år nu?, Endnu aldrig skrevet et debatrelevant indlæg?

 93. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt tvivler jeg efterhånden meget på, om Berlingske overhovedet ønsker seriøse debatter med et seriøst debat publikum? Stort set hele 2017 har været præget af blogs kommentarspor hærget af – navne fakes, net trolls og debatsabotører. Jeg – og andre – har gjort opmærksom på dette utallige gange, MEN uden effekt !

  Så et meget simpelt spørgsmål til f.eks Sørine – hvad er egentlig formålet med teksten – læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske websites – nævnt under “send kommentar”, når samtlige simple regler daglig overtrædes – UDEN konsekvens?

 94. Af liisbeth sørrensen

  -

  Endnu en Copy pastet kommentar, fra jan der aldrig evner at komme med debatrelevante kommentarerem, som ellers står i reglerne?

  Man kan nævne dette dagligt 80 gange, men B er ikke intereseret? Hvad siger dette? Betalt trold denne klovn?

  Fra Rusland for resten. Støtter #TrumpPutin. Hvem er forundret? FB, mv er overtaget af Russerne, hvorfor ikke B? Følg jans bankonto, tak PET.

 95. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg stadig vildt forundret over Berlingske blogs amatør niveau, som f.eks noget så simpelt som navne. En glimrende side til at valide navne er Danmarks Statistik siden – hvor mange hedder . . . . Prøv den med f.eks “LIISBETH SØRRENSEN ”
  https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/HvorMange

  Er Berlingske IT-systemer virkelig så elendige, at de end ikke kan tolke navne? Hvad gør Berlingske, hvis ovennævnte fake vil tegne abonnement? Acceptere navnet? – men hvad med betaling – hvad siger banken/Visakort?

 96. Af Lisbeth sørensen

  -

  Utroligt at B ikke evner at følge deres egne debatregler op kun tillade emnerelevante kommentarer?

  Forstår avisen ikke at læse deres egen regler? 🙂

  Fjern nu Jan? PET undersøg ham , som SKAT.? Hvorfor vent?

  Burde altid være eneste og mest væsentlig indlæg i den statstøttet avis som generelt nægter ytringsfrihed til folket, emnerelevance!

  JP er naturligvis en trold…Men Eneste debatværdi er emnerelevance? Hvor er vi ellers?

 97. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Jesper Lund, ingen forhindrer dig i at være ateist. Ingen prøver at prakke dig en tro på. Du tror måske på evolution og teknik, andre tror på mammon og deres BMW/Audi. Lau tror på den treenige gud o.s.v. Dine tekster lyder, som om du har et behov at ydmyge dem, der er troende. Du er vokset op i et samfund bygget på kristne værdier, hvis du er dansker, om du vil det eller ej. Det kunne lyde som om tolerance ikke indgår i det at være ateist. At være ateist er faktisk også en slags tro. Vi har trosfrihed i DK. Vi har også eksemplet L i s b e t h, som skriver, at hen er ateist. L S er ikke tolerant. L S er nok en af de mest uetiske, uciviliserede trolls/bots her på Berlingske, sammen med J. H a n s e n og
  M.S G ü r, som er en radikalt troende muslim. I julen ( 25.12.2017 kl. 17.31), som betyder noget for mange i Danmark oplevede vi Gü r på en slap line nedgøre den kristne tro. Han er ellers blevet forsørget af disse vantro fra barnsben. Her er der heller ikke just nogen tolerance. Så har vi selvfølgelig Mitte Just, hun er en gammel kending, som skriver under et nyt navn. Jeg er ikke Mitte Just kan jeg oplyse.
  Jesper Lund, Niels Peter Lemche og Flemming Lau mfl. Har I lagt mærke til, hvordan jeres tekster på bloggen bliver mere aggressive på de blogs hvor trollene/bottsene går lov til at regere. De er værst hos S ø r i n e og de unge bloggere. Deres negative tekster har indflydelse på hele diskussionen, også jeres. Jeg har lagt mærke til det flere gange. Jeg har kun en følelse overfor disse trolls. De er antidemokrater og uden grænser. Det islandske ord viðurstyggilegur (vederstyggelig) dækker min mening om disse deltagere. De er inhumane, uden empati og har ingen normer. L S udgiver sig i øvrigt for at være ateist. Hvis L S’s ateisme er udtryk for ateisters moral, så vil jeg hellere tro på en slags godhed. Vi skal huske, at de er trolls/bots. Trolls er mennesker og bots er programmerede af mennesker. De har flere agendaer. Ufred og splidmageri.

