Den frydefulde dømmesyge

Af Sørine Gotfredsen 120

En bestemt talemåde høres ofte, når et menneske konfronteres med et moralsk anliggende. Typisk lyder det, at man ikke vil gøre sig til dommer, men det er nemmere sagt end gjort at afholde sig fra netop det. En skyggeside ved det menneskelige er tilbøjeligheden til at dømme, og senest oplevede vi det efter afsløringen af, at Venstre-politiker Jakob Engel-Schmidt i sommer kørte bil med kokain i blodet. Dette udgør unægtelig et fejltrin, men den barske reaktion er sigende for vor tid. Jakob Engel-Schmidt er blevet udskammet som næsten evigt fortabt og fremstår som endnu et offer for en fælles forarget kraft, der hurtigt kan placere et menneske i rollen som en blanding af skrækeksempel og underholdningsobjekt. Sagen om Engel-Schmidt fremviser det selvforstærkende karaktermord i dømmesygens tegn, forfatter Jens Christian Grøndahl har for nylig oplevet en lignende tur i hovedrollen, og på sin egen måde levede Prins Henrik i den i mange år.

Fænomenet er jo ikke nyt. Mennesket har altid peget fingre, men laster kan forstærkes. Det bliver denne ikke mindst i dag gennem medierne, der delvist lever af at udstille enkeltpersoner som dagens synder. Men samtidig skal dømmesygen ses i lyset af vor tids manglende bevidsthed om en almagt, der i sidste ende er ene om at dømme. Kendetegnende for den vestlige verden er, at man har troet, at man ved at afskaffe tanken om, at Gud også kan dømme, har banet vej for et mere humant menneskeliv. En del af effekten er dog, at man trækker dommen ned på jorden og gør den til et brutalt menneskeligt anliggende. Hermed vokser længslen efter at finde nåde i hinandens øjne, mens dette selv at dømme kan føles ekstra godt. I sin strengt ateistiske tænkning konkluderer den franske eksistentialist Jean-Paul Satre, at når mennesket vælger sin egen moral: ”… er det umuligt at mene, at han skulle have valgt anderledes.” Den enkelte vurderer suverænt selv, og i dette skråsikre jordeliv uden samvittighedsfuldt udsyn til himlen kan viljen til at forstå andre blive overskygget af fryd ved at udskamme.

Jens Christian Grøndahl fik det som sagt at føle. En udtalelse fra ham om den svenske journalist Kim Wahl er blevet tolket, som mener Grøndahl, at denne kvinde selv bar et ansvar for sin tragiske skæbne i ubåden. En sådan læsning af mandens ord forudsætter nærmest ond vilje, og vi lærer igen, hvordan en ophidset domfældelse lammer samtalen. Nysgerrighed efter at forstå et budskab, kvæles af trangen til at dømme personen bag det, og hvem har lyst til at tale ind i det rum? Også Prins Henrik mærkede den negative vilje. Der herskede i synet på ham en forståelig irritation over de manglende danskfærdigheder samt hans lidt illoyale valg af endeligt hvilested, men derudover eksisterede der omkring ham en boble af sarkastisk forbehold, der er nært beslægtet med frydefuld dømmesyge. Medierne førte an, men den hånende tilgang blev en del af fortællingen om Prins Henrik, og når et menneske går bort, står man tilbage med spørgsmålet om, hvordan man tænkte om ham eller hende, mens tid var. Det gælder også, når de kongelige tager herfra, for med deres fødsel, liv og død forenes vi i tanken om, hvad et livsforløb er. Og med hvilket sindelag man iagttog den, der ikke er her mere. Samt dem, der er her nu.

120 kommentarer RSS

 1. Af j.. hanseN.

  -

  Medierne førte an, men den hånende tilgang blev en del af fortællingen om Prins Henrik.
  Skriver SG.

  Naturligvis fører medierne an.
  Uanset om man hånede den levende Henrik eller skamroser ham nu, hvor han er død.
  Der er avissalg i petitstof og sladder.
  Henriks død er også en passende lejlighed til at give kongehuset kunstigt åndedræt.
  Der skal sælges aviser med sladder om kongehuset mange år endnu.
  Pøblen og hattedamerne skal underholdes.
  Så får ingen tid til generel tankevirksomhed og kritik af magthaverne.

 2. Af Helge Nørager

  -

  Ok lad så mig prøve ar gøre mig selv til dommer for en gangs skyld. ( Igen Igen ).

  Jeg synes at HKH Kronprins Frederiks insisteren på at være Danmarks repræsentant i det meget vellønnede job som fast medlem af den Internationale Olympiske komite, tyder på en særegen mangel på pli, god opdragelse og almen anstændighed,
  Samt en total mangel på at kunne adskille hans rolle som ikke politisk medlem af kongehuset.
  Regeringens udvalg som skulle rådgive HKH, har ikke haft et møde siden 2014, skrev aviser forleden.
  HKH,s løfte givet ved tiltrædelse for mange år siden var 1 møde pr kvartal med idrættens organisationer.
  Antal afholdte møder her godt 9 år efter er vel ca 1 eller 2 ?.
  HKH gik også vist imod sidende regerings politik vdr. russiske atleters deltages i Vinter OL, efter dopingdomme.
  Og ganske få vil vel benægte at afgørelser om placering af Olympiske lege ikke er en politisk beslutning,
  Hvordan alt dette finder moralsk plads i HKH,s bevidsthed ved jeg ikke.
  Men min dom er klar HKH trækker sig selv og Danmark, ned i sølet, for det er også ganske sandt at mange medlemmer af IOC, er udnævnt politisk af regeringer, og deres moralske habitus noget tvivlsom.
  Læg dertil den lange liste af tidligere medlemmer af IOC som efterforskes eller er dømt for korruption, og der tegner sig et billede af en trist forsamling af politisk udnævnte forbrydere in spee.
  Ikke en gruppe af mennesker som en fremtidig Konge af Danmark, vil blive kendt for at være bon kammerat med, gennem måske 16 år, som det pt. tegner sig til at blive.
  Men det er nu min mening, og om jeg gør mig til dommer vil jeg lade andre bestemme.

 3. Af j.. Hans en

  -

  AF HELGE NØRAGER – 19. FEBRUAR 2018 09:17

  “Læg dertil den lange liste af tidligere medlemmer af IOC som efterforskes eller er dømt for korruption, og der tegner sig et billede af en trist forsamling af politisk udnævnte forbrydere in spee.”

  Jamen hvad er problemet?
  Det danske kongehus modtager helt uhæmmet bestikkelse fra store danske virksomheder.
  Gaver kaldes det godt nok.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Det er nok ordsproget,” Fortæl mig hvem du omgås, og jeg skal fortælle hvem du er.”
  At skulle indrømme ønsket omgang med disse typer, ja endog insister på dette, tyder på en hvis uorden i moralsk kompas.
  Jeg trøster mig dog ved at det, efter sigende mødte stor intern modtand i Kongehuset.
  Men det er nok kun “fake news” for at glæde mig lidt.

 5. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hør nu her; han har jo ikke bare glemt at betale, for en is, ligesom den yderst populære socialdemokratiske toppolitiker, Jimmy Stahr, der mistede sin politiske karriere af samme grund.

  Engel-Schmidt har personlig kontakt med grove narkokriminelle, der sælger narko, og gør sig dermed til et potentielt afpresningsoffer for kriminelle interesser – eller for andre, der kender til hans misbrug.

  Dét dur selvfølgelig ikke.

  På den anden side, så véd alle nu, at han har misbrugt kokain, og derfor vil viden om dét ikke længere kunne bruges til, at afpresse ham, og derfor er der vel heller ikke noget i vejen for, at han vender tilbage til politik igen, når han har kvittet sit misbrug fuldstændigt.

 6. Af j. Ha nsen

  -

  Senest oplevede vi det efter afsløringen af, at Venstre-politiker Jakob Engel-Schmidt i sommer kørte bil med kokain i blodet.
  Skriver SG.

  Sniffede han kokainen lige før han kørte bil. Eller nogle dage i forvejen.
  Kokain og hash kan vist spores i blodet i ugevis.

 7. Af niels peter lemche

  -

  Tja, hvor er det relevante svar på bloggens tema?

  At gadens parlament får nærmestg uindskrænket magt, når “big brother” ikke overvågen det, der sker.

  Men Sørine er nok ude i noget, hvor hun ikke rigtig har hold i virkeligheden. Gadens parlament er virksomt uanset, hvad folk ellers tror på. Et studie af lynchninger gennem historien, fra grækerne og romerne og fremefter giver masser af eksempler herpå. Ligeledes er der rigeligt med eksempler på, at kirken har været ganske god til at puste ild til fordomme og skyndet til til en forfærdelig række ugerninger mod dem, der faldt ud. Jo, Sørine forkynder syndernes forladelse hver søndag; men nå menigheden træder uden for kirkedøren, er det vist en anden virkelighed, der råder.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Grøndahl har for længst undskyldt, at han gav Kim Wall en stor del af skylden for, at hun blev voldtaget og myrdet.

  Men det er senere kommet frem, at Peter Madsen beskrev en detaljeret og udpenslet, sadistisk voldtægtsfantasi, med efterfølgende mord af voldtægtsofferet, i en internetkorrespondance med Kim Walls veninde.

  Hvis veninden har fortalt Kim Wall om Peter Mdsens voldtægtsfantasi har du ret i, at hun måske burde have været nervøs; men hun var jo en journalist, der bla. har besøgt krigszoner, så hun valgte måske at bortvifte frygten – hvilket normalt er den rationelle reaktion, for voldtægter og mord er heldigvis meget sjældne forbrydelser.

  Men det gør hende på ingen måde skyldig i, at hun blev voldtaget. Man har et ansvar for, at passe på sig selv; men det gør ikke lidt for tillidsfulde ofre, til medskyldige i dén forbrydelse, de er blevet udsat for.

  Madsen var sadist, ligesom hovedpersonen i den kvindelige sexfantasi, Fifty shades of Grey; måske burde denne sag få dém til, at spekulere lidt over, hvad de egentlig fantaserer om…

 9. Af Glenn Madsen

  -

  Jeg har fundet et citat fra en hjemmeside:
  “Sandheden er, at vi ikke kan hjælpe nogen ved at dømme dem eller pege fingre ad deres fejl, men vi kan hjælpe dem ved at dømme os selv og arbejde på vor egen frelse.”
  Alt kan tilsyneladende blive til indvandrerpolitik.

  http://aktivkristendom.dk/nar-det-domme-er-en-fundamental-del-af-kristenlivet.

 10. Af r. vangkilde

  -

  ER VORES DØMMEKRAFT BLEVET POLITISK, – og hævet over enhver tro eller, når selv præster hopper med på denne sammenblanding og søforklaringer af virkeligheden. Budskabet
  fra Prins Henrik var jo en “tro på dig selv” og en tro på alt det der kommer op af vores jord naturligvis, og en tro på naturen, som vi er en del af.

 11. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Madsen var sadist, ligesom hovedpersonen i den kvindelige sexfantasi, Fifty shades of Grey; måske burde denne sag få de kvindelige læsere af Fifty Shades of Grey til, at spekulere lidt over, hvad de egentlig fantaserer om…”

  Mandlige sadister bør selvfølgelig også begynde at spekulere over, hvad det egentlig er, de fantaserer om.

  Apropos: Hvorfor tvinger filmskabere, der laver film om sexvold mod kvinder, stort set altid publikum til, at se et nøgent, mishandlet kvindelig?

  Det virker som grov spekulation, og forekommer også i film, der angiveligt kritiserer seksuelle og voldelige overgreb mod kvinder, hvilket virker ufatteligt hyklerisk.

  Tror de, at alle mænd er sadister, der nyder at se nøgne, mishandlede kvinder?

 12. Af Helge Nørager

  -

  Da Hans Engell, brat blev standset af en betonblog som lå og generede fredelige bilister på en nordsjællandsk motorvej.
  Var det vist et held i uheld på mange måder, bilisten forlod politik i erkendelse af egne problemer, og tror som ikke gadens parlament betød meget i den beslutning.
  Men altid grimt at opleve når folkeviddet slagter en stakkel i media maskinens selvretfærdige glorie rensning.
  Og ofte tænker jeg på , at den der udtalelse om hvem som kaster den første sten, samt det med glashuse, ikke virker som almen viden.
  Hvis nogen i øvrigt trænger til et godt grin, bør de læse Finn Søborg, f.eks Glashusene eller “Med åbne arme”.
  Hans andre værker fremmer også ofte brug af ansigtsmusker som bruges ved et smil.

 13. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Joh, vi mennesker kan dømme og fordømme – vi bliver evigt fordømt at Sørine G, når hun taler om Gud som en overordnet instans eller måske person for hende, som er eneste dommer.

  Det kommer aldrig – men vi mennesker har nok svært ved dette korte liv for os selv eller andre, så vi er nødt til en forestilling om også at mødes igen. Det kan selvfølgelig være en trøst for den døende og for den, der står for at skulle miste en kær person. Og – det er da svært, at nu er den eller den person her ikke mere.

  Men vi mennesker har altså bla andet fået den evne og mulighed for at vurdere de omgivelser, vi nu engang bliver sat i. Det er altså meningen, at vi skal kunne orientere os, danne begreber om dit og dat udenfor også udenfor os selv. Så – min ikke den gode gud har været med i spillet her, hvis han har skabt os, som nogen tror på.

  Nogle har så interessen at ville misforstå, fordi det er så lige det, der er brug for, fremfor en mere nuanceret tilgang til et emne. Og – #metoo-bevægelsen gør sit nu til, at igen må dømmes for uforsigtighed, såvel som det er dårlig og da farlig stil med stoffer af enhver art.

  Hvad angår sproget, så er der naturligvis nu en del fokus på Prins Henrik i det hele taget,og det skulle nødigt kamme over, så vi imødeser en ligefrem afgudsdyrkelse, som ville være falsk – altså en overvurdering af et menneske, selv om vi da kan modtage noget udmærket fra også prinsen.

  Men – medierne bærer en stor del af skylden, fordi sproget – det ved vi snart sagt alle, når vi har talt med indvandrere, fordi det siges, at efter 10-års-alderen, så er det sværere at lære et fremmed sprog uden siden at tale det med accent. Så prins Henrik var ikke alene om en sådan vurdering.

  Det kan også give afvisninger generelt, fordi det er mere anstrengende at kommunikere med et menneske med accent. Vi ved det allerede fra nærtliggende sprog som svensk og norsk – men især fra nogle jyske dialekter, måske sjællandske og fynske. Derfor bestræber danskere fra andre egne sig for, hvor rigssproget ikke ligefrem tales uden dialekt, at lære dette>; men svært, da der er rigtig mange jyder på TV fx. Det høres måske på bare en betoning eller et enkelt ord.

  Ikke underligt, at det i tidligere generationer noget tilbage blev antaget, at jyder var dumme, ligedan de syngende fynboer. Jyderne, som det også kan mødes i dag, hvor de ikke kan kende forskel på en og et foran et substantiv. Vi tilgiver gerne i dag – men tanken om, at de måske er dumme, kan ligge lige for. Der er jo e verden uden for hjemstavnen, den nære – og de ser jo tv. Således at forstå, at andre har lært det – og for indvandrere, så kan de ikke skelne nødvendigvis, så den kører videre dér måske.

  Ikke et ondt ord om dialekter, det er da et spændende område – men altså .. alligevel..det med en og et. Det er meget mærkeligt (for mig) at høre fra nok de lidt ældre i det jyske. Andre igen igennem tiderne har naturligvis lært det – især hvis de er flyttet til staden i deres ungdom eller under uddannelse.

  Fordomme trives også – så der fordømmes også flittigt, såvel som vi da har naturlig ret til at sige til og fra.

  Alle skal altså ikke kunne identificere sig ligefrem med prins Henrik eller holde af ham. Der er ingen tvang – og vi vælger frit. Men – derfor behøver ingen at gøre nar – heller ikke Pressen – og er noget komisk, så er det ganske enkelt komisk. Det skal vi have lov til at meddele – og nogen går mere op i det end andre og måske lige med en enkelt bemærkning til en bekendt.

  Sådan er det – men vi bør skelne mellem virkelig deltagelse nu i denne sørgelige stund, når et menneske går bort, en kendt person, der har fyldt meget igennem vel 51 år for det danske kongehus, landet som sådan og dermed for danskerne. og se til, at det ikke kammer over i en slags falskhed. Dette ligefrem at overgøre noget.

  Jeg tvivler ikke på de mange fremmødte menneskers ærlige deltagelse, selv om nogle måske er kede af, at de ikke lærte ham bedre at kende.

  Men – vi var altså henvist til de højere ridt inden for såvel erhvervsliv som kulturliv. Og – hvor mange følger lige med så nært i disse forhold, og hvordan skulle de så hylde prins Henrik for det ? Ligedan er det altid regenten, der vil være i fokus.

  Medmindre vi taler om en prins Charles i England og hans afdøde ex-hustru, Diana, der, hvad den sidst nævnte angår, ikke skyede noget middel for at få opmærksomhed siden. Derfor er jeg ikke med på den, når fx Ulla Therkelsen ( i hv f tidligere) dårligt kunne sige en sætning om England, når hun var dér, uden at nævnte prinsesse Diana. Jeg fik desværre nok i forvejen.

  Hvad angår nu, så er tv på pletten – men de mange genvisninger gør, at jeg i hv f slukker nu – vi har jo nærmest begravet prinsen en del gange allerede imellem en del udsendelser om ham og kongefamilien.

  Take it easy – henad vejen vil gøre det lidt bedre, selv om mange nok har fået en øjenåbner omkring prins Henrik som person.

  Det fik jeg selv, da han udkom med de første digte, som vistes på tv. WOW – manden selv gik mere op for mig. Ellers fulgte jeg som sådan ganske almindeligt med i TV’s visen kongefamiliens gøremål.

  Prins Henrik har haft et liv med langt flere muligheder end de fleste mennesker i det hele taget, så jeg ser ham mest som den støtte han har været for dronningen. Og – det er ikke så lidt, såvel som Dronningen har været en god sparring for ham.

  Så – lad nu være med at være klogere på sagerne og så udskamme den danske befolkning. Jeg håber, at det lader den ikke sidde på sig. Fordi det ikke nødvendigvis vil være rigtigt – alle kan ikke elske alle. Og – ingen gør det. Heller ikke Sørine G. Hun er næppe heller lavet af noget ligefrem overjordisk.

 14. Af Rune Lund

  -

  Tilbage til emnet.

  Selvfølgelig skal børnehavebørn også have pålæg, der er lavet af svin!

  Hvorfor skal de små skiderikker være de eneste, i dette shithole af et land, der slipper for, at få en MRSA-infektion?

 15. Af M jensen

  -

  Det er jo rigtigt at pressen spekulerer i petitstof, sladder og udhængning af mennesker der er særlig uheldige, fjollede eller kritiske og politisk ukorrekte. Den systematiske indoktrinering, vildledning, fortielse og fordummelse har kronede dage. Man kaster sig gerne over små ting og enkeltpersoner, så masserne ikke opdager at deres land, velfærd og fremtid er på vej ned i en bundløs afgrund af vanvittige og fascistiske tilstande.

 16. Af Flemming Lau

  -

  Den frydefulde dømmesyge udspillede sig rigtigt i 2004, da Informations Chefredaktør, gik efter Tove Fergos spindoktor for at have nazi relationer. Spindokteren måtte forlade sin stilling. Først i 2012 kom der en beklagelse på Facebook fra redaktørens side.

  Den dømmesyge ser vi også hos dem der står for “Die Entløsung der nationalstaaten!
  Man tror at ondskaben kun er personificeret med en maler med et grimt overskæg.
  Men ondskaben har mange andre ansigter, der søger at lukke munden på de kritiske røster som ikke vil erstatte national suverænitet og kulturel sammenhængs kraft med et “floffy” såkaldt solidarisk og grænseløst Europa i menneskerettighedernes navn. For et internationalt samfund, vil ikke vide af konflikter i en lille region som Danmark, eller andet steds iøvrigt. Det vil forhindre nationale krige, men man får blot borgerkrigen i stedet og en tilbagevenden til stamme og klan samfundene som i Libanon, som om det var efterstræbelsesværdigt!

 17. Af l.. sørensen

  -

  “Den frydefulde dømmesyge”

  Sørine her er nu ude i det mest fundamentale negative ved tro, at straf kun kan gives i efterlivet af gud. Det var der det gik galt med verden, humanismen og fremskridtet. Den katolske kirke har sin betalinger for tilgivelse, jød.erne som lemchen, deres frim.urerloge, Lau sin jehovas vidner…

  Engel schmidt er et dybt kriminalt menneske..Et sådant kan ikke fremstå som repræsentant for Danmark. Partiet Venstre er Danmarks mest korrupte parti med andre folks penge. Deres boss løkken i den kriminellle organisation , Venstre, er en af de værste. Venstre burde forbydes…

  Naturligvis har ateismen også sine negative..Fx. de to pæ..dofile Ja.n.p og Orla-k.im 0.

  Der er ikke tvivl om at den dømmende og udøvende magt har sine demokratiske og retsmæssige problemer. Fx. er de fyldt op med folk fra lemchens frimurorganisation, og dermed gør de hele retsssystemet korrupt..(hans mødes også med israe.lske efterretningsagenter, er jo jød.e, hvor han arbejder imod Danske interesser!)

 18. Af l.. sørensen

  -

  De ukritiske mht. dømmekraft, humanisme og sandhed, som fx. Lemchen og Lau der er troende, er imod folkets dømmekraft og overlader det til de højere magter som ikke eksistere. Dette gør dem frie til kriminelle handlinger såsom kvindemishandlinger og at se disse som underdanige af manden og mindre værd som lavet af et ribben.

  Retssystemet fejler tit, fordi det er fyldt med folk af lemchens slags i hemmelige organisationer der arbejder imod demokratiet og justits. Jakob er nok også en af disse murer, og vel blive frikendt for kriminalitet som en ledende skikkelse i samfundet og statsmagten. Hans murervenner skal nok hjælpe ham, og Lemchen står klar med husly hvis det skulle være nødvendigt, og smørebrød. 🙂

  Den sidste kvinder der stemmer på de borgerlige hundehoveder, må vi håbe straks forlader de fascistiske borgerlige organisationer, såsom venstre.

 19. Af l.. sørensen

  -

  “Det er jo rigtigt at pressen spekulerer i petitstof, sladder og udhængning af mennesker der er særlig uheldige, fjollede eller kritiske og politisk ukorrekte.”

  Hvorfor er du sluppet ud af dårekisten i dag?

  Pre.ben har en interesse i at aviser ikke skriver om børne og hustruvold og overgrreb. Det har sådant nogen i faderløse netværk, der skriver i aviserne for ved tvang at tilrage sig adgang til sine fhv. ofre i kone og børn.

  Retssystemet er netop til for at beskyttte disse. Og dette kan ikke gøres i efterlivet Sørine, men skal foregå straks og fluks som disse overgreb mod disse børn og kvinder udført af pre.ben finder sted.

  Dronningen har nok også været meget misbrugt af prince henri? Ikke let at være kvinde i borgerlige hjem, og var naturligvis grunden til hendes store smil..

 20. Af P andersen

  -

  2. verdenskrigs rædsler har mange ingen viden om. Og massemordene på europæere og kristne i afrikanske og arabiske lande foregår jo langt fra Danmark. Men det vil være klogt at sætte sig ind i hvordan diktatur, c ensur og propaganda kan påvirke et folks skæbne. Se den korte avis, snaphanen, urias og merkels migrant crisis på you tube. Læs “Stalingrad”, “Luftwaffe” og “Kast bomberne”. Se national geographic om terror og nazisme. Læs Steen Steensen, S. Krarup og “Parkinsons lov”.

 21. Af l.. sørensen

  -

  “Jyderne, som det også kan mødes i dag, hvor de ikke kan kende forskel på en og et foran et substantiv.”

  Fru. BH…

  Problemet er såment ikke dette med jyderne, men at med jydernes tilflytning til sjælens ø, forpester de det finere røde miljø og indføre deres beskidte jyde udgave af borgerligheden, træsko venstre, som er noget af det mest primitive og det absolut mest korrupte parti i Danmark. Uden jyder i Danmark, ville der ikke være nogen borgerlig regering..Det er fakta..Og uden jyder intet Venstre. Det er derfor venstre stopfodre jyderne med gaver når de har magten, på bekostning af resten af landet.

 22. Af l.. sørensen

  -

  “J..yderne, som det også kan mødes i dag, hvor de ikke kan kende forskel på en og et foran et substantiv.”

  Fru. B..H…

  Problemet er såment ikke dette med ..jy.derne, men at med jyd.er.nes tilflytning til sjæl.ens ø, for..pest.er de det finere rø.de miljø og indføre deres bes.kidte j.yde udgave af borge.rligheden, træs.ko-venstre, som er noget af det mest p.rimitive og det absolut mest korru.pte parti i Danmark. Uden jy.der i Danmark, ville der ikke være nogen borgerlig regering..Det er fakta..Og uden jy.der intet Venstre. Det er derfor venstre stopfo.dre jyd.e.rne med gaver når de har magten, på bekostning af resten af landet.

 23. Af l.. sørensen

  -

  Så har trolden pre.ben skiftet navn til andersen efter jensen.. igen..Snart kommer KO og Jan som trolde i deres mange navne. ..Lemchen er her allerede..Kan avisen ikke bruge wordpress til at udelukke disse? Spørger for en ven?

  JH.

  Kongehusets negative bidrag til Danmark er uomtvistelig ja,

  Det koster flere milliarder at have kørende. Politikerne er også dyre, og engel selv med orlov får fuldt løn fra tinget i et par år, men pensioner , børnebidrag og hvad ved jeg. Får over 1 million i overførelsesindkomst uanset hvad han gør. Sysmet er jo uholdbart og udemokratisk? Vi skal naturligvis stemme om politikernes løn..Ikke noget de selv skal have lov at afgøre.

  Samme om vi ønsker frimurer som lemchen i vores rets, politi, uddannelsessystem? Og der gør vi ikke!

  Eller om vi ønsker den frie borgerlige indvandring af fremmede som løndumpere og velfærdserodere til landet som under blå ledelse? Det gør vi heller ikke.

  Kongehuset vil nok få lov at bestå, men der skal stemmes om det hver gang der er folketingsvalg, til evigheden og det er fjernet engang for alle.

 24. Af m jensen

  -

  Dømmekraft er bedre end dømmesyge. Og dømmekraft er der brug for, for hvis man ikke kan skelne mellem barbari og civilisation, sejrer barbariet. Pga. sund dømmekraft undgik vi at nazisterne underlagde sig hele Europa. Havde pladderhumanisme været moderne dengang, var millioner og atter millioner af uskyldige mennesker blevet massehenrettet eller gjort til udhungrede og groft mishandlede slaver.

 25. Af Ole thomsen

  -

  Utroligt som den hæm ningsløse løg ner og tilhænger af enhedslisten og islamisering breder sig på belgiske tidendes debatter. Mens oplysende indlæg som forsvarer det danske folks interesser oftest blokeres.

 26. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Sørine G’s overskrift her minder mig om, at der er nogle mennesker, der siger:

  Skadefryd er den største fryd.

  Det er det desværre osse for nogle mennesker.

  ——-

  Og – ang. prins Henriks anke over os, at vi ikke roste ham, så kan det måske siges, at det var mere eksklusive fora, han overvejende gæstede, så hyldesten måtte disse stå for under og efter de pågældende sammenhænge.

  ——-

  Dronningen har klaret afskeden med prins Henrik meget flot. Det ser ud til, at alt er timet indtil perfektion, så det kan hun og vel hoffet være stolte af. Værdigt overfor prins Henrik og hans eftermæle.

  Og – ligedan for de mange deltagende danskere, synlige som mere usynlige.

  Er Dronningens motto ikke:

  “Folkets kærlighed, Danmarks styrke.”

  Så – det er også lige dét, vi samles omkring. Trækker på fælles hammel i stort og småt, fordi vi finder vores land godt og bevaringsværdigt i forhold til vores værdier i det hele taget.

 27. Af Ole thomsen

  -

  Utroligt som den hæm ningsløse løg ner (L IS BE TH SØ REN SEN) og tilhænger af enhedslisten og islamisering breder sig på belgiske tidendes debatter. Mens oplysende indlæg som forsvarer det danske folks interesser oftest blokeres.

 28. Af ole thomsen

  -

  Det er soleklart at L. S. oversvømmer debatterne med falske beskyldninger og endeløst vrøvl om jyder, islændinge, jøder, borgerlige og andre bloggere under fællesnavnet “preben”. (??) – – i den hensigt at ødelægge debatterne. Hvorfor tillader man støjsenderens hærgen?

 29. Af karsten rasmussen

  -

  Vil ikke dømme fødevarestyrelsen, for den dømmer sig selv. Læs om hvordan den gør grin med den voksende trussel fra livsfarlige multi-resistente bakterier. Se den korte. Burde nok snarere dømme Chrborg som har afskaffet danskernes menneskerettigheder og skabt et system hvor alting sejler, roder og fungerer ringere og ringere.

 30. Af Niels Larsen

  -

  HELGE NØRAGER: “Men min dom er klar HKH trækker sig selv og Danmark, ned i sølet, for det er også ganske sandt at mange medlemmer af IOC, er udnævnt politisk af regeringer, og deres moralske habitus noget tvivlsom.”

  Enig!

  Og folketingsmedlemmer skal – i lighed med de kongelige – naturligvis foregå med gode eksempler. Her fejler såvel kronprinsen og Engel-Smidt.

 31. Af j.. Hans en

  -

  AF NIELS LARSE N – 19. FEBRUAR 2018 14:41

  Kronprinsen har intet moralsk kompas. Og ingen dømmekraft.
  Mon ikke at han kører kongehuset helt i sænk i løbet af fem til ti år, når og hvis han bliver konge.

 32. Af Hans Larsen

  -

  Sørine Godtfredsen kender vist alt til dømmesyge fra sig selv. Politikeren her har sat andre menneskers liv på spil ved at køre påvirket af kokain. Han har løjet over for sine nærmeste arbejdskolleger. Endelig: hvor har han kokainen fra? Sandsynligvis fra det kriminelle marked, hvorved han gør sig ekstremt sårbar over for afpresning.
  Hvis Engel-Schmidt havde haft bare en anelse fremmed blod i årerne, ville SG` ikke have
  set med milde øjne på lovovertrædelserne, jvf. hendes ukontrollerede angreb på Nadia Nadim, Caroline Wozniacki m.fl

 33. Af svend jensen

  -

  Jean-Paul Sartre skrev om dømmesyge “L’enfer, ils sont les autres”, i sit teaterstykke “lukkede døre” fra 1944. Kærlighed er for Sartre en pinefuld bølgebevægelse af sadomasochisme mennesker imellem.

  Man føler trang til at genlæse Havi-Maal fra den i gymnasiet frygtede “Hjemmekringlen”.

  Bedre Byrde bærer man ej
  paa sin Vej end en stor Forstand,
  den overgaar Guld paa et ukendt Sted,
  er det eneste, en fattig kan føre.

  Bedre Byrde bærer man ej
  paa sin Vej end en stor Forstand,
  værre Næring paa Vejen faar ingen
  end idelig Bælgen i Øl.

  Ej er saa godt, som det ofte siges,
  Øl for Mænds Ætter,
  thi jo mere Drik, des mindre Vid
  huser Mands Hjerne.

  Fæ dør, Frænder dør,
  ogsaa du skal dø;
  eet jeg ved, som aldrig dør,
  Dom om hver en død.

 34. Af M Jørgensen

  -

  Det frydefulde drøvtyggeri, hvor det hele tygges igennem og fordøjes igen og igen. I disse dage er det prins Henrik der er på “menuen”. I sidste uge var det Jacob Engell Schmidt. Og i næste uge ? Hvem ved?

 35. Af niels nørgaard

  -

  BT har i dag en artikel om mærkelige og farlige tilstande i Birkerød. Og eb har noget om hvor sjofelt folkepensionisterne behandles. Kar sten har ret i at man ikke tager de multi-resistente bakterier alvorligt, selvom mange er ramt af grimme og yderst ubehagelige bylder, der knap kan behandles.

 36. Af n nør

  -

  Vi danskere er også blevet svigtet mange gange af ministrene, sundhedsstyrelsen, “patientsikkerhed” og visse hospitaler. Men når chefer belønnes med 1-3 millioner i kontanter ved fyring pga. uduelighed, så skal arbejdsmoralen jo gå i forfald. Se også hvordan “svenske” tilstande breder sig i retsvæsnet, i skolerne og i mange byområder. Se den korte.

 37. Af n nør

  -

  Man kan ikke undgå at fordømme den “moral” der hersker i partierne, for den udleverer stadig flere danskere til elendighed, familiesplittelse, sygdom, overfald, fejlbehandling og smertefuld død. Velfærden er i frit fald, kriminaliteten er mangedoblet, og folkestyret er ved at visne.

 38. Af n nør

  -

  Man kan ikke undgå at fordømme den “moral” der hersker i partierne, for den udleverer stadig flere danskere til elendighed, familiesplittelse, sygdom, overfald, fejlbehandling og smertefuld død. Velfærden spares væk, kriminaliteten er mangedoblet, voldsofrene hånes og folkestyret er ved at visne.

 39. Af Rap And

  -

  Man kan undre sig over den tolerance, der strømmer ud fra hovedsaglige borgerlige, der eller nok kender deres besøgelsestid, når talen kommer ind på strengere straffe.
  Men måske er det netop derfor på sin plads, at erindre om Jakob Engel-Schmidt eget syn på udviklingen i det byområde, hvor han havde sin bopæl.

  “- Desværre fortæller flere butiksindehavere, at de i den seneste tid har oplevet en stigende tilstedeværelse af banderelaterede personer. Den engang så trygge Hovedgade, som rigtig mange heldigvis handler på, er desværre  i nogle tilfælde blevet befolket af kriminelle typer, der sælger narko, siger han til TV 2 Lorry. 
  politikeren fortæller, at flere butiksejere ved Lyngby Hovedgade er bange for de bander, som er begyndt at sælge narko og lave anden kriminalitet i byen.” 

 40. Af Kim olsen

  -

  Hassan,

  Du er jyde som Preben. Of dette beviser jydernes lavere moralske kompas, og lavere udviklingstrin.

 41. Af Flemming Lau

  -

  Apropos Fristaden Christiania.
  Den ligger på en 16′ ende plads, som Moesgård Museum med omkring 0.5 mio årligt besøgende. Mon Fristaden også ville bevare denne plads, hvis der skulle betales entre…?

 42. Af Gyda Jönsson

  -

  Der går mange år, før jeg kan glemme monarkens skadefro grin, da hun endeligt fik kulet sin besværlige ægtemand i graven.

  Man kunne næsten se, at hun tænkte; “Konge, ha! Der er kun én konge i Danmark, og det er Dronningen!”…

 43. Af kiM olSen

  -

  Undskyld mit indlæg 19. FEBRUAR 2018 17:21.

  Men det må nødvendigvis afføde stærke reaktioner når jeg bliver konfronteret med begreber som æresfølelse, pligtfølelse, ordentlighed og menneskelig styrke. Begreber som ligger langt fra de personlige egenskaber, som hadefulde bloggere som jeg er i besiddelse af.

 44. Af Gerda Kessler

  -

  Ikke mine ord igen!

  Men onde tunger hvisker, at en hvis prins – hvem siger jeg ikke! – var lidt hvid under næsen, da han blev fragtet til et hospital, hvis navn min anstændighed forbyder mig at nævne!

 45. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jeg troede, at det var Simon Beauvoir, der fandt på mundheldet; “Helvede er de andre”.

  Men uanset hvem, der står bag citatet, så er det yderst forståeligt, at de så sådan på deres medmennesker, for de var jo gift, men levede i et “åbent ægteskab”.

  Sartre fyldte sig med opium, hash, sprut – alt – for at flygte fra virkeligheden, og var konstant var skævere, end selv hobby-narkomanen, Jacob Engel-Schmidt, hidtil har præsteret, at være.

  Hvis eksistensialisme er, at se virkeligheden, som den er, direkte i øjnene, så må man konstatere, at Sartre kun var eksistensialist i teorien. Beauvoir var for hård kost til staklen.

 46. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Sorry; Simone de Beauvoir.

 47. Af Henning Svendsen

  -

  Men hvem er det at disse tre klovner selv udskammer??er det ikke Sørine og alle der ikke slår hælene sammen og tilbeder Eu og indvrandring
  Og disse tre bliver jo generet af deres egne meningsfæller de bliver ikke generet af Sørine;
  Denne Engel Smidt han køber naturligvis ikke stoffer til en søndagskørset han køber stoffer når han skal ind i TV og brillere–er det rimelig at disse typer løber om hjørner med godtroende og bliver stemt ind folketinget
  Så næste gang Sørine ser disse fjoldser i TV der river hovedet af hinanden-ja så skal hun finde konfekt skålen frem og kikke på med den naturlige skadefryd som vi alle besidder.

 48. Af Per Torbensen

  -

  Tja dyneløfteri kan også være en hobby,misundelsens brød som bages stort op,men som aldrig mætter de sultne munde og maver.For den rene er alting rent og lad den rene kaste den første sten og kast ikke med sten,hvis Du selv bor i et glashus-fortsæt selv BZZZZZZZ.

 49. Af Flemming Lau

  -

  Det er under lavmålet at tillægge Dronningens smil, til at være et udtryk for skadefryd. Sorg udtrykker sig forskelligt, og med den hurtige deroute kongefamilien gennemlevede med Prinsen, var der nok snarere tale om chok, men samtidig glæde over de blomster der blev lagt.

  Man var også hurtig på aftrækkeren i sommers, efter Prinsens udtalelser, lige indtil man fandt ud af at han var stærkt påvirket af demens. Fordi man er antiroyal behøver man jo ikke at gå i for små sko!

 50. Af Ib Kyv

  -

  “…den naturlige skadefryd, som vi alle besidder”…

  På dét punkt er mennesker heldigvis ret forskellige!

  Nogle giver penge til tiggere, og andre vil både tæske tiggere, samt dem, der giver penge til tiggere; de skal “slås til de ligger”, som de siger…

  Stort set alle stifter vel bekendtskab med denne følelse på ét-eller-andet tidspunkt.

  Men de fleste anser med rette skadefryd for, at være en lavsindet og primitiv følelse, for det er ideelt set bedst at løse konfliktertil alles glæde, hvis man ønsker at leve i et civiliseret, fredeligt og retfærdigt samfund.

  Uduelige fjolsers eneste glæde er andres ulykke, men duelige mennesker har mange andre glæder, som de foretrækker fremfor den lavsindede skadefryd.

  Det er heldigvis langt fra alle, der er sådan.

 51. Af kiM olSen

  -

  “AF KIM OLSEN – 19. FEBRUAR 2018 17:21”

  Undskyld dette indlæg.
  Det beviser mit lavere moralske kompas, og lavere udviklingstrin.

  MVH
  pædoKim

 52. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Man var også hurtig på aftrækkeren i sommers, efter Prinsens udtalelser, lige indtil man fandt ud af at han var stærkt påvirket af demens.”

  Det er meget muligt, at han var ved at blive dement; men det var ikke demensen, der var årsagen til, at han ville “ligestilles” med sin kone, for det har han hele tiden ønsket at blive.

  Han udtalte faktisk i et interview med en dansk avis, allerede før han blev prins af Danmark, at han ikke mente, at en mand burde være underordnet sin kone, og han har flere gange siden da givet udtryk for, at han ikke brød sig om, at være nummer tre i rangfølgen.

  I 1996 skrev han igen i sin selvbiografi, at han ikke var tilfreds med, at være underordnet sin kone,.

  Derfor må det enten være udtryk for dårlig hukommelse, hykleri, eller dét, der er værre, hvis man påstår, at prisens krav om, at blive “ligestillet” med sin kone, Dronningen, ved at blive udnævnt til konge, var udløst af demensen, for den holdning har han haft fra starten af.

  Man kan mene, at han var urimelig, for det var jo formelt set umuligt, at udnævne ham til konge, og det vidste han fra starten af.

  Som jeg ser det, så spillede Henrik i de senere år helt bevidst klovn, for at vinde befolkningens kærlighed.

  Henrik forsøgte med et vidst held, at blive “King of hearts”- Ekstra Bladet og EB’s læsere var begyndt at kalde ham for “Kongen”.

  Målet med klovneriet var, at skabe et folkekrav om, at udnævne ham til konge, som politikerne ikke kunne sidde overhørig, så politikerne ville skabe en politisk smutvej, der gjorde det muligt at udnævne ham til konge.

 53. Af j.. Hanse n

  -

  Hvis Henrik kunne erklæres for dement på grund af nogle udtalelser, som har han kom med for et par år siden, så har han været dement lige siden, at han ankom til Danmark.
  Han har udtalt det samme siden den gang.
  Man må formode, at nogle har sat nogle læger under et vist pres.
  Siden nogle yderst hjælpsomme læger bekvemt kunne erklære Henrik for dement.
  Så pressen følgagtigt ikke længere fulgte op på Henriks udtalelser.
  Sådan agerer en “fri” presse. Eller skødehund.

 54. Af Flemming Lau

  -

  J.Hansen.
  Når jeg husker tilbage, så skete der noget i 2005 hvor Prinsen måtte træde et skridt tilbage og lade Kronprins Frederik varetage det officielle under Dronningens sygdom. For mennesker der har haft demens inde på livet, var Prinsens sommer optræden rimeligt afslørende. Han var dement. Og det kan altså være et rent helvede for de pårørende.

 55. Af J Nielsen

  -

  “Men Sørine er nok ude i noget, hvor hun ikke rigtig har hold i virkeligheden. Gadens parlament er virksomt uanset, hvad folk ellers tror på. ”

  Helt enig. Det ser ud til at blogmeisterin har ladet sig gribe af ønsketænkning på sin religions vegne. Men det er vel ikke så underligt, når selve fundamentet er – ønsketænkning.

  Det er intet der tyder på at det rethaveriske element er mindre i den kristne religion end andre steder. Et er teori, et andet praksis.

  Til gengæld har jeg både respekt og forståelse for den personlige mangel på lyst til at svinge krabasken over de omtalte personer. Hvad angår Engel-Schmidt, så er der – hvad andre også påpeger – forskel på at være påvirket og at have stof i blodet i målbar koncentration. Der foreligger indtil videre ingen dokumentation for at han har været til fare for nogen som helst. I modsætning til H Engell i sin tid.

  Siden man er gået over til at drive narkotikapolitik via færdselsloven er forbindelsen mellem trafikalt risikabel adfærd og straf blevet kappet. Man kan ikke gå ud fra at folk der mister kørekortet i tre år har bragt andres liv i fare. Det er ikke graden af påvirkethed, men måleapparatets finhed, der afgør sagen.

  “Engel-Schmidt har personlig kontakt med grove narkokriminelle”

  Hold da op. Endnu en påstand, der såvidt jeg kan se er greven ud af luften. Medmindre man ligger inde med konkrete oplysninger, er adskillige andre scenarier mulige. Men hvorfor lade en god chance gå fra sig til at eskalere retorikken.

 56. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  “Medmindre man ligger inde med konkrete oplysninger, er adskillige andre scenarier mulige.”

  Jo, det er ikke fysisk umuligt, at han f.eks. har fundet kokainen, eller at han har fået den foræret af en bekendt; men, hvis han jævnligt tager stoffer, så er det overvejende sandsynligt, at han har købt stoffet af en kokainpusher.

  Men uanset, hvor han har fået kokainen fra, så gør han sig selv til et potentielt afpresningsoffer, bare ved at tage kokain, der – som vi her ser – kan få folketingsmedlemmer smidt ud af Folketinget.

 57. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Per Torbensen

  “Tja dyneløfteri kan også være en hobby,misundelsens brød som bages stort op,men som aldrig mætter de sultne munde og maver.For den rene er alting rent og lad den rene kaste den første sten og kast ikke med sten,hvis Du selv bor i et glashus-fortsæt selv BZZZZZZZ”

  Helt enig.

  Og man skal heller ikke slå større bagere ned end man kan bolle..

 58. Af keld larsen

  -

  Får decideret kvalme over religiøse tossers selvforherligelse. Religion hører sig IKKE hjemme i vor tid. Du lever i oldtiden Sørine, sammen med muslimerne, og de andre religiøse tosser.

 59. Af Flemming Lau

  -

  J.Hansen.
  Hvis man har oplevet demens i sin omgangskreds, var man ikke i tvivl da Prinsen optrådte på slap line, at han var dement. Det er altid et chok for de pårørende.
  Men det er immervæk gået stærkt, de sidste 6 måneder, så der er nok at bearbejde.

 60. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Alle politikere er mere eller mindre løgnere og populister, inkl. venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt!

  Hvordan kan jeg vide det?

  Det kan jeg vide ved at se på teori og praksis.

  Teoretisk set ved vi allesammen godt, at begrebet ‘parlament’ stammer fra det franske ord ‘parlement’.
  ‘Parle’ på fransk betyder ’snak’ eller ‘tal’. Og ‘ment’ på fransk betyder så ’snak løgn’.
  Parla-ment.
  Så franskmændene har opfundet løgne-sproget i den politiske verden.

  Endnu værre er det, at franskmændene selv er assimilieret af romerne, fordi begrebet ‘parlament’ er et latinsk ord (parliament) og stammer fra romerne. Dvs. sproget fransk er simpelthen latinsk domineret takket være den romerske kejser Julius Cæsar, som i sin tid havde store problemer med at tæmme franskmændenes urokkelige forfædre ‘kelterne’.
  Løsningen var at assimiliere kelterne ved at forbyde kelternes modersmål og istedet undervise kelterne i romer-sproget latin-græsk i flere generationer frem.

  Og hold nu fast, fordi det franske sprog indeholder kun og kun 12 ægte franske ord. Resten er latinske! Kun sprogforskerne ved denne sandhed. Trist, at det store franske sprog og den store franske kultur er besat af romerne.

  Praktisk set er politikerne jo som bekendt og sædvanligt falske, løgnere og løftebrydere. Undtagen den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan. Han holder hvad han lover.

 61. Af Helge Nørager

  -

  Før vi alle lægger os på knæ og indånder støv i næsegrus beundring over Hr. Mehmet Sami Gür’s visdom.
  Kan det være praktisk at læse hvad Wikipedia skriver om Parlement og ordets betydning på fransk.
  For de sløve kan afsløres allerede nu at det var domstole, med adelige dommere før den franske revolution.
  Men vist ikke helt hvad bezzerwizer über alles vil indbilde os.

  A parlement (French pronunciation: [paʁləmɑ̃] (About this sound listen)), in the Ancien Régime of France, was a provincial appellate court. In 1789, France had 13 parlements, the most important of which was the Parlement of Paris. While the English word parliament derives from this French term, parlements were not legislative bodies. They consisted of a dozen or more appellate judges, or about 1,100 judges nationwide.[citation needed] They were the court of final appeal of the judicial system, and typically wielded much power over a wide range of subject matter, particularly taxation. Laws and edicts issued by the Crown were not official in their respective jurisdictions until the parlements gave their assent by publishing them. The members were aristocrats called nobles of the gown who had bought or inherited their offices, and were independent of the King.

  From 1770 to 1774 the Lord Chancellor, Maupeou, tried to abolish the Parlement of Paris in order to strengthen the Crown; however, when King Louis XV died in 1774, the parlements were reinstated. The parlements spearheaded the aristocracy’s resistance to the absolutism and centralization of the Crown, but they worked primarily for the benefit of their own class, the French nobility. Alfred Cobban argues that the parlements were the chief obstacles to any reform before the Revolution, as well as the most formidable enemies of the French Crown. He concludes that the

  “Parlement of Paris, though no more in fact than a small, selfish, proud and venal oligarchy, regarded itself, and was regarded by public opinion, as the guardian of the constitutional liberties of France.”[1]

  In November 1789, early in the French Revolution, all parlements were suspended, and they were formally abolished in September 1790.[2]

  Kilde Wikipedia.

 62. Af Mehmet Sami Gür

  -

  AF HELGE NØRAGER – 19. FEBRUAR 2018 22:18:

  Hr. Helge Nørager

  Du gengiver bare den franske historie, hvilket vi udmærket godt ved.

  Jeg langer ud efter den politiske fallit kultur, som den vestlige verden er desværre omringet af. Vi lever på en stor ‘løgn’. Det er det Sørine Gotfredsen forsøger at forklare…

  Vi skal simpelthen af med denne kræftfremkaldende, tilintetgørende, intolerante og ondskabsfulde kultur. Ellers bliver der ingen tillid tilbage mellem eliten og borgerne og borgerne indbyrdes.
  Er du nu istand til at se fejlen og dermed realiteten? Eller er du en af de blinde og døve legemer uden ’sjæl’? Vælg selv…

 63. Af J Nielsen

  -

  “Jo, det er ikke fysisk umuligt, at han f.eks. har fundet kokainen, eller at han har fået den foræret af en bekendt; men, hvis han jævnligt tager stoffer, så er det overvejende sandsynligt, at han har købt stoffet af en kokainpusher.”

  Hvis på hvis på hvis. Disse indlæg går fra ren spekulation til decideret løgnagtige påstande som denne:

  “Engel-Schmidt har personlig kontakt med grove narkokriminelle”

  Jamen hvor kommer det fra. Og denne:

  “Men uanset, hvor han har fået kokainen fra, så gør han sig selv til et potentielt afpresningsoffer, bare ved at tage kokain, der – som vi her ser – kan få folketingsmedlemmer smidt ud af Folketinget.”

  Nej, det kan man ikke blive smidt ud af Folketinget for, hvilket Engel-Schmidt da heller ikke blev.

  I stedet for disse evindelige forsøg på at skrue op for forargelsen vil jeg foreslå at man vender tilbage til fakta: Ved en kontrol forårsaget af andre forhold er denne mand blevet bedt om at aflevere en blodprøve, hvilket er sket. Prøven viste en målbarmængde kokain i blodet.

  Det er alt. Vi ved ikke om han var påvirket. Vi ved ikke om dette var et éngangsfænomen. Vi ved ikke hvor han har fået stoffet fra.

  Vi ved, at han ikke havde stof på sig. Så var det kommet frem nu.

  Men det er åbenbart tilstrækkeligt til at blive udskreget som narkoman og misbruger. Det er lige før jeg synes Godtfredsen har en pointe.

 64. Af Lars Petersen

  -

  @ SØRINE GOTFREDSEN.

  DIN PÅSTAND OM ANDRES “DØMMESYGE”, SER UD TIL AT LIDE HÅRDT AF SELV SAMME SYGE.

  1. Det tvangs-betalte job, (med den hjemmelavede gage, ude for betalernes rækkevidde),
  blev kvit, og helvedes udemokratisk/korrupt, frit foræret til denne Jakob Engel-Schmidt,
  da man kom kom fra det bevilligende miljø, hvilket ligeså gjaldt forgængeren: Anne Vang (S).

  2. Det at bevilligende miljøs personer, med den ene hånd, kan lænse borgernes penge over
  i X institution, for dernæst, (komisk åbenlyst fordelagtigt), at kunne installere sig ind foran
  groft sagt enhver anden, bevirker fortsat, (da jeg har sagt det til dig før), at hovedparten af
  OECD´s stater, typisk har en karenstid på fire år ; versus Danmark, som har NUL KOMMA NUL.

  3. Da denne Jakob Engel-Schmidt, ikke en, men tilmed 2X, har benyttet sig af den åbenlyse
  lovliggjorte korruption via skatten, (som er storherskende i DK), i relation til bl.a. det politiske
  foreningsmiljø, har deraf kunne score 2X fire års karenstid, altså 8 år, fleste andre OECD lande.

  4. Niels Brock, har nultolerance omkring indtagelse af euforiserende stoffer, hvortil det ikke
  burde være nødvendig at gøre opmærksom på hvilken vej denne Jakob naturligvis skulle gå.

  JAKOB HAR FORLADT ET JOB HAN FØRST ANTAGET ALDRIG SKULLE HAVE HAFT.. DET ER SAGEN

  AFSLUTN ING:
  Ser man på historikken vedr. denne Jakob, vil man vide, at denne også blev båret på hænder,
  røv, fødder, albuer, ben, arme, milt, mave, hud og negle, da han fx. fik foræret jobbet som ny
  direktør for iværksætterforeningen, skønt nul erfaring med egen virksomhed, idet partiet
  Venstre, er de offentlige leverandøres førstevalg, (med DI i spidsen, dernæst DE samt DA),

  MEN BARE ROLIG.. JAKOB SKAL NOK FÅ ET NYT SKATTE-JOB FORÆRET IND FORAN ANDRE IGEN

  I det hele taget forandres intet, før de Danske presseansatte, dels ej længere er at finde på
  finansloven, samt her tilknyttes et “medie demokratisk software”, så det er borgerne som
  fastsætter væsentlighedens kriterier, (delt via segregering, for optimal demokrati of cause).

  Indtil da, vil i systemisk lønnede, og deraf gudjammerlige, primitivt åbenlyse system-inhabile
  sataner, køre de store mikrofoner rundt mellem kun jer selv, så man er HELT SIKKER på, at her
  ikke opstår mental aktivering fra markedets underlagte i den generelle befolkning, da det der
  vil være slut, kaput, med de herlige tvangs-kroner via tvangens manifest, og deraf nemme liv..

 65. Af Kristoffer Hansen

  -

  Alt imens unge mennesker dør på stribe af MDMA udtaler “eksperterne” sig på området, og mener at hash er verdens farligste stof. Lortehullet ZULU.DK skal bare rådne op indefra, det står ligesom imellem linjerne.

 66. Af Kristoffer Hansen

  -

  Jeg støtter 100% fri MDMA til Anne-Camilla Nielskov, smarte Zulu.dk værter, og alle landets DJs. Hash får ikke en til at se ting sort/hvidt men naturen giver en et klart syn på ren lort. Fri MDMA nu, jubiiiiii!!

 67. Af Knud Henningsen

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 19. FEBRUAR 2018 21:41
  Gaius Julius Caesar var aldrig kejser. Den titel kom først 60 år efter hans død. Han var nærmest ‘Diktator’, en anerkendt officiel titel brugt i det republikanske Rom.

  “…Resten er latinske! Kun sprogforskerne ved denne sandhed….” – Hr. Gür er altså sprogforsker, ellers kan han jo ikke vide det.

  “…Praktisk set er politikerne jo som bekendt og sædvanligt falske, løgnere og løftebrydere. Undtagen den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan…”. Han er kun lusket.

 68. Af Kristoffer Hansen

  -

  Meetoo er også nået til Mecca og helt op i røven af Mullahen selv, og igen igen skriver avisen. At de troede det var det var et godt sted. Men muslimer er ren lort, slut.

 69. Af j.. Hanse n

  -

  AF ROSA HARALDS. KRISTIAN SEN – 20. FEBRUAR 2018 9:07

  Så er den fordrukne paranoide løgnhals harald på banen.
  Utroligt så svinsk at det lille forstyrrede skvat opfører sig.
  At blande andre ind i sit nonsens, selv om de ikke deltager i en debat.
  Det skal man være ualmindelig sølle og hadefuld for at gøre.
  Men det er harald jo.

 70. Af Niels Larsen

  -

  KNUD HENNINGSEN: “…Praktisk set er politikerne jo som bekendt og sædvanligt falske, løgnere og løftebrydere. Undtagen den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan…”. Han er kun lusket.

  Samt krigsgal, diktatorisk, selvovervurderende, storhedsvanvittig og udemokratisk – altså ganske mainstream på de kanter.

 71. Af Helge Nørager

  -

  Han Erdogan, er pga sine sidste udmeldinger om Tyrkiets indsats mod Kurder, blevet lidt et problem vi i Danmark og resten af Nato, bør gentænke vores forhold til.

  Den Tyrkiske Offensiv mod kurder i Syrien, se ud til at forene fjender, kurder og Syriens regeringshær ser ud til at danne en form for våbenhvile og skabe en forenet front mod den udenlandske angrebs krig mod et selvstændigt land.

  Dette har Erdogan reageret på og har lovet en fuld angrebskrig mod Syriens regeringshær.
  Dette vil være noget l..t for resten af verden og specielt NATO.
  For helt ærligt forsøger denne krigslystne fantast at skabe en krig som er NATO mod Syriens regering ?,
  Frankrig ser ud til at være helt med på mere krig i Syrien,
  Den franske præsident har udtryk ønske om at sætte hårdt mod hårdt og indblande franske angrebstropper i Syrien,
  Min holdning er at ingen ved hvem som støtter Daesh, da alliancer vist primært er for at tiltrække våbenhjælp fra naive vestlige lande, men det er som nok ikke Syriens regering.
  Og at det derfor er dybt betænkeligt at Erdogan fører sig frem militært mod kurdere som har betalt en høj pris for at nedkæmpe Daesh, i Syrien
  NATO burde tæmme denne mands magtbegær og krigslyst, eller meddele ham, at han er altså alene, der er ingen som vil udløse musketer eden hvis Tyrkiet bliver bombet af Syriens regering, eller vil vi ?.
  Vil Danske soldater uhæmmet af bekymringer glade vandre i krig for at beskytte Tyrkiet mod angreb fra Syriens regeringshær, som forsvar mod den Tyrkiske territorial ekspansion på Syrisk jord. ?
  For det kan meget hurtigt blive en mulighed. Og debat bør tages allerede i dag.

  War, War never changes…………

 72. Af niels peter lemche

  -

  Nørager, du ser for snævert på det. Erdogans politik mod kurderne har egentlig ikke noget med Syrien at gøre, men er et led i en konflikt, der går meget længere tilbage end borgerkrigen i Syrien, nemlig opgøret med kurderne og især PKK. Man kan mene, hvad man vil, herom, men på dette punkt er Erdogan faktisk en del af arven fra Atatürk, idet han føler sig forpligtet på at forsvare Tyrkiets grænser hele vejen rundt. Kurderne vil i sidste instans , når de har deres egen stat, hvad man godt kan synes, at de har fortjent, krøve den sydøstlige del af Tyrkiet som en del af deres stat. Men det er virkelig broget, for nu vel Assad hjælpe kurderne; men hans egne hjælpere, iranerne, er nok ikke særlig interesseret heri, men er langt mere enige med Erdogan, for de har deres kurderproblem i nordvest.

  Det er ikke rigtig en NATO-sag, og ikke noget, vi skal blande os i.

 73. Af j.. Hans en

  -

  AF HELGE NØRAGER – 20. FEBRUAR 2018 09:16
  “Han Erdogan, er pga sine sidste udmeldinger om Tyrkiets indsats mod Kurder, blevet lidt et problem vi i Danmark og resten af Nato, bør gentænke vores forhold til.”

  Glem det.
  Historisk har Nato haft langt mere brug for Turkiet som medlem.
  End omvendt.
  Og Nato er en forbryder organisation.
  Som intet har med demokrati og menneskerettigheder at gøre.

 74. Af niels peter lemche

  -

  HELGE NØRAGER, han tænkt måske på et polsk parlement, aka en “polsk rigsdag”!

 75. Af Helge Nørager

  -

  Ganske rigtigt at vinkel med Iran’s og Iraks kurder og de krige der er udkæmpet derfor, gør hvad sker endnu mere mærkeligt.
  Men en ting kan fastslås, Kurder er blevet narret af alle deres vestlige allierede gentagende gange.
  Det er historiske fakta, Saddam udrensede dem med giftgas købt i vesten.
  Og mit råd til de kurdiske ledere vil være, stol aldrig på de vestlige militære løfter……………
  Det har de gjort, så blev de udrenset da vesten trak sig lidt tilbage igen.

  Men fakta er at vi er forpligtiget igennem Nato til at yde bistand til et medlemslands hvis det bliver angrebet.
  Og pt. med det rod i Syrien og de ganske mange russiske “lejesoldater”, som åbenbart er indblandet, virker Erdogans angreb som en øget chance for konflikt på et højere plan.
  Og hans udmeldinger om at gå “all in” mod den Syriske regering er ikke nogen arv fra Atatürk, det er en reel trussel som vi bør forholde os til.

 76. Af Knud Henningsen

  -

  At fælde dom er en meget bred betegnelse.
  Al politik er vel 99% dømmesyge, omend ikke altid frydefuldt. Juridiske dommere lever af det, ligesom dommerne i sportens verden. Moralske dommere uddeler gerne skam og skyld i store mængder til alt og alle. For filosoffer og filologer er det grundlaget for deres virke. For religiøse er det nærmest selvtilfredsstillelsens indre glæde over at være bedre end andre. For de radikale er det kun medfødt naturligt at være dømmende besserwizzere.
  At fælde domme er et grundvilkår for overlevelse i denne verden – det adskiller mennesket fra dyrene og de godtænkende svenskere.

 77. Af j.. Hanse n

  -

  AF HELGE NØRAGER – 20. FEBRUAR 2018 09:35
  “Og hans udmeldinger om at gå “all in” mod den Syriske regering er ikke nogen arv fra Atatürk, det er en reel trussel som vi bør forholde os til.”

  Det som vi burde forholde os til.
  Det er, at USA og bl.a. Danmark er skyld i krigen i Syrien.
  På grund af overfaldet på Iraq.
  IS opstod på grund af denne krig.
  Og USA støttede terrorister i deres bestræbelser på at vælte regimet i Syrien.

 78. Af Helge Nørager

  -

  Og at fælde dom er noget vesten er gode til.
  Et eksempel.
  Angrebet på Irak, officielt forbi de var en trussel med masseødelæggelse våben, de var tæt på at benytte mod andre lande.
  Uofficielt fordi Saddam var en skidt fyr, og lugtede grimt under armene og ville beholde sin olie selv.
  Vi dømte en hel nation til armod i vores had, rettet mod Iraks regerings chef.
  Vi har i vesten en tendens til at personificer et lands ledelse, og dermed give et personligt ansvar til en slem type ala, den af censuren unævnelige fra Tyskland.
  Dermed glemmes let at selv en land styret af en person genstand for kultagtige tilbedelser eller lignende er ikke alene om at udøve magten.
  Vi taler ofte om vi er for eller imod Assad, det er helt forkert, for Assad er blot regeringens ansigt udadtil.
  Han er omgivet af en stor mængde af mennesker der muliggør dette styre, ganske som i Zimbabwe, Nordkorea og USA.
  Trump er præsident, men han har en hær af mennesker som villigt udfører hans ønsker.
  Vi det er så let at gøre et land til en diktator og derefter til en dum diktator og så kan krigen begynde.
  Libyen, den var den franske præsident som mente at Libyens regering ville luftbombe Bengazhi , så for at beskytte befolkningen mod regeringens påståede planlagte overgreb.
  Beskyttede vi dem ved at kaste flere tons bomber end over Vietnam.
  Men det er vigtigt at huske at topskatten skal ned.
  Og at det er alt sammen de fremmed skyld det hele for det er alle enige om.

  Men vesten dømte nogle regeringsledere og så straffede vi ellers de ganske normale mennesker, og det var vel også helt retfærdigt.

  Men et lands politik og ledelse er ikke et menneske det er en kompleks organisme, som ofte blot antager et andet ansigt, men bevarer indre magtstruktur.
  Se blot på den tragedie som Syd Afrika er udviklet til.
  Listen er lang, men at dømme andre er alfa og omega, for det er så let når skylden for folkemord og lignende kan tilskrives et enkelt menneskes geringer, så glemmer vi lystigt den kollektive skyld som nødvendigvis må findes.
  For der er mange små tandhjul i et diktatur.

 79. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Vi har i vesten en tendens til at personificer et lands ledelse, og dermed give et personligt ansvar til en slem type ala, den af censuren unævnelige fra Tyskland.”

  Hvem er dette “vi”, der gav magten til Hitler?

  Du skriver konsekvent “vi”, men du inkluderer ikke dig selv i dette “vi”, og jeg tror heller ikke, at der er særligt mange, der føler sig som en del af det fiktive “vi”, som du beskriver så fordomsfuldt.

  Det er en myte, at det var et flertal af den tyske befolkning, der valgte Hitler.

  Hitler fik magten foræret af Hindenburg, og “vandt” senere et ufrit valg , hvor de venstreorieterede partier ikke måtte deltage.

  Myten om, at Hitler blev valgt på demokratisk vis ved et frit og fair valg, bruges til, at undergrave tilliden til demokratiet, fordi folket, ifølge denne myte, er for uansvarligt til, at bestemme over sig selv.

  Er det dét, du er ude på med din fordomsfulde mytedannelse; at undergrave tilliden til demokratiet?

  Uddrag fra “No, Hitler did not come to power democratically” af Daniel Luban 25. februar 2011:

  ” In the final two free elections before Hitler’s rise to power, in July and November 1932, the Nazis received 38% and 33% of the vote, respectively — a plurality but not enough to bring them into government. In the 1932 presidential election, Hitler lost to Hindenburg by a wide margin.

  Hitler came to power not through elections, but because Hindenburg and the circle around Hindenburg ultimately decided to appoint him chancellor in January 1933. This was the result of backroom dealing and power politics, not any kind of popular vote.

  It is true that after Hitler was already ensconced as chancellor, the Nazis subsequently won the March 1933 elections. But this was in the wake of the Reichstag fire, when the government had passed an emergency law that sharply restricted the activities of left-of-center parties (including the arrest of many Communist leaders).

  Thus it is difficult to claim that these were “free and fair” elections.”

 80. Af Kim nielsen

  -

  Menneskedjævlen hit ler og hans kumpaner blev valgt ind i det tyske folketing som et stort parti, og derfra var der ikke langt til den absolutte magt via propaganda, løg ne, intriger, bestikkelse og trusler. Nazisterne fik begejstret opbakning af mange der troede på løfterne om brød, arbejde, fred og fremgang. Og millioner af kvinder betragtede hit ler som en næsten guddommelig frelser. Kun få forstod faresignalerne.

 81. Af Finn Bjerrehave

  -

  Drømmesygen er DF.s værdigrundlag, nemlig vi vil ikke indtage ansvar hverken i EU eller Danmark, vi stoler nemlig kun på os selv, de andre er for kloge og ønsker kun at underløbe os, derfor NEJ til alt.
  Nak & Æd. Finn Vig

 82. Af Kim Nielsen

  -

  Samme art af naivitet præger også svenskerne, som i årevis passivt har iagttaget hvordan deres politikere (Rødstrømper/feminister og kommunister forklædt som “humanister”) omdanner deres land til en jungle og et
  rødfascistisk rædselskabinet. Se snaphanen, den korte, eb idag og you tube om merkels migrant crisis.

 83. Af kim nielsen

  -

  Ja cob mener at vi stadig har demokrati. Men har vi nu det? Eller er der tale om et skin-demokrati plus diktatorisk fjernstyring? Ihvertfald har de sidste tre regeringer ikke varetaget det danske folks interesser. Det fremgår klart af utallige gigantiske skandaler, som enhver avislæser kender til.

 84. Af Kim nielsen

  -

  Den enkelte danskers liv regnes efterhånden for ingenting af de politiske partier og visse bureaukratier. Se f.eks. hvordan sundhedsvæsnet er blevet nedsparet og forringet gennem to-tre årtier. Med tusindvis af unødige tab, lidelser og dødsfald til følge. Sundhedsstyrelsen er nedlagt og erstattet af “patientsikkerhed” som heller ikke fungerer. Se BT ang. “Pigen der ikke ville dø” og “Hvorfor skulle mor dø”?

 85. Af k nielsen

  -

  Også retsvæsnet er afsporet. Se hvordan voldsofre hånes, mens grove voldsforbrydere, hjemmerøvere og mordere behandles med fløjlshandsker, så de hurtigt lukkes ud og kan fortsætte med overfald og røverier. Udvisnings-systemet er også slapt og slattent.

 86. Af Niels Larsen

  -

  HELGE NØRAGER: “Men fakta er at vi er forpligtiget igennem Nato til at yde bistand til et medlemslands hvis det bliver angrebet.”

  Det vil ikke være tilfældet her, da den gale diktator i Ankara allerede har angrebet Syrien, så Assad vil blot føre forsvarskrig, hvis han bomber Tyrkiet. Not a NATO problem.

 87. Af Kim nielsen

  -

  Noget som medierne er gået meget let henover, er den røde smadring af familieværdierne og husmor-kulturen, hvor husmoderen var højt værdsat og respekteret for sin indsats på “hjemmefronten”. Noget som hele familien havde glæde af, især børnene. Den rødfascistiske familiepolitik har været en katastrofe for hundredtusindvis af familier.

 88. Af k nielsen

  -

  Iflg. adskellige feministiske bureaukrater i familie- og skilsmisse-bureaukratiet er det bedst for børn at være faderløse (eller helt forældreløse så de kan statsopdrages) Den perverse ideologi kalder de “barnets tarv”.

 89. Af r. vangkilde

  -

  Bjerrehave! – godt set omkring den national “politiske dømmesyge”, og DFs Messerschmidt
  udtrykker det konkret “fædrelandet er det største” derefter kommer det personlige identitet,

  Prins Henrik kom aldrig ind i varmen , som den nationale dansker, men valgte en stærk
  personlig tro på sig selv , og en naturlig tro på den jord vi er opstået af eller, den stærke
  holdning til selve livet, og valget af en bisættelse tæt på familien naturligvis.

 90. Af niels peter lemche

  -

  NIELS LARSEN, er Putin en diktator?

 91. Af Indlæg om skilsmisse- bureaukrati blokeres

  -

  Må det feministiske og ty ran niske skilsmisse-bureaukratiets overgreb på mænd og børn ikke debatteres??

 92. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  Dumaen er da vist i lommen på ham, ikke sandt?

 93. Af Flemming Lau

  -

  Selvfølgelig vil der være nogen der begræder at tyrannerne Saddam, Zarqawi, Osama og Gadaffi ikke er her mere.
  Assad har sit hyr med sunni muslimerne, nu sidst med tyrkerne. Og mon ikke han også får problemer med Iranerne hvis ikke de forsat får adgang til Libanon. Han er ikke at misunde.

  Irak’ shiiter kan nu nyde befrielsens frugter. De har magten for første gang i nyere tid. Hvordan Irak og Syrien vil tage sig ud når støvet har lagt sig, er spændende.
  Kan man håbe på at de 30 mio kurdere får deres egen stat…? De har ihvertfald fortjent det. Tyrkiet vil nok stritte imod, men tør de gå imod Rusland og USA når det kommer til stykket. Nye streger på landkortet, ville være forløsende!

 94. Af b jen

  -

  Sundhedsplatformen har kostet flere patienter livet. Digitaliserings-vanviddet stresser,
  skader og dræber borgere, men de ansvarlige belønnes. Se BT idag.

 95. Af Chr. Raven

  -

  Politikere, medier, og kongehus etc. nyder godt af, at dansken ikke er noget intellektuel folkefærd; hvor ni ud af 10 danskere papegøje-snakker. Og det er status for DK.

 96. Af Helge Nørager

  -

  Hr. B Jensen, bliver spændende om offentligheden får sandheden, om faldet i produktivitet at vide, i de regioner som har indført sundheds platformen.
  Endnu mere spændende bliver det når der skal nedskæres pga. mangelende refusion for antal behandlede patienter.
  Hvordan de vil new speake sig ud af at det ikke er sundhedsplatformen, så vi alle forstår at det er altså de fremmedes skyld og bare topskatten sænkes er alt godt.

 97. Af Knud Henningsen

  -

  I de fleste religioner findes den ultimative dømmesyge – nemlig den der udøves på Dommens dag = Vredens dag = dommedag.
  Man forestiller sig, at på denne dag vil alle onde blive straffet og de gode belønnet af religionens overhoved.
  Fin idé, for her på jorden går det som regel modsat til hverdag. De onde ler hele vejen hen til banken og de gode græder hele vejen hen til socialkontoret.

 98. Af h. Andreasen

  -

  AF FLEMMING LAU – 20. FEBRUAR 2018 15:38
  “Selvfølgelig vil der være nogen der begræder at tyrannerne Saddam, Zarqawi, Osama og Gadaffi ikke er her mere.”

  Lau begræder at hitler ikke er her mere.

 99. Af niels peter lemche

  -

  Niels Larsen, ja eller nej! Please.

  Er Erdogan ikke valgt lige så godt som Putin? Så er det tyrkiske parlement ikke lige så meget i lommen på Erdogan som dumaen i lommen på Putin?

  Er der ret meget, der skiller dem?

 100. Af Helge Nørager

  -

  Jeg har aldrig rigtigt forstået at min holdning om at krig mod Irak og Libyen var store fejl.

  Bliver af mange udlagt som en begejstring for deres statsledere.

  Det er dog en underlig kobling.

  Jeg kan vil så newspeake og påstå at i alle er forelskede i Nord Koreas diktator siden han ikke fjernes med våbenmagt,
  At i alle elsker House of Saud osv…………….

  Jeg mener at krig mod Irak og Libyen var store fejl, men deres statsledere var stadig nogle trælse typer, ingen tvivl om det.
  Men det er ikke pointen, det er den med at starte krige for at straffe enkeltpersoner……………
  Den holder ikke i byretten.
  For befolkninger var vel ikke skyldige og det er ganske voldsomme tab af menneske liv disse krige har medført.

 101. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  De to omtalte fyre kan ikke lære hinanden ret meget om udemokratisk ageren. Hvem af dem, der er Pest og hvem Kolera kan diskuteres., men ikke at de er brødre i ånden mht. undertrykkelse.

  På den anden side kan det vel ikke undre, hvis man betragter de to lande i historiens lys.

 102. Af Rosa Haralds. Kristiansen

  -

  For lige at belyse M.S. G u r s fortælling om ordet parlament. Måske har G u r fået sine oplysninger fra selve præsidenten i Tyrkiet.
  I Rom havde man et Senat.

  Ordet parlament er afledt af plattysk parlament, perlement og af det franske verbum parle(r). Middelalderlatin parlamentum. Ordet betyder hvor man taler sig til rette/ forhandler eller en lovgivende forsamling. Parle betyder at tale. Afslutningen -ment, suffiks (latin -mentum) er en latinsk endelse hvormed substantiver (navneord) afledes af verber (udsagsnsord), oftest med betydningen af denne handling der udtrykkes i verbet. Således betyder -ment ikke løgn og jeg citerer dig, hvor du skriver at parlament betyder “snak løgn”. G u r lad du nu være med at lyve. Det er det du beskylder politikerne for. Er du mon selv en tyrkisk politiker?

 103. Af Flemming Lau

  -

  H.Andreasen.
  Ja, det er jo helt forkert. Totalitære tyranner skulle alle hjælpes over i evigheden.
  Som den tyske udenrigsminister chef Sigmar Gabriel udtalte forleden, så læg mærke til den røde bevægelse, der er blevet nutidens sorte. Selv i Sverige “udmærker” det nye sort sig vældigt anti-semittisk. Overfald på jøder: muslimer 51 % røde 25% nazister 5%. Men det ved H.Andreasen naturligvis alt om!

 104. Af Rosa Haralds. Kristiansen

  -

  Rettelse
  Parlement ikke perlement.

 105. Af C. Blomme

  -

  Det hedder et “parlament” på dansk. Fy!

 106. Af niels peter lemche

  -

  Niels Larsen,, OK og enig

 107. Af B Jen.

  -

  På de psykiske institutioner udsultes vi og bliver nu madet og badet af radikale svenske feminister.. Vi skal række fingeren op når vi skal slå en streg, også skal der 4 300 kg tunge feminister til for at beskytte samfundet. Vores ble skriften kun engang om ugen, som vores hægesmæk.

 108. Af B Jen.

  -

  Jeg er selv blevet voldtaget flere gange af mega tunge svenske radigale feminister..

 109. Af B Jen.

  -

  Kom og join mig i mit fadernetværk. Med magt skal børn og kone tugtes og flytte hjem igen..

 110. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Sørine skriver: Jean-Paul Satre: “at når mennesket vælger sin egen moral, er det umuligt at mene, at han skulle have valgt anderledes”.
  Og videre skriver Sørine: “Den enkelte vurderer suverænt selv, og i dette skråsikre jordeliv uden samvittighedsfuldt udsyn til himlen kan viljen til at forstå andre blive overskygget af fryd ved at udskamme”.

  Hvor er det dog sandt.

  Oh hvor er det dog sandt.

  Den kristne kan aldrig udskamme. Selvfølgelig ikke.

  De forstår andre mennesker. Med himmelvendte øjne FORSTÅR de virkelig andre mennesker.
  At nedgøre næsten, at udskamme næsten, er dem ukendt.

  Salig, salig er de hellige, for gudsriget er deres.

  Oh at nedgøre næsten.

  En umuglighed for de frelse.
  En umuglighed for de troende.
  En umuglighed for de kristne.

  Disse skrækkelige ikke-troende, som prins Henrik, der ifølge Erik Norman Svendsen, “var ikke særlig optaget af religion, men snarere af moralfilosofiske spørgsmål”, oh ja, hvor er de dog i stand til at udskamme andre.

  Vi hellige, vi frelste, vi kunne ALDRIG udskamme andre.

  Selvfølgelig ikke.

  Amen

 111. Af Rosa Haralds. Kristiansen

  -

  Nu gentager jeg for lektor Blomme. Parlament er afledt af det plattyske ord parlament eller parlement og det franske verbum parle(r). Jeg vil anbefale Lektor Blomme eller
  L i s b e t h at læse min tidligere tekst, eller bare kigge i en ordbog.

 112. Af Rune Lund

  -

  I er alle syndere og I véd det, men Jeres forfængelighed, selvretfærdighed og hovmod, gør det svært at acceptere dette, triste faktum.

  Liderlighed, grådighed, skadefryd – og dét, der er være, er en fast dagsorden i Jeres verden.

  Skam Jer, og lev i frygt for Dommedag, så er der måske et lille håb for Jer, alligevel!

  Amen

 113. Af Jesper Lund

  -

  “Gadens parlament” har da ikke idømt Jakob Engel-Schmidt straffe. Det har en domstol ved at frakende ham hans kørekort ubetinget i tre år og give ham en bøde. Han har oven i det mistet sit job som udviklingsdirektør på Niels Brock, sit job som paneldeltager på TV2 News og sin valgkreds. Hvor er “Gadens parlament” involveret i disse konsekvenser af sin narkokørsel?

 114. Af J Nielsen

  -

  “Hvor er “Gadens parlament” involveret i disse konsekvenser af sin narkokørsel?”

  Gadens parlament kommer netop ind ved anvendelse af et ord som “narkokørsel”. Der er mig bekendt ikke oplysninger om at manden var påvirket. Denne slags sager har ikke længere med trafiksikkerhed at gøre.

  Det er således ikke umuligt at man kan miste kørekortet i tre år ved passiv rygning af cannabis. Spørgsmålet er udelukkende om det kan registreres

  Man behøver ikke at være det mindste påvirket for at være forfalden til straf. Alligevel dukker det her “narkokørsel” og “narkoman” op igen og igen, og det er i det mindste tænkeligt at den form for street talk har spillet en rolle for arbejdet på TV2. En stilling hvor det ikke umiddelbart er klart hvad problemet skulle være.

 115. Af Frank A

  -

  Sært at Sørine har valgt at tale om dømmesyge.

  Ingen forkommer mere dømmesyg, end netop hun

 116. Af Kristoffer Hansen

  -

  Ja kig engang på Nazi-klanen/terrorist-organisationen Islam. Muslimer får Hitler til at ligne en joke hverdag, som de indtager rum og overskrider grænser. Muslimer er enten at finde på socialkontoret, eller på deres flise på gadehjørnet. Og tyskerluderne synes det er Å så synd for dem. Men virkeligheden er at de griner af danskerne mens vi betaler dem i hoved og røv, for smadre fædrelandet i bedste Nazi-stil. FØJ FOR NAZISLAM…

 117. Af H. Umbuch

  -

  @ROSA HARALDS. KRISTIANSEN – 20. FEBRUAR 2018 20:18
  ‘Parlament’ kommer fra Hollowwoods film ‘piraterne i Caribien’, hvor piraterne hele tiden snakker om at holde ‘palaver’ forstået som forhandling. Det er hverken løgn eller latin. Se selv filmene.

 118. Af Rosa Haralds. Kristiansen

  -

  J H a n s e n
  Klokken 8.17 den 20.02.2018 har du en kommentar her på bloggen vedrørende min person. Problemet er, at du refererer til en kommentar påstået skrevet af mig kl. 9.07 20.02.2018. Du kommenterer et indlæg 50 minutter før det (påståede indlæg fra mig) skulle have været kommet på. Jeg har slet ikke kommenteret her klokken 9.07 den 20.02.2017 og der er ikke noget indlæg fra mig kl. 9.07 den 20.02.2018. Hvordan kan man kommentere et indlæg 50 minutter før det skulle have været kommet på og kommentere noget der ikke er der?
  Dette viser et eksempel på en dømmesyge, der vil noget, men allermest viser det, hvor let du omgås sandheden og at du ikke kan være for klog. Jeg har først en kommentar om G u r s også uvederhæftige oversættelse af ordet parlament. Den kommentar kom på kl 17.32 den 20.02.2018. Må du have en god dag sandhedens navn. Jeg skal arbejde.

 119. Af Rosa Haralds. Kristiansen

  -

  Har set dem dr. Humbuk/Blomme
  Må du have en velsignet dag.

 120. Af Jesper Lund

  -

  J Nielsen
  Du hænger dig meget i ordet ‘narkokørsel’. Hvis man får frakendt sit kørekort ubetinget i tre år pga. det ulovlige kokain i blodet, vil jeg tillade mig at kalde det narkokørsel.

  “Der er mig bekendt ikke oplysninger om at manden var påvirket.”
  TV2: “Politiet blev ifølge aktindsigten opmærksom på en “meget atypisk og mistankepådragende adfærd”, der gjorde, at politikeren blev sigtet i henhold til spiritus- og narkoparagraffen. …Jakob Engel-Schmidt nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest, og derfor blev han anholdt.”

  “Jeg har udsat andre for fare, og jeg er lykkelig for, at der ikke skete nogen noget den aften”, skriver han på Facebook.

  “…og det er i det mindste tænkeligt at den form for street talk har spillet en rolle for arbejdet på TV2”
  Som du skriver “i det mindste tænkeligt”, dvs. rent gætværk.

  Jakob Engel-Schmidt virker sympatisk, så han skal nok klare sig.

Kommentarer er lukket.