Krænkelsens regime

Af Sørine Gotfredsen 109

Da Lars von Trier i 2013 gav os filmen ”Nymphomaniac” opstod der en interessant debat. Jeg var selv med til at indlede den, idet filmen ansporede til spørgsmålet om, hvorvidt der findes grænser for kunstens udtryk. ”Nymphomaniac” størknede i et ret éndimensionelt knæfald for det destruktive og fremstod dermed så afskåret fra det etisk opbyggelige, at filmen i mine øjne mistede betydning. Min pointe var, at hvis ikke kunsten i sidste ende vil mennesket i en eller anden fastholdelse af håb, skrumper dens relevans. Flere anklagede mig for at ville berøve kunsten sit frie udtryk, men det var slet ikke tilfældet. Jeg insisterede blot på at diskutere forholdet mellem kunst og etisk bevidsthed, og interessant nok forlyder det, at Lars von Trier i sin nye film ”The House That Jack Built” kredser om netop den samtale. Udover de meget omtalte scener med blodig maltraktering af mennesker rummer filmen ifølge de første anmeldelser også en diskussion om, hvorvidt kunsten kan miste væsentlighed, når alle etiske grænser overskrides. Til dette svarer Lars von Trier efter alt at dømme nej.

Netop derfor forekommer denne instruktør mig mindre og mindre interessant, men det forbehold har intet med indskrænkning af kunstnerisk frihed at gøre. Lars von Trier må udfolde sig, som han vil, men tanken om censur blomstrer til gengæld i andre sammenhænge. For eksempel i teatermiljøet. Teaterinstruktør Christian Lollike har kaldt sin seneste forestilling for ”White Nigger/Black Madonna”, hvilket har skabt stor forargelse, da det af nogen anses for at være racistisk. Protesterne har været så voldsomme, at forestillingen har fået ny titel og nu blot hedder ”Black Madonna”, og man aner en slags dobbelt standard i synet på den ellers så ophøjede frie kunstneriske provokation. Den må gerne – som i tilfældet med Lars von Trier – ydmyge og lemlæste mennesker og bryde alle tabuer angående krop, sex og aflivning. Men den må ikke provokere angående race, hudfarve og identitet, for her berører vi én af tidens mest magtfulde strømninger. Nemlig identitetsdyrkelsen og dens galoperende krænkelseskultur.

Teaterdirektør og menneskerettighedstalsmand Josef W. Nilsen bestyrker ens bekymring. I Kristeligt Dagblad udtalte han forleden, at folkene bag ”Black Madonna” burde have ”stukket en finger i jorden og fundet ud af, hvad det har af betydning for andre”. Det er en forrygende formulering, der åbner for en motorvej af indgreb i den kunstneriske ytring. Noget har altid ”betydning” for andre, og det ville være rart, hvis de, der i sin tid anklagede mig for at ville ideologisere og begrænse kunsten – heriblandt Jørgen Leth – nu argumenterede for, at Christian Lollikes teaterforestilling bør tage sin oprindelige titel tilbage. For på dybt foruroligende vis bringer Josef W. Nilsens udtalelse varsel om et indskrænket følelsesregime, hvor racismeanklagen bruges som det våben, der skal få folk til at makke ret. Det er i denne tid så afgørende, at vi bestræber os på at skelne mellem den vigtige samtale om kunstens væsen og det deciderede krav om at få fjernet det, man ikke bryder sig om. Det første er udtryk for en evigt interessant undersøgelse af det etiske og menneskets udtryksformer, der intet har med censur at gøre. Det andet repræsenterer noget decideret ildevarslende ved vor tid. En ophøjelse af den krænkelse, der kan komme til at begrænse og ensrette både kunsten og en del af den frie samtale.

109 kommentarer RSS

 1. Af b jensen

  -

  Kunst som kun er dekadent, vulgær, fjollet, ækel eller uden filosofisk indhold mv., er jo ikke kunst man skal tage alvorligt. Alt for mange talentløse kunstnere formår kun at provokere. Virkelig kunst er harmonisk, belærende, tankevækkende eller viser noget der er smukt og ophøjet. Den bedste kunst yder bidrag til vores kultur, civilisation og livsglæde. Kunst kan jo også være meget andet end billedkunst. F.eks. er jo mange håndværkere, arkitekter, møbelsnedkere, guldsmede, designere, sangere og andre imponerende dygtige kunstnere. Man bør dog ikke være så kunst snobbet at man falder for den kunst som spekulerer i laveste fællesnævner eller i sadisme, mord, død og perversiteter. Noget af det som kaldes kunst, er kun billig sensationslyst og rå spekulation. (slagtning af heste, hundehvalpe osv.)

 2. Af Jan Petersen

  -

  AF B JENSEN – 20. MAJ 2018 21:05 – sådan barberer man den “kunst-ged” – fedt indlæg !

 3. Af John Din nye ven - men det forstor du ikke knepe dukke

  -

  Der er bevægelser” , I Europa
  Som bliver censurert
  OG det youtube.com/watch?v=4-vOvcoEnPM

  Vi er – youtube.com/watch?v=kqybsUqkOWs

  Fortsæt KBH. maxist , vi VOKSER explosivt

 4. Af EUROPA modstand

  -

  nÅR UNGDOM YTRE SIG OG ER BEVIDST OM DERES kULTUR ARV.- DETTE HAR MAXISTERNE IKKE REGNET MED . EJ HELLER eu ” eLITEN” – EU ikke folkevalgte NEDBRYD NATIONAL STATER. !
  msm lD FOLKET SW hvor deres skatte penge forsvinder

  EU !! ISTANBUL kloaker- OSV . – men mere isalm ikke

  DET er I hele EUROPA !!- UNGDOM vågner – så afvent mere muslimsk voldtægt – for du er god ikke . RUC – glem 1000 + år . nu er det nogle helt nye muslimer, og hvem stemmer du på

  vi kommer , FORNUFT

  folket er vågnet , OGSÅ JER PÅ DEN YDERSTE .

  DANMARK- YES
  ISLAM –

 5. Af EUROPA modstand

  -

  nÅR UNGDOM YTRE SIG OG ER BEVIDST OM DERES kULTUR ARV.- DETTE HAR MAXISTERNE IKKE REGNET MED . EJ HELLER eu ” eLITEN” – EU ikke folkevalgte NEDBRYD NATIONAL STATER. !
  msm lD FOLKET SW hvor deres skatte penge forsvinder

  EU !! ISTANBUL kloaker- OSV . – men mere isalm ikke

  DET er I hele EUROPA !!- UNGDOM vågner – så afvent mere muslimsk voldtægt – for du er god ikke . RUC – glem 1000 + år . nu er det nogle helt nye muslimer, og hvem stemmer du på

  vi kommer , FORNUFT

  youtube.com/watch?v=RlVlcsODFWU

  folket er vågnet , OGSÅ JER PÅ DEN YDERSTE .

  DANMARK- YES
  ISLAM –

 6. Af EUROPA modstand

  -

  det er godt og alt optaget – — haha så godt .. manipuler i videre maxister.- det var ikke post eller link.

 7. Af Fru Lisbetth Sørensen

  -

  Danmarks største kunstner Lars von Trier har overgjort sig selv i “house that jack built”..Ellers en umulighed skulle man mene? Men han overgår sig selv uafbrudt.

  Ingen forventer at religiøse troende som dig og støvringen forstår kunst, værdier, moral og etik. Dette er forbeholdt kunstnerne at analysere. Såvel som os ikke religiøse. I troende forstår ikke de dybere værdier..

  Ikke et tilfælde at det er den blå zentropa forretningsmand peter Aalbæk der er sexmisbrugeren, og ikke kunsteren Trier.

 8. Af Fru Lisbetth Sørensen

  -

  testinggg?

 9. Af Fru Lisbetth Sørensen

  -

  7 forsøg for at få et harmløs indlæg på. Vi er til grin for egne penge..

 10. Af Fru Lisbetth Sørensen

  -

  Efterhånden kan kun nynazister der støtter den skaldet fascist og troende støvring, få kommentare på i B.

 11. Af Fr lissebeth søørensen

  -

  teesting..

 12. Af Fr lissebeth søørensen

  -

  teestinnng?

 13. Af fr. liss sørensen

  -

  Et latterligt troende indlaeg mod vores største kunstner. 3 linier max tillades.

 14. Af fr. liss sørensen

  -

  De talentløse elsker at sparke nedad mod dem med talent. En borgerlig troende værdi, altid.

 15. Af Fru s sørrensen

  -

  LVT ER Danmarks største kunstner. Noget svineri at svine ham til fra det troende talentløse minoritetsmiljø..

  Trier overgjort sig selv i sin seneste film. Sørine har naturligvis ikke set den selv..Og gætter ud fra sit forkvaklet religiøse synspunkt .

  Ingen forventer at relliggiøøse forstååår mooooral og ettttik Vi ved bedre.

  Overlad det til kunsterne at analysere verden. Du kan kun udfra din sorte bog. En sort og dyster analyse uden menneskelig frihed.

 16. Af Fru s sørrensen

  -

  “hvis ikke kunsten i sidste ende vil mennesket i en eller anden fastholdelse af håb, skrumper dens relevans. ”

  Totalt falskt. I håbløsheden eksistere frelsen. Det andet er et rent Roseanne Barr amerikanskt tv show.
  Religion har altid brugt håbet til at misbruge folket for eliten..

  “Den må gerne – som i tilfældet med Lars von Trier – ydmyge og lemlæste mennesker og bryde alle tabuer angående krop, sex og aflivning. Men den må ikke provokere angående race, hudfarve og identitet, for her berører vi én af tidens mest magtfulde strømninger. Nemlig identitetsdyrkelsen og dens galoperende krænkelseskultur.”.

  En stor interesse her i at ydmyge andre racer, men ser ikke den generelle ondskab. Dybt bekymrende.

 17. Af Fru s sørrensen

  -

  Hvis sorte føler sig ydmyget via ordet neger, skal det naturligvis fjernes. Så fjern ordet.
  Korrekt at ændre ordlyden i teaterforestillingen.

  Jørgen leth er en ren kriminal. Mødte ham engang i Haiti under et valg der, mens ligene flød i gaderne. Ville ikke hjælpe mig. Og konsulen sagde blot fra hans balkon. “beklager jeg har ikke tid til dig”. Glemmer det aldrig. Manden er virkeligt et modbydeligt menneske..Burde aldrig have fået konsul tjansen. Er en Trumptype.

 18. Af B. Jensen

  -

  Jeg må ikke sove med børnene mere.
  Vi har svenske tilstande.
  Konen må jeg ikke se.
  Det ender vel med at de også tager lolita dukken fra mig.

 19. Af En galning ødelægger debatterne

  -

  At sø rine burde redigere og fjerne stribevis af indlæg fra debat-trolden l is be th sør ensen, fremgår vel klart af ovenstående. Psyk opaten/sinken er jo kun ude på at hindre og ødelægge debatterne.

 20. Af Niels Lemche

  -

  Selv om galningen snakker med sig selv — typisk troldetrik — så er der kun én, der kan ændre på det, og det er blogholderen. Hvis Sørine ikke gider monitere sin blog, så går det som her. Det er blot gået stærkere end normalt med vanviddet.

  Og Sørine, det betyder også, at der ikke er nogen som længere gider at læse dine blogs, for man gider ikke svineriet bagefter.

 21. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Sørine.

  Når man skriver et blogindlæg, medfører det også en forpligtelse til at “holde orden” i indgående kommentarer.

  Hvad der kunne have været en spændende debat, er nu fuldstændigt ødelagt.

 22. Af keld borgsvend

  -

  Endnu et fordømmende indlæg, blottet for menneskelig rummelighed, forståelse og accept. Du igen igen på et ubegavet skråplan frøken spidsmus. Horror og gore er en film genre, som siden 50erne har glædet dem som kan lide den genre.Glæden ved at se en god henrettelse i en god og tankevækkende fiktionsfilm, er der millioner og atter millioner af mennesker der nyder. Trier har lavet en af de bedste genrefilm ever, med fantastisk horror, en hamrende likeable serial killer, og en hårrejsende gyselig ekstremt blodig gore, og læg dertil vanvittigt realistiske og mesterlige make-up og special effekter. Det hedder KUNST og at diskutere det, udfra et etisk synspunkt, er fuldstændig latterligt. Hyg du dig med din favorit kunst om Jesus og alle de andre rødder, som absolut i mine øjne er en uendelig røvkedelig historie, fortalt uden overskud og rummelighed, men jeg er klog nok til ikke at angribe dette kunstneriske værk intellektuelt og etisk, og blot konstatere, at det er for kedeligt efter min smag. Kunst er det kun dårer som angriber med etik og forsvarlighed. Kunst er ikke virkeligt, men et billede af virkeligheden, og det er i virkeligheden du skal kæmpe de kampe, om de emner og følelser, som kunsten har bevæget dig med. Er de mon selve volden og henrettelsen af b.la små børn i Triers film du er provokeret af? At vi ser den så tydeligt og realistisk? Ingen er vel i tvivl om at vold og henrettelse ikke hører sig hjemme i verden, og alligevel så har både den danske regering og mange andre, deltaget i mange henrettelser rundt onkring i verdens krige. Spørg bare de danske traumatiserede soldater. En soldat kommer sig sjældent over at se på et lig af et barn, som soldaten utilsigtet, kom til at henrette.

 23. Af Niels Lemche

  -

  KELD BORGSVEND, du bruger ordet “henrette” i flæng. En soldat kommer ikke “utilsigtet” til at henrette nogen som helst; men måske syde. Henrette er egentlig nogett, der forudsætter enudgående retsag og dom, noget reguleret.

  Men ordet bruges i nutiden i flæng, uden omtanke.

  I øvrigt et unødvendigt hårdt angreb.

 24. Af Arne Nielsen

  -

  Det er jo egentlight værd at notere sig, at det der amerikanske fænomen med sure negre, der gør sig til overdommere over andres værk uden at yde noget selv, nu er kommet til Danmark. På universiteterne i USA har de sorte, som er kommet ind på dispensation og med økonomisk støtte, fordi de ofte er overlegne i sportslig henseende, men ofte ikke i intellektuel henseende, og de har travlt med at nedlægge forbud mod ytringer af enhver art, der ikke falder i smag. Hvis der nu var noget ved de pågældende negre, så lavede de da selv en teaterforestilling, der tog alt det op, de var utilfredse med, i stedet for at blande sig i andres kunstneriske udtryk. Men næh, for det har man ikke evner til, og det andet er jo meget nemmere. Hvis alt af betydning var overladt til disse negre, var vi stadigtvæk på stenalderstadiet, og det er jo en kendt sag, at skal man i USA have dømt en mand efter reaktionære retningslinier, så indsætter man en jury af gamle, sorte mænd. Det ved alle. Alt det avancerede og nytænkende kommer fra hvide, og nævn mig én sort, som har præsteret en Nobelpris i teoretisk fysik. Denne enestående evne til abstrakt tænkning ser vi næsten altid præsteret af jøder. Så der er store statistiske forskelle i de forskellige etniske gruppers evner for hvadsomhelst, og hvilke visioner og menneskelige egenskaber, de indeholder.

 25. Af Glenn Madsen

  -

  Jeg kan kun være enig med Lemche.
  Så gør dog noget Sørine Gotfredsen, er der nogen hjemme?

 26. Af Maria Due

  -

  Udviklingen på Berlingskes Blogs har vist, at når blogholderne ikke griber ind men lader det hele sejle, virker sabotagen som censur.

  Intet sted er det værre end her.

 27. Af elisabeth Lindhardt

  -

  “Nymphomaniac” størknede i et ret éndimensionelt knæfald for det destruktive og fremstod dermed så afskåret fra det etisk opbyggelige, at filmen i mine øjne mistede betydning. Min pointe var, at hvis ikke kunsten i sidste ende vil mennesket i en eller anden fastholdelse af håb, skrumper dens relevans.”
  Det kan du vist ikke mene alvorligt, Sørine Gotfredsen. Skal vi følge den tankebane, må man opgive at læse f.eks Pontoppidan, Bang, Wied og Johannes v. Jensen, for kun at nævne nogle få af de gamle forfattere. I deres fofatterskaber levnes ikke meget “fastholdelse af håb”.
  Synes du der er ret meget håb at spore i Beethovens Skæbnesymfoni? Eller i Munchs “Skriget”?
  Jeg har hverken set “Nymphomaniac” eller “Black Madonna”, så jeg kan ikke udtale mig om disse. Men dit overordnede kunstsyn, Sørine, finder jeg ret problematisk i og med du har en stemme i den offentlige debat.

 28. Af j. hanSen

  -

  Man ser på diverse blogs, at charlatanen, løgnhalsen og holocaust benægteren lemc he/harald er godt igang med det sædvalige personhad og personfnidder.
  Det skal nok lykkes for ham helt at få lukket for debat i Berlingske.

 29. Af j.. han.

  -

  AF NIELS LE MCHE – 21. MAJ 2018 06:57

  Så er Lem che stinkende beruset igen.

 30. Af liss sørensen

  -

  jødelemchenriet, dårekistepreben , glenn feemmedbot og de andre trolde har ødelagt debatten igen. Fjern dem..

 31. Af liss sørensen

  -

  jøøøødelemchenriet, dååårekistepreben , gllenn feemmedbot og de andre trooolde har ødelagt debatten igen. Fjern dem..

 32. Af b jensen

  -

  Som præst burde sør ine vel prøve at bevare en vis respekt omkring det at være præst. Her medvirker sø rine (og den anden kvindelige præst) kun til at nedbryde respekten for præsteembedet og kirken. Pga. den uforstand det er, at lade enkelte psy k o pater ødelægge debatterne. Fatter sø rine ikke det? Men sært at avisen ikke kan finde den gyldne middelvej. Her redigeres slet ikke eller kun i det skjulte. På andre debatter blokeres ALT (mikkel and, amalie L), på andre blogs slettes alle saglige indlæg med bid i (om regeringens og den faldende velfærds elendighed). Sandheden er ilde hørt hos de fleste blogholdere.

 33. Af b jensen

  -

  Som præst burde sør ine vel prøve at bevare en vis respekt omkring det at være præst. Her medvirker sø rine (og den anden kvindelige præst) kun til at nedbryde respekten for præsteembedet og kirken. Pga. den uforstand det er, at lade enkelte psy k o pater ødelægge debatterne. Fatter sø rine ikke det? Men sært at avisen ikke kan finde den gyldne middelvej. Her redigeres slet ikke eller kun i det skjulte. På andre debatter blokeres ALT (mikkel and, amalie L), på andre blogs slettes alle saglige indlæg med bid i (om regeringens og den faldende velfærds elendighed). Sandheden er ilde hørt hos de fleste blogholdere.

 34. Af liss sørensen

  -

  Bent er dog den værste. Skriver i fadernetværk. Børn er frataget, og konen. Han er uhyggelig..Man kan kun gætte om mararidtets størrelse han har udsat på dem? Meget syg..

 35. Af L is S er en nettrold

  -

  Li s sør ensen fra enhedslisten / de radigale, er ikke alene skør, men også propfuld af løgn. L is er en trold og ond stodder hele vejen igennem.

 36. Af Niels Ulstrup

  -

  En anden blog uddeler Lemche øretæver til en flok nazister men også her hos Sørine trænger der sandeli også til at blive muget ud:

 37. Af Arne Nielsen

  -

  Kom dog ind i kampen i stedet for alt det brok.

 38. Af Kim Kaos

  -

  Det vil nok være en god at diskutere LVT nyeste film til efter man rent faktisk har set den.

 39. Af Martin Jørgensen

  -

  Som der bliver skrevet ‘ hvis ikke kunsten i sidste ende vil mennesket, i en eller anden fastholdelse af håb, skrumper dens relevans.
  En af de nederlandske malere Hieronymus Bosch fra sidste halvdel af 1400 tallet brugte i mange af sine billeder død og ødelæggelse som et gennemgående tema.
  Mest kendt er vel hans skildring af dommedag, hvor der på den sidste dag blev fældet en dom.
  Helt i overenstemmelse med tidens frelserreligioner, hvor de troende og gode strøg til himmels og de andre blev efterladt uden håb og måtte tage turen ned i helvedes flammer.
  Mig bekendt er der ingen der har kritiseret den tids kunstnere for at have skabt værker der ikke efterlod noget håb -for staklerne der ikke klarede sig igennem nåleøjet på dommens dag.

 40. Af Kristian Andesen

  -

  Sjovt som racisten Sørines medløbere hyler op om at slette andres indlæg mens de selv udspyr det ene ulækre stykke galde efter det andet!

 41. Af liss sørensen

  -

  Tossepreben har debatniveuet af en kloakrotte..En mindrebegavet en af slagsen også. 🙂

 42. Af R.H. Kristiansen

  -

  Lars von Trier er en dygtig kunstner. Han kører generelt i den mørke del af menneskelivets sphere. Han prøver hele tiden egne og andres grænser af. Hvis vi går ind på Netfix HBO, så er der dømt krimi og død over hele linjen, således har LvT overgået de amerikanske tjenester.

  At Sørine lader trollen stå og de nye unge muslimer, der antyder, at de vi voldtage hele RUC, er barmhjertigt. Det giver disse mennesker, der tydeligvis lider af had og afvigelser af forskellig art, et åndehul. Det er bedre, at de får deres agressioner ud her, end det går ud over RUC. Jeg har ligeledes tænkt på, at vi skulle skillinge lidt sammen til J Hansen, således kunne han købe sig til nogle timer i mindfuldness. Jeg tror det er lige ham. Det er meget populært blandt ledere i kommunen. De ved hvis nogen, hvordan man slapper af.

  Nu kan det være, at de unge vilde på bloggen kunne have gavn af at øve lidt dansk. Hvor er det bedre end på Berlingskes blog. Deres dansklærer er tydeligvis ikke lykkedes med danskundervisningen. Det kunne være, at de ligefrem blev intellektuelle med alderen. Man kan aldrig vide sig sikker.

 43. Af Maria Due

  -

  Uden at jeg har lyst til under disse betingelser at gå nærmere ind på emnet, undrer det mig, at Lars Trier har fået tillagt en særlig evne til at gennemskue menneskers gøren og laden og udtrykke sig i dybe erkendelser, der har blot nogenlunde almen interesse.

  Virakken om Trier er Kejserens nye klæder om igen, han cirkler om sig selv og er psykisk meget atypisk. At han rent billedmæssigt muligvis har et stort kompostionstalent ændrer ikke på, at Lars Trier efterlader mange mennesker med det indtryk, at hans sygelighed ikke er værd at beskæftige sig med,

 44. Af Allan Hansen

  -

  Eurabia og Lissabon traktat – den største forbrydelse i Europas historie!

  Det hele begyndte med nogle mørke mænd, der mødtes efter “lukketid,,
  Ingen ved præcis hvem disse banditter var?
  Resultatet blev The Barcelona Declaration(1995) – orkestret af det muslimskebroderskab, og
  den blev holdt hemmelig for offentligheden ergo et “hemmeligt demokrati,, hvor borgerne
  ikke længere har indsigt i statens forbrydelser ! Med andre ord, den var dybt ulovlig og
  ugyldig!!!
  På samme tid skrev Bat Ya´or sin berømte Eurabia.
  Declaration betyder erklæring/hensigt, men traktat er et manifest – altså lovgivning.
  Den blev underskrevet af Anders F. Rasmussen i Lissabon (traktatten) 2005 – men stadig hemmelig
  holdt dvs ulovlig!
  Der var stort set ingen af Europas “tænker,, som tog denne hemmelige traktat alvorlig, men
  hele dramaet udspiller sig i dette klip. Lyt godt efter hvad Gertrud Galster siger i dette
  video klip – tag gerne notatter – nu ved du hvorfor Europa gik tabt!

  https://youtu.be/6QydOVjec5A

  Kort sagt: Vi blev snydt af vores egne – dem der skulle beskytte os
  – tog røven på os alle! Den største forbrydelse i Europas historie BASTA

 45. Af Martin Jørgensen

  -

  Er Duen hjemmehjælper eller Proitær Fru på Herlufholm Slot
  Den ene dag sviner Due flygtninge og næste dag hæver hun Merkel op på en tronstol
  Er denne Due ikke snaere Hansen eller Sørensen eller Kristiansen

 46. Af Ronja Iversen

  -

  Enig med B. Jensen.

  Det er yderst forståeligt, at den habile kunstmaler, Adolf Hitler, smed degenererede fupkunstnere i koncentrationslejre, og brændte deres abstrakte, degenererede makværker, før de kunne forurene naive og ubefæstede kunstelskeres renfærdige ånd.

  Det er ligeså forståeligt, at islamister ikke vil finde sig i degenereret, islamofobisk kunst, som f.eks. De sataniske Vers, eller JP’s degenererede muhammedkarikaturer, og straffer krænkelserne med terror.

  Hvorfor i alverden skal vi finde os i degenereret, ugudelig kunst, som krænker os?

 47. Af l,,, sørensen

  -

  Nor.male me..nnesker har ingen væ.rdi i sam..fundsfornyelse. 98% er vel almin.delige men..nesker? Blandt troende er tallet oppe på 99.99%!
  De står kun ved sta..tusq.uo. Selv denne stat.usq.uo rt op.fundet af disse 2% Heriblandt LVT.

  De bl.å er meget ti.dstyp..isk på det “n.ormale og uinter..essante men.neske”? Ke.ndes også ved en jal ouxhed over for kre ative. Altså ska.mm er sig over egen mang.lende bet.ydelse. Som brugen af lom..mepsy.kol.ogi.

  St.atus q.uo fo..lket er især bor..gerlig. De 2% her er så godt som alle r..ø.de.
  Man ser det også i bor..ge.rlige avi.ser. De eneste der skriver vær.difuldt forn.yende er rø.de jou..rnalister. Som disse nødvendigvis må ansatte hvis de vil være med til at have et samfund på forkant. ……

 48. Af b. jenS en

  -

  AF NIELS UL STRUP – 21. MAJ 2018 12:55

  Godt med dig.
  Dit racistiske, zionistiske gamle svin lemche.
  Hvis største rascistiske og zionistiske svinerei er at kalde andre for pælæstinensere.

 49. Af l,,, sørensen

  -

  “Sjovt som racisten Sørines medløbere hyler op om at slette andres indlæg mens de selv udspyr det ene ulækre stykke galde efter det andet!”

  Der er en del trolde her, som lemchenriet-jan mv. som kun deltager i debatten for at høre egen stemme. Og tåler ikke andres. De har intet at tilbyde til debatten. B.jens beskriver det fornuftigt ovenover. 🙂

 50. Af l,,, sørensen

  -

  ” hy.ler op om at sle.tte andres indl..æg mens de selv uds..pyr det ene ulæ..kre stykke ga..lde efter det andet!”

  Der er en del tr.olde her, som le..mchenriet-j.an mv. som kun deltager i debatten for at høre egen stemme. Og tåler ikke andres. De har intet at tilbyde til debatten. B.je.ns beskriver det fornuftigt ovenover.

  “:Uden at jeg har lyst til under disse betingelser at gå nærmere ind på emnet ”

  Her enda en der stolt proklamere at personen ikke gider emnet.Og ikke vil diskutere det.

 51. Af l,,, sørensen

  -

  ” hy.ler op om at sle.tte andres indl..æg mens de selv uds..pyr det ene ulæ..kre stykke ga..lde efter det andet!”

  Der er en del tr.olde her, som le..mch..enriet-j.an mv. som kun deltager i deb..atten for at høre egen stemme. Og tål..er ikke andres. De har intet at tilbyde til deba…tten. B.je.ns beskriver det fornuftigt ovenover.

  “:Uden at jeg har lyst til under disse betingelser at gå nærmere ind på em…net ”

  Her enda en der stolt proklamere at personen ikke gid.er emn..et.Og ikke vil disk..utere det.

 52. Af R. H. kristianSEN

  -

  Nogle personer har igen hakket min tørretumbler, computer og telefon. igen.
  Det er Ole Frank, som er L i s b e t h, Gur, Kim Ols en, Guude, mortense, J H og venner.
  Han holder i biler udenfor.
  Intet virker.
  Og det summer i det hele.
  Politiet er ankommet. De har eksperter med.
  De virker meget beroligende.
  Poltiet siger at jeg virker klog og fornuftig. Hakkerne når mig ikke til brystholderen siger politiet.
  Jeg fortæller dem at jeg er højt udannet og aldrig har modtaget SU.
  De har en læge med som diagnotiserer hakkerne.
  De tager hakkeren med.
  Jeg har ikke mere tid jeg skal arbejde.

 53. Af Niels Poulsen

  -

  Martin Jørgensen (13.21)

  Man må godt nok være uvidende eller alternativt begavet, når man som du kan udlægge den dybt religiøse Bosch og hans kristne verdensbillede mellem senmiddelalder og gryende renæssance som uetisk.

  Oversat til nutiden mener du altså, at det er synd for massemordere, at de skal i fængsel eller henrettes som de bliver i USA.

  Jeg kan kun udtrykke foragt for din mangel på etik.

  Triers film er en glorifikation af massemorderen udlagt som kunstner. Det er dybt perverteret.

  Al god kunst er opbyggelig. Trier hylder sikkert Dostojevskijs amoralske Raskolnikov og tror fejlagtigt i lighed med ham, at han selv er et overmenneske, som kan definere sin egen moral over samfundet og myrde uskyldige i flæng. Dostojevskij vidste bedre. Højdepunktet er, da Raskolnivkov i anden del i fangelejren falder på knæ for den kristuslignende luder Sonja.

  Men det er ukendt viden for dig og den blanke og etisk amoralske Trier.

 54. Af Liz Søørensen

  -

  Noget forfærdelig kristenfundamentalistævl af NP her..

  Naturligvis er det uetisk at henrette fattige kriminelle. Er dog ikke uetisk hvis man henrettet borgerlige pengekriminelle.

  Dit indlæg som sørines, leachen, duen viser den manglende forståelse-interesse i kultur af de blåsorteborgerlige. Også derfor t de nedsætter kulturbudgettet uafbrudt. DK bruger nu mindst i EU efter fallitstaten Grækenland i gpd. 0.70%.

  Dine meninger er udanske. Hvor er du fra? Katolske bayern?

 55. Af redigeringen er tåbelig

  -

  Man kunne have haft en god og fri debat her, men sådan som den redigeres vil det nok være spild af tid at indsende fornuftige indlæg. De vil jo drukne i nonsens fra trolden eller 5. kolonne agenten.

 56. Af Maria Due

  -

  Jeg kan ikke se, at Martin Jørgensen på nogen måde har udtryk sig uetisk eller på kant med den viden, vi har om kunsten i 1400-tallets anden halvdel. De ypperste kunstnere formåede at leve op til kravene om flere betydningslag, og derfor kunne mange af deres værker tolkes på højst forskellige måder. De kan fx på samme tid være bundsjofle, oprørske og dybt religiøse samt beundret for at være det.

  Bosch har altid forundret med sin alternative gru og frastødende scenerier, og forestillinger om helvede er ikke ualmindelige kunstneriske motiver på hans tid. I så henseende er Botticelli også interessant, fordi han tilsyneladende tegnede og malede for sin egen fornøjelses skyld, når han ikke var optaget af sine bestillingsopgaver. Blandt andet tegnede han illustrationer til Dantes Guddommelige Komedie. Botticelli var både meget intelligent, meget kunstnerisk begavet, dygtig til at se det, som andre overså (hans rige madonnaer er alle bedrøvede), meget oprørsk, meget religiøs, meget kreativ over et bredt felt fra malerkunst til tekstildesign og ikke så sjældent fræk som en slagterhund. Hans malerværksted var samlingspunkt for dristige mænd, der diskuterede politik, og han var medlem af et “broderskab”, der beskæftigede sig med farlige intellektuelle sysler. Farlige, fordi det kunne føre til beskyldninger om sort magi. Det har finder I ikke på Wikipedia men i det bedste af speciallitteraturen.

 57. Af l.s. soerensen

  -

  versuch?

 58. Af l.s. soerensen

  -

  del. 1..

  Nog..et forf ær delig kri.ste nfund.am
  ent.alist æ .vl af N…P h.er..

  Nat..urligvis er det ue..tisk at hen..rette fa.tti ge kri..m..ine.lle. Er dog ikke ueti..sk hvis man he.n..ret.tet b.org..erli..ge pe..ngekrim..inel.le.

 59. Af Lib sorenseen

  -

  d. el 2

  I fiiiefleriet..

 60. Af b jensen

  -

  Disse blogdebatter kunne have været en stor succés og et tilløbsstykke, hvor almindelige danskere kunne have sat skarpt lys på de lyssky ting som hver dag skaber den ene tragedie efter den anden. Og debatterne her kunne have været til inspiration for de journalister som gerne vil være med til at bevare vores land, velfærd og civilisation. Men når seriøse bloggere gang på gang oplever at lange, saglige og dybdeborende indlæg aldrig kommer på, eller lynhurtigt slettes….. så ender det jo med at de ikke gider spilde deres tid på at skrive ind. På SAMTLIGE debatter……(undtagen sø rines?, hvor der bare snorksoves?)…… manipuleres og cen su re res der så groft, at man skulle tro vi allerede var i DDR eller Sverige nr. 2.

 61. Af Lib sorenseen

  -

  Utroligt at avisen ikke kn fjerne trolden b.jen. Gør noget Berlingske?

 62. Af Niels Poulsen

  -

  “Jeg kan ikke se, at Martin Jørgensen på nogen måde har udtryk sig uetisk …”

  Tjah, Dr Jekyll havde af gode grunde også svært ved at forholde sig kritisk til Mr Hyde.

  Men nej, både Bosch og Botticelli var begge etiske kunstnere, om end de lige som os hver især levede i en brydningstid og naturligvis var påvirket af det.

  I Triers tilfælde er vi derimod ovre forbrydernes omvendte og sygelige etik som f.eks. barnemorderen Peter Lundin. “Hvis jeg skulle myrde et menneske, så skulle det være en journalist,” har Trier udtalt i forbindelse med filmen. Peter Madsen er kommet ham i forkøbet.

 63. Af b jensen

  -

  Enig med Ni els Po ulsen i at god kunst er opbyggelig. De af nutidens kunstnere som bare er nihilistiske, amoralske og perverse, bør mødes med afsky og foragt.

 64. Af b jensen

  -

  Forråelsen af samfundet er allerede så vidt udbredt, at rå og afstumpede “kunstnere” ikke bør støttes eller nyde anerkendelse.

 65. Af b jensen

  -

  I mange lande er civilisationer gået til grunde pga. ufattelige dumheder og forbrydelser fra den politiske “elites” side. Før i tiden var det især i fjerne lande at magthaverne optrådte fjendtligt overfor deres egne landsmænd og befolkninger, men nu er der også betydelige mængder af politisk, juridisk og bureaukratisk vanvid og ondskab i vores egne lande. Ondskaben er rykket tættere på. Meget tættere. Bare se hvad der foregår i Sverige, England, Frankrig og Tyskland af unødvendige rædsler. Læs 24nyt.dk, snaphanen og den korte. Se film på you tube om Merkels migrant krise/one year on.

 66. Af Martin Jørgensen

  -

  Niels Poulsen (18.06)
  Man må godt nok være i besiddelse af en særdeles alternativ fatteevne, hvis man som du gør tildeler mig motiver vedr massemordere og deres straffe udfra mit indlæg om den nederlandske maler Bosch.
  Så jeg har kun foragt overfor din manglende fatteevne.
  Sørinne skriver-
  “Hvis ikke kunsten i sidste ende vil fastholde mennesket i et eller andet håb, så mister den sin relevans” – derfor Bosch som et eksempel på en kunstner der ikke efterlader et håb.

 67. Af b jensen

  -

  Kommunisternes og feministernes Sverige bør være et ADVARENDE eksempel for Danmark og Norge. Mændene i svenska riget har været naive og kortsynede. De har ladet sig trække rundt ved næsen af røde politik-kvinder, feminister, pladderhumanister, ligestillingsfanatikere, kvindesagens kampkvinder og de øvrige krænkelsesparate madammer. Idag er både mændene, familierne og børnene ofre for menneskefjendske og rablende vanvittige tilstande. Noget der ligner et rødt diktatur påtvinger svenskerne elendighed, hverdagsterror og himmelråbende uretfærdigheder. Sverige i dag er en galeanstalt og et rædselskabinet. Se snaphanen og “Sverige er fortabt”

 68. Af b jensen

  -

  Kommunisternes og feministernes Sverige bør være et ADVARENDE eksempel for Danmark og Norge. Mændene i svenska riget har været naive og kortsynede. De har ladet sig trække rundt ved næsen af røde politik-kvinder, feminister, pladderhumanister, ligestillingsfanatikere, kvindesagens kampkvinder og de øvrige krænkelsesparate madammer. Idag er både mændene, familierne og børnene ofre for menneskefjendske og rablende vanvittige tilstande. Noget der ligner et rødt diktatur påtvinger svenskerne elendighed, hverdagsterror og himmelråbende uretfærdigheder. Sverige i dag er en galeanstalt og et rædselskabinet. Se snaphanen og “Sverige er fortabt”. Se den korte, 24nyt.dk, National Geographic og You tube ang. indvandring, krig, terror og kriminalitet. Læs om vold og mord i Malmø, som tidligere var en yderst fredelig by.

 69. Af b jensen

  -

  PS: Det er nok meget tvivlsomt om Sverige kan reddes ved at nye partier får 20-25% af stemmerne ved september-valget. Derefter vil de rødfascistiske landsskadelige og folkefjendske “humanist”-partier jo stadig have 75-80% af stemmerne bag sig.

 70. Af Niels Poulsen

  -

  Martin Jørgensen (20:37)

  Bosch malede som sine samtidige triptykoner med himmel, helvede og den jordiske verden med dens fristelser.

  Der er masser af håb i hans kristne verdensbillede. Det enkelte menneske, som vælger at leve sit liv i overenstemmelse med evangelierne, får frelse og evigt liv i paradiset. Faktisk har han malet et af de mest ikoniske billeder af en sjæls modtagelse i paradiset efter døden, som minder meget om de beretninger, som folk, der påstår at have haft en nærdødsoplevelse, beretter om.

  Derfor er det vås, når du i din uvidenhed fremdrager Bosch som et eksempel på en kunstner, der ikke efterlader et håb.

  Men jeg tror ikke, at du forstår diskussionen. Du er blot kristendomsfjendsk som de andre underlødige debattører i kommentarsporet.

 71. Af b jensen

  -

  Hvorfor er bøger nærmest altid på mange sider? Fordi man sjældent eller aldrig
  kan belyse et emne ordentligt på få linjer. Men at Danmark og danskerne synes at have en dyster/ katastrofal/ rædselsfuld fremtid foran sig, er det på SAMTLIGE blogs forbudt at forklare nærmere. Ihvertfald er det ikke muligt at komme i dybden med nogetsomhelst. Man foretrækker meget korte, overfladiske og tandløse indlæg. Kun trolde og tos ser må brede sig. Vi danskere er ved at blive kørt ud på et sidespor.

 72. Af Mehmet Sami Gür

  -

  HVAD VIL BERLINGSKE OPNÅ?

  Ja, hvad vil berlingske opnå ved at vise exit-muslimer som Roula Akkari med hele 3 kapitler?

  Skulle man forestille sig, at hun skulle være en god rollemodel og et godt eksempel for de resterende danske muslimer i Danmark? For det er hun altså ikke!

  Eller er berlingske ligesom alle de andre nationalkonservative bange for udvidelsen af Islam og muslimernes indbyggertal i Danmark?
  Det vil tiden vise!

  Der er frit valg.

  OBS: Lars Von Trier har ingen moral og er uegnet til fremstilling af film. Han er slet ikke sund og rask.

 73. Af b jensen

  -

  RIGTIG MEGET FORDREJES, SKJULES OG FORTIES AF PARTIERNE OG MEDIERNE

  Hvorfor er bøger altid på mange sider? Fordi man sjældent eller aldrig
  kan belyse et emne ordentligt på få linjer. Men at Danmark og danskerne synes at have en dyster/ katastrofal/ rædselsfuld fremtid foran sig, er det på SAMTLIGE blogs forbudt at forklare nærmere. Ihvertfald er det ikke muligt at komme i dybden med nogetsomhelst. Man foretrækker meget korte, overfladiske og tandløse indlæg. Kun trolde og tos ser må brede sig. Vi danskere er ved at blive kørt ud på et sidespor. Ligesom svenskerne.

  (Papiravisen redigeres dog langt mere seriøst end disse blogs)

 74. Af b jensen

  -

  SVERIGE ER ET SKRÆK-EKSEMPEL

  Kommunisternes og feministernes Sverige bør være et ADVARENDE eksempel for Danmark og Norge. Mændene i det blå-gule land har været naive og kortsynede. De har ladet sig trække rundt ved næsen af røde politik-kvinder, feminister, pladderhumanister, ligestillingsfanatikere, kvindesagens kampkvinder og de øvrige krænkelsesparate fruentimmer. Idag er både mændene, familierne og børnene ofre for menneskefjendske og rablende vanvittige tilstande. Noget der ligner et rødt diktatur påtvinger svenskerne elendighed, familiesplittelse, hverdagsterror og himmelråbende uretfærdigheder. Sverige i dag er en galeanstalt og et rædselskabinet. Se snaphanen og “Sverige er fortabt”. Se den korte, 24nyt.dk, National Geographic og You tube ang. indvandring, krig, terror og kriminalitet. Læs om vold og mord i Malmø, som tidligere var en yderst fredelig by.

 75. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Integrationsminister Inger Støjbergs udmelding om, at fastende muslimer bør holde ferie under ramadanen, har fået flere kritikere til tasterne i dag.

  Istedet for at angribe muslimerne og muslimernes hellige måned på den måde, så synes jeg, at man skulle fortælle lidt mere om, hvad denne hellige måned gik ud på i danske statskanaler som f.eks. DR. At faste er ikke det samme som at være hjemme, men at være ude, hjælpe og støtte andre i nød.

  Nej, Inger Støjberg, vi muslimer vil ikke holde ferie, men vi muslimer kunne godt tænke os at ønske 3-4 dages Eid hellige dage legalt og officielt hos den danske stat ligesom juledagene. Det kunne være et godt forslag, ikke sandt…?

 76. Af Nancy holm

  -

  pølsen og benten..Må man spørge om i er voksne? Vist over jeres sengetid?

 77. Af Nancy holm

  -

  Muslimske helligedage, som kristne og jødiske skal naturligvis forbydes.

  I DK er man ateist når dansker..

 78. Af R.H. Kristiansen

  -

  Kommentar kl. 17.43 den 21.05.2018 er ikke skrevet af mig. Denne falske kommentar er vist ved at blive lidt for fortærsket.

 79. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt svarer en fastende dansk muslimsk hjerne kapacitet vel lidt til en spritbillist? Uden mad – og navnlig – vand . . . fra daggry til solopgang (ca 18 timer) dehydrerer kroppen, og hjernen går i tomgang. Hvorfor knalde spritbilister – og ikke også “vindskæve” fastende muslimer?

 80. Af A. Bierce

  -

  Så er der tid til at Kim Ols en og mig skal ud til vores små drenge i Thailand.
  Vi har samlet flasker og sparet op siden jul.

 81. Af bent jensen

  -

  ET FÆDRELAND OG FOLKESTYRE MED KURS MOD KAOS OG TYRANNI…?

  På disse blogs kan man diskutere mange forskellige ting. Men læg mærke til hvor meget vi IKKE kan få en ordentlig debat om. Læg mærke til at man aldrig tillader at de virkelig vigtige emner kommenteres. Der har aldrig været debatoplæg……med efterfølgende frie debatter !! ……. om den faldende velfærd, om Christiansborgs åndsformørkede udskejelser, om bøderegnen over bilister, landbrug og virksomheder, om sundhedsvæsnets deroute og de tusinder af ekstra og unødige lidelser og dødsfald, om postvæsnets afskaffelse, om at forsvaret nu kun er en skygge af sig selv, om kommunalreformen og andre dødssyge “reformer”, om lukningen af stribevis af hospitaler og skadestuer, om migranters vold mod lærere, læger og sygeplejersker, om det rødfascistiske skilsmisse-system, om EUs fjernstyring, om sparevanviddet og indvandringens virkelige omkostninger, om feministernes, hystadernes og de krænkelsesparates evige hetz mod mændene, om de radikale klikers undergravende og altødelæggende virksomhed, om at vi kan være på vej mod bananstaten og en gigantisk katastrofe og undergang lige som Sverige , om smadringen af infrastrukturen og familieværdierne plus hjemmets fred, om at samfundet og systemet optræder stadig mere usselt og brutalt overfor mange svage grupper, om det enorme hykleri der gennemsyrer mange partier og bureaukratier, osv.

  Der er rigtig, rigtig meget vi IKKE får lov til at debattere. Nogle blogejere er helt hysteriske med at blokere eller slette alt der er en smule udenfor blogholders emne. Vi danskere skal holdes i en stram snor, og skal helst ensrettes så vi lærer at vi kun er undersåtter, selvom det påstås at vi lever i et demokratisk samfund.

  Net-trolde der kun er ude på at sabotere debatterne, kan dog brede sig som de vil på de fleste blogs. Disse slyngler giver man masser af ytringsfrihed.

 82. Af bent jensen

  -

  ET FÆDRELAND OG FOLKESTYRE MED KURS MOD KAOS OG TYRANNI…?

  På disse blogs kan man diskutere mange forskellige ting. Men læg mærke til hvor meget vi IKKE kan få en ordentlig debat om. Læg mærke til at man aldrig tillader at de virkelig vigtige emner kommenteres. Der har aldrig været debatoplæg……med efterfølgende frie debatter !! ……. om den faldende velfærd, om Christiansborgs åndsformørkede udskejelser, om bøderegnen over bilister, landbrug og virksomheder, om sundhedsvæsnets deroute og de tusinder af ekstra og unødige lidelser og dødsfald, om postvæsnets afskaffelse, om skyderierne og knivstikkene i gaderne, om den asociale boligpolitik, om at forsvaret nu kun er en skygge af sig selv, om kommunalreformen og andre dødssyge “reformer”, om lukningen af stribevis af hospitaler og skadestuer, om migranters vold mod lærere, læger og sygeplejersker, om det rødfascistiske skilsmisse-system, om EUs fjernstyring, om sparevanviddet og indvandringens virkelige omkostninger, om feministernes, hystadernes og de krænkelsesparates evige hetz mod mændene, om de radikale klikers undergravende og altødelæggende virksomhed, om at vi kan være på vej mod bananstaten og en gigantisk katastrofe og undergang lige som Sverige , om smadringen af infrastrukturen og familieværdierne plus hjemmets fred, om at samfundet og systemet optræder stadig mere usselt og brutalt overfor mange svage grupper, om det enorme hykleri der gennemsyrer mange partier og bureaukratier, osv.

  Der er rigtig, rigtig meget vi IKKE får lov til at debattere. Nogle blogejere er helt hysteriske med at blokere eller slette alt der er en smule udenfor blogholders emne. Vi danskere skal holdes i en stram snor, og skal helst ensrettes så vi lærer at vi kun er undersåtter, selvom det påstås at vi lever i et demokratisk samfund.

  Net-trolde der kun er ude på at sabotere debatterne, kan dog brede sig som de vil på de fleste blogs. Disse sinker og slyngler giver man masser af ytringsfrihed.

  ER VI DANSKERE AF CHRBORG OG MEDIERNE REDUCERET TIL STEMMEKVÆG OG MALKEKVÆG OG 3. KLASSES BORGERE I VORES EGET LAND?

 83. Af Martin Jørgensen

  -

  Niels Poulsen (21.23)
  Det er tydeligt at du ikke kan eller vil forstå budskabet i mit indlæg om Bosch .
  Jeg fremhævede et af hans værker dommedag som et eks på kunst der ikke efterlader meget håb.
  Kristenfjendsk og underlødig debatør vil jeg ikke kommentere på da det kun vil bringe flere fornærmelser med sig.

 84. Af bent jensen

  -

  ET FÆDRELAND OG FOLKESTYRE MED KURS MOD KAOS OG TYRANNI…?

  På disse blogs kan man diskutere mange forskellige ting. Men læg mærke til hvor meget vi IKKE kan få en ordentlig debat om. Læg mærke til at man aldrig tillader at de virkelig vigtige emner kommenteres. Der har aldrig været debatoplæg……med efterfølgende frie debatter !! ……. om den faldende velfærd, om Christiansborgs åndsformørkede udskejelser, om bøderegnen over bilister, landbrug og virksomheder, om sundhedsvæsnets deroute og de tusinder af ekstra og unødige lidelser og dødsfald, om postvæsnets afskaffelse, om skyderierne og knivstikkene i gaderne, om den asociale boligpolitik, om at forsvaret nu kun er en skygge af sig selv, om tvangs-digitaliseringen, om kommunalreformen og andre dødssyge “reformer”, om lukningen af stribevis af hospitaler og skadestuer, om migranters vold mod lærere, læger og sygeplejersker, om det rødfascistiske skilsmisse-system, om EUs fjernstyring, om sparevanviddet og indvandringens virkelige omkostninger, om feministernes, hystadernes og de krænkelsesparates evige hetz mod mændene, om de radikale klikers undergravende og altødelæggende virksomhed, om at vi kan være på vej mod bananstaten og en gigantisk katastrofe og undergang lige som Sverige , om smadringen af infrastrukturen og familieværdierne plus hjemmets fred, om at samfundet og systemet optræder stadig mere usselt og brutalt overfor mange svage grupper, om det enorme hykleri der gennemsyrer mange partier og bureaukratier, osv.

  Der er rigtig, rigtig meget vi IKKE får lov til at debattere. Nogle blogejere er helt hysteriske med at blokere eller slette alt der er en smule udenfor blogholders emne. Vi danskere skal holdes i en stram snor, og skal helst ensrettes så vi lærer at vi kun er undersåtter, selvom det påstås at vi lever i et demokratisk samfund.

  Net-trolde der kun er ude på at sabotere debatterne, kan dog brede sig som de vil på de fleste blogs. Disse sinker og slyngler giver man masser af ytringsfrihed.

  ER VI DANSKERE AF CHRBORG OG MEDIERNE REDUCERET TIL STEMMEKVÆG OG MALKEKVÆG OG 3. KLASSES BORGERE I VORES EGET LAND?

 85. Af Helge Nørager

  -

  Ok, har ikke set film som blog omtaler, så er måske disket af den grund.
  Har dog set andre af Triers film, Europa og den eneste jeg synes var rimelig i kvalitet.
  Forbrydelsens element.
  Men det at kunne fremstille en film som skaber så stor debat, er i sig selv ikke let, når jeg tænker på hvad som serveres i primetimes nyheder af ægte grusomheder.
  De nyheder skaber sjældent debat.
  Front kamera billede af et missil der rammer en bunker eller et køretøj er vist titusinder af gange uden debat.
  For få fatter at det er andres dødsøjeblik de ser og jubler over, men det vises igen og igen med få års mellemrum, når befolkninger skal lære at missiler altid rammer plet.
  Så grænsen mellem grusom kunst og ægte vare er forlænge siden overskredet.
  Men det er kun den grusomme kunst som skaber debatten.
  Underligt.

  Bent tag et emne af gangen.
  Det er oplyst at overbelægning giver ca. 9 % højere dødelighed på hospitaler.
  Tal er baseret på en Dansk undersøgelser af 18 års data.
  Det er også bevist at week-end bemandinger giver øget dødelighed.
  Så løsning på dette problem.
  Kræv af politikere at der er økonomisk råderum til at undgå overbelægninger i travle perioder som f.eks influenza tid.
  Kræv af politikere at der er samme bemanding i week-end som i dagligdag.
  Det alene kunne spare mange liv og udgifter, men det fatter en regnearks jockey ikke, desværre.

  Osv, Bent et emne af gangen, og gerne en løsningsmodel sammen med emnet.
  Det ville måske skabe mere af den debat du ønsker.

  Bent

 86. Af bent jensen

  -

  ET FÆDRELAND OG FOLKESTYRE MED KURS MOD KAOS OG TYRANNI…?

  På disse blogs kan man diskutere mange forskellige ting. Men læg mærke til hvor meget vi IKKE kan få en ordentlig debat om. Læg mærke til at man aldrig tillader at de virkelig vigtige emner kommenteres. Der har aldrig været debatoplæg……med efterfølgende frie debatter !! ……. om den faldende velfærd, om Christiansborgs åndsformørkede udskejelser, om bøderegnen over bilister, landbrug og virksomheder, om sundhedsvæsnets deroute og de tusinder af ekstra og unødige lidelser og dødsfald, om postvæsnets afskaffelse, om skyderierne og knivstikkene i gaderne, om den asociale boligpolitik, om at forsvaret nu kun er en skygge af sig selv, om tvangs-digitaliseringen, om kommunalreformen og andre dødssyge “reformer”, om lukningen af stribevis af hospitaler og skadestuer, om migranters vold mod lærere, læger og sygeplejersker, om det rødfascistiske skilsmisse-system, om EUs fjernstyring, om sparevanviddet og indvandringens virkelige omkostninger, om feministernes, hystadernes og de krænkelsesparates evige hetz mod mændene, om de radikale klikers undergravende og altødelæggende virksomhed, om at vi kan være på vej mod bananstaten og en gigantisk katastrofe og undergang lige som Sverige , om smadringen af infrastrukturen og familieværdierne plus hjemmets fred, om at samfundet og systemet optræder stadig mere usselt og brutalt overfor mange svage grupper, om det enorme hykleri der gennemsyrer mange partier og bureaukratier, osv.

  Der er rigtig, rigtig meget vi IKKE får lov til at debattere. Nogle blogejere er helt hysteriske med at blokere eller slette alt der er en smule udenfor blogholders emne. Vi danskere skal holdes i en stram snor, og skal helst ensrettes så vi lærer at vi kun er undersåtter, selvom det påstås at vi lever i et demokratisk samfund. Men sandheden er at et demokrati uden ytringsfrihed og kritik er en parodi og et samfund på vej mod vanvittige og umenneskelige tilstande. (Det første na zisterne og de røde gjorde da de kom til magten, var at afskaffe ytringsfriheden og – muligheden)

  Net-trolde der kun er ude på at sabotere debatterne, kan dog brede sig som de vil på de fleste blogs. Disse sinker og slyngler giver man masser af ytringsfrihed.

  ER VI DANSKERE AF CHRBORG OG MEDIERNE REDUCERET TIL STEMMEKVÆG OG MALKEKVÆG OG 3. KLASSES BORGERE I VORES EGET LAND?

 87. Af bent jensen

  -

  PS til Nør ager: Der findes desværre ingen patent eller snuptagsløsning, for nærmest alle vi danskeres problemer og ulykker skyldes uduelige, amoralske og korrupte politikere, bureaukrater og medier. Samt vælgere der ikke sætter sig ordentligt ind i hvem de bør vælge eller fravælge. Så længe man bliver ved med at stemme på partier som allerede har snydt os i årevis, så længe man støtter partier som fjoller snesevis og hundredvis af milliarder væk på projekter som ikke er til gavn for danskerne, og så længe flertallet sluger en masse valgflæsk og løgnepropaganda råt, kan det kun gå den forkerte vej.

 88. Af R.H. Kristiansen

  -

  Rettelse
  aggression skulle der stå i min tekst kl. 15.21 den 21.05.2018, nu når jeg korrigerer de unge.

  Vedrørende Iheronimus Bosch, så levede han i Holland fra ca. 1450-1516. Han var en af de tidligere hollandske malere. Han er født før Martin Luther (1483-1546). Bosch havde stor indflydelse på hollandsk malerkunst. Blandt andet havde han indflydelse på Pieter Bruegel ældre (1525/30-1569) og Pieter Bruegel den yngre (1564-1638), som begge levede under indflydelse af Luther og Calvin. Mange af disse maleres billeder skilderer menneskets liv og levnet i al dets afskygninger, både gode og mindre gode. Vi skal også huske, at Luther og Calinismen husede i Holland, som Frankrig, Schweiz og Tysland mm. Protestanterne var ikke så milde overfor menneskelige fejltrin, som de to sidstnævnte malere skildrer i deres billeder. Jeg har set flere af disse billeder på Pradomuseet i Madrid/Spanien og flere steder. Pradomuseet er et fantastisk sted. Billederne er fantastiske historiefortællinger.
  Så til Lars von Trier. Man kan på mange måder sige, at Sørine burde ikke kritisere Lars von Triers værker fordi, hvis man tænker sig lidt om, så handler de om hele menneskets væsen, at fra alvorlige katastrofer som i Det gamle Testamente, sundhedsvæsenet, kærlighed og svigt, seksualitet og utroskab og nu mord. Dette er alt hvad der står i de ti bud. Hans film kunne godt betegnes som bibelske, derfor er det godt set, at nævne Bosch’s billeder og nu nævner jeg også dem Bosch havde indflydelse på.
  Lars von Trier er en af Danmarks dygtiste kunstnere. Voldsom eller ej.

 89. Af Niels Lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN, Prado er for stort. Man kan komme der en dag og sige: I dag tager jeg Goya, ja, og så måske lidt nederlandsk. Men der er simpelthen for mange malerier. Det var efter at have været der at jeg fik ideen, at man burde sprænge alle de store kunstmuseer i luften og så fordele indholdet på et stort antal små museer rundt om i verden, næppe over tyve mesterværker per sted. Man bliver blind af al den kunst, overmæt.

  Jeg har det på samme måde med det moderne franske museeum med impressionisme. Jeg holdt meget af Jeu de Paume, fordi det var lille, kompakt og aldeles upædagogisk. På Musée d’Orsay hænger billederne ligesom frimærkerne i et album.

  Derfor kommer den lille Rembrandt på Nivågårdmuseet helt til sin ret (når det altså ikke er stjålet).

  Og jo, jeg har været på mange store muser i verden fra Louvre over Ufficerne til National Gallery i Washington osv osv. Men stadig: Alt med måde.

 90. Af R.H. Kristiansen

  -

  Bent Jensen
  Kunne man ikke bede dig om at skifte lidt fokus en gang imellem. Jeg ved selv, at sundhedssystemet kunne virke bedre. Jeg har feks. fået flyttet en tid til en undersøgelse på grund af sygdom hos personalet. Jeg har været alvorlig syg. Min undersøgelse bad de mig om at flytte 1.5 måned frem. Det ville jeg ikke, fordi jeg skal rejse i forbindelse med mit arbejde og kunne ikke, derfor er jeg hjemme i dag. Da de flyttede min tid, så ringede de samme dag som undersøgelsen skulle foregå. Jeg har måttet holde fri i to dage på grund af personalemangel og rod. Du må stemme på andre partier, hvis du vil have sundhedssystemet ændret og skrive rigtige artikler. Nu skriver jeg dette for at komme i dialog med dig, men for din egen mentale sundheds skyld, burde du tænke på noget andet. Jeg ved ikke om jeg får lov til at leve, jeg er relativ ung, men hvis jeg jamrede sådan hver dag, som du gør, ville jeg være død for lang tid siden, af blot angst. Jeg har arbejdet alt for meget i mit liv og har nu besluttet mig til at arbejde 37 timer, ikke 50-80.
  Mvh R.H.

 91. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Luk bloggen indtil B Jensen og ligesindede med andre navne er fundet af politiet og anbragt i isolation.

  Den terror disse kvalmende typer står for i disse spalter må betyde mange år i lukkede fængsler – formodentlig livstid.

  De repræsenterer den største trussel mod demokratiet nogensinde.

 92. Af R.H. Kristiansen

  -

  B e n t J e n s e n
  Kunne man ikke bede dig om, at skifte fokus en gang imellem. Jeg ska faktisk til en undersøgelse i dag, derfor er jeg hjemme. Jeg kender godt til sundhedsvæsenet mangler. Min tid er blevet flyttet flere gange, på grund af personalemangel og samme dag, som jeg skulle have været kommet. Der er gået to arbejdsdage til dette. Jeg er også blevet behandlet utrolig godt for en alvorlig sygdom for få år siden. Jeg er ikke gammel, men sådan et livet Bent. På grund af din egen mentale sundhed, burde du fokusere på noget andet. Læs nogle gode bøger og oplev noget. Jeg gør, ellers var jeg død af ren skræk.

  N. P. Lemche
  Min mand og jeg tog en tur med toget i tre uger i Spanien i maj engang. Vi havde en pragtfuld tur. Alt var stadig grønt og temperaturen var tålelig. Vi rejste fra Paris hvor vi har arbejdet og boet i en periode. Prado var et herligt sted for mig. Jeg tegner og maler. Vi var der flere hele dage. Det gamle museum er godt arrangeret med et centralt rum og rum udfra dette centrale rum, som er tematiserede. Jeg så Goya (sorte billeder) og Velazquez, som har så moderne penselstrøg på trods af tiden han levede i, Picasso og alle de andre. Et herligt museum. Vi kørte senere med et tog til Cordoba en nat. Jeg sad ved siden af en amerikansk mand. Han var så tyk, at jeg havde kun et halvt sæde at sidde på. Vi var i Cordoba kl. ca. 6.30 om morgenen og aldrig har jeg været så glad for at få en halvkold kop kaffe, fra en sur spanier på en cafe i den kølige morgenluft, helt klemt efter nattens rejse.

 93. Af Niels Lemche

  -

  R.H. KRISTIANSEN, men så ventede Mezquitaen på jer! Cordoba er en ualmindelig dejlig by.

  Og så Lorcas vidunderlige digt til Cordoba:

  Cordoba
  Lejana y sola

 94. Af b j

  -

  Nå, fil tret har vist fra nu af sortlistet indlæg der handler hvordan vi bevarer vores de mo kra ti , velfærd og frihed.

 95. Af b j

  -

  Eller var det henvisning til den dan ske for e ning, 24 syv.dk, snap ha nen og den kor te avis der fik fil tre t til at slå til?

 96. Af b j

  -

  Må nu opgive at svare RHK….. og at fortælle om de enorme fordele ved ægte demokrati fremfor camoufleret diktatur.

 97. Af Ulla Nielsen

  -

  Pointen i Gotfredsens indlæg er for mig den dobbeltmoral, som gør, at der for nogle ingen grænser gives, men andre pænt har at holde sig i skindet. Og det er jo ikke bare sådan, at især racismespørgsmålet får censorerne ud af starthullerne. Man finder næppe noget mere regelret racistisk end den arie i Mozarts “Tryllefløjten”, hvor en sort mand klager over aldrig at ville kunne vække en prinsesses interesse FORDI han som n… er grim.
  Men hører man nogen protester? Nej for Mozart regnes også som “stor kunstner”, ligesom Trier, af de personer, som sætter dagsordenen.

 98. Af Niels Lemche

  -

  ULLA NIELSEN, med dit eksempel, er der ingen fra fortiden, der ville slippe gennem dit nåleøje. Hvad med Luther og jøderne, eller Shakespeare og jøderne? Så er der Wagner, hvor jøden Stephen Fry skælder ham ud for som den største kulturpersonlighed i det 19. årh. at have skrevet dette lille dumme skrift om jøderne i musikken.

  Og så er der ´hele sigøjnerfloraen.

  Så lad være med at bruge nutidens standarter på fortiden.

 99. Af liseeb. sørensen

  -

  “Eller er berlingske ligesom alle de andre nationalkonservative bange for udvidelsen af Islam og muslimernes indbyggertal i Danmark?
  Det vil tiden vise!”

  Alle ægtedanskere er naturligvis bekymret nu hvor så mange er ankommet, og i formere jer som rotter.

  Mener at jødernes og muslimernes stemmerettighed skal fjernes. Og det skal gøres med det samme før det er for sent.Man skal starte med at fjerne alle nytilflyttet statsborger stemmerettigheden for altid. Også af deres fremtidige børn. Så er problemstillingen du belyser her fjernet. Danskere skal også kunne sige nej tak til muslimske skolelærer, sosu assi, læger, sygeplejesker mv.

 100. Af j. haNsen

  -

  AF R.H. KRISTIAN SEN – 22. MAJ 2018 08:19

  Den paranoide løgnhals harald har erfaret, at mange som tager til udlandet rejser i flyvemaskiner.
  Og ikke rider på en ged som ham.
  Harald må trøste sig med, at selvom han ager med geder, så når også han frem.

 101. Af liseeb. sørensen

  -

  Er ikke tvivl om at jøderne er de største racister. Siger de er et udvalgt folk. Selv kristne behandler de som undersåtter..

  Sørgeligt hvorledes avisen ikke kan fjerne tossef1b.je. Har fuldstændig ødelagt debatten. Hvorfor har de muslimske sosuassistenter åbnet då rekisten? Som et misbrug mod danskerne?!

 102. Af liseeb. sørensen

  -

  For at være en kunstner af værdi skal man være ateist. Derfor at charlatankunstnerne, jesus, Muhammd mv. ingen værdi havet med deres kunstneriske løgne.

  Disse bibragte og belyste intet andet i samfundet, end plutokratiets misbrug af folket via religion.Så man skal altså være religionsfjendsk for at ville ethvert samfund for alle. Derfor skal religiøse tilflyttere i fremtiden ikke kunne få statsborgerskab- stemmerettigheder.

 103. Af bent jensen

  -

  Disse blogdebatter er mest en “demokratisk” narresut. Almindeligheder kan man godt få på, men så snart man grundigt, konkret og detaljeret beskriver politiske skandaler, svigt og overgreb, bliver der lukket af. Det er oftest spild af tid at skrive noget som er ikke er politisk korrekt eller temmelig tandløst. Men der er altid plads til debatsabotørerne.

 104. Af b jensen

  -

  Hvad tabu-emner og c en su r angår, er Danmark i færd med at indhente det kommunistiske og feministiske Sverige.

 105. Af liseeb. sørensen

  -

  Skal dårekistepreben have fjernet ytringsfriheden og stemmerettigheden. Skal vi stemme om det? 🙂

 106. Af j. hanSen

  -

  Den retarderede dårekistebeboer F1 har da naturligvis ikke stemmeret.

 107. Af b jensen

  -

  Vil Sørine venligst sætte det blokerede indlæg om demokrati på??

 108. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nå, der er intet sket på Sørines blog i forh til, hvad Berlingske i øvrigt gør på deres facebookside – beder om en ordentig tone og slettet!!!

  Var det ikke på tide, at Sørine G kunne udføre et sådant kunststykke!!!

  Hvad kan vi ellers bruge hendes udsagn og blog til!

  Sygt jo!

 109. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Nu må denne blog da snart blive lukket for kommentarer.

  Sørine Gotfredsen er god til at markere sig i den offentlige debat.

  Men et simpelt begreb som pligt er hende fremmed.

  Påtager man sig at skrive et blogindlæg, der er åbent for kommentarer, må man forstå at administre sin egen blog-side.

  Desværre er det blevet sådan at ansvarsfølelse og pligt, i forhold til hvad man gør, er blevet ligegyldigt i forhold til betydningen af, hvordan man selvpromovere sig selv.

  Det er jo det, der karakteriserer det postmoderne menneske.
  Selviscenesættelse uden konsekvenser.

  Dette er Sørine Gotfredsen vel et udmørket eksempel på.

  Især når hun kommenterer en film, hun aldrig selv har set.

Kommentarer er lukket.