 98. Af Helge Nørager

  -

  Rosa er enig og har skrevet om det samme, men bringes ikke

 99. Af Helge Nørager

  -

  Sørines kristendom er bring ikke indlæg som er sobre, men giv trolle frit spil, bevis modsat frigiv mine indlæg.

 100. Af Jan Petersen

  -

  Stort set alle Berlingske blogs kommentarspor er smadret af en enkelt psykopat i utallige fake navne. Til stor skade for andre mere normale debattører, der faktisk bare ønsker en hyggelig debat. Som, jeg har skrevet før, UTROLIGT at Berlingske finder sig i det svineri !

 101. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  N i e l s P e t e r L e m c h e.
  Det er uforståeligt, at Berlingske ikke har større justits med de tre førnævnte deltagere + et hav af andre navne, som de udgiver sig for at være. Gang på gang skriver de også i andres navne. De er blottet for anstændighed. Jeg husker ganske godt en af Berlingskes journalister, Anna Libak, som var i fjernsynet på DR2 med en interessant fortælling om russiske IT robots, som man mener blev brugt imod Hillary Clintons kanditatur til præsidentembedet i USA. Vi ser større brug af den slags midler dag for dag. Berlingske må synes at den måde folk kommunikerer på, sælger aviser. Den enkelte blogforfatters overlevelse betinges måske af antallet af kommentarer, ikke kvaliteten af diskussionen. Sådan ser det ud i vores samfund i dag, kvantitet frem for kvalitet.

  Vi ser kunstig intelligens, som spiller go og vinder over verdensmesteren og så videre. Vi er ved at gå ind i en æra, hvor vi ser teknikgiganter bestemme mere end hviken som helst regering og det vi tror er rigtigt, kan godt være løgn. Der er en interessant artikel i Information, hvor en forfatter mener, at internetgiganter forfladiger vores kultur. Det kan der være noget om. Vi tror, at Internettet indeholder meget større informationsmængde end bibliotekers. Jeg har arbejdet på et bibliotek, som studerende. På et stort bibliotek er der et hav af forskellige oplysninger og kulturelle værker. Det er ikke algoritmer, der bestemmer hvad du får at vide. Den enkelte låner bestemmer hvad der lånes, somme tider med hjælp fra en bibliotekar. Internettet er ikke mere informerende end det det der lægges på Internettet. Vi læser alle det samme. Wikipedia er et meget populært middel, den er ofte skrevet af læfolk/læmænd. Vi får en overfladisk viden fra Wikipedia og vi får alle den samme information, derfor har det været oplysende at læse dine kommentarer om religion. Det er sørgeligt at være vidne til at imbecilitet vinder over viden.

  Spørgsmålet er, hvis Berlingske bliver ved med at tillade førnævnt chikane, hvor er de så på vej hen? De undergraver deres egen troværdighed. Det spiller måske ikke nogen rolle i deres verden?

  Til sidst vil jeg nævne, at en præst skrev en interessant artikel i Information den 24.12.2017, tror jeg det var, om hvordan han mente, at treenigheden i den kristne tro også kunne ses til vores lands styreform. Magtens tredeling. Den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt. Jeg synes det var en interessant anskuelse. Det er sikkert en ældgammel anskuelse. Dette kan faktisk sammenlignes med byggefagene. Bygherre, lovgivende magt, udøvere.

 102. Af Henning Svendsen

  -

  Ateistisk forening:1000 medlemmer ,de er på sikker grund og kan bare henvise til Einstein der med sine hieroglyffer slår enhver modstand af banen
  På de vilde vover i Jylland har man udsat en flok Ulve og når sådan en flok trænger en Kronhjort op i et hjørne ,så begynder de straks at flå store lunser kød af dyret og der kan en time eller to før de rammer en blodåre og dyret dør af blodtab -eller en enkelt Ulv kan gå løs på en flok får og de skræmte dyr kan bare se på medens de venter at det bliver deres tur.
  Ateistisk forening har en deres egen Johnny.Hansen.??og han hedder Rune.Enkeltbrik ?han bærer sit navn med rette ,for han har griflet en bog som er en hyldest til ulven i den danske natur??også i andre sammenhæng gør han sig bemærket og taler på hele menneskehedens vegne
  Ateisterne flest er dog heldigvis bare almindelige dødelige der ikke render rundt og spiller Gud
  Ifølge nik-abe bekendelsen kommer Jesus tilbage-om han giver Concert i Danmark er nok tvivlsom ?vores flygtninge politik er ukristelig.?

Kommentarer er lukket